Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
#06658560 #60 üzenetére
xp mellé másik xp, linux midnen gond nélkül felrepült, semmit nem trükköztem
persze, a windows sajat magat felismeri (marmint lefele, nem hiszem hogy ha egy w7-re akarnal 'ratelepiteni' egy xp-t akkor az ugyanolyan egyszeruen menne)
a Linux meg okoslatja hogy mi van mar a gepen, es szepen berakja a bootmanagerebe
a bootcamp maga is egy bootmanager (meg meg mas is), igy egy windows telepites nem nyirja ki az OSX-et ami mar a gepen van (arrol nem beszelve, hogy BIOS hianyaban valoszinuleg nem is tudna telepulni)
-
válasz
#06658560 #60 üzenetére
"Jól linuxnak kellett új partíció, de ennyi volt, magától megcsinálta."
A BootCampnél annyi az egész, hogy beállítasz egy csúszkát, hogy mennyi helyet szeretnél levágni a HFS-ből, és kész is a partícionálás. Tekintve, hogy az EFI/GPT miatt bőven bonyolultabb folyamatról van szó, azért ez igen baráti.
Az asztali Linuxszal az a baj, hogy a kutyát se érdekli. Az átlagfelhasználó elvan a maga kis világában, amit elsősorban mások befolyásolnak -> odaterelődik a Windowshoz, nincs szüksége másra. A felhasználói szoftverek fejlesztőit se túlzottan mozgatja meg az a pár százalék. Játékfejlesztőket meg végképp, márpedig a tömegek szeretnek játszani, nem fognak azért konzolt venni, mert pingvint akarnak a gépükre
Egyébként a legutolsó bejegyzését leszámítva a Linux Hater's Blog elég sok érdekességet ír.
Eszembe jutott még valami, ami kapcsolódik is ehhez a hozzászólásodhoz: a repositorykban elég necces, hogy ha a júzer akar valamit, szembetalálkozik húszféle programmal, amik többé-kevésbé azt csinálják, amit szeretne. Az átlagjúzer nem fogja szétbarmolni a gépét azzal, hogy mindegyiket kipróbálgatja amíg megtalálja az igazit (ami nem is feltétlen létezik), vagy megkérdez valakit, vagy hagyja az egészet a picsába. Ne magadból indulj ki.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
#06658560 #25 üzenetére
Nézd, én is használok Ubuntut, imádni való, de csak júzer szinten jó használni. Ha valakinek megcsinálják a gépét, fut egy böngésző, levelező és a többi, akkor klassz, de már a Skype telepítéséhez is matatni kell egy picit. Sem az OS X, sem a Windows nem ez. Az Ubuntu is ilyen lesz pár év múlva, de jelenleg nem ilyen.
-
passatgt
aktív tag
válasz
#06658560 #16 üzenetére
Ez most komoly?
Pl scanneremet nem ismerte fel. Rákerestem google-ba, hogyan kell, leírta, hogy kell valami Sane, akkor terminálba beírni vagy fél oldalt, meg fájlokban szerkeszteni, hát köszi, kihagyom
Macen megosztottam egy mappát, ubuntun nem látom, Winen egyből ott van
Amíg pl frissítéseket telepít, semmi mást nem tudok telepíteni(éppenséggel flashplugint próbáltam a firefoxhoz, erről később), és nem ám azt írná ki, hogy bocsi, egyszerre csak 1 dolgot telepíthetsz, hanem mindenféle hibaüzenetet, számomra ismeretlen dolgoat ír ki, ezt akkor kapásból nem is tudtam mi, csak később esett le
Firefoxból rámegyek youtube-ra, majd kiírja, hogy nincs flash. Semmi gond, feltelepítem. Felajánlott 4 féle flasht(sima user honnan tudja, melyik kell?), kiválasztom elsőt, nincs youtube. Újra, most a másodikkal van youtube.
Később derült ki, hogy a két flash plugin összeakad, és állandóan lefagy tőle, nem mozog se kurzor, se billentyű, csak a reset segítÉs még sorolhatnám... Jó úton halad, de még messze nem mezei usereknek való a linux...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Avagy az összegző bejegyzés, melyben leírjuk, hogy nekünk megérte-e váltani.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- CPU léghűtés kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest