Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Artur_Dent

csendes tag

Hello!

Dicséretes az ötlet.

Én az alábbihoz szólnék hozzá:
    "Nem sűrűn lát az ember passzív gépet, ebben azonban már csak a vinyók hangját hallani. Azon is gondolkodik tomolino169 hogy mi lenne a megoldás de már így is szinte hangtalan"

- a notebook HDD nem (szerintem) jó megoldás, mert lassabb a 3,5-ös társainál, nem beszélve arról, hogy akkor kellene venni egy v. két újat
    - az SSD lenne a legjobb, de még drága (szerintem).

Amit én csináltam (a passzív vízhűtés mellé) az az, hogy a HDD-t körbevettem 1cm vastag alumíniumlemezzel, csak a csatlakozásánál van egy kis hely, hogy a kábelek be tudjanak menni. Lemezhez szerintem hozzájutsz :) , méretre le tudod vágni, összefogatásra (tapasztalat) tudom ajánlani (ha precíz vagy) akkor a menetfúrásos-összecsavarásos módszert, de ha nem szeretnél annyit vesződni, akkor a kétoldalas ragasztót (szintén tapasztalat, nekem is 2 HDD-m van, egyik "tokja" csavaros, a másik ragasztós megoldással van összerakva) ajánlanám.
    A tokba rakás után nem fogod hallani a vinyó alaphangját, csak azt, ha a vinyó dolgozik, de nyilván sokkal halkabb.
    Feleségem csinálta régebben rendszeresen, hogy leült a géphez és "bekapcsolta" - tehát nyilván kikapcsolta, mert semmit nem hallott!!!

A melegedés sem gond, mert a "tok"-nak nyilván szorosnak kell lenni, hogy a HDD hozzáérjen és le tudja adni a hőt, ezért (tapasztalat, mérem több éve) a melegebb HDD hőmérséklete nyáron, a legnagyobb hőségben is csak 40 fok volt (azért ilyen magas, mert felette a ODD, alatta gy mobilrack keret, így nem nagyon éramlik ugye a levegő). A másik, amelyik a gép aljában áll kis gumilábakon, annak a max hőfoka 33 fok volt.

Így hirtelen ennyi, remélem tudtam adni valamilyen ötletet.

Új hozzászólás Aktív témák