- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
válasz
IIIstIII #179 üzenetére
Kipróbáltam az itthon fellelhető Sony-Sony Ericsson hangkeltőket.
Maximális hangerőfokozat / az a hangerő, ahol mérséklődik a mélyhang a hallás és a füles megvédése miatt:
SE K850i (MegaBass)
15/13
Sony MC (kazettás) Walkman (érintős, oda-vissza játszó) MegaBass/GROOVE WM-EX402
30/24
Sony CD Walkman (mp3 lejátszás) D-NE700
30/24
Sony mp3 lejátszó NW-E003F
30/26
Sony Hifi (3 lemezes mp3) MHC-RG330
30/22
A hallgatott szám, és a füles(groove) is azonos volt mindegyik esetben. A hifinél természetesen a 3,5-es kimeneten keresztül végeztem a tesztet.Mindegyik esetben kellemetlenül sok volt a hangerő, sem utcán, sem metróban nem hallgatom, hallgatnám ilyen hangerőnél, mert fáj. A HPM-70-es szilikondugós megoldás is hasonló eredményt produkált. Természetesen akinek nem passzol a fülébe a füles, az ne a hangerő végtelenségig növelésével kárpótolja azt, hanem lehetőségeihez mérten próbálja megtalálni a fülének legjobban megfelelőt!
mrlujoak
-
mrlujoak
veterán
válasz
IIIstIII #175 üzenetére
A te esetedben ez nem normális dolog, ugyanis a mély csökkentése csak és kifejezetten a nagy hangerőnél léphet fel.
Ha eredeti, nem hamisított fülessel tapasztalod - mint írtad minden hangerőnél - a torzítást, akkor vidd szervizbe a telefonod, vagy frissítsd a SEUS--szal.Lirion:
Volt nálam W910i és W580i Walkman mobil is, és nem fellelhető ilyen drasztikus mély elvétel, ahogy írod. Nem kell túldramatizálni a dolgot. Ez a csökkentés olyan hangerőtartományban érzékelhető, ami nekem például már-már fáj, és a felhasználók zöme sem ilyen magas hangerőn élvezi a zenét.mrlujoak
-
mrlujoak
veterán
válasz
LEFTHORSE1 #172 üzenetére
Szóval ha az utcán valaki ilyen rángásokat produkál, akkor a mentő hívása előtt nézzük meg, nem használ-e egy W980-as modellt...
mrlujoak
-
mrlujoak
veterán
válasz
IIIstIII #170 üzenetére
Eleve másképp fog szólni, mint a MegaBass mélyhangkiemeléssel rendelkező elődjei, hisz a W980 és ez a modell már a Clear Bass technológiát alkalmazza.
Az általatok hibának vélt magas hangerőnél fellépő "torzulás" nem más, mint a mélyek visszafolytása, ami a saját hallásod, és a füles megóvásának érdekében van így.
Ez már a kazettás, MD, CD Walkmanok esetében is így volt, és a mai mp3 lejátszóknál is.
Egy bizonyos hangerő felett a szoftver korlátozza a kimenő hangerőt (pontosabban a dübörgő mélyet). Ez a MegaBass mélyhangkiemelésnél a legszembetűnőbb.mrlujoak
-
mrlujoak
veterán
De, vannak elvárások.
Én is szívesen látnám - nem csak a gyári, jó minőségű headsetben kialakított - a 3.5-ös jacket a készüléktesten, a szabványos, töltésre is alkalmas miniUSB-t.
A Cyber-shot mobilokba nyugodtan odaadhatná a Sony, a kiment kompakt, ultrakompakt gépeiben alkalmazott lapkát (persze optimalizálva) és optikát.
Minden közép, és felső modellbe pakolhatna Wlan-t.
Igazán jöhetne már a videózásra kihegyezett család, ami a fotózás terén is megállná a helyét, legalább 3.2 megapixeles AF-es modullal.
Csak tudod az bántja a SE-t kedvelőket, hogy Ti ilyen fikatengerrel árasztjátok tele a topikokat, és ez szerinted használ?
Nem.joey20:
Mit segíthetsz?
Elég, ha nem fikázol minden egyes SE - és a többi - topikban minden második hozzászólásodban. Már ez is segítség lenne tőled. :Umrlujoak
-
mrlujoak
veterán
Egyszerűen unalmas, hogy nektek semmi nem jó!
Unalmas a fikázásotok, semmi építő, segítő jellegű megnyilvánulásotok nincs, pláne SE témában.
Mindegyik SE zenetelefonban ott a 3.5-ös jack, a gyári, jó minőségű headsetben!
Tudod, mindegyik Walkman füles, a HPM-64-től kezdve középen kettészedhető, és lám, egy 3.5-ös jack.
És nem kell semilyen átalakító, meg ez, meg az, mert az egyben a gyári headset!
Hány-de hány Samsung, Nokia zenetelefon van, amiben 2.5-ös, vagy saját gyártói csatlakozó van, ráadásul szinte az összes Xpress Music zenetelefonhoz vacak fülest mellékel a gyártó...
Ha ennyire bántja a szemed a K850i, és a C902 Cyber-shot mivoltja, akkor én az összes Xpress Music Nokiát tudom ilyen negatív kritkával illetni.mrlujoak
-
mrlujoak
veterán
...és ebből a 22 db 5 megapixeles telefonból melyik az, amelyik kifejezetten 5 megapixeles zenetelefon?!
Ja, csak ez...Eddig azért nyafogtatok, hogy nincs (elég) AF-es Walkman, erre itt van ez, és újra csak fintorogtok.
Nem, kávét nem fog főzni!
IIIstIII :A K750i/D750i/W800i korszakalkotó trió volt, amik még most is elismert modellek. Bizony, akkoriban a 2 megapixeles AF kameráért (és a többi funkcióért) kellett a K750i esetében 70 ezer forint körüli összeget leszurkolni. A W800i már majd egy tizessel többért került a polcokra, pont a plusz kiegészítői miatt.
Ma, ez a vételár egy AF-es 5 megapixeles, bőséges felszereltséggel bíró Walkman készüléket takar, ráadásul - a C905-höz hasonlóan - az előrendelés utáni héten/hetekben akár 10 ezer forint esést is el lehet majd könyvelni.
mrlujoak
-
mrlujoak
veterán
válasz
IIIstIII #110 üzenetére
Szerintem is jó ár, ha azt nézzük, hogy ez kezdő ár, illetve megnézzük a tartozékokat.
Csak a mellékelt 8 GB-os M2 11-12 ezer forint, és a prémium füles is 6-7 ezer forintért vehető meg. A C902 most "normális" garival 70 ezer körül mozog. Ezeket figyelembe véve korrekt árral érkezik...mrlujoak
-
mrlujoak
veterán
Igen, a Sony lejátszóiba került először(Clear Stereo, Clear Bass techn.), közben/aztán a SE-nal karöltve a hardver(Clear Audio chip) és a szoftver a mobiltelefonba. Lehet kissé félreérthetően fogalmaztam, sorry.
A Sony és a Sony Ericsson között etéren tapasztalt összmunka kellene a Cyber-shot mobilokba. Csak "tanult" a Sony a Walkman téren történt visszaszorulásából (a SE Walkmanok miatt) és ezért "ül a babérjain"...De persze ez mind visszaütött, így remélhetőleg elgondolkodik a Sony, milyen licencekkel javíthat a helyzeten.
mrlujoak
-
mrlujoak
veterán
Bocsi telefonom volt, így még séta előtt válaszolok.
Sajna még nem tudom élvezni az új techet, mert a mobilom "csak" a MegaBass-t ismeri, és a Sony Walkman-em sem tartalmazza még ezt az újítást.Első? hm.
Mondj mégegy, 5 megapixeles zenemobilt!(ha rajtad múlna, már nem létezne SE, mi?)
Igen, a jó katona/férj/rajongó a bajban is kitart.
Én szurkolok a SE-nak, hogy ismét sok-sok bevétele legyen. Szerintem minden jólelkületű ember szurkol, hogy ne tűnjön el még egy gyártó.
Épp ezért a Motorolának is szorítok, hátha sikerül.
Bár ez már közhelyes, hogy mindenre csak ezt az eladási dolgot hozod fel végleg.
Jól tudja a mobilos világ, hogy 2008 nem a SE éve.
Érdekes, amikor nagy nyereséggel zárta a 2007-es évet (2008 januárjában) senki nem fikázot...Na, mentem zenét hallgatni, és sétálni.
mrlujoak
-
mrlujoak
veterán
Nem vagy semmi!
még szerencse, hogy az ágyból nyomom, mert kifeküdtem volna.
Neked ki fizet, hogy úton-útfélen fórumról-fórumra szidod a SE-t, függetlenül attól, hogy mit csinált, hogy valamiben első, vagy az elsők között van.
Ez igen, csak így tovább... én mentem kutyát sétáltatni.Ez egy jó zenemobil. 5 megapixel AF-el, új, Clear Bass technológiával, minőségi fülessel, vékony, mobiltelefonhoz méltó kialakítással.
Igaz, nem pirít kenyeret, kávét sem főz. Egy igazi zenemobil. Egyelőre nincs párja.
Vagy tud valaki hasonlót?mrlujoak
-
mrlujoak
veterán
huh. ez sok volt.
Te aztán hihetetlenül gyűlölheted a SE-t...Mint írtam, a felsős, minőségi SONY Walkman-ek is ezt a technológiát alkalmazzák, és a SE W980 is bizonyította a technológia létjogosultságát.
Ez a tech jóval több, mint mondjuk a Photo fix szoft. Ez hangcsip és hangszoftver fejlesztés. Nem egy ici pici lépés, vagy kiegészítő szoftver.
Amellett, hogy ez az elő 5 megapixeles zenemobil. Mi kell még?
Teljesült a Walkmanbe AutoFocus-t kérés is, még szebben szól mint az eddigi Walkman és zenemobilok.Ne legyünk már telhetetlenek!
mrlujoak
-
mrlujoak
veterán
Azért az 5 megapixeles zenemobil tábor nem igazán nagy. Eddig talán egyedül van nem?
A Mega Bass-ból továbbfejlesztett Clear Bass-t se feledjük, ami miatt ráadásul a W980 EISA díjas lett (csak ez a hír nem jelent itt meg).
A kamerája - gondolom csak elírtad - a C902-höz eredeztethető.mrlujoak
Új hozzászólás Aktív témák
ma 5 megapixeles autofókuszos kamerával és 8 GB kapacitású kártyával érkezik a 25 órán át zenélő, kompromisszumokat száműző Walkman.
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest