- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
válasz
Halálfej Joe #99 üzenetére
habár elég nyilvánvalóan trollkodás a hsz-ed, de azért válaszolok:
Ez az userfriendly Linux szvsz elég nagy bullshit, mert habár magával az oprendszerrel ilyen szempontból különösebben nincs probléma, a hardvergyártók által kiadott driverekkel viszont annál inkább. Hiába nem a Linux hibája, a felhasználó csak annyit fog látni, nem úgy működik ahogy kéne a számítógépe. Ez személyes tapasztalat, az egyik gépre itthon múltkor pl felnyomtam a legújabb ubit, és az integrált videókártya (itt egy nForce 630i-ről beszélünk, nem egy 10éves csodáról) drivere kb. kétnaponta kifingott magától, újra kellett rakni. És nem user error, semmi extrát nem gányoltam, egy-két tényleg alapszintű progit nyomtam csak fel repoból. De ha nekem nem hiszel, elég csak benézni fórumokra.
Hiába javult a helyzet a régebbihez képest (amikor azelőtt utoljára próbáltam - még a 8-as verzió futott - akkor a hangkártyával is szívtam), még mindig baromi magas az ilyen esetek száma. Akinek még nem kellett terminálban semmit ügyködnie Linux alatt, az egyszerűen hazudik (most ugye az ilyen "sógorom a rendszergazda, én csak használom és szólok ha baj van" emberkék nem játszanak). Itt pedig a becses átlaguser meg van lőve ha nincs valami hozzáértő ismerőse.És akkor még csak a hardverekről beszéltünk, ilyen apróságok mint a gagyi, majdhogynem használhatatlan flashplayer, a rengeteg szükséges program hiánya (vagy ha van is rá alternatíva, nagyságrendekkel kevesebbet tud, nem ritkán bugos mint állat), játékok mint olyanok gyakorlatilag nem léteznek - lehetne még sorolni, miken vérzik el az átlagfelhasználók előtt.
A könnyű átállás meg ROFLMAO, kb minden máshol van mint Windowsban.Én ubit max olyan ismerősömnek telepítenék föl, ahová egyébként is gyakran és szívesen járok (szülők, barátnő, testvér) és akkor ha tényleg tisztában vannak a hátrányaival. Nem kell hogy az unokabátyám sógorának főnöke hívogasson vasárnap este mert elmegy a kép folyton/nem tudja használni a céges költségvetés-készítő progit/a fia nem tudja felrakni a haverjától kapott kalóz CoD-ot amit én max. gumikesztyűben fognék meg amúgy is, mert csöpög a CD-ből a H1N1.
Sajnos még mindig túl nagy kompromisszumokat kell kötnie az embernek, ha el akarja hagyni a Windows-t egy ingyenes oprendszerért... -
moonman
titán
válasz
megszerzed rá az összes programot és szolgáltatást, amit használ?
-
Killing
addikt
válasz
Ahogy az előttem szóló mondja, a linuxra váltással sokkal több nyűg van. A saját bőrömön tapasztaltam, szinte mindent újra kell tanulni, a telepítéstől a legbonyolultabb dolgokig...
-
ddekany
veterán
válasz
Pfff... Egy WinXP -> Win7 és a egy WinXP -> Linux váltás közt azért igen csak komoly eltérés van.
-
spirit007
senior tag
válasz
Kábé így van.
Nagyjából annyi nyűg van egy 7-es átállással és megszo*ással , mint egy Linux disztrib váltással.* p or k
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 4
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest