- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van atparticionalt ebr1, ebr2 a telefonhoz. Lehet, hogy azt is feltehetnem igy, dd-vel, es akkor lenne nagyob rendszer particiom, es kisebb belso SD?
Igen.
Az ebr1 ebr2 felel a ténylegesen dedikált partíciók elhelyezkedéséért (persze az mbr is ebbe a csoportba tartozik), lásd a hátterét: [link] -
No, egy regebbi scatter alapjan feltette a flashtool a cwm-et, de az nvram-ot nem.
Ez teljesen logikus, hiszen az egy védett rom-szakasz, minden telefonra egyedi, így nem is szabad flesselni a gyári rommal. Ezért van a scatterben __NODL_ előtag.Van mar root is, update.zip-pel. Most meg az mtk droidtools nem csatlakozik, hogy azzal probaljak nvram-ot telepiteni.
Ha van root, akkor az 5MB-os bin-t tedd vissza dd-vel.
dd if=/sdcard/nvram.img of=/dev/nvram
Ez visszateszi a helyére.CWM-mel fel lehet valahogy eroszakolni az nvram-ot?
Persze, csak szkriptet kell hozzá írni. Egyszerűbb a dd. -
Rootgenius?
Vagy CWM+root.zip? -
Tenyleg elhittem, ha van CWM, FT, meg DT mentes, az eleg, ezert nem erolkodtem a dd-vel.
Szerintem ebben nem is tévedsz.
Ha az MTKDT mentés jó, akkor abból vissza lehet állítani egy telefont flashtool-lal.
Amit pedig a flastool nem hoz be mint flesselendő rom-szakasz, azt dd-vel vissza lehet tenni. Ilyen az nvram is.
Illetve, ha megnézed a flashtool-t, ott van olyan menü, hogy write memory. Itt adott mem címtől lehet írni a blokkeszközt.A zte v5 meg quallcom-os, nem mtk-s.
-
Hat... dd-vel lusta voltam teljes mentest csinalni...
Virtuális ejnyebejnyea CWM mentes nem egy zip file, hanem egy rakat akarmi, amit viszont nem tudok vele betolteni.
Akkor vélhetően dup (blob) volt a mentési formátum.
Annak is van előnye, csak nehezebben kezelhető (szerintem)Ami nagyon erdekes, hogy amikor visszaolvasom a sajat, MTK DT-szal a FT-hoz keszitett scattert, akkor nem hoz fel egy csomo particiot, amik ott vannak a scatter-ben, es nekem meg is van bin-ben.
Ami a scatter-ben __NODL_ előtaggal szerepel, azok nem flesselendő rom-szakaszok.
Pont ez az, ami elméletileg védi a rejtett, vagy fentartott tartalmakat: ilyen pl. az nvram is.nem hoz fel egy csomo particiot
Melyeket nem hozza fel?Ami meg nagyon erdekes, hogy olyba tunik, a preloader is megserult, mert mar akkor szarakodik, amikor a VolUp+Power gombot nyomva inditom. (Ilyenkor feljon egy valaszto menu, hogy Fastboot, meg Factory mode, meg Normal boot, ha jol emlexem.)
Nem, ha a preloader sérült, akkor se kép, se hang, mert a preloader az egy alacsony szintű indító.
Ha már látod a választó menüt, akkor az már az uboot. És ott lehet kiválasztani a recovery, normal és fastboot-ot. A fastboot-ot ne próbáld meg! -
A gond az, hogy a flashtool verzióktól is függ, hogy mit hogyan csinál... van olyan telefon, amit 3-as verzióval lehet menteni, és 5-össel visszaflesselni....
Ha van dd-s mentésed, akkor azt is tudod használni, ha van pl. factory mode és root elérés.
Ha már bootloop-os, akkor legaláb már él a telefon.
MTKDT mentés is volt? Az azzal készült mentést átalakítás után esetleg lehet használni FW upgrade-re is, ha van cache és data partíció is. Mert akkor a saját preloader-ét használod, ami erősen csökkenti a téglásodás esélyét (dd-vel mentett és hex editorral átalakított preloader-rel hoztam rendbe egy p780-as telefont már)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged