- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Ez leginkább a gamer nézet szvsz.
Szerintem már az Zen1 is baromi nagy ugrás volt.
- Perf/price-ban mindenképp. Én 0 Ft-ból 2x multicore teljesítményre léptem fel (aztán jóárasított Zen+ -al meg 3-3.5x-re pár ezer HUF-ból)
- De nekem (az átlagnak) pl. abszolút teljesítményben is. Az akkori szájhúzások nagy része (szar egyszálas teljesítmény és alacsony órajelek) egy i5-6500-ról nézve egyáltalán nem volt releváns már akkor sem. Onnan órajelben is fentebb léptél és egyszálasban sem volt rosszabb.
Persze egy ph-fórum sláger, 2x árú, üveghangra húzott 7700K-hoz képest játékokban biztos máshogy nézett ki a helyzet de azért az egy elég speciális nézőpont.
Aztán az igazán vicces az volt amikor jött a Zen+, Zen2, egyre zárult ez a spec nézőpontos olló is: csak a játékok töredékére igaz, azon belül is inkább multira és ott is max 10% a különbség... de még mindig semmire se volt jó az AMD. Majd átszakadt a gát: Az 5000-es már -10%-ról +10%-ra ugrott ebben is és mekkora értetlenséget okozott, hogy azonnal ehhez az "alázáshoz" árazzák.
Ami röhejes volt -10%-kal mínuszban az most +10-nél nem az. -
Chaser
legenda
kb ennyi, aki kipróbálja tudja mért drágább
1xxx-2xxx csak felvezetés volt, elhozták a sok magot konzumer szegmensbe, olcsón
3xxx-5xxx még több magot, nagyobb teljesítményt de már drágábban
azért nem is értettem mit köpködnek sokan az 5600x nyitóárára, 120e ft körül 6 magos 2020-ban??4!!4
( :
én csak azért köpködtem mert kamuztak, az ára reális volt, 5800x vot hüye áron, de lassan lekerül szépen abba az ársávba ahová valószerk:
zsid
a scaperek azért léteznek, mert minimáis mennyiség van, tehát kb nem oszt vagy szoroz kategória
a nagykerekben lett egyre több 5xxx, ennyi
iletve a kiemelt amd partnerné az alzánál is bőven elérhetőek az 5xxx-ek, tehát kaptak ők is egy nagyobb adagot
legtöbb 5xxx elég drága náluk, de az 5900x az talán a legjobb, 207,5e ft, és van bőven már lassan két hete
lett készlet, ennyi
és az is biztos, cpu/gép eladások a vga hiány miatt csökkentek
konzolok pedig azért sincsenek - vagy drágábban vannak -, mert pc helyett sokan inkább azt veszik
vga-nál sajnos nem mostanában lesz ilyen
mikor újra esznek olcsó 3100-ak, az jelenti azt kb, hogy az amd utoérte magát tejesen cpu készlettel - de lehet etolják, annak függvénye mennyire fogy a drágább 5xxx - -
Chaser
legenda
persze ezt csak az tudja aki kipróbálta
meg azt is, szálak száma magában sokat nem jeent ma már
a kis 3100 ahhoz képest hogy 4c/8t elég szépen ott van a 2600 nyakán
esélyesen az 5600x is a 3800-on, gameben lehet több esetben jobb is, melóban sem marad el olyan jajdeveszélyesen', de azért elmarad
kb mint a 3600 a 2700-tól c2c -
carl18
addikt
Nekem 60 hz-es a monitorom oda teljesen elég a Ryzen 5 1600 3,8 ghz-en jár probléma nélkül.
Egyenlőre egy RX 570-et mellet teljesít és 60 fps mellé könnyen kitolja a kellő sebbeséget.
A előző processzorom egy I5-3470 volt, csak hát néhány újabb cím alatt már sokszor volt 80-100% is a cpu használat akkár.
A Frame dropok is zavaróak voltak, így ezért kellet már váltanom.
Na most nálam a jelenlegi processzorom szinte mindent elvisz szép 60 fps-el. És ameddig nem jutok oda hogy megint limites lesz a processzor,/dropok/lagok stb addig nem olyan sürgős váltani.
Jelenlegi GPU árazás miatt úgy látszik egy darabig elmarad a gpu csere, és RX 570 mellé 60 fps esetén fölösleges ettől erősebb processzor.Azért van 1-2 játék ami régi és jól jöne az erős IPC: GTA 4/Starcraft 2. De hát 2 játékért nem ugrok bele komplett platform cserében.
Amúgy a 220 dolláros Ryzen 5600-at vártam, de sajnos semmi hír róla hogy valaha piacra kerül.
És úgy látszik a Zen 3+ Warhol is elkaszálva mint fejlesztés. -
Chaser
legenda
akármennyit is profitozik intel, alsóbb szegmensre nagy igény van, illetve amd-nél csak lenne ( :
ilyen 100e+ kategóriás cpu-kat sokkal kevesebben engedhetnek meg maguknak mint 50e alatti szegmensben - vagy ha meg is engedhetik sajnálják rá a pénz -
de most ugye felborult minden, aki csillióat' kiad vga-ra kb letojja hogy drágább valamennyivel a cpuhokuszpk
3700x-ek most nagyon jó árban vannak, abból is látszik mennyire nem a ft gynegülése, karácsony meg egyebek volt a 3100/3500x/3600-ok veszteaz meg nagyon igaz, hogy ha drágább is a 3600 mint a 10400f, a lap sokkal olcsóbb alá és full oc képes
11400f meg ahogy nézem azért jóval drágább és most az van alig :dazért a kis b450m s2h-ban a 3800x is elég szépen elkaristolt
ramokról ne is beszéljünk, láttátok
megnézem melyik intel lapban megy ekkora teljesítméyt egy 10700..jah nem nézem meg, sosevót' olyan lap, esetleg dupla annyiért jó esetben
4 magosat gamere én sem vennék már, de 6 magosat sem...mondjuk kocázni' a 4c/8t is jó, de mióta betoltam forza alá a 3800x-et az húwááááó :d azt még a 3600 nagyon nem hozta, mindegy milyen erős vga volt mellette
5600 passz, azt nem próbáltam, de nem is fogom, ha megint pc-zek 5800x vagy 3800x megint -
hokuszpk
nagyúr
nemtom mi a problema, miert nem valid az, hogy 5xxx alatt ott a 3xxx ?
a 3700X 8 maggal lassabb, de olcsobb ( oke, Alzan nem ) is, mint az 5600X, alatta meg ott a 3600XT, 3600X 3600 es boltbol is elhozhatoak. Kb. az osszes letezo B es X lapban mennek, lehet Chaserkedvence 20K B450 Giga vagy csucs X570.
Oke, 3600/3600X dragabb, mint a hasonlo teljesitmenyu Intel, de arban es teljesitmenyben is az 5xxx alatt van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest