- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ütős ajánlatokkal nyit újra a Xiaomi Store az Arena Mallban
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Realme GT 5G - versenyképes
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapo83
aktív tag
válasz
sebgutkopf #49 üzenetére
Eddig nem találtam lehetőséget arra hogy alkalmazásokhoz "profilozd" de átnézem hogy hát ha van benni ilyesmi is. Az biztos hogy van benne egy "Nagy teljesítmény" mód ami egyből visszanyomja QHD-ra és még a maximális fényerőre is rápakol 10%-ot illetve elvileg a SOC is inkább a teljesítményre gyúr ilyenkor és nem a takarékosságra ( ez a gyorsmenüből indítható illetve tiltható )
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Matada2.3 #13 üzenetére
Lehet félreértesz, nem kampányolok a felbontás csökkentés ellen, pont ellenkezőleg, fölöslegesnek tartom a qhd és 4k felbontásokat a telefonokon.
A kisebb felbontás a hw-t is kevésbé terheli, a fogyasztás mellett a kezelői felület gördülékenységének is jót tesz, aki játszik, annak magasabb fps éréke lehet.
Nyugodtan lehetne natív is "csak" full hd, a VR-esek kivételével senki se venné észre. -
Cyberpunk
félisten
Nem nagy dolog visszaállíani.
-
Csapo83
aktív tag
Mivel sok minden változik a 7.0-ban így elég nehéz kiszűrni hogy a felbontás változtatása önmagában milyen változást hoz.
Második napom ( fele ) a Nougat-al és valamennyi változás biztos van ( persze mindenki máshogy használja a készülékét, én eddig nagyon meg vagyok elégedve.A beállítások menü átvariálása azért még néha zavart pillanatokat tud okozni és pár dolgot újra meg kell szokni.
-
ribizly
veterán
Ezt a feature-t bevezethetnék más gyártóknál is. Engem pl olyan esetekben, amiket Te is leírtál (de lehet kb a VR-en kívül sehol) nem zavarna az akár két kategóriával alacsonyabb felbontás (O+3, 1080p és mondjuk 720p, 480p opciók).
Nagyon sok esetben az embernek nincs szüksége a natív felbontásra, sőt! SMS, telefonálás, olyan alkalmazások, ahol nem számít milyen távolról nézed a készüléket (ahogy már volt: navigáció, filmezés), zenehallgatás, rádió hallgatás, stb. Böngészéshez sem kell minden esetben a natív, mert sok oldal mobil verziója akkora, hogy mindenen jól lehetne olvasni.
Még ide sorolnám a gaming egy részét is, mert a 720-t sokkal könnyebb megugrani, de látványban nem lenne sokkal rosszabb.
Ezért most jár egy piros pont nálam a Samsung-nak! -
Csapo83
aktív tag
Én sem kapcsolgatok mindent ok nélkül de ahogy mondtam én pl sokat használom navira a telefont és nem mindig tudom tölteni is közben. A felbontás állítás 3 mozdulat és utána órákon át úgy használom. Bevallom csak most állítottam vissza mert ha csak telefonálok vagy mailt olvasok akkor annyira nem zavaró a dolog hogy el is feledkezik róla az ember.
-
Keem1
veterán
Annyit nekem nem ér meg, hogy állítgassam a felbontást. Én éjszakára se kapcsolom ki a telefont, nem lövöm le a wifit ha elmegyek otthonról, nem kapcsolom ki a BT-t ha épp nem kapcsolódik hozzá okosóra vagy füles, mert az a kevés megtakarítás nem ér annyit, hogy ezek ide-oda kapcsolgatásával szenvedjek. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden hülyeséget fent hagynék a telón. Amit biztosan nem használok, azt kikapcsolom, letörlöm, inaktiválom.
-
Keem1
veterán
válasz
Matada2.3 #13 üzenetére
Nem lehet túl nagy megtakarítás. Attól még az összes pixel üzemel, a GPU-t meg a GUI rajzolása nem dolgoztatja meg. Esetleg játéknál lehet szignifikáns energiamegtakarítás kis felbontásnál (kevesebbet kell számolgatnia a GPU-nak).
Ez persze a matematika. A gyakorlat hozhat mást, de én nem hiszek benne.
-
Zolik
senior tag
válasz
bulikavagyok #33 üzenetére
Talán nem, mivel a telekom, telenor, voda mind partnerei a MA-nak (rengeteget olvasni az akcókról, fejlesztésekről stb). és talán a kapcsolataik is jobbak mint nekünk...
De én is támogatom. -
-
Dave1984
őstag
+1
Tényleg utána kerdezhetnetek szolgaltatoknal. Engem mint mezei usert lepattintanak. -
M5Norbi
őstag
válasz
fornettisuti #29 üzenetére
Ez kiváló ötlet!
Legalább tudni lehetne.És ez különösen jó kérdés pl régebbi készülékeknél pl S6,G4,Htc M9 stb hogy amikor megindul a hazai szolgáltatók egyáltalán engedik e vagy azokkal már nem is foglalkoznak.
-
Csapo83
aktív tag
válasz
sebgutkopf #11 üzenetére
Én örülök ennek a lehetőségnek ( mármint a felbontással való játéknak ).
Sokat használom navigációra a telót és pl a Vaze-nak tök mindegy hogy milyen a felbontása.
Tegnap raktam fel a 7.0-át és ma már ki is próbáltam hogy mennyit számít akkuidőben a 720p navigáláshoz, hát.... Baromi sokat!
Olvasgatni és egyéb dologra szintén hasznos lehet a 1080p de mivel használok VR-t így a 2K is kell.Ez egy igen is hasznos funkció....
-
fornettisuti
veterán
Javasolnám a szerkesztőségnek, hogy ilyen tartalmú cikkekhez járjanak már utána, hogy a hazai nagy három nagy szolgaltató mikorra tervezi kiadni a hálózatfüggő készülékekre a frissítést, csak hogy mi is tudjunk örvendeni. Köszönettel egy Telekomos S7 tulajdonos.☺
-
Wesder
titán
válasz
sebgutkopf #11 üzenetére
Az QHD, nem qhd.
-
thunder6230
tag
én qhdn is a legkisebb betűméreten használom és még a beépített dpi skálázót is átállítottam. nekem fhdn tuti zavarna h kevesebb dolgot mutat a készülék.
-
törölt tag
Aztán S6 ra mikor lesz?
-
Kasya
nagyúr
S7E-re BTU regiokodos elerheto, letoltheto, nem csak OTA, hanem SamFirm is.
Forras: S7E topik -
Zolik
senior tag
Tud valaki arról vmit, hogy S6-ra mikor jön ki?
-
válasz
7Heads Drago #1 üzenetére
Oké, már készülhetsz is rá.
-
törölt tag
"így a ezt csak egyszer kell eljátszani." - Ígye!
-
slimshady
senior tag
válasz
sebgutkopf #11 üzenetére
Legalább lehetőséged van az akkuval takarékoskodni. Akinek meg "bántja" az FHD a szemét vagy kell például VR-hoz az használja magasabb felbontáson.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #10 üzenetére
*érezni
-
kengyel
nagyúr
Nagyon jó hír, várjuk a szolgáltatósokat
-
Matada2.3
veterán
válasz
sebgutkopf #11 üzenetére
Fogyasztásban az FHD-ra leskálázás nem hoz valami előnyt?
-
TD12QX
újonc
Brutál jól néz ki ezüstben (nekem) az S7 Edge.
-
sebgutkopf
őstag
Na ez a felbontás csökkentés a samsung öntökönszúrása. Lényegében az, hogy alapértelmezett a full hd felbontás a qhd-val szemben azt jelenti, hogy elismerik, hogy semmi értelmes a qhd kijelzőnek, csak a piaci pozíció/zászlóshajó/marketing miatt van benne gyakorlati előny nélkül.
Az ilyen felbontás csökkentés (mivel nem egész többszöröse a qhd a full hd-nak) viszont gyengébb képminőséget eredményez, mint egy natív full hd kijelző használata.Aztán majd azért jönnek a 4k kijelzővel a jövőben, hogy annak 1080p-re való visszavétele egész pixeleket eredményez.
-
tibcsi0407
félisten
Eléggé uborkaszezon van a mobiliparban. Valamiről azért csak kell cikkezni, nem lehet napokig hír nélkül az oldal.
Arról nem is beszélve, hogy van, akinek fontos ez a hír. Akinek nem, az tovább tud lapozni.(#11) sebgutkopf
A fogyasztás csökken. Akinek elég a FHD, nem fog semmi hátrányt élvezni ebből. Ha kell a VR szemüveghez, akkor pedig átvált QHD-ra és nyomja a VR-t. Ilyen egyszerű.
-
Goxi
tag
Inditványoznám a stabnak egy "heti nyugat frissitések" állandó cikket, amit hetente frissítenétek az aktuális készülékekkel. Ez most kicsi uncsi hogy kb minden 4. cikk egy éppen aktuális modell frissüléséről szól. Kétségtelenül fontos infók, de nem látom akkora hírértéknek, hogy az értékes hasábokat foglalja. Amúgy imádlak benneteket, minden nap itt vagyok
-
LilProphet90
senior tag
Egy kicsivel mintha "szőrösebb" lenne az FHD, de csak közvetlenül a váltás után észrevehető, annyira minimális.
-
NovakX5
csendes tag
Persze, ebben igazad van, 40 centiről én sem mondom meg a különbséget. Nem is ezen van a lényeg. Hanem van olyan helyzet, amikor ennél közelebbről nézed, vagy amikor apró szöveget olvasol, és olyankor bizony egy ekkora kijelzőn már látni a különbséget. Bár erről nem szeretnék ezzel vitát indítani, tudom, hogy vannak akik nem látják... Ha nekik egyforma, örüljenek neki, és használják fullHDn, legalább jobban bírja az akku
-
NovakX5
csendes tag
válasz
7Heads Drago #1 üzenetére
S7 edgen látni a különbséget. S7 esetén már valószínűleg nem tűnne fel a kisebb kijelző miatt, de edge esetén hidd el, hogy van észrevehető különbség, ha egészséges a szemed.
-
Csarli85
aktív tag
ezt a rendszert szívesen látnám az s6-on is.
-
Richie86
senior tag
Azért érdekes, hogy alapjáraton átállítja Full HD-ra és nem is szól a rendszer.
-
7Heads Drago
veterán
Megeszem a kalapomat ha valaki nagyító nélkül látja a két felbontás közt a különbséget...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Pontosabban letölthető a 7.0-s rendszer, még pontosabban pedig egyelőre csak két országban, de valószínűleg a többi régiónak sem kell sokat várnia.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ingatlanos topic!
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Projektor topic
- Nyaralás topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest