- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
snake1977 #1532 üzenetére
A biosban a cpu, vagy a soc fesz nincs kézzel fixálva? Nekem úgy rémlik, mikor én tettem m.2-es ssd-t a gépbe, kicsit több feszt kért már a cpu is és a soc auto-n volt, de azon is látszott, hogy azt is megemelte a lap.
(Memóriák milyen órajelen, milyen feszültséggel?)
Nem melegszik az a 970, azok már hajlamosak rá, nem? -
Csupingo
veterán
válasz
Steve_Brown #1196 üzenetére
Akár ilyen vadabb dolgokkal is lehet kísérletezni. A hozzászólások között van szolidabb, regedit-es átírás is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Theory66 #1165 üzenetére
Igen, a win-ben.
-
Csupingo
veterán
válasz
Steve_Brown #1007 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert táp vásárlásakor az ember magát is meg tudja viccelni, ha nem figyel eléggé. Főleg kisebb teljesítményű, vagy közepes teljesítményű, de hülyén elosztott kétágas tápoknál okozhat gondot (emlékei szerint 3-4 ágas tápok is vannak), ha mondjuk az egyes ág 12-14 A-es, a másik 16-os és az egyes megy az alaplapra. Aztán ha van a gépben egy 75W-os cpu ami picit húzva van és van dvga is a gépben, akkor már túl is terhelődik az az ág. Tényleg egyszerűbb egyágas tápot keresni, ott nem kell ilyeneken agyalni.
-
Csupingo
veterán
Ha már a tápokról van szó, azt lehet tudni, hogy mondjuk egy 2 ágas tápnál melyik megy az alaplapra és melyik adja a külső tápot az egyéb alkatrészeknek?
-
Csupingo
veterán
válasz
fatpingvin #249 üzenetére
Akkor azok a hírek kimaradtak neked, hogy abba az irányba akarnak, vagy fognak indulni a gyártók, hogy mindent az alaplap felől vegyen fel pl. a vga? Akár 300W-okat is. Ezt mondjuk én is hülyeségnek tartom, mert csak bonyolultabb alaplapok lesznek emiatt, meg talán a lakástüzek is el fognak szaporodni.
-
Csupingo
veterán
válasz
fatpingvin #244 üzenetére
Ez manapság már szinte csak egy gesztus a vga gyártóktól, hogy törekednek a teljes visszamenőleges kompatibilitásra. Persze nem is árt, mert presztízs vesztés is lehet belőle, mint mikor megjelent az rx 480 és valami elvetemült pcie 1-es alaplapba tette. Meg is olvadt a lap a csatlakozónál és tönkre is ment, aztán a kép mint valami véres kard keringett a neten rombolva az amd hírnevét. Azt hiszem 80-85W körül vett fel az a ref. kártya a pcie felől és az már sok volt. Gyorsan változtattak rajt így a későbbiekkel már nem volt gond.
Viszont akinek legalább 2.0-ás lapja van, annak ilyentől nem is kell tartania, meg nem is a legoptimálisabb összeállítás 1.0-ás lapban használni egy gtx 1060 erejű kártyát. (Talán elég erős proci se tehető már ilyen régi alaplapokba.)
Itt 78-83-at mértek. Talán ez volt az az eset. -
Csupingo
veterán
válasz
fatpingvin #240 üzenetére
Ph cikk, a 3.0-ról és szabvány leírás a 2.0-ról.
-
Csupingo
veterán
Úgy tudom, már a pci 2.0 is le tud adni 150W-ot. Az újabbak talán többet is. Plusz 150W a 8-as csatin, akkor már szűkösen belefér. Persze a gyártók mindig arra törekednek, hogy 75W-nál többet ne vegyenek fel a kártyák a pcie felől, emiatt a legújabb kártya is berakható egy 1.0-ás lapba is, ami valóban csak 75W-ra képes.
Talán ennél a kártyánál már emiatt nem figyeltek a 100 éves lapokkal való kompatibilitásra, vagy szervereknél amúgy is máshogy van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- Amazon Kindle
- Eredeti játékok OFF topik
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest