- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
válasz
aprokaroka87 #79 üzenetére
Szerintem a gyártóknak is jó, mert sokkal gyorsabban (ezáltal olcsóbban) ki tudják adni az új verziókat.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Hopkins95 #66 üzenetére
"Ha neked rendben van, hogy egy 500+ Eurós telefonnál azt mondja a gyártó 2 év múlva a frissítésekre, hogy kakukk, akkor nyugodtan csak támogasd tovább ezt az üzleti modellt."
Én úgy vagyok vele, hogy addig legyen támogatva, amíg használom. Normálisabb gyártóknál azért a 3 év megvan (S7 Edge 2,5 éves, a mai napig jönnek rá folyamatosan a frissítések), annál tovább meg még soha nem használtam egyetlen telefont se.
A másik oldalon viszont az utóbbi években látható eszetlen lehúzást támogatnám. Az már inkább ütközik az elveimmel."Ha egy gyártó kiad egy drága telefont, arra több támogatást várnék el, mint egy olcsó telefonra."
Ez mondjuk most is megvan. Az olcsóbbak vagy nem is kapnak, vagy max. egy főverziót.
Ez mondjuk azért tényleg kicsit gáz."Mondjuk még szerencse, hogy készítenek ezekre a telefonokra főzött ROMokat és így tovább használható a készülék a legújabb rendszerverziót megkövetelő alkalmazásokkal."
Igazából az appok ~90%-a elvan még 5-ös androiddal is. Vagy még régebbivel. A mobilbank appomnak pl. 4.2 a követelménye. Mivel más a modell, így nyilván alkalmazkodnak a fejlesztők is.
Androidnál nincsenek olyan megkötések, hogy kiadás után ~fél évvel csak az új SDK használható.(#68) janeszgol:
Ezt a notebook-os hasonlatot nem igazán értem. Azokra miért kapnál több támogatást?
Van rá 2-3 év gari, aztán csókolom. A rendszert nem a HP fejleszti a gépemre, hanem a Microsoft, meg a Canonical. -
<Lacy85>
addikt
Szerintem az emberek 80%-a azt se tudja, melyik android van a telefonján. Szerinted őket mennyire érdeklik a frissítések?
Azt is megértem, hogy drágább kategóriában is max. 2-3 évig frissítik a modelleket. Ennyi idő alatt a felhasználók 90%-a úgyis lecseréli a telefonját. Akkor meg miért támogassák 5 évig?
És az a vicc, hogy ennyi idő alatt az iPhone-ok nagy része is kikopik. Szép, meg jó, hogy az 5S is megkapta az iOS 12-t, csak közben az aktív iPhone-ok között alig néhány százalékot tett ki már tavaly év végén is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jövedelem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest