- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter13
senior tag
Ebben igazságod vagyon, de még a 4200 is csak nehezen (lassítva, max 850 Mhz) fér bele a fogyasztási keretbe, 4400 meg már nincs is Y-os Haswellben,csak U betűsben, azt meg nem tudom hogy tudnák belepaszírozni (persze lehet hogy meglepődök).
A 4200-es (a maga 20 számolójával) 850 -en nem hiszem hogy nagy eltérést mutatna egy 4000-eshez (16 számoló) képest (főleg hogy az 1100-en is szaladgálhat az én energiazabáló szörnyemben), de ugyanez igaz egy ULV 4400-esre is (amit szintén kissé visszafognak a fogyasztás miatt). Kevés. 5000-es szériára szerintem esély sincs, de ne legyen igazam, és örüljünk együtt
-
Peter13
senior tag
OK, igazad van: most így hirtelen nem tudok olyan alkalmazást mondani, amit a Surface Pro ne tudna megcsinálni (legalábbis az én normál, egységsugarú felhasználási körömön belül) de egy subnoti igen (na jó, DVD lejátszás, de ez idétlen és nem fair
)
Enegem speciel két konkrét dolog zavar: az egyik a limitált bővíthetőség (memória, háttértár), a másik a játékok kizárása (esély sincs egy normális dedikált VGA-ra). Nálam egy Sony SVS1511 teljesít szolgálatot, ami persze nem szub-notebook és nem is ultrabook (bár most hogy kiszedtem belőle az akksit és tettem bele egy SSD-t, viccesen könnyű lett, alig több mint másfél kiló), de nem cserélném le egy surface pro-ra, mert nem tudnám rajta az általam kedvelt hülye játékokat futtatni amikor elzavarnak vidékre (próbáltam az intel IGP-t, azt hittem a HD4000-es már elég lesz, nagyon nem volt az, sajnos). A többi pusztán pszichés dolog, és ebben igazad van: nekem (!) jó a tudat hogy akármikor belepattinthatok még több memóriát vagy egy második vinyot a DVD helyére (ha soha nem kerül rá sor, akkor is), hogy egy bika (3612QM) proci van benne (bár ritkán használom ki, de akkor is), és hogy rendes méretű bővítőportok állnak rendelkezésemre (ezeket mondjuk gyakran használom).
Emellett pedig egy Nexus 10-est nyúzok, ami egyszerűen még nem akadt meg abban amire nekem kell, tehát semmi sem motivál ennek lecserélésére sem.
Szóval (árazástól most elvonatkoztatva) üzleti alkalmazások területén egy Surface Pro is jó lehet (majd jönnek a kollégák kijavítani ha nekik vannak konkrét példái), csak nekem ez kevés: én nem hurcolászok egy céges meg egy magán gépet ha nem muszáj (volt olyan időpszakom is, feltűnően utáltam). Persze lehet egy magán játékos notebook, meg egy Surface Pro, de akkor pont ott vagyok ahol most: egy lapos, egy tablet...ördögi kör
-
Peter13
senior tag
Hát igen, itt van az eb hantja. És ez nem kettős mérce, ez egyszerűen a zavaros termékpozicionálás hozománya. Lehet hogy a surface pro kitud váltani bizonyos esetekben egy laptopot? Lehet. Mersz erre számítani? Na itt már kezdünk elbizonytalanodni....ööö, lehet hogy az esetek többségében elég a Surface Pro, de mégis vennék inkább egy subnotit is, mert azzal BIZTOS hogy minden helyzetben felkészült honpolgár lehetek. És itt vérzik el az egész. Ha nem mer az ember csak erre támaszkodni, akkor úgyis vesz egy valamilyen lapost (ki-ki igényei szerint), meg egy táblagépet (megintcsak ki-mit szeret alapon).
És akkor itt jön a kérdés hogy miért vennék ezt mint táblagépet a többi helyett?
Én erre gondoltam hogy ezt cseszettól nem gondolták végig a Microsoftos kollégák. Kijött egy termék ami "lehet hogy képes 2 kategóriát kiváltani de lehet hogy nem", erősen prémium áron, zavaros pozicionálással. Csodálkoznak hogy nem megy a bolt?
(és akkor most félreteszem magával a koncepcióval-hardverrel kacsolatos egyéni véleményement, csak mint termékre, és annak piaci bevezetésére gondolok)
-
Peter13
senior tag
Hogy miért kajálja a nép az Ipad-et meg a Nexus-t? Szerintem (!) egyszerű:
- Hétköznapi igényeket jól kiszolgálja (ez alatt értem: böngészést-levelezést-közösségi oldalakat, plusz doksik megnézegetése, filmnézés, képnézegetés, zenehallgatás, ebook olvasás, könnyű kis játékok, ilyesmi)
- Van kb egymillió app, amiből lehet válogatni (az hogy ennek kb a 90%-a nem éppen élvonalbeli, azt most hagyjuk. Van. És van egy csomó jó is)
- Amit te is írtál: mindkettő prémium, jól összerakott, minőségi termék
- Támogatottság: mindkettő esetében figyelnek arra hogy az OS szaladjon rendesen, és a hülye user ne hekkeléssel töltse az idejét, hanem azzal hogy használja a vackát (nem azt mondom hogy más termék nem támogatott, csak azt hogy ez is egy sikerfaktor)
- Képernyőminőseg. Egy tabletnél kb nr1 tulajdonság. Örvendetes hogy a Surface jó irányba mozdult el (a fullHD szerintem már teljesen jó, de sima HD az kevés volt a másik kettő ellen).
- Passzív hűtés
- Üzemidő (ebben most nagy előrelépés történt, ami megintcsak jó, csak ez eddig nem így volt)
- ÁrMindezekkel szemben áll a WinRT limitált Windows kompatibilitásának előnye, ami szerintem (!) elég keveseket érint, a tömegeket mindenestre nem hatotta meg ((full WIN kompatibilitás persze mindjárt más lenne).
Hát röviden ezért kajálja a népe a másik kettőt. Szerintem. A surface egy szégyenletesen elbaltázott és arrogáns próbálkozás volt a Microsoft részéről, a piac ennek megfelelően is kezelte. A Surface 2 jobbnak tűnik, de a fenti kis listát végignézve még mindig nem értem miért harapnának rá a tömegek. Azt is értem és elismerem hogy egy atomos is jó gép lehet, de azt hogy a másik kettő a fasorban sincs hozzá képest, azt erőteljes költői túlzásnak tartom (részecskemodellezéshez az is kevés, a mezei dolgokoz meg a többi is bőven elég)
És igen, szerintem is: ha már x86 kompatibilitás és multimádia, akkor egy AMD proci kellett volna bele. Talán a 3-asba az kerül. Ha lesz még egy nekifutás egyáltalán....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- ÚJ csak Aktivált Apple iPad Pro 11" M4 256GB Wi-Fi + Cellular ! Space BLack ! 1ÉV Apple GaranciA
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 12/512GB! gyári független 2026.08.03. gyártói jótállás
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest