- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Techpowerupon egyik user eredménye:
Virtuális gépben alkalmas LM Studio-ban AI-ra két GPU-val is. Sávszéle megfelel otthoni AI-ra.
AMD oldalról mindezidáig nem érkezett használható válasz több fronton sem. Teljesen elzárkóznak a supportól. Bár nem is fog, hiába ugyan az a kártya mint egy BC-160-as vagy V520-as csak két GPU-val, sem biost sem drivert nem hajlandóak hozzá adni. Amazonos lelopott driverrel használható de teljesen csak VM-ben jön ki a teljesítménye.
A BC-160-as használható játékra is vega driverrel, ez meg nem, hiába ugyan az a GPU. -
Az a kínai ember akitől a tesztek származnak eltűnt a fenébe, elásták vagy nem tudom és nem segít. AMD fórumjáról meg bannoltak.
Techpowerup fórumán moddolt biossal és a mac-ekhez használt windowsos driverrel már értek el eredményt, azaz képes futtatni teszteket de energiagazdálkodási módban marad a kártya azaz ilyen 6w módban fut csak sajnos.
Magyarán az energiagazdálkodási módot kell megoldani rajta. Vagy ha valami csoda folytán AMD mégiscsak adna ki rá biost vagy supportot az lenne a legjobb.
-
Techpowerup fórumon sikerült valakinek működésre bírni. Igaz nem optimális alacsony órajelű procival egy gpu módban.
Boost 1600mhz. Tdp nagyon alacsony 130w ami bizony hatékony ahogy nézem. Ram közel 2000mhz azaz hbm2 kicsivel 1000mhz alatt lehet. Elméletben a 8 pin eps csatiból 332w a max plusz pcie azaz 400w két gpura. -
válasz
Robi BALBOA #47 üzenetére
Adok szívesen, 7300GT, GT610 is van az sem uefi.
Sajnos GTS4xx még pont nem UEFI.
De ha tudnám hogyan lehet uefi-vé tenni akkor lehetne opció. -
válasz
Robi BALBOA #45 üzenetére
Uefi képesség video biostól függ, most nem igazán rémlik mely kártyától volt nv-nél. (talán GTX6xx-től?)
AMD nél már a 6xxx szériásoknál volt UEFI bios de nem mindegyiknél.
Nézek valamit aprón ilyen ezer forintosokat, hátha lesz. A régi szarokat meg ki kellene már vágnom. -
Kínai moddolt driver elkészült rá.
https://drive.google.com/file/d/1S8c3ZJXiNiDBqZWLCsZ5_NpeG3iR34mo/view?usp=sharingJelenleg nem tudom tesztelni.
A tesztgép bios moddolt hogy menjen benne rendesen intel A380-as azaz rebar mod rajta van. Viszont ez a kártya megakasztja a bootot bekapcsolt rebarral. Ha kikapcsolom a rebar-t (pontosabban az above 4g opciót akkor meg az Inteles kártya nem ad képet. Most meg csak UEFI képes kártyából csak egy HD6570-es van itthon ami meg gáz mivel két Ati driverrel nem megy normálisan a control panel.
Szóval építek másik tesztkörnyezetet. (vagy szerzek egy uefi képes nvidia kártyát)
Vagy hotswap kötöm be, még talán az is működhet. -
válasz
Robi BALBOA #41 üzenetére
Egy GPU-val RX5700XT szint felett valamivel a gyorsabb ram miatt. Dx12 mgpu-ban szerintem igen kb 6700-6800 szint lesz de érdemes megemlíteni hogy 300w feletti TDP-vel.
-
válasz
Robi BALBOA #39 üzenetére
Jelenleg nincs hozzá normális driver. Azaz teszteket sem tudok futtatni Windows alatt.
Linuxnál TDP limit is szoftveres dolog miatt van, maga a VRM elbírna többször ennyivel is ami rajta van, csati is elegendő rá.
Egyszerűen nincs jó szoftveres profil a kártyára driver oldalról.
Mintha a mobil verzió limitjeivel menne. Az idle fogyasztása is nagy, nem megy le takarékosba, mindíg 70-80w körül pörög GPU-nként azaz elfűt a semmibe kb 150w-ot.
Gondoltam rá hogy szerzek V520-as biost rá hátha azzal jó lesz.
Többen is dolgoznak rajta, nekem nincs rá időm így inkább kivárom mit csinálnak a többi topikban. Most írták hogy nem raktam fel pcie memory management drivert ami kell neki, majd azzal még próbálkozom.
Közben AMD és support fórum halkan kussol.https://www.techpowerup.com/forums/threads/amd-radeon-pro-v540-research-thread.308894/page-2
https://forums.tomshardware.com/threads/windows-driver-for-radeon-pro-v540-navi12.3806949/
-
válasz
Robi BALBOA #36 üzenetére
-
Na lett driver hozzá. Ügyesen valaki megtalálta a linkjét hogy kívülről is elérhető.
https://s3.amazonaws.com/ec2-amd-windows-drivers/latest/22.10.01.12-220930a-384126e-WHQLCert_.zip
https://s3.amazonaws.com/ec2-amd-windows-drivers/archives/Windows_2019_2016-20.10.25.01-201109a-361679C-WHQL.zip
https://s3.amazonaws.com/ec2-amd-windows-drivers/archives/20.10.25.04-210414a-365562C-V520-SN1000-WHQLCert.zip
-
-
válasz
Robi BALBOA #29 üzenetére
Az egy Alphacool XT45 1080-as p12-es ventikkel a másik géphez így 400-500w-ot megzabáló 4.7ghz-re húzott i9 7980xe igen halkan hűthető.
-
-
válasz
Robi BALBOA #25 üzenetére
Hővédelem van benne. Mindegyik Radeon Pro-n van. Sikerült már kipróbálni ugyanis hűtés nélkül is elindítottam. Ha túlmelegszik akkor sípol mint az állat és lekapcsolja a gépet ( gondolom meghív NMI megszakítást). Ez ilyen kategóriájú kártyánál kötelező. Az ne tévesszen meg hogy eng sample. Amazonnál a kész éles szerverekben is ilyenek vannak, mivel úgysem kerül ki piacra így tök mindegy mi van ráírva.
Ha túlmelegszik akkor hibázik, az semmilyen formában nem megengedhető szervereknél, inkább leállít mindent minthogy tovább működjön. Nyilván egy asztali gépnél videókártya esetén befigyel egy pixelhiba vagy máshogy néz ki egy háromszög na bumm észre sem veszed mert lehet a következő frame-ben nem is látszik de egy számolásra is használt kártyánál 0 hiba engedhető meg (ezért alapból ezek ECC ramosak is).
Techpowerup topikjában kiemelték hogy túl is van tervezve a kártya. Valószínűleg a Dual Vega II PCB-jére épül 12 fázis GPU-nként, plusz egy egy a ramokra. 400w TDP-re van építve az egész (EPS csati 332w+75w Pcie).
Pcie switch-e is modern 4.0 Microchip PM40052B1-F3E egy rakás extra funkcióval. -
-
válasz
Robi BALBOA #18 üzenetére
Árat is kellene nézni, a p12 1500-2000ft. Az a noctua meg szerintem 10eft.
-
válasz
Robi BALBOA #16 üzenetére
Kettő Arctic P12, az elvileg elég.
Korábban a Tesla M40-est kettő P9-es vitte.Az igaz hogy ez nagyobb TDP-s kártya (400w elméleti max)Fan Speed: 1800 rpm
Airflow: 56.3 cfm | 95.7 m³/h
Static Pressure: 2.20 mmH2O -
Techpowerupon elég nagy lavinát indítottam el a kártyával, így külön topikot is csináltak azoknak a szerencséseknek (vagy szerencsétleneknek) akik vettek ilyen kártyát.
https://www.techpowerup.com/forums/threads/amd-radeon-pro-v540-research-thread.308894/ -
-
-
Írtam pár helyre még támogatás ügyben, azaz pár eladónak ebayen és alin valamint az amd-nek is.
-
-
válasz
Luck Dragon #6 üzenetére
-
válasz
Luck Dragon #6 üzenetére
-
-
A 394GB/s az a mobil navi12-re vonatkozik mac pro-ban aminél a kevesebb TDP (csak 50w) és gyengébb hűtés miatt vissza kellett venni. Azért is 5600M a neve, ez meg a nagytesója többször annyi fogyasztással. Csak a driver miatt említettem meg az 5600M-et mert remélhetőleg annak a driverével fog működni a kártya.
Ezen 512GB/s-en mennek a ramok mint az asztali vegákon.
Cache gondolom a nagyobb ramsávszél miatt kevesebb.
Egy GPU verziója kiadott és létezik V520 néven. [link] Ott az órajelek 1000 base, 1600 boost, ram pedig 1000mhz azaz 512GB/s.
Ezen V540-es példányon nem tudom megmondani még az órajelek driver nélkül. Azaz esetleg a biosából ki tudom olvasni és valami editorral megnézni talán.
Még az sem teljesen biztos hogy 2304 vagy 2560 shader-es mert nem volt egyértelmű.
Fizikailag a mag 2560 shader, spec szerint kevesebb de ugye itt eng sample miatt akár mi lehet. Mármint hogy később került volna biosból letiltásra 2304-ig de fejlesztés alatt meghagyták teljes értékűnek.Az a vékony chip az valóban érdekes, tippre valami memory interposer lehet. (vagy mivel pro széria lehet plusz ECC ram? nem tudom)
Csak feltételezem de nem nyúltak az IMC-hez hanem ezzel a plusz chippel kötötték a GPU-hoz, talán olcsóbb volt így gyártani mint újra tervezni. -
Szerencsémre mylipho15 az Amernime egyedi AMD driver készítője ráállt a témára és írni fog rá drivert azaz módosítani a Mac kiadású drivert a kártyához.
https://forums.guru3d.com/threads/amernime-zone-amd-software-adrenalin-pro-driver-release-discovery-remix-23-4-2-whql.436611/page-413
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest