Új hozzászólás Aktív témák
-
djgeg
őstag
Használtad? Nekem volt szerencsém 1 hétig az első pro-t. Tökéletesen megfelt az igényeimnek. Kivéve a dokkoló-t(mert nem volt) (meg talán a kevéske ramot, de csak én vagyok ilyen telhetetlen)
Nekem nagyon is jó ez a hibrid valami. Ha kelle dolgozok vele, dokkoló egér bill háló csati, monitor, aztán ha menni kell tárgyalni vagy el valamerre akkor felkapom és viszem
Egy negatívuma van, használat ügyileg, ölben nem lehet "kihajtani" és gépelni. Nekem nagyon bejön... És sokaknak... Csak az ára nem. -
satz18
őstag
Egy DTR-t még jó pár évig nem fognak kiváltani a tabok. Akinek nem kell erőmű, pl irodai használat, multimédia, annak igen is kiváltja már most. Ahogy telni fognak az évek, egyre inkább elfognak halványodni a határok. Ugyanúgy, mint hogy régen egy asztali PC-t laptoppal nem nagyon lehetett kiváltani, de a mai DTR-ek 4 magos i7-el már pariba vannak a desktoppal .GPUban még mindig nagy mondjuk a lemaradás.
-
Peter13
senior tag
Hát igen, itt van az eb hantja. És ez nem kettős mérce, ez egyszerűen a zavaros termékpozicionálás hozománya. Lehet hogy a surface pro kitud váltani bizonyos esetekben egy laptopot? Lehet. Mersz erre számítani? Na itt már kezdünk elbizonytalanodni....ööö, lehet hogy az esetek többségében elég a Surface Pro, de mégis vennék inkább egy subnotit is, mert azzal BIZTOS hogy minden helyzetben felkészült honpolgár lehetek. És itt vérzik el az egész. Ha nem mer az ember csak erre támaszkodni, akkor úgyis vesz egy valamilyen lapost (ki-ki igényei szerint), meg egy táblagépet (megintcsak ki-mit szeret alapon).
És akkor itt jön a kérdés hogy miért vennék ezt mint táblagépet a többi helyett?
Én erre gondoltam hogy ezt cseszettól nem gondolták végig a Microsoftos kollégák. Kijött egy termék ami "lehet hogy képes 2 kategóriát kiváltani de lehet hogy nem", erősen prémium áron, zavaros pozicionálással. Csodálkoznak hogy nem megy a bolt?
(és akkor most félreteszem magával a koncepcióval-hardverrel kacsolatos egyéni véleményement, csak mint termékre, és annak piaci bevezetésére gondolok)
-
djgeg
őstag
Épp ez az... nekem nem erőmű kell... Csak ha kell akkor tele kell raknom 8-10 GB ramot (nem állandóan)
. Nálam ez a munka eszköz, és ezt még mindig nem tudja kiváltani a Surface... csak épp, hogy 2-2.5X es áron...(#95) pzstm
8gb épp hogy elég... A jelenlegi gépem meg talán még "lassabb" vagy ugyan olyan teljesítményű lenne, mint a Surface pro2. Épp most állok vásárlás elött mondom megvárom a Surface 2 Pro-t hátha értelmes ára lesz... Hát nem. Nem zavar, hogy drágább mint egy ugyan olyan teljesítményű laptop, csak az hogy 2-2.5X es ára van.
-
CharlieDrop
veterán
Nem tudom, volt probookom (oké nem elite, de már nem is consumer), nem volt dokkolója.
Soknak portreplikátora van mindössze..."Mertem feltetelezni, hogy nem a 17"-es DTR gepek alternativajakent kepzeled el a Surface Prot."
Nem, 15"-os átlogos notihoz bátorkodtam.
Vagy 13"-os Viao-khoz, probookokhoz ilyesmik, amik úgy nagyjából ilyen árban vannak (nagyjából, nem pontosan)(#81) stratova: Köszi
-
satz18
őstag
1. de igen könnyebb.
2. Ez ugyan szvsz, de sztem tök fölösleges egy notira billentyűzet. Az összes laptopom külső egér billentyűzettel és xbox controllerrel megy. A noti billentyűzet forró, kényelmetlen, útban van. Veszel egy külső billentyűzetet otthonra és a munkahelyre, és akkor nem kell horcolászni, csak a tabot. Ha hazamész hétvégére még vehetsz oda is egy billentyűzetet. Ez 3X1500 Ft. Nem egy őrületes összeg.
#74 A lenovo x230 tudja ami mint tudjuk sokkalolcsóbb egy surface pronálvagy nem. -
CharlieDrop
veterán
"Konnyebbnek nem konnyebb egy subnotebooknal"
Volt szó subnotiról?"Vagyis azt is kell cipelni,"
Notebookkal nem cipeled a billentyűzetet? -> igaz, ahogy írtad a támasztás nem az igazi, itt nem is egyértelmű előnyről van szó, elismerem, de az irány jó."ha dolgozni akarsz igazán, akkor dokkoló és hurrá."
"Ezt meg a notebookok ezer eve tudjak."Van amelyik tudja, nem mind. És ha már először a Subnotikkal példálóztál hány olyan van ami dokkolós?
-
CharlieDrop
veterán
a következők:
1. ha csak úgy el akarsz lenni, olvasni, zenét hallgatni bármi, akkor jóval mobilabb (könnyebb), nem zavar be a billentyűzet.
2. ha mégis kell csak felcsatolod
3. ha dolgozni akarsz igazán, akkor dokkoló és hurrá.kieg.: nyilván még mindig maradt egy pár előnye a notebookoknak, de én részemről már simán lecsérélném egy ilyenre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest