- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kristof93 #249 üzenetére
kisebb lenne a GPU, ekkora méretben nem lehet gazdaságosan gyártani. Illetve látod lehet, milyen áron. +fogyasztás se szállhat el az egekbe, a tranyókat etetni kell. Mennyi lenne a fogyasztása, 500 watt? azt ki szolgálni memóriával, kellene rá + xGB , itt nincs HBCC. Nem hinném, hogy ez működhetne hétköznapi áron, max ilyen Volta kaliberű, 3000 dolláros kártyáknál, ahol van pénz kitesztelni a példányokat. Annyit meg szerintem nem sok emberke perkálna egy gamer kártyáért.legalább is én nem
-
jelenleg mondjuk Vulkanon pont nem látszik ez a hátrány például Turingon, hisz nv kiemelte a teljesítményét, meg hát látszik is hogy hasít benne.
Gondolom nem leplek meg vele hogy csak felületesen értettem meg mit írtál, de anno azért olvastam arról, hogy a Parker SOC az ARM miatt és a specifikus felhasználás miatt szintén rétegezett implementációt tartalmazott, amit kamatoztatni akartak desktop fronton és a voltában már ez állítólag vissza köszönt. Most akkor még sem így lett?vagy ez X86 vonalon nekik nem járható út annyira specifikus az ARM ilyen formában történő támogatása? -
válasz
Carlos Padre #223 üzenetére
Wow , ezt pont nem mi zöld vérüek szoktuk, de mindegy is.
Várom a Forza linket. -
válasz
Carlos Padre #213 üzenetére
No offense,de természetesen nem értek egyet veled
Szerintem kevered a Dx12-.t és konzolok architekturális natív lehetőségeit.
Dx12 igazából pont a másik nagy mumus céged érdekeit képviseli, a Microsoftét és az Xboxét így természetesen. Egy PS4 linux alapon is ugyan ezt a szép grafikai teljesítményt hozza,a natív hardver elérés ugyan úgy adott. A Dx12 semmi mást nem próbál csak a konzolok által nyújtott limitless funkciókat próbálja közelebb hozni a PC limitált funkcióihoz ezzel megkönnyítve a fejlesztők portolási lehetőségeit, munkáját, átjárhatóságot talál a PC és a konzol között kevesebb melóval. Lásd play Anywehere címek. és ez a jövő Microsoft szerint, hogy megírnak egy játékot Boxra majd egy fordító segítségével kisebb melóval lesz belőle PC port. És ebben a sorrendben, nem fordítva, mert Nvidia kicsi falatka ma már az össz gaming szegmensben, hisz a konzolokra kb 10x annyi játék kel el, mint PC re.Természetesen PC frontos nagy hal.Nem tartom kizártnak egyébként az erős ARM támogatás szorgalmazás miatt egy ARM- X86 mobil PC féle 3. platfrom megjelenését.
Egyébként azt is jobb ha látod, hogy ez a Dx 12- limitless szorgalmazás AMD nél kizárólag Vega-n míg NV-n kizárólag Turingon hoz számottevő előrelépést. RX ugyan úgy megszenvedi pl Forza alatt ezt a dolgot.Míg vega és turing megtáltosodik, addig a többi kártya lassul vagy egy helyben topog. szóval jah.Fel kell nőni minden szempontból a dx 12 höz, de nem biztos, hogy az a jó és helyes út, mert az Microsoft érdekeit szolgálja szerintem. Vulkan jobb next gen API lenne, ha lenne, és nem ,egy Vulkan cím nem elég ,hanem sokkal több játék kellene belőle.És igen ez AMD érdeme, nem tagadom, hisz ha nincs mantle, nincs VUlkan, csak elég anyátlan gyermek. Pontosan ez miatt remélem, hogy Nvidia oda áll erősebben a pénzével a Vulkan mellé, mert Dx 12 nek ott van tőkének a Microsoft és kényszernek a Windows. -
Teljesen más dolgokról beszélsz Mint amiről szó van. NV Híreket szeretem ott vagyok ahol róluk szó van. DE nem ilyen stílusban, mint a haverod és igazából fogalmam sincs miért nekem kellene mentegetőznöm előtted, mikor bedob egy szerinte jópofa troll kommentet a zöld szemüveggel és leszarozta az egészet majd engem rágalmaz meg. Te meg egy teljesen más dologról beszélsz. És mi az és igen? attól hogy szeretem NV cuccait nem fikazom AMD t paraszt troll módjára.
És ez volt az az általad említett RAGE? [link]Hát ez súlyos valóban, szégyellem is magam. -
verem a mellem? ti teljesen el vagytok szállva az agyatoktól? mit kellene írnom erre hogy ha azt írja kivágtak innen?leírtam hogy egy regem van 11 éve soha nem volt másik, erre fizetek, ezt támogatom, és ezt szeretem és óvom és mit kellene erre mondani hogy ide jön egy ilyen kommenttel na mesélj? örülni kellene és etetni a trollt?Erre most büszke vagy hogy egy hazug embert pártolsz ide jössz és támogatsz? vagy a troll kommentje tetszett a zöld szemüveggel? aj igen persze hogy az, hisz emlékszem rád.az adatlapodat meg sem kell néznem.
Szeretem NV-t de mellet e nem fikázom így AMD-t érzed a különbséget?
és sikerült trollfocivá lőnötök legalább ezt a hírt is szóval elértétek a célotokat. hajrá! -
Abu erre a kérdésre valami infó?
"Azonban van még pár tényező ami nagyon érdekelne a tesztekkel kapcsolatban. Mi van ha csak High textúrákkal/ kisebb részletességgel van max RTx effekt rátolva? jó lenne látni, hogy skálázódik a dolog, mert az érdekes, hogy low RTX effekt fölött már nem csökken a teljesítmény úgy még a felbontás növelésével sem."
van már nektek esetleg RTX a sufniban?
-
válasz
Kristof93 #114 üzenetére
Nem viszi el a GPU felét. eza GPU nem ekkora lenne ha nem tensor magok / RTX mag lenne benne. Pusztán raszterre/shaderre belenyomni még tömböket nem járható út minden áron. ekkora GPut nem lehetne értelmes áron ( még így sem lehet) sem értelmes kihozatallal és fogyasztással legyártani. ha most nem lenne benne RTx mag akkor lenne egy kisebb , olcsóbban gyártható GPU, de nem nagyobb teljesítménnyel.
Ami fontos lenne most , a kisebb csíkszélen való gyártás jobb kihozatallal, mert akkor olcsóbb és gyorsabb lehetne a kártya . -
Úgy gondolom,egy új technológiát( ilyen téren új) nem könnyű beültetni ,összecsiszolni az adott motorral, mert nincs rá megfelelően képzett humánerőforrás, vagy pénz vagy idő.RT pontosan az általad is leírt dolgok miatt sokkal időigényesebb dolog lehet, persze ez csak szerintem van így, meg az olvasott infók alapján ezt gondolom. Maximum helytakarékosnak lehetne nevezni az előre tárolt rednerhez képest szerintem, de egyszerűbbnek még nem hiszem.
Főleg a kolléga által leírt "baromi egyszerű használni " infót fogadtam amúgy elég megrökönyödve, ici picit túlzásnak vélve . -
válasz
kikikirly #82 üzenetére
ez honnan jött neked, hogy baromi egyszerű használni? ilyen dolgokat honnan veszel? Az RT kihívást jelent a fejlesztőknek beültetni, na nem csak a számítási igénye miatt .Itt mind a Windowsnak, mind a grafikus hardvereknek,szoftvereknek, és a humán( képzett) erőforrásnak rendelkezésre kell állnia. Részben számolják csak RT ben az éppen látott részeket satöbbi.
Szerintem nem lesznek erre a genre már optimalizálások
Az az optimalizálás, ha egy játék elbírja a 60 FPS-t full ultra textúrán bekapcsolt RTX mellett FHD-n ez már ezzel a teljesítménnyel az optimalizálás csúcsa,és szerintem kb ez a plafon a 2xxx generációban.EZ pont nem így van az RTX effektnél, hogy a füst tojik az objektumokra, ez a lényege. Amiről te beszélsz az az előre letárolt render effekt.
A másik fele, hogy mitől várnál akkor előrelépést grafikailag? mert kb jelenleg PC-n ( és sajnos most már konzolon is) a beszivárogtatott 4 K 144 Hz-n kívül semmi más nincs amire érdemes lenne VGA-t fejleszteni. ha nem lesz grafikai/ fizikai fejlesztés, akkor kb 2022 ben is arról fogunk beszélgetni, hogy mikor fogja futtatni végre frostbite enginet valami 8 K ban. A kijelzők képfelbontásának növelése és az így kialakult hardverigény nem szoftveres fejlődés semmilyen téren, egyfajta mesterségesen kreált dolog, hogy fejlessz gépet.
FHD@ 60 Hz-re egy GTx 1060 / Rx 580 bőven jó.Azonban van még pár tényező ami nagyon érdekelne a tesztekkel kapcsolatban. Mi van ha csak High textúrákkal/ kisebb részletességgel van max RTx effekt rátolva? jó lenne látni, hogy skálázódik a dolog, mert az érdekes, hogy low RTX effekt fölött már nem csökken a teljesítmény úgy még a felbontás növelésével sem.
-
válasz
kikikirly #78 üzenetére
Pont ezért jön az egységes Windows felület az RTX hez és akkor majd megmutathatja mindenki mit tud lerakni az asztalra.
Nem tudom miért kérsz elnézést, abszolút nem DICE érdeme a 160 FPS sőt, bekaphatják, hogy nem teszik helyre a Dx 12 módot a világ állítólag legfejlettebb grafikus motorjában.Nartaas: A lényeg a real time. ha megnézed BF5 videóban a robbanást láthatod hogy vet árnyékot a füst az utcára és hogy sötétedik be minden. Ezek nem előre letárolt elemek, hanem real Time számolódnak ki attól függően mit cselekszel éppen a játékban.
Egy lépés a valósághűbb fizika felé. -
válasz
kikikirly #76 üzenetére
A bemutató után közölték hogy volt nekik egész 2-3 hetük arra , hogy beépítsék a szinte kész játékokba, gondolom nem kis pénzért. Teljesen más, mikor alapoktól építik be egy játékba az RTX támogatást és nem megkerülik a szabványos felületeket vagy éppen saját maguk barkácsolnak hozzá valamit , hogy működjön az RTX a bemutatóra. Ez történt pl BF5 alatt, ahol nem az Nvidia féle RTX eljárás t használták, hanem maguk oldották meg a fejlesztők a dolgot, hogy látható legyen miről szól ez az egész.
vagy éppen erről szólt a cikizés itt is a PH-n hogy 30 FPS lesz a Tomb Rader RTX támogatással. Hát nem annyi lett a végére mert tudták optimalizálni,elméletileg de ezt nyilatkozták is a fejlesztők,hogy FHD @60 FPS a cél, csak az már nem jutott el a mi kis közösségünkbe, hogy nem volt idejük a bemutatóig. -
4K 60 FPS re simán jó a RTx 2080 TI attól hogy van ebbe RT funkció, a 4K képessége a 2080 TI kártyának azért nőtt, 35 % nem rossz azért, még ha el is marad az előzőekben megszokott dologtól. kompromisszum mentes 4K 60 + FPS kártya ettől függetlenül RT nélkül. ha meg érdekel az RT akkor bekapcsolod és eldöntöd érdemes e felbontásból áldozni az RT miatt. Ugye , hogy legyek optimista szerintem lesz olyan singleplayer játék, ahol hozzá adott értéket képvisel majd az RT pl egy Bioshock, vagy éppen egy Metro.BF5 alatt ennek pont nem érzem létszükségét, de egy jó kis horrorban erős fényeffektekkel igen.
Jelenleg sokan írják, hogy harmatgyenge. Másban meg nincs is ilyen funkció.
Persze az ára más kérdés , brutális ez tény, jelenleg racionális érv nem igazán szól mellette,de nem is racionális vásárlóknak lett kiadva szerintem a 2080 TI.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest