- Honor 200 Pro - mobilportré
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Légies iPhone halvány színei
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hadde
tag
Nekem a 4000-es szériától csak AMD videokártyáim voltak,4850/70 - 6950/70 - 7970 és nekem klafául mentek mindig is, nem idegesített és én pedig felhajigálom a felbontást és a többit.
Mindig is Inteles : Q6600 - i5 750 - i5 2300 - i7 2600 és jelenleg i5 3570k-val hajtok egy 7970 Lightninget és második alkalommal vettem ugyanezt a videokártyát és addig meg is marad amíg értelmesebb árban lehet majd kapni ezt a kiadását. Nekem ez vált be és nem fikázom az nVidiát mert nincs miért, nekem ez a termékvonal tetszik, valaki másnak meg az, ezért dobálózni egymásnak tiszta értelmetlenség.
Mindenki vegyen azt amit akar és köszönöm! -
jocomen
aktív tag
@Sinesol
Nálam a COD4 multi kékhalálozott. Én is a radeon driverre gyanakodtam, de miután alaplap + proci + ram-ot cseréltem, elmúltak a kékhalálok, pedig a kártya maradt ugyan az.
Voltak fagyások is (emiatt újítottam). Aztán az új gépnél is előjöttek. Én az intel driverét kaptam le gyorsan, mert írták, h az megoldja a véletlenszerű fagyásokat. De az enyéim nem voltak véletlenszerűek. Aztán meglett: SpywareTerminator és Avast összeakadtakpedig azelőtt évekig jól elvoltak együtt.
Olyan gondom is volt, h alvóból nem ébredt fel, pont ahogy írtátok. Lefagyott, és resetelni kellett. Emiatt nem is használtam az alvót soha. De az új lappal ez is eltűnt (kártya ua).
Szóval 3-ból 1-ik esetben se a radeon volt az ok.Ettől még lehet, h nálad tényleg az amd a lúdas, csak hát egyik esetben én is rá tippeltem, aztán mégsem.
-
vellerd
tag
Brutál hűtés!
És ha az ár is barátibb lesz, akkor már nem is rossz vétel.
-
Lomha 8V
addikt
Én is így voltam vele, volt AMD+Radeon gépem, több is (még az AMD/ATi házasság előtt). Nagyon sokszor szoptam vele, mindenféle butaság miatt. Ilyen CCC, olyan driver, most fejleszd, most butítsd, ne adj rá AA-t, csak AA-val működik és stb. és így tovább a végtelenségig. Ha rendben ment, akkor hasított, de ez a rengeteg szarakodás az idegeimre ment. Az Intel és nVidia kombóval is beleszaladok néha apróbb bakikba, de közel sem olyan sokba és nem olyan "mélytorkosba". Nincs bajom az AMD-vel, bírom, hogy így küzdenek és elismerem, hogy sok jó dolgot tettek le már az asztalra. A Mantle, bár nem látszik túl jónak egyelőre, de ők legalább meg merték lépni. Viszont azt a rengeteg szenvedést, amit én végigcsináltam anno az AMD/ATi kombóval, egyelőre nem tudom elfelejteni. Mélyen gyökereznek bennem ezek a rossz emlékek, az AMD-nek sok jót kell tenni, hogy ezt elfeledjem.
-
Anaren91
senior tag
Most lehet, hogy hülyeséget írok, de mintha úgy emlékeznék, hogy még régebben mielőtt kijött a mantle abu írt egy posztot amiben le volt írva, hogy mivel a mantle elég durván kihasználja a hardver erőforrását, ezért nem árt a kártyákat visszavenni alap értékekre( gondolok itt a tuning órajelekre). Próbáld meg h visszaveszed a gyári értékekre (még akkor is ha lapból ocs a kártyád).
-
joysefke
veterán
Én mindenféle energiagazdálkodási marhaságokat, ami arról szól, hogy alacsonyabb enerhiafelhasználási állapotba kerüljön a proci (P-state meg mi szokott ezeknek a neve lenni) lelőttem. Pár wattot számít csak, de boldogan fizetem a kicsit nagyobb fogyasztást, ha megkímélem magam mindenféle mikrolaggtól meg hang-szakadozástól.
Nálam volt olyan játék (i5-3550 + GTX660OC) ami mikrolaggolt mint a fene, meg szakadozott a hang, asszem a Crysis 2 volt ez. Na az energaspórolás letiltása helyretette a dolgot.
J.
-
banhammer
veterán
Cserelhetetlen ventilator szaksz...
Egy, ket ev es elkezd zorogni az egyik ventilator. -
Sinesol
veterán
válasz
Th1sN04ll #30 üzenetére
Azt gondolsz amit akarsz, sokszor telepitettem mar ujra, hátha megoldodik a problema..megnezheted neten is tele ezekkel a hibakkal sok oldal...te meg jopar ember max jatszik de azt is ugyhogy még a felbontast se nagyon allitja át meg hasonlok...
Mantle meg tenyleg sok embernek jo , csak egyet lássak márMasreszt nem az Amd a hibas ?,
Hat dehogynem hiszen uj driver changelogban benne hogy van javitja a driveres mantle hibakat meg random fagyasokat stb, tehat elimerte hogy hulladék volt a driver.... de az a baj még most se jo... -
Sinesol
veterán
Hát én már egy ideje sz*pok az amd-vel, amikkel jatszok ott frametime lag van, régebben alvo modbol nem jött vissza csak reboottal, mostanaba ujabb driverrel visszajön csak elöbb fekete kepernyö es 5mp mulva visszajön a kép és kiirja hogy az illesztöprogram nem valaszolt de helyreállt, de ezutan reboot kell mert ahol hasznal akarmi gpgpu-s ficsört a windows ott kegyetlenül belassul minden..szal ugyanott vagyok
Na meg Vlc player Dxva-ban laggol, ha savszinkronizalast hasznalok akkor cakompakk kifagy a pics@ba, még jo hogy az i5 nevetve megoldja cpu bol is a lejatszast.
Felraktam most ujabb drivert és épp elöbb kaptam egy ilyen Bsod-triver Power State Failure...
Komolyan elegem van mar lassan az egsz sz@rbol, mantle vilagba nincsen, ha van akk meg rosszabb mint anelkül..Gj AMDBocs az Offért de komolyan felb@szott ez a kékhalál...ráadásul 5 percig csak diagnosztika ment boot közben és utana kirta nem tud elindulni rendszer, szerencsere visszaállitas utan jo lett, nem kellett ujratelepiteni egeszet..
-
Jó cucc lett,csak nekem a design kicsit gagyi.
-
blaca83
őstag
A tuning kedvelőinek kötelező darab, AMD fronton!
-
joysefke
veterán
Totál offtopic, de pár dologgal ki kell egészítenem az elhangzottakat.
Elöljáróban pedig leírom, hogy bár a zöldek felé húz a szivem, nem vagyok elfogult, volt már nekem mindenféle kártyám meg processzorom.
-(1) Amikor azt írod, hogy az NV elhúzott fogasztás/teljesítményben, akkor igazad van, mert a GTX600 széria már behozta az AMD-t, a GTX700-as illetve Maxwell pedig már le is pipálta, de ez kb az utóbbi egy év termése, előtte hosszú évekig (HD 4000-től HD7000-ig) az AMD lényegesen jobb volt fogyasztás/teljesítményben. Ez a jelenlegi NV féle elhúzás meg nem a teljes termékpalettát érinti, hanem csak a legtetejét és azt az egy szem Maxwelles kártyát, amit persze versenyképtelen áron szórnak.
Szóval az olyan álltalánosító kijelentések, minthogy "Az AMD a szegény ember Nvidiája" meg csak az vesz AMD-t akinek nem jut Nvidiára enyhén szólva is viccesek.
-(2) Nekem a jelenlegi VGA mentes időszakom előtt egy GTX660OC volt. Nagyon meg voltam vele elégedve, DE volt egy kis hibája, ami miatt nem akarok most mégy egy GTX660/760/660ti-t bekockáztatni:
valami baj van a TV-m és a VGA közötti EDID infó küldéssel, ami abban nyilvánult meg, hogy egy csomó játék a friss install után alapból olyan felbontás/képfrissítés kombinációval indul, amit nem támogat a TV, így csak egy fekete képernyőt kapok és át sem tudom állítani a felbontást. Rohadt idegesítő volt. Előtte HD4830-am volt, azzal nem volt ez a probléma, szóval bízom benne, hogy a 270X-el sem lesz majd semmi baj.-(3) Ha már AMD fronton valamivel probléma van, akkor mindenféle személyeskedést nélkülözve szívesen ajánlom figyelmedbe az adatlapod első szavát "FX8320". Nem való az R9-290 -hez. A legtöbb játékban egy újabb i5 agyoncsapja, legalábbis frametime-ban.
J.
-
kona005
senior tag
Ejjj de betyáros
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Malibutomi #17 üzenetére
Plusz nem mindenki szeret egy 160 ezres cuccost szétkapni, mert félti a garit a kártyát stb
-
TeeBee73
veterán
Sem a fogyasztás, sem az ár az ami miatt ilyen kártyát vennék.
Egy ref. kártya+egy AC., vagy Zalman hűtő is is veri hőfokban, és árban is ezt. Azzal melózni kell negyed órát? Ja. igaz, még kelleni fog mondjuk, egy MSI Afterburner, amivel mindent be lehet szabályozni.(Bocsánat a kukacoskodásért, de ez bőven kimeríti a parasztvakítás szintjét, szvsz.)
-
MPowerPH
félisten
Cafolom. Volt nalam 780Ti is, es 290X is.(a 7990 mellett) En nem lattam azt a hatalmas kulonbseget, par szazalek mindossze a Ti javara, ahogy azt a PH-s tesztbol is latni lehett. OC teren a Ti 50MHz-vel tobbet tudott, nem melegedett olyan veszettul, na meg azert joval kevesebbet is evett. Mindegyik ugyan olyan zajos volt(egyik sem ref.) Csak a bibi az, hogy a ket kartya kozott volt egy nem gyenge £120 -os kulonbseg. Arra a kb. 4%-ra, ami eyefinity alatt eltunt. Sot, akkora felbontason, MSAA mellett nalam a 290X erosebb volt.
-
Robi BALBOA
őstag
"A mintegy másfél kilós" (1580g) Volt már pár durva cuccom, de ez
-
Th1sN04ll
senior tag
Szerintem meg az okos gondolkozás, és az hogy figyelembe veszi valaki az ár/teljesítmény mutatót nem azt jelenti hogy szegény, csak azt hogy ésszel gondolkozik
Még akkor is ha az NV topikokban megy a köpködés hogy BSOD, meg driver meg ilyenek, tény van gond, de messze nem akkora mint ahhogy ott be van állítva, persze jó köszörülni valamin a nyelvet, csak kérdéses hogy megéri e, és jelen esetben nem igazán éri meg mondjuk egy 290-el szemben a 780TI a tetemes felárat
/sima 780 meg nem kéne/
-
joysefke
veterán
válasz
Dark KillerX #8 üzenetére
Igen, ráadásul a 760 nem hoz akkora ugrást a 270X-hez képest sebességben, mint amennyivel többe kerül. Jó 30% árkülönbségért kapsz egy kicsivel magasabb sebességet.
Ami ár érték bajnok az Nvidiánál, az a 660OC, na az kb csak annyival lassabb a 270X-nél, amennyivel kevesebbe kerül.
(Nagyon jó kártya a 660OC, nekem volt is, de bizony van amikor az a 10% kéne (pl. hogy meglegyen a V-sync))Szóval nvidia szvsz ár/értékben a 660OC-ig igazán versenyképes, abban a régióban van vagy fél tucat kártya jó áron, utánna meg elszálnak az árak. Azzal meg, hogy a 780Ti éppen gyorsabbra sikerült mint a 290X nem tudok mit kezdeni, ha én 50E környékén akarok videókártyát venni és nem egy ciprusi utazás árában.
J.
-
LackoMester
addikt
Durva, brutális minden tekintetben.
Tetszik. -
mghltm
addikt
-
Xantor
tag
O.P.!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Légies iPhone halvány színei
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Megújult a PROHARDVER!
- Építő/felújító topik
- Cyberpunk 2077
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest