- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Ritka esetek egyike, de baromira nem értek egyet veled. Anno a lazább hardverkövetelményekkel azt érték volna el, hogy az Android hardveres fragmentáltsága és az iOS kötöttsége lett volna elegyítve.
Szerintem inkább pont az elején már azzal kellett volna kezdeni, hogy egy Surface szerű mobil zászlóshajót dobnak ki maguk és amellett kellett volna engedni más gyártóknak is a rendszer használatát.
-
rudi
nagyúr
Sőt, szerintem egyenesen káros ráengedni a Windows tabletekre a desktopot. Erre a Surface RT párhetes próbája után döbbentem rá. Mert Surface RT-n rá voltam kényszerítve a tabletre gyúrt, tableten használható appok futtatására, és ment is szépen, ami volt, pl. a Metro Commander fájlkezelő, valami screenshotoló-képszerkesztő, ilyenek. Utána egy Win 8-as tablet következett, már meg nem mondom melyik, na arra reflexből felcsaptam a Total Commandert, irfanview-t, meg a többi dolgomat és szenvedtem az ujjammal böködve a szerencsétlen, 4 mm magas menüsorokat
Egy ilyen gépre Photoshopot is feltettem, hiába volt ott minden, nem haladtam vele úgy, mint a Modern felületes Photoshop Expressel.
-
rudi
nagyúr
woland szerintem azért írta a félig meddiget, mert maga a Runtime azért maradt, sőt ez jelenti az alapot.
Mondjuk én az MS helyében keményen ráfektettem volna a saját programozóimat a (verziótól és típustól függetlenül) Windows appok fejlesztésére. Abba öltem volna rengeteg pénzt és energiát, hogy az Instagram, Twitter, Pinterest, watsapp, viber meg tudom is én milyen trendi "dolgok" Windows platformra kerülését siettetem anyagiakkal vagy programozói erőforrással vagy bárakármivel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ne felejtsd el, hogy a 99 dolláros tablet teljesen más szegmens. Ez egy majdnem 11 inches nagy felbontású tablet, elég komoly hardverrel. Ebből nem találsz 99 dolláros kínai verziót. Ára és tudása alapján én mondjuk nem a prémium, hanem a felső kategóriába helyezném. Az biztos hogy 50-100 dollárral olcsóbban sokkal kelendőbb lenne, mint így. Ne felejtsük el azt, hogy míg ez billentyűzettel, 4GB RAM-al, 128-as flash-el 730 dollár, addig 900-ért már 11-es Macbook Airt- kapsz hasonló paraméterekkel, de rendes broadwell processzorral (nem atommal, még csak nem is Core M-el), sokkal gyorsabb SSD-vel, háttérvilágításos billentyűzettel, óriási toucpaddal, ami minden szempontból minőségibb termék. Nem néztem mások ultrabookjait, de ha a 11-es MBA 900 dollár, akkor a konkurencia biztos sokkal olcsóbb. SZVSZ olcsóbban kellene adniuk.
-
NGA
addikt
"lesz-e olyan verzio a Surface 3-bol, ami olcsobb lesz,"
Mi a búbánatos istennyilának lenne? Tele van a piac olcsó win-es tabletekkel 20e Ft-tól. Minek kellene az MS-nek is olcsó tabletet gyártani? A Surface 3 ára teljesen jó. Indulásként kb 180e Ft lesz. Ez egy igen jó ár.
Nagyon sokan futtatnak x86 appokat tableten. Én is meglepődtem. Ha nem így lenne, az RT sikeres lett volna. És fontos nekik az is, hogy szinte minden fajta eszközhöz van driver, legyen az szkenner, nyomtató, vágógép, plotter stb. Mint leírtam, a 10"-os tableteket hdmi-n rá lehet kötni akár 50"-os tv-re, és egy Logitech K400 kombóval, vagy egy MS Wedge kombóval kész az asztali gép. Még a win hálózatot is kezeli tökéletesen alapból.
Én vettem Win RT-s Surface-t, baromi jó cucc, nagyon egyben van, a nejem használja, és tökéletes neki, mert nem futtat x86 appot. Viszont van rajta flash alapértelmezésként.
-
NGA
addikt
Nem tudom feltűnt-e neked, hogy most a Win-es tabletekről beszélünk. Az, hogy te belekevered a droidost, az nem releváns. Egy win-es tablet egy BT bill-el, egérrel, és egy monitorral akár asztali gépként is tud menni, és futtatja az x86 appokat. Az RT-t már rég elfelejtette mindenki. Jelenleg dömping van 8"-os HD-s win tabletekből kb 60e-ért.
-
NGA
addikt
Ez egy FullHD 10 colos. Nekem a Lenovo Miix 2 10 volt, mig be nem tojt, az kb hasonló spec volt, de igen gagyi anyagból. Az volt az elején 140e Ft. Kb ez a kiindulópont. A 99 dolláros tabletek kb semmire nem jók. Win-es tablet kb 60-tól indul, ami használható, ez kb 200 dollár. A 10-es meg kb 120-130-nál, de nincs ennyiért sem FHD. A Surface 3 még véletlenül sem prémium termék. Kb középkategória. Értsd meg, hogy csak a csóri magyarnak drága. A lányom 1 havi fizujából tud venni kettőt, és még marad neki kajára is.
-
Ispy
nagyúr
Lehet MS-ék úgy gondolták, hogy könnyebb magukat pozicionálni a felső kategóriába, mint az alsóba. Egyébként meg egyáltalán nem bánnám, ha az MS appok is végre minőségben ugranának egyet (vagy inkább kettőt, hármat), mert a jelenlegi kínálat elég harmatos.
És azt se felejtsük el, hogy az egész bulit nem microsofték kezdték, hanem nokiáék, MS csak a szoftvert adta.
-
legiaap
félisten
Ez mióta számít prémium tabletnek? A pro széria már az. Ha az árát nézem nem az. Én eddig csak azért nem vettem Surface terméket, mert a sima RT-s volt és ahhoz képest drága, a pro meg csak simán túl van árazva. A csapból is a pro 3 reklámja folyt mégsem vették. Ez így sikeres lehet. A legdrágább kiszerelésben is iPad Air/Air 2 árában van ami jó. Az már más kérdés, hogy tudja-e majd hozni azt a smooth működést.
-
Ispy
nagyúr
Lehet azért kellett a HW korlát, mert gyengébb gépeken egy androidhoz képest nagyon belassult volna a rendszer. Az apple is csak a saját vasra hajlandó felrakni a rendszerét, igaz az MS legalább beengedte az OEM gyártókat (igaz korlátokkal). Nem olyan nagy baj ez, ha megnézzük az olcsó androidos mobil és tablet palettát.
-
rudi
nagyúr
A statisztikusok szerint (hisz nekik aki akar) a Phabletek miatt a kicsi tabletek piaca kb. meghalt, kétlem, hogy ott az MS bevételt tudna termelni egy Surface géppel, inkább a kínaiaknak való terület az. Persze, iszonyat nehéz belelátni a MS embereinek a fejébe, nekem ettől a szerencsétlen "notebookot kiváltó tablet" szlogentől is feláll a (maradék) hajam.
-
rudi
nagyúr
Szerintem a 7-8 colt meghagyják az OEM partnereknek, Asusnak, Lenovónak, Samsungnak, kínaiaknak. Ez a Surface 3 ezzel az árral, esetleg a Win10 indulásakor egy -100 dolláros csökkentéssel (az már iPad Air 2 árszint lesz) szerintem bőséggel elég ütős ahhoz, hogy a célországokban sikeres legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest