- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tanisz
senior tag
válasz
Hopkins95 #92 üzenetére
Jaja, a biztonsàgi frissítések pedig folyamatosak rá.
Ha jól tudom a támogatás így alakul.
3,3T - 2018 novemberig (főverziókat kap), 2019 novemberig (bizt. frissítés,bugfixeket kap)
5-5T 2019 november (főverzió), 2020 november (bizt.frissítés,bugfix)
6,6T 2020 nov (főverzió), 2021 (bizt,bugfix)Ez nem mondható rossznak, szerintem.
Én legalábbis elégedett vagyok az enyémmel -
Tanisz
senior tag
válasz
Hopkins95 #13 üzenetére
Lehet rosszul tudom, de a Onepus 3 és 3T Android 6-ról Marshmallow-ról indult és ha minden igaz megkapja a 9-est is.
Jelenleg a 8.1-en van.
Arra már nem emlékszem, hogy a 7est is megkapta-e, vagy rögtön 8-ast kapott, erről majd az okosabbak kiokítanakDe ja általában 2-3 főverzió támogatás nem mondható rossznak egy 130e HUF-os készülék esetében, szerintem.
Míg anno a nagy gyártók Samu, LG,Huawei...stb max 1-et ha bevállalnak hasonló árkategóriában
-
joey04
titán
válasz
Hopkins95 #78 üzenetére
Pedig nem az
[link]
86: az emberek többsége valóban sz_rik rá milyen rendszer fut a telefonján, de azért, mert nem ért hozzá. Aztán amikor a kezébe kerül egy frissebb rendszeren futó készülék, csak azt érzékeli, hogy valahogy jobb a felhasználói élmény vagy a motorháztető alatti javítások miatt, vagy a kezelőfelület változása miatt, stb, stb. Sokaknak szerintem semmit nem mond pl a project butter, aztán mégis nagy szükség volt rá a droidon, még ha nem is váltotta meg a világot sajnos. De azért érezni a különbséget, csak egy laikus nem fogja tudni a miérteket...
88: szerintem az most a Note 9.
-
aujjobba
addikt
válasz
Hopkins95 #71 üzenetére
Az Android nem a Google-é, az egy opensource cucc (AOSP), bármikor bármire lefordíthatod, felhasználhatod.
Ami a Google-é az a Play Store és a Google szolgáltatások, ezeket kell licenszelnie a gyártóknak.
Vagy adott esetben nem kell, ha nem akarnak rá Play Store-t, lásd kínai saját áruházas megoldások. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Hopkins95 #66 üzenetére
Egyébként szerintem itt még mindig a Google a hibás, hogy nem kötelezi a gyártókat x év támogatásra. Bár hogy is várnám el, hisz még maga a Google sem ad többet...
Ebből az lenne hogy a gyártók meg a Google-t szeretnék kötelezni bizonyos dolgokra.
Én elég biztos vagyok abban hogy kitőrne a "háború" a gyártok és a Google közt ha ilyen szintű kötelezéttség lenne.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Hopkins95 #66 üzenetére
"Ha neked rendben van, hogy egy 500+ Eurós telefonnál azt mondja a gyártó 2 év múlva a frissítésekre, hogy kakukk, akkor nyugodtan csak támogasd tovább ezt az üzleti modellt."
Én úgy vagyok vele, hogy addig legyen támogatva, amíg használom. Normálisabb gyártóknál azért a 3 év megvan (S7 Edge 2,5 éves, a mai napig jönnek rá folyamatosan a frissítések), annál tovább meg még soha nem használtam egyetlen telefont se.
A másik oldalon viszont az utóbbi években látható eszetlen lehúzást támogatnám. Az már inkább ütközik az elveimmel."Ha egy gyártó kiad egy drága telefont, arra több támogatást várnék el, mint egy olcsó telefonra."
Ez mondjuk most is megvan. Az olcsóbbak vagy nem is kapnak, vagy max. egy főverziót.
Ez mondjuk azért tényleg kicsit gáz."Mondjuk még szerencse, hogy készítenek ezekre a telefonokra főzött ROMokat és így tovább használható a készülék a legújabb rendszerverziót megkövetelő alkalmazásokkal."
Igazából az appok ~90%-a elvan még 5-ös androiddal is. Vagy még régebbivel. A mobilbank appomnak pl. 4.2 a követelménye. Mivel más a modell, így nyilván alkalmazkodnak a fejlesztők is.
Androidnál nincsenek olyan megkötések, hogy kiadás után ~fél évvel csak az új SDK használható.(#68) janeszgol:
Ezt a notebook-os hasonlatot nem igazán értem. Azokra miért kapnál több támogatást?
Van rá 2-3 év gari, aztán csókolom. A rendszert nem a HP fejleszti a gépemre, hanem a Microsoft, meg a Canonical. -
DS39
nagyúr
válasz
Hopkins95 #58 üzenetére
Igazából nem összehasonlítható az üzleti modell.
iPhone-t kiadnak 1-3 telefon / év.
Egy Samsung kiad 10 telefont / év.
A kínai gyártók megtöbbet.
Ezek hardvere vegyes, belépőtől a csúcsig.
Rengeteg pénz, fejlesztési idő lenne ezeket támogatni. Nem éri meg úgy ha az a cél hogy minden évben újak vetessenek a néppel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest