- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hmm. Nézzük csak. Ha igaz, akkor M.G nevezett emberszármazék még halgató, és most járt ilyen témájú tárgyat hallgatni. Vagyis valamilyen siznten értenie is kellett volna hozzá. Ha meg ne, akkor egyrészt elvállalnia nem lett volna szabad, másrészt neki odaadni nem lett volna szabad. Azaz a büntetőjogi értelemben itt most M.G. és még minimum egy "felnőtt" döntési pozícióban levő embert lehetne most nyílvánosan keresztre feszíteni. És az, hogy jó szándékból tette, amit tett az egy dolog, atól még súlyos kárt okozott-okozhatott sok embernek. Ezen adatokkal bármikor megkereshetik akár a hallgatók egy részét APEHtól, hogy ő vett egy bt-t, amiben beltag lett, tessék valamit akkor fizetni az adótartozásból, de izibe. És még lehet sorolni a dolgot.
Más intézményeknek valóban az okuláson és megelőzésen van innentől a hangsúly, a Puninak meg azo, hogy nagyon gyorsan megnézze kik ülnek és hol, ahol talán nekik pont nem kéne. És hogy esetleg az adott diák alkalmas-e ezek után bárhmilyen papír megszerzésére náluk, hisz szakterületén követett el "végzetes" hibát. S esetleg innentől akár a képzést is lehetne reformálni, más dolgokat hangsúlyosabbá tenni, hogy álmukból felkeltve is tudják az évről évre csökkenő iq-val megáldott ifjak mit nem szabad egy képzett infósnak elkövetnie.
S hogy szemléletes legyek: ha most munka közben valami olyathoznék össze, ami súlyos vészhelyzetet idézhetne elő, s az egyetem tudomására jutna, akkor valszeg belőlem nem lenne soha mérnök, arról gondoskodnának- teljes joggal. Az esetet itt étsd úgy, hogy neadjisten valami számításom okán, hibás tervezésből életveszélyes ülést kezdene a cég szállítani minimum egy autógyárnak, modnjuk egy csak pl Golf mértékben tömegmodellbe.
S a dolog komolyságát figyelembevéve, ilyenekért normális jogállamban bizony már vonultak börtönbe mérnökök. mo-n nem tudom, de németeknél ha valami olyan, akkor irány a börtön pár évre gondolkodni. -
csabika25
aktív tag
De te azt kérdezted, hogy "Ezzel az információval hogyan tudnak élni a felhasználók? Mert az információval csak a felhasználók tudnának élni". Én pedig megmondtam a módját.
Egyébként a Pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve, mint tudjuk.
A lényeg, hogy ez egy tipikus állatorvosi ló, ahogy írtam. Angliában, Németországban havonta 2-3 ilyen eset kerül napvilágra. Magyarországon sem lehet sokkal jobb az arány, csak sokkal kevesebbet hallunk róla. Pedig látványosan sérül az adataink védelméhez fűződő alkotmányos jogunk.
-
csabika25
aktív tag
Először is:
JogérvényesítésA személyes adatokat jogellenesen kezelőkkel szemben polgári eljárásban lehetőség van személyiségi jogainak érvényesítésére, az adatkezelővel szemben bírósághoz lehet fordulni. A perben követelhető az esetlegesen felmerült - vagyoni és nem vagyoni - kár megtérítése is. Ez utóbbi valamely személyiségi jog megsértése következtében az emberi személyiség testi vagy lelki életminőségének hátrányos megváltozása esetén követelhető. A perre az a bíróság illetékes, amelynek területén az adatkezelő székhelye van. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, a perben az adatkezelő köteles bizonyítani, tehát ebben az esetben nem érvényesül a bizonyítási kötelezettség általános szabálya, amely szerint a felperesnek kell a keresetében foglaltakat (tehát azon állítását, hogy az adatkezelő jogellenesen kezelte személyes adatát) megfelelően alátámasztani. E jogérvényesítési mód mellett rendelkezésére áll az adatvédelmi biztos segítségének igénybe vétele is.
A törvény kimondja, hogy
10. § (1) Az adatkezelő, illetőleg tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek e törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.(2) Az adatokat védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. A személyes adatok technikai védelmének biztosítása érdekében külön védelmi intézkedéseket kell tennie az adatkezelőnek, az adatfeldolgozónak, illetőleg a távközlési vagy informatikai eszköz üzemeltetőjének, ha a személyes adatok továbbítása hálózaton vagy egyéb informatikai eszköz útján történik.
Így az érintetteknek joga van perelni a kollégiumot. Persze senki nem fogja megtenni, Veszprémben nincs jogászképzés... De olyan se nagyon, aki tudatában lenne állampolgári jogainak...
-
raver
aktív tag
A média számonkérésében rád gondoltam. Bár ilyenkor már lehet hogy rosszúl tagolom a szöveget.
Szerintem mérlegelték a következményeket. Sőt szerintem vállalni is fogják ha kell.
A bajt nem a média tetézi, hanem maga az egyetem. azzal, hogy a neptun pass-okat születési dátumra cserélték. A kérdés inkább az, hogy az egyetem felől ki fogja vállalni a felelősséget...
-
csabika25
aktív tag
Mint a "házi szakértő" elmondom, hogy miért szerepel ott a keresőszó. Sajnos a (köz)média az informatikai támadásokat egyfajta misztikus dologként kezeli, hajlamos a Kardhalból meg a Mátrixból kiindulni. Ez a példa, és még számtalan más, amit jó szándékkal ír le az ember, segít megértetni a tömegekkel, hogy a "hackerkedés" egyáltalán nem igényel zseniális módszereket, sokszor egy egyszerű Google keresőszó is segít. Lehet, hogy egypár hülyegyerek most megismerte a Google Hacking alapjait, amivel vissza fog élni. De reményeim szerint még többen figyeltek fel arra, hogy igenis vigyázni kell a Google-lal, és érdemes leellenőrizni, hogy a saját site-jukról milyen adatok szivárognak ki. Egy információval lehet élni és visszaélni. Hiszem azt, hogy többen fognak élni vele.
-
raver
aktív tag
mintha egy időtartam is meg lenne említve a hírekben. Ha jól emlékszem 6 hónap. Pontosan ennyi ideje érhető el az adatbázis, gyakorlatilag mindenki számára...
Komolyan gondolja valaki, hogy a hírek előtt erről senki sem tudott?? Ugyan már... Most nem a média számonkérésének jött el az ideje. Inkább a jelszavak és az egyéb adatok megváltoztatásán kéne ügyeskedni.
-
hemaka
nagyúr
Azért nem kell megijedni, nem olyan egyszerű ez a dolog. Ha úgy lenne, akkor naponta kerülnének ki ilyen adatok amilyen trehányak az emberek.
De a legnagyobb gond még mindig nem ez, hanem hogy az emberek nagytöbbsége még mindig ugyanazt használja jelszónak is, mint username-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest