- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buci21
addikt
jaja, milyen lenne már h héé neked mid van?? csak nem egy childpad... aztaaaaaaaa xD
-
Buci21
addikt
cyanogent ráereszteni, ezzel a hardverrel egy market hack, root jog, kitakarítom és olcsó combos tábla sok rammal
-
DanielK
addikt
Kicsit maradi vagy nem?
Akkor ezzel az erővel visszamehetnénk a '50-'60 évekbe is. Itthon akkor se Lego, se Matchbox, de még tv sem volt nagyon. Ezek szerint a szüleink rosszul jártak el, hogy mindezt biztosították számunkra?!
Ez a XXI. század. Mi lesz a XXII.-ben? Hú de jó lenne megtudni...(#36) gzbotii: mondjuk az iPhone 4S azért már durva. Azt én sem adnék a gyerek kezébe. Sőt telefont sem túl korán. Ezzel viszont lehet oktatóprogramokkal is játszani, szóval szerintem jó.
-
-
prolad
addikt
Szerintem ez az eszköz megfelelő mértékben nem okoz semmiféle hátrányt sőt:a tv-vel ellentétben itt megszabhatod a gyereknek hogy mit nézzen (ne pedig reklámokon és tv-n nőjön fel).Ráadásul mivel érintős még az oktatóprogramokat használni fogják,tapasztalat alapján imádják az érintőset:nemrég vettem egy arc S-t amikor 8 éves húgom meglátja azonnal elkéri a kijelző miatt (vicces is mert egy kézzel át se éri
).
Nem értem amúgy hogy mi ez az egész tablet probléma.Nekem pl 8 éves koromra már a vice city volt a kedvenc játékom,mégse lettem elmebeteg és nem lőttem le senkit pedig úgy hallottam hogy rengeteg szülő tiltakozott a játék ellen ilyesmi indokkal.Aki hajlamos az ilyesmire azon nem segítesz azzal ,hogy mindentől elzárod,csak azt csinálhat/nézhet/olvashat amit jónak gondolsz,előbb-utóbb pl. suliban csak neki lesz ebből komoly baja.
-
xlife11
senior tag
-
gzbotii
nagyúr
Kell ez ide kerem? Hat persze, mert ujgazdageknal nem meno ha a 3 eves gyerek kifestossel nyomul. Ha apanak van egy iPa es jatszik neha rajta az oke..de igy.
Nekem is van egy ismerosom, a kislanya lassan 4 eves de mar van egy sajat iPhone 4S-e. Kell is neki..
-
decoati
aktív tag
én úgy veszem észre hogy sokminden a súlyozáson, ill. a súlyozás hiányán múlik. Az tény hogy a gyerek egyszerűen máshogy rajzol taccsszkrínre az ujjával, mint a padlóra padlókrétával, vagy vízfestékkel papírra. Egyiket sem preferálja, mikor mihez van kedve.
A lányom imádja a könyveket, sokat olvasunk neki, sokat mesél magának kitalált történeteket könyvből, de néha inkább "nyuszifül" (a kockásfülű), néha meg "bogyóésbabócás". Mikor mihez van kedve.
A gyerek aktivitása sztem egy olyan természetes dolog, mint hogy levegőt vesz. Az meg hogy mi az eszköz... szinte tökmindegy. De a szülö ne mondja, hogy "nézcsakkicsim, ezmilyenjó, ne azokkal a több éves, rég kitört kerekű autókkal játsszál már..." mert akkor a szülő súlyoz ki egy olyan dolgot, amit a gyerek tök magától tök egészségesen kezel.
Szerintem. -
Apika
addikt
Semmi ok nem lehet a panaszra ezzel a készülékkel kapcsolatban. Ebben az árban, ezzel a felszereltséggel nagyon megéri az árát...
-
-
H1N1
tag
Én kíváncsi lennék mit mond egy "modern" szakember.
-
válasz
Gaborka30 #27 üzenetére
Ez viszont nem túl jó. A gyerek igényli hogy a szülő meséljen. Én minden este olvasok mindkét gyereknek saját, általuk választott mesét.
Teljesen elembertelenedik az egész kapcsolatotok, ha a mesét is a tablet mondja, a játék a tableten megy, és hogy ne kelljen vesződni a gyerekkel, leülteted a Minimax elé... -
Gaborka30
aktív tag
Nálunk meg a tablet "mesél" elalvás közben
Van egy csomó nagyon jó hangoskönyv és mesejátékPersze angry birds is megy... meg a többi hasonló gyerekjáték..
Mondjuk mikor a középső iskola előkészítőn emberalak helyett disznókat rajzolt az angry birds-ből.. na akkor azért elgondolkodtam.. -
DanielK
addikt
10 évesen már nem egy ilyennel fog játszani, szerintem. (magamból kiindulva, 10 évesen már a haveromnál voltam és a pc-n játszottunk
). Azt csak azért mondta, hogy ha valaki olvastatni akarja a gyereket. Egy ilyennel szerintem egy 3-6 éves fog játszani igazán, azok meg még nem tudnak olvasni. Azoknak ott a felolvasás. De ahogy előttem írták, ezt is meg lehet unni. Akkor majd előveszi a hagyományos játékokat is. Illetve az egész nevelés kérdése, ha jól nevelték a gyereket, akkor nem fog csak ezzel játszani.
(#21) H1N1:
-
raper
senior tag
Nyugi leendő apukák. A gyereknek ti vagytok a példaképei. Ha azt látja, hogy a gépet használod, ő is szeretné. Ha azt látja, hogy olvasol is azt is szeretne. Sokminden rajtatok múlik. Igaz a közösségben is tanulja majd a dolgokat - sok szülő már az óvodás korú gyermekét oda ülteti elé, hosszú órákra csak őt hagyja békén.
Lényeg a mértékletesség.
-
H1N1
tag
Teljesen igazad van. A gyerek a nap legnagyobb részét az oviban tölti ahol játszhat a hagyományos játékokkal, otthon pedig megosztva a régi játékokkal jöhet egy ilyen is. Az enyém már egy fél éve egy Wayteq "tulajdonosa",de egy fél éve sokkal kevesebbszer veszi elő, mert ezt is meg lehet unni valamilyen szinten.
A mai világot a számtech. irányítja ezért nem gond ha időben elkezd ismerkedni vele, persze a saját szintjén. -
"Amúgy meg rengeteg ebook létezik és ott a MEK is. Grimm mesék, Andersen mesék, azokat fel kell erre pakolni és már olvashat is a gyerek."
És a sok csillivilli játék mellett hogyan veszed rá, hogy olvasson is? Gyanús, ha nincs már kiskorában rászoktatva a könyvekre (legalább felolvasás szinten), akkor amikor már tényleg tud (elvileg) olvasni pl. 10 évesen, akkor már nem fogja felkelteni az érdeklődését a játékokkal szemben.
Tapasztalok ilyet a környezetemben, ezért nem annyira költői kérdés.
-
olaj001
csendes tag
6 éves öcsém születésnapjára lehet meg is lepem egyel, ha jó lesz addig......
-
szilagyiv
senior tag
A dizájnnal egyetértek, az szinte teljesen hidegen hagyja a kisgyereket, de a sebességet (lassúságot) nem fogadom el. Éppen azért, mert a gyereket nem érdekli, miért akadozik, teljes élmény csak akadásmentes felületen lesz. Ebben nagyon jó az iPad. Milyen lenne már, ha pl. egy játékkonzolon akadozna a játék, mert belemagyarázzák az olcsóságot?
-
DanielK
addikt
27 vagyok, de még gyerekem nincs. Én még abban a korban voltam gyerek, hogy a Matchbox és Lego volt a tuti. Az én gyerekem ezek mellé már fog ilyet is használni, úgy érzem. Ez a XXI. század. Nem tudom, de én 5-6 évesen nem nagyon olvastam még. Az ABC-t is az általános első osztályában tanították. Persze azóta lehet ezt már áttették az óvodába, nem tudom...
Persze a felolvasás megint más... Ezt nem a 8 éveseknek tervezték szerintem, bár ők is használhatják. Amúgy meg rengeteg ebook létezik és ott a MEK is. Grimm mesék, Andersen mesék, azokat fel kell erre pakolni és már olvashat is a gyerek.
Így én veled értek egyet. Megfér a gyereknél ez is. A legfontosabb a mértékletesség mindenben.(#13) debrejo:
-
debrejo
senior tag
Nekem tetszik, még így, 32 évesen is
Amíg a szülő józan keretek között engedélyezi, addig nincs semmi gond szerintem. -
kiskaktusz
addikt
Gyerekeknek pont más elfoglaltság való...
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Brutális eb #7 üzenetére
Az írás is mehet, alkoholos filc fog a kijelzőre
.
-
daniel909
addikt
ezt max 3-7éves korig tudom elképzelni afelett ipadet akar minden normális gyerek úgyis.
-
Szerintem meg nem baj, ha ilyeneken IS játszik a gyerek. Rengeteg képességét fejleszti, a memóriától, a finommotoros mozgásig. Az én lányaimnál tökéletesen megfér egymás mellett a fakockából toronyépítés, a legózás, a babaház, és az iPad-en játszás is. És még könyvet is olvasunk. Nem is keveset...
-
pusszycat
nagyúr
Hát nem valami szép de legalább olcsó.
-
xlife11
senior tag
válasz
Stanley-B. #2 üzenetére
En inkabb a konyveket javasolnam ilyen korban
-
Stanley-B.
őstag
Az én 6 éves unokatestvérem iPaden játszik fél éve.
-
raper
senior tag
Csak a gyerek meg ne lássa!
Mert tuti addig nyúz, míg be nem ruházok neki egy ilyenre.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kifejezetten gyerekeknek szánt, könnyű és kompakt táblagépet mutatott be az Archos.
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest