- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Hieronymus #391 üzenetére
[link] eszerint az opel típusok nagyjából felének nem azonos az első és a hátsó nyomtávja. mivel ez a gyári műszaki katalógus, ezért feltételezhetjük, hogy a nem azonos nyomtáv nem karambol során alakult ki.
tehát nem gördülnek az első és a hátsó kerekek azonos nyomon még egyenesben sem, kanyarban meg pláne.
-
bambano
titán
no megtaláltam. a falcon 9 v1.0 nagyjából 163 ezer liter rp-1-es üzemanyagot használ el (továbbfinomított kerozin). Vagyis egy garnitúra műhód nagyjából 115 millió literből van fent, utána 5 évenként ismét.
ja, ehhez még kell 193 millió liter folyékony oxigén is...
ez 300 ezer toronnyal számolva tornyonként 380 liter gázolaj. tornyonként minimum 1000 kilométernyi útra elég. -
bambano
titán
válasz
#54625216 #369 üzenetére
egy falcon heavy tömege 1420 ezer tonna. 60-asával számolva 42 ezer műhód 700 felszállásal vihető fel, utána 5 évenként ugyanennyi.
az azt jelenti, hogy 42 ezer műhódért kishíján 1 millió tonnát kell felküldeni. tippem szerint annak a zöme üzemanyag. vagyis piszlicsáré 300 ezer toronyhoz (nem kell ennyi) ennek csak a háromnegyede kell.
ha nem falcon heavy-val viszik fel és/vagy nem 60-asával, akkor számold át saját kezűleg.a tornyot nem újrahasznosítani kell, hanem hasznosítani. galvanizált acélból vagy alumíniumból kell megcsinálni és akkor nem megy tönkre.
-
bambano
titán
"Már vannak próbálkozások arra, hogy műholdakon legyen egy csatlakozási pont, ahová szerviz űreszköz kapcsolódhat.": ezt az eszement hülyeséget, hogy újratöltsék a műholdakat, egyetlen épeszű üzemeltető sem fogja megcsinálni. a tankolás költsége valószínűleg nagyobb, mint fellőni egy újat. ha fellőttél egy újat, akkor hardver upgrade is van, újabb szabványnak megfelelés, okosítás, stb.
ráadásul 42 ezer műhold között száguldozni egy akkora eszközzel, amiben van annyi üzemanyag, hogy elég műholdat tankoljon fel, az nagyjából lehetetlen.
-
bambano
titán
válasz
JoshaJosh #326 üzenetére
azzal lettem kimondatlanul, de erősen ráutalva meggyanúsítva, hogy én ügyfeleket fogok veszíteni a starlink miatt. (én: városi kábelhálózat üzemeltető, nem ormánsági). tehát akkor te is úgy látod, hogy ez az állítás marhaság? a kábeltv-s hálózatok következő generációja 10 Gbps/1 Gbps tartományú szolgáltatásra lett megtervezve, miután kiszivárogtak a jelenlegi eredmények a starlinkről, remegni kezdtem, mint a kocsonya.
Az ormánsági kis falvakba ne menjünk bele mélyebben, mert a politika tiltott, így csak három szó: szupergyors internet projekt.
-
-
bambano
titán
válasz
#54625216 #312 üzenetére
de, ti kezdtétek el összehasonlítani. ez a fránya internet meg fórummotor minden marhaságot megőriz, amit leírtatok.
"akármilyen földi technológiát használsz is, a Starlinkhez hasonló minőségű és lefedettségű netszolgáltatás kiépítése csak nagyságrendekkel nagyobb környezetszennyezéssel oldható meg.": a valóság ezzel szemben az, hogy a starlinkhez hasonló minőségű és lefedettségű szolgáltatás földi cuccokkal sokkal környezetkímélőbben valósítható meg, mint a starlink.
-
bambano
titán
nem értem ezt a rengeteg szócséplést, amit itt napok óta összehordtok.
a starlink nem olyan mobil szolgáltatás, mint a te mobiltelefonod.
a starlinkhez egy nagyobb antenna kell, és az általa fogott jelet helyileg el kell osztani. a mobilhálózatokban azért kell sűrűn torony, mert a telefonodban ócska antenna van abból a célból, hogy ne szakadjon le a kezed, ha felveszed.ergo amikor a starlinkkel szemben a mobiltornyokat számolgatjátok, az alma a körtével. ha ugyanolyan szolgáltatást akar valaki nyújtani, mint a starlink, abban *NINCS* benne, hogy egy 200 grammos tenyérnyi dobozban benne van minden. Ennélfogva ha ugyanarról van szó, az ugyanolyan minőségű antennát illik feltételezni, hogy ne alma-körte legyen, a jó antennával meg nem pár kilométert lehet áthidalni. Ráadásul ha a bázis nem mozog, még két nagyságrenddel egyszerűbb a történet.
Következmény: például ha felraknak egy rendesebb adót Tokajba, Kékestetőre, stb. azzal sokszáz mobil adótorony által lefedett területet lehet bekapcsolni.
tehát a mobiltornyokat számolni lufihámozás. te döntöd el, a lufi mivel van töltve.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
nekem nem úgy tűnik. akkor raknak le több bázisállomást egy helyre, ha nagy a várható forgalom. egyébként elég nagy távolságokra pakolják a tornyokat, ami lehetne még több, ha a mobilodban rendes antenna lenne. nem hiszem, hogy 42 ezer műhold az kevesebb, mint amennyi földi cucc kellene a műholdashoz hasonló szolgáltatáshoz. mivel teljesen más szolgáltatást veszel igénybe, ezért mások a feltételek.
-
bambano
titán
a meteoritok úgy jönnek, hogy te aláírod a megrendelőt? vagy valaki más? vagy az a valóság, hogy a meteoritok lezuhanására nincs ráhatása senkinek?
szemben ezekkel a műholdakkal, amiknek a fellövése, majdan következményként a lezuhanása egy földi fickó hatásköre alapján történik? -
bambano
titán
válasz
#54625216 #151 üzenetére
"A teljes kiépítéssel együtt is legjeljebb 40 ezer műhold lesz": sokkal jobb, megnyugodtam.
"de ezeket nem fogják évente ezres nagyságrendben amortizálni.": 40 ezer műholdat akkor nem fognak átlagosan ezres nagyságrendben amortizálni, ha 40 év a tervezett élettartamuk. ha pl. 20 év, akkor átlagosan kétezres nagyságrendben fogják amortizálni. igazad van, ez nem ezres.
"A lényeg, hogy az egész program nem szennyezi jobban a környezetet egy egész év alatt,": ez plusz szennyezés. mindegy, mekkora egy erőműhöz képest. tök frankón megvoltunk nélküle.
-
bambano
titán
válasz
#54625216 #142 üzenetére
tehát a légkörbe visszatérő és ott elégő műhold az nem környezetszennyezés?
amíg volt 1-1 orosz, kínai, amcsi űrállomás, 15-20 évenként lehajítottak egy nagyobb vasat az égből, meg évi néhány rakétaindítás volt, addig lehetett menteni, hogy szennyez, de ritkán. 60 ezer műhold + a hozzá szükséges rakéták, stb. plusz az x évente szükséges teljes csere az ennél az én szememben több. -
bambano
titán
oké, azt mondjátok, ezek a műholdak majd lejönnek az égből, és elégnek a légkörben.
sokkal jobb. teljesen megnyugodtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest