Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Én mindenféle energiagazdálkodási marhaságokat, ami arról szól, hogy alacsonyabb enerhiafelhasználási állapotba kerüljön a proci (P-state meg mi szokott ezeknek a neve lenni) lelőttem. Pár wattot számít csak, de boldogan fizetem a kicsit nagyobb fogyasztást, ha megkímélem magam mindenféle mikrolaggtól meg hang-szakadozástól.
Nálam volt olyan játék (i5-3550 + GTX660OC) ami mikrolaggolt mint a fene, meg szakadozott a hang, asszem a Crysis 2 volt ez. Na az energaspórolás letiltása helyretette a dolgot.
J.
-
joysefke
veterán
Totál offtopic, de pár dologgal ki kell egészítenem az elhangzottakat.
Elöljáróban pedig leírom, hogy bár a zöldek felé húz a szivem, nem vagyok elfogult, volt már nekem mindenféle kártyám meg processzorom.
-(1) Amikor azt írod, hogy az NV elhúzott fogasztás/teljesítményben, akkor igazad van, mert a GTX600 széria már behozta az AMD-t, a GTX700-as illetve Maxwell pedig már le is pipálta, de ez kb az utóbbi egy év termése, előtte hosszú évekig (HD 4000-től HD7000-ig) az AMD lényegesen jobb volt fogyasztás/teljesítményben. Ez a jelenlegi NV féle elhúzás meg nem a teljes termékpalettát érinti, hanem csak a legtetejét és azt az egy szem Maxwelles kártyát, amit persze versenyképtelen áron szórnak.
Szóval az olyan álltalánosító kijelentések, minthogy "Az AMD a szegény ember Nvidiája" meg csak az vesz AMD-t akinek nem jut Nvidiára enyhén szólva is viccesek.
-(2) Nekem a jelenlegi VGA mentes időszakom előtt egy GTX660OC volt. Nagyon meg voltam vele elégedve, DE volt egy kis hibája, ami miatt nem akarok most mégy egy GTX660/760/660ti-t bekockáztatni:
valami baj van a TV-m és a VGA közötti EDID infó küldéssel, ami abban nyilvánult meg, hogy egy csomó játék a friss install után alapból olyan felbontás/képfrissítés kombinációval indul, amit nem támogat a TV, így csak egy fekete képernyőt kapok és át sem tudom állítani a felbontást. Rohadt idegesítő volt. Előtte HD4830-am volt, azzal nem volt ez a probléma, szóval bízom benne, hogy a 270X-el sem lesz majd semmi baj.-(3) Ha már AMD fronton valamivel probléma van, akkor mindenféle személyeskedést nélkülözve szívesen ajánlom figyelmedbe az adatlapod első szavát "FX8320". Nem való az R9-290 -hez. A legtöbb játékban egy újabb i5 agyoncsapja, legalábbis frametime-ban.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Dark KillerX #8 üzenetére
Igen, ráadásul a 760 nem hoz akkora ugrást a 270X-hez képest sebességben, mint amennyivel többe kerül. Jó 30% árkülönbségért kapsz egy kicsivel magasabb sebességet.
Ami ár érték bajnok az Nvidiánál, az a 660OC, na az kb csak annyival lassabb a 270X-nél, amennyivel kevesebbe kerül.
(Nagyon jó kártya a 660OC, nekem volt is, de bizony van amikor az a 10% kéne (pl. hogy meglegyen a V-sync))Szóval nvidia szvsz ár/értékben a 660OC-ig igazán versenyképes, abban a régióban van vagy fél tucat kártya jó áron, utánna meg elszálnak az árak. Azzal meg, hogy a 780Ti éppen gyorsabbra sikerült mint a 290X nem tudok mit kezdeni, ha én 50E környékén akarok videókártyát venni és nem egy ciprusi utazás árában.
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Google Pixel 7 Pro 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest