- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
Én iOS-t használok, és szeretem is a hosszú támogatást, frissítést, ettől függetlenül azt aláírom, hogy az átlag felhasználót egyáltalán nem érdekli a telefonján futó droid verziója.
Ráadásul a droid úgy van felépítve, hogy új funkciókat a Google Play Service-en keresztül OS verzióváltás nélkül is be tud hozni.Ami iOS-en pl elég gagyi, hogy OS frissítést kell kiadni akkor is, ha csak egy beépített app-ra kell javítást kiadni, mert teljesen a rendszer része. Újabban el lehet tüntetni a rendszerappokat, de törölni, újabbra frissíteni nem.
Ami esetleg fontos lehet, azok a biztonsági javítások, azt meg a Google elérhetővé teszi OS frissítés nélkül, külön csomagokban telepíthetőek. Van olyan teló ami droid főverziót már régóta nem kap, ellenben a biztonsági csomagokat igen.
Olyan statisztikát lenne érdemes kiadni, ami azt mutatja, hogy bizonyos havi security patch-eket a készülékek hány százaléka kapta meg, szerintem kicsit más lenne a kép.
-
aujjobba
addikt
válasz
TheBikerider #82 üzenetére
Oks igazad van, viszont amire részben reagáltam ("kezdhetik a nulláról és fejleszthetnek saját rendszert") az nem teljesen így van, mert AOSP alapon kiadhatnak telefont, ha nem akarnak rá Google áruházat és Google szolgáltatásokat.
A droid appoknak egy bizonyos hányada azon is futni fog, kivéve ha alapoz a Google cuccokra. -
aujjobba
addikt
válasz
Hopkins95 #71 üzenetére
Az Android nem a Google-é, az egy opensource cucc (AOSP), bármikor bármire lefordíthatod, felhasználhatod.
Ami a Google-é az a Play Store és a Google szolgáltatások, ezeket kell licenszelnie a gyártóknak.
Vagy adott esetben nem kell, ha nem akarnak rá Play Store-t, lásd kínai saját áruházas megoldások.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Opel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest