Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jockas

senior tag

válasz priti #77 üzenetére

Lényegében a 68xx széria az 58xx széria javított változata, költséghatékonyság szempontjából. Az 58xx széria utódja a 69xx széria...de mivel nem volt csíkszélesség csökkentés, ezért nem volt akkora különbség, mint amekkorának lennie kellett volna. Így a 7xxx-es széria hozza meg ezt...
    A 68xx szériának szerintem hamarabb ki kellett volna jönnie és csak fél évvel később a 69xx szériának...

• jockas

senior tag

válasz D1Rect #72 üzenetére

Csak kicsit késtek el a lobbal....anno az FX-nél kellett volna a lobnak jönnie! :D

• jockas

senior tag

válasz bacsis #67 üzenetére

Döcögni a metro döcögött rajta... :) Most adtam el 2 hete és a vevő fizetett érte 5 kemény ezrest! :D (aprón még többért is elmennek :D) Ennyire nem fejlődnek a játékok, hogy ilyen sokáig húzzák a vga-k. 3 évig volt a 3850-esem és jó lenne ha a 6850-es is kibírná addig...de van egy olyan érzésem, hogy ez megint majd a játékfejlesztőkön fog múlni és nem a vga gyártókon.

KKaresz45! Én utálom a konzolokat és nem csak azért, mert lassítják a fejlődést és így soha nem kapjuk meg azt, amiért fizettünk...hanem mert én sokkal jobban szeretek PC-n játszani. Játszottam anno PS2-ön, de számomra az szenvedés volt.
    Ugyanakkor hálásak is lehetünk a konzoloknak, mert nem kell évente új vga-t vennünk ahhoz, hogy játsszunk egy új játékkal. A Crysis féle nép hülyítés az ami nem jön be nekem. A játék nekem tetszik, de a körítés az nem...egy optimizálatlan GF reklám. 2x játszottam végig, ebből a másodiknál az utolsó részt nem is tudtam végig nyomni, mert még a legalacsonyabb felbontáson és beállításokon is úgy beszaggatott, hogy volt amikor fél percig csak állt a kép. A kettő közül inkább legyen még mindig DX9-es technológia, de tudjak vele játszani egy viszonylag erős gépen akkor is, ha nem GF kártya van a gépemben...

• jockas

senior tag

Ha ott folytatják a fejlesztést, ahol abbahagyták akkor a HD 7xxx széria a 69xx vonalat folytatja és azoknak a turbósított változata lesz (időben is folytatva a régi szokást...lényegében a 68xx az amit előbb kellett volna kiadni). Valami 20-30% -al gyorsabb kártyákról olvastam...de azt vajon a csíkszélesség csökkentéssel együtt jósolták? Mert ha igen, akkor legfeljebb 1-2 technológia újdonságot hoznak a HD 7xxx-esek meg egy kis plusz sebességet. Még csak most fogok 6850-est venni, de van egy olyan érzésem, hogy legfeljebb pénzt bukhatok vele (abból kiindulva, hogy amikor kijönnek aug-szept környékén a 6xxx-esek ára lejjebb megy).

Ami pedig a platformosodást illeti...nem látom azt a fejlődési iramot, hogy a következő pár évben olyan teljesítményű IGP-k legyenek a procik mellett, amik felveszik a versenyt a diszkrét kártyákkal. Így viszont akármennyire is kis profit van a kártyákon maradni fognak még egy darabig a diszkrét kártyák. Mivel profit lesz rajtuk és kereslet is lesz rá...ez pedig mindkét félnek jó. Az meg hogy mi lesz 10 év múlva....erre majd térjünk vissza 10 év múlva! :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés