- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliskard
senior tag
válasz
#52931072 #20 üzenetére
"Talán az inteles apple korszakból felmaradt konfig átnevezve és valakinek feltűnt, hogy ios mittoménhányas eldöcögne rajta" – Az Apple a régi classic MacOS 8-óta (kb 1996 vége 1997 eleje) nem ad el licencet, így nem nagyon lehet ilyen maradék konfig.
Egyébként ezen az alapon szintem minden x86 brand gyártó odaírhatná, hogy az ő HW-re "félig-meddig" támogatja az OSX-et.
Még a legkörültekintőbben összeválogatott PC HW elemek esetében sem lehet direktben instalállnia a OSX-t mint egy Apple gépre. Elég sok mókolás kell már csak az install megkezdéséhez is. Valószínűleg erre sem lehet egy szimpla, módosítatlan image file-ból két kattintással felrakni az OSX-et.
A Hackintosh "megoldást" pedig nem nevezném támogatásnak.
-
bteebi
veterán
Ez vajon alkalmas lehet HTPC-nek (4K HDR és x265)? Elvben talán jónak kellene lennie. 4K-ban 60 Hz-et tud, de a GPU-nak nagyon kicsi az órajele, és nem tudom, hogy a 16 EU mire elég dekódolásnál.
Irodai gépnek mindenképp jó lenne.
-
törölt tag
Az szerintem a szerző magánvéleménye. Talán az inteles apple korszakból felmaradt konfig átnevezve és valakinek feltűnt, hogy ios mittoménhányas eldöcögne rajta. Hivatalosan persze nem örülnek az ilyesminek, mert a hw hozza be a sw fejlesztés költségeit. Öngól lenne pénzügyi szempontból, ha tűrnék az ilyesmit.
-
icp1970
senior tag
Jó kis gép.Az ára sem vészes.
-
Köszönöm a tippeket, körbejárom a kérdést.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Donki Hóte #14 üzenetére
Ja, szerintem sem kérdés, hogy németet.
-
Ixion77
addikt
válasz
Donki Hóte #14 üzenetére
A németektől kapsz korrekt garanciát.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte #14 üzenetére
Ezen 385-ös dollár árfolyamnál nincs sok dilemma...
3000 Ft-tal olcsóbb dollárban. Nem kifejezetten éri meg.
-
-
Viktor S
csendes tag
válasz
Donki Hóte #12 üzenetére
A német áruházukból 209 Euro.
-
Akár még vennék is egyet, de ha megrendelem, akkor honnan szállítják?
Nem szeretnék ÁFÁ-t fizetni pluszban, jó lenne európai raktárból venni egyet
-
Graphics
Jómunkásember
Korrekt, nagyjából a mai egyszerűbb irodai feladatokra tökéletesen megfelel, papa-mama PC-nek is.
Igazából én is elhasználnék egy ilyet a kedvező fogyasztása miatt.
-
gliskard
senior tag
Persze leírhatja, de akkor azt is oda kéne írni, hogy melyikkel és milyen módon
Apple-nél az OS a géppel együtt vásárolva ingyenes.Anno voltak hivatalos Mac klónok egy rövid ideig, mert a MacOS 7-nél hozták be a licenc vásárlási lehetőséget és jó páran készítettek hivatalos klónokat (itthon is láttam UMAX és PowerComputing gépeket), aztán amikor Jobs vissza ment az Apple-hez ezt beszüntette és a MacOS 8-tól bezárult ez a kapu (egy vagy két gyártó kapott engedményt). Azóta nincs MacOS-t hivatalosan támogató nem Apple HW.
[szerk] ha jobban belegondolok, szerintem azt sem írhatják oda, hogy kompatibilis a MacOS-sel – kíváncsi lennék az Apple jogászai mit mondanának nekik. -
gliskard
senior tag
"rendszer előre telepített Windows 11 Próval kerül értékesítésre, noha Linoxot, macOS-t, Android x86-ot vagy FydeOS-t is felrakhatunk rá"
Bocs, de MacOS-t hogy? Legálisan ez nem lehet opció, akkor ez hogy kerül ide?
(értem, hogy ott van a web oldalon, de valami fordítói/szerkesztői szűrés azért kéne a reklám anyagokba is) -
Nem egy erőgép, de korrekt az ára. Irodai munkára ahol nincs nagyon hely oda tökéletes.
-
Gargouille
őstag
Korrekt kis gép.
-
ALBY
senior tag
Kiváló pénztárgép lesz belőle.
-
Ixion77
addikt
2022 júniusban, fél évvel a 12. generáció megjelenése után miért 11. generációs gépet mutatnak be?
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- World of Tanks - MMO
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HP ChromeBox G2, olcsó pici gép internetezésre.
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest