- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
válasz
pit stop #119 üzenetére
Persze, van abban valami, amit mondasz. Ugyanakkor egyik ilyen cég sem aszerint készít reklámot, hogy „csak meg ne bántsam szegény konkurens céget”. Amire ki akartam lyukadni, az az, hogy ebben a reklámban speciel semmi etikátlan nincs.
A többi tudnivaló pedig nyilván tényleg a tesztekből kiderül, aki pedig beruház egy ilyen telefonra, úgyis utánaolvas, ha minimálisan is tudatos vásárló; ha nem teszi meg, és csupán a reklámok miatti elvárásoktól lelkesedve kezdi el használni a készülékét, majd ezért csalódik, akkor meg is érdemli.
-
pit stop
addikt
Egyetértek veletek is.
De erre elég lett volna bemutatni saját magát és közölni, hogy övé a legjobb jelenleg. Így viszont a Nokiásnak dagadhat a keble, másik két gyártó szerelmesei meg hozhatják fel előző kamera botrányát (ahogy elő is került) és akkor biztos most is van más háttérben - mondhatnák.
Sokminden mellett és ellen születnek kutatások is, nemhiába nézik rögtön ki támogatta kutatásokat, mert valahogy mindíg annál kedvező eredmény születik(itt pl. valaki azt hiheti hogy nappal is ilyen a különbség)
De sokkal inkább ez a jobb szerintem is, mint másoknál az egymásra mutogatás ovis szintén.
(Mellette és ellene is érveltem tudom, mielőtt valaki felhozza) -
Glenda
addikt
-
Ricardo
titán
válasz
pit stop #113 üzenetére
Ez eddig is jelen volt a reklám szakmában.
"XY mosópor kihozza a foltot, míg a hagyományos nem"
csak "hagyományos" mobil nincsAz viszont feltűnt, hogy nem az Apple termékével hasonlítja össze. Eddig szinte minden készülék azt akarta "lenyomni". Úgy néz ki már nem azt tartják a csúcsnak.
Még egy példa.
[link] -
Ricardo
titán
A termékek egymás mellé tételére/ összehasonlítára gondoltam, mert az volt az alap téma.
A linket, meg azért tettem be mert a fórumtárs említette a Samsung vs Apple harcot, amire ez volt a válasz.
"Oké, mutass már egy hivatalos, a gyár által kiadott Apple-reklámot, amiben szerepel egy Samsung-mobil! (De fordítva se hiszem, hogy van, a Samsung is többre tartja már magát ennél)."
-
Blyan
félisten
-
Ricardo
titán
válasz
dreamdancer #105 üzenetére
-
pit stop
addikt
válasz
dreamdancer #103 üzenetére
Mobilkommunikációban Samsung és Apple folyamatosan ezt csinálja egymással
-
dreamdancer
őstag
Aki kicsit is otthon van a marketingben, az tudja, hogy a konkrét versenytársak mellé pakolt termékes reklámokat kisebb, a piacra betörni próbáló cégek csinálnak, hogy megmutassák, kikkel is van pariban a termékük. Ez amolyan "hé, én is itt vagyok és vagyok olyan jó, mint az X meg az Y, sőt"-dolog, szóval szerintem maga a műfaj se volna méltó a Nokiához.
Most komolyan, el tudja valaki képzelni, amint az Apple vagy a HTC olyan reklámot ad le, amiben egy Samsungot, LG-t (akármit) pakolnak a HTC One mellé?
-
Tomcat
őstag
Mi a lejárató abban hogy egy cég jelen esetben a Nokia egy adott csúcstermékét összehasonlítja a konkurencia tudásával egy bizonyos szempontból? Szerintem ez nem más mint a lehetséges vevő tájékoztatása arról hogy ha a reklámozott szempont döntő tényező akkor talán érdemesebb megfontolni a Nokia ajánlatát a konkurenciávan szemben. Nem szidják egyiket sem, csak bemutatják hogy azonos körülmények között egyik vagy másik technika hogy teljesít.
Nekem is van olyan ismerősöm aki ragaszkodik az iPhone banki alkalmazásához és csak azért nem vesz más cég telefonját mert a rendszer csak azt fogadja el amit használ. Bár fotózni sem fotóz túl sokat, neki pl. tök felesleges lenne egy ilyen 928, de nem ez az általános.
@#100: Képalkotási jellemzők alacsony megvilágítás és gyors mozgású téma esetén egy telefon méretű egységbe sűrítve.
-
Tomcat
őstag
A szánalom inkább ebből a hozzászólásból ered. A Nokia most ismét valami olyan újat mutatott be ami a többieknek nincs és nem is nagyon tudják hogyan is oldanák meg, illetve nem tekintik prioritásnak a hasonló technológiák bevezetését a termékeiknél.
Az egyik feljebb kommentelő kolléga szvsz helyesen foglalta össze az írígységre vonatkozó beszólások jellemzését. -
S.ATi
tag
Ismét egy szánalmas "ki ha nem én?" reklám a Nokiától
-
SuperMario
tag
válasz
dreamdancer #84 üzenetére
Akárhogy is nézem azokat a leaked fotókat, nem látom, hol brutálisan nagy a telefon
Az meg, hogy a tengerentúli piacvezető telefonhoz hasonlítják szerintem ép ésszel felfogható.
Van, aki terepjárót venne ugyanannyi pénzből.. -
Blyan
félisten
Te most jöttél a világra, ugye? Fogalmad sincs miért és mire használják a 41 MP-elt? Ejj.
-
t-motion
csendes tag
Attól függetlenül, hogy samsung párti vagyok, néhány Nokia mobil tetszik a maga letisztultsága végett is.
#1: Nade könyörgöm. 41 megapixel. (mi a f...nak..... hova fejlődünk.... és minek...)
Ki használja azt ki. egy normálisan nézhető képhez az embernek elég 5 megapixeles kamera is.
Nem fogok éjszaka a hullámvasúton a telefonommala kamerázni, ahenm élvezem a száguldás.
#2: Azért mert a valami nem cirtomsárga egy képen, hanem csak simán sárga az még talán nem akkor baj. Bár mostanában a mobilgyártó cégeknek ez a trendi. ("-ami nem citromsárga az már nem jó... -az enyém szebb képet csinál.... - a tied ratyibb")Régen azért örült az egyszeri ember, hogy ha van a telefonjába kamera, pl lefotozza ha kocsi sérüléseit ha véletlen karambolozik. és azon is látszott minden. nem kell hiperszuper gigamega szenzor hogy utánna speia effektel kirakjuk a instagram-ra.
Ma már azon veresengeneka gyártók, hogy melyik telefonjuk kamerája épp mennyi féle beállítással rendelkezik.
De arra nincs eszük, hogy jobb akksikat fejlesszenek, vagy épp több napot kibíró oprendszert.Ez saját vélemény. és én csak nevetek az ilyeneken, mert vicces hogy ilyenekkel nagyzol mindegyik mobilcég.
-
kpal
nagyúr
Ütős lesz nem hiába a Nokia az örök.
-
Dexter-2000
őstag
jajj itt itt is perelgetések lesznek csak még nem találtak nyomós érvet
-
HuMarc
veterán
Azért egy HTC One-t illett volna belevenni
-
iNfAntRy
senior tag
ami nekem ebben a videóban fura volt az a galaxy sIII és iphone közti különbség. nem gondoltam volna, hogy ekkora a különbség, elég komolyan lenyomja a samsung az iphonet.
-
-
dreamdancer
őstag
Félelmetes, hogy a Nokia mennyire nem bírja pozícionálni se a termékeit, se a versenytársakat. A vékony, könnyű, kompakt i5 mellé megint odapakol egy drabális mobilt és nem veszi észre, hogy akinek az i5 jön be (akármiért is), az akkor sem fog Lumia 928-at venni, ha beépített szopóhardver is van benne, mondjuk ez visszafele is igaz. Mintha egy roadster ellen egy terepjárót dobna be azzal érvelve, hogy a dízel motor kevesebbet eszik...
Totál értelmetlen az egész.
-
HuMarc
veterán
Hmm... szép
Az SGS III-nál mindenképpen
Remélem, sikeres lesz.
-
Teclis1993
tag
Apple perelni fog szerintem
Mert ennek is le van kerekítve a sarka
-
TOM-202
senior tag
Most már kezdem érteni. Két fotós telefont fog a Nokia hamarosan piacra dobni. Ezt a 928-at mint derék iparosmunkát minden jelenlegi fejlesztésekkel megpakolva fémdobozban és az EOS néven futó defacto fotós telefont a 808 kamerájával műanyag dobozban.
Javítsatok ki ha tévednék!A direkt trollkodó Samsung-Android fanok beírogatásait meg szerintem mindenki megmosolyogja aki a Nokia új fotós telefonjai miatt tévedt be ide. Egyszerűen csak írígyek, érthető.
-
válasz
Sandagyanu #66 üzenetére
majd a hullámvasútra felrakják a kocsit kamerával meg mindennel együtt...
-
Sandagyanu
csendes tag
Majd ha az összehasonlító reklámban lesz egy tükör amiben látszik hogy tényleg nokia-val nem pedig egy profi kamerával készültek a felvételek akkor majd hiszek nekik.
-
RaveForce
veterán
énis láttam fantáziát a wp7.5-ben, 2.3-as android idején...aztán jött a 4.1 és a 8.0.... váltottam...és nemhiszem h mostanában vissza váltanék...ejj pedig hétről hétre mindig szemezek azzal az ativ-s-sel
nem szarkupac,de ebben az iparágban 1év nagyon sok, és a korrektség is megkívánja... az aktuális gigászok(iPhone és Galaxy S-ek)is fél év csúszásban vannak, azokat se érdemes sose összehasonlítani mert vmerre mindig billen az idő mérlege -
RaveForce
veterán
nokiának ki hisz ma már?! azonkívűl tavalyi csúcsmodellhez hasonlítani... mértnem egyből a galaxy spicához.... nocomment...meglátjuk az eladásokat!
-
istnag
addikt
Most már nincs Szinyei Merse Pál algoritmus a képeken?
-
törölt tag
Így végigolvasva a hozzászólásokat páran azért f@$näk tőle...
-
feliks
senior tag
Most lehet én vagyok rég rosszindulatú, de nekem bizony ami legjobban feltűnt a Nokiás videón az az, hogy meg-megdöccen a kép, mintha 20-22fps lenne..
Oké, szép a képe, meg minden, de azért ez így fura/feltűnő pláne egy hivatalos kedvcsinálóban..
-
Tomcat
őstag
Ha idehaza is lehetne majd kapni akkor egészen biztosan én vennék belőle...
-
BiP
nagyúr
Átfogalmazom: élesben is úgy teljesít, mint ami elvárt volt, amit a reklámmal mutatni szerettek volna.
Ergo felesleges volt túlzó marketinges eszközökkel élni, a reklámcégnek imitálni a teljesítményt,a valós teljesítmény is hozza (ill. a reklámban hozta volna) a kívánt eredményt.De ami a nagyon gáz. Ki tudja hány hónapos már ez a reklám, több, mint fél éves, már rég nem ugyanarról a termékről van szó, mégis minden 2. hsz ezen pörög, hogy 'de csaltak'. És senkit nem érdekel, hogy valójában mit tud a cucc.
-
SuperMario
tag
Néhányan hogy fennakadtak, hogy a kamerával nyomják a telefont.. Nem mintha a szemkövetés, vagy a plusz egy sor ikon nagyobb érdem lenne
Egyébként tetszetős, a Samsung meg köszönheti a reklámot
Remélem lenyomja 'kicsit' a 920-820 páros árát. -
Mappa
addikt
formára bejövön
-
istnag
addikt
Remélem a nappali képalkotásban is felveszi a versenyt,majd a konkurenciával a 928,mert a 920-nak ez valahogy nem sikerült.
-
Tomy Yayo
senior tag
Bocs a láma kérdésért, de én már nem tudom követni, hogy mi US only, és mi jö(het) kis hazánkba is. Szóval kérdésem: kapható lesz ez itthon? Előre is kösz
-
oceanrush
senior tag
Galaxy S4-gyel nem mertek osszehasonlitani?
-
Blyan
félisten
Major customers of Foxconn
Acer Inc. (Taiwan)
Amazon.com (United States)
Apple Inc. (United States)
Cisco (United States)
Dell (United States)
Google (United States)
Hewlett-Packard (United States)
Microsoft (United States)
Motorola Mobility (United States)
Nintendo (Japan)
Nokia (Finland)
Sony (Japan)
Toshiba (Japan)
Vizio (United States) -
stutga
tag
Kinai gyerekmunkasok vérén keszul ez is? mint az iphone is?
-
Dany007
veterán
Nem tudom, az S4 elég új. Lehet mikor ezt csinálták még nem volt piacon. Egyébként ja, S4 illett volna bele.
@Bici: Na igen. Ebből a szempontból érthetetlen az egész. Egy biciklis videót láttam, ahol megcsinálták Lumiával "magánban" a videót és teljesen korrekt volt. Ezek után a hírnév akkor is csorbul, ráadásul teljesen fölösleges volt az egész. Elsőre mehetett volna Lumiával.
-
Azie
őstag
Remélhetőleg nem annyira lesz "jó" az éjszakai videórögzítése, mint a fotóminőséggel reklámozott 920 fotói...
-
Dany007
veterán
Részben igaz, részben pedig ennek nem csak az éjszakai a lényege. Hanem mondjuk alacsony fényben. Szürkületben és így tovább... Ez a telefon nyilván ott is jobb képet készít nem csak éjszaka.
Sőt jellemzően a telefonos kamerák nem nagyon szeretik a mesterséges fényt. Természetes fényben jobban teljesítenek úgy általánosságban is.
Tehát ez ott is előnyként mutatkozhat. Nem rossz ez én azt mondom.
És ha tényleg valódi a videó, akkor bizony jelentős különbség van a 3 készülék között. -
Tuz
tag
Tény,hogy jobb éjszakai videózásban mint az s3 de azért nincs szerintem hatalmas különbség a kettő közt,az meg a másik fele,hogy egy normál felhasználó nem túl sok éjszakai videót csinál.
-
FragMaster
addikt
Nem merték berakni az s4-et?
-
Dany007
veterán
Ez szerintem hülyeség. Mármint a negatív reklámos rész.
A negatív reklámot fel lehet használni figyelemfelkeltésre meg hasonlókra, az rendben van. De nem egy vadiúj készülék reklámozására, eladására! = OMert az okés, hogy emiatt nagyon nagy reklámot kapott a Lumia, biztos megnőtt a figyelem, de vajon hány vásárló csalódott és tántorodott el az a bizonyos "negatív" reklám miatt a Nokiától? Mert ezt is érdemes lenne figyelembe venni.
Ha elakarok adni valamit akkor azt nem úgy reklámozom, hogy szándékosan olyan videót teszek ki róla amin látszik hogy csalok! A cégre fel lehet hívni a figyelmet egy negatív reklámmal okés, de hogy a konkrét eladásra kínált terméket járassam le negatív reklámmal, na az már sok. Márpedig itt pont az történt, hogy a Lumia állítólagos képstabilizálási képességeit bemutató videót egy profi kamerával vették fel. Ergo az adott Lumia nem tud ilyet hiszen nyilvánvaló lett volna azzal megcsinálni első körben. Semmi értelme profi kamerával bohóckodni ha a tényleges készülék is képes.
És ezt már az életbe nem magyarázzák ki... -
Ricardo
titán
"mely az előzetes információk szerint 41 megapixeles, 1/1,2 hüvelykes szenzorral és optikai stabilizátorral is büszkélkedhet."
Ezek szerint sikerült a WP-n is megoldani az ekkora képek kezelését.
-
BDave
őstag
Bogék úgy is lehúzzák majd
-
pit stop
addikt
Ötöst jól lekörözik szvsz.
Kíváncsian várom - főleg, hogy akkor egymást váltják majd csúcsok Nokiánál? -
Peterson_
addikt
Szép!
Egy biztos, töréstesztben a 928 nyerne -
Azt állítólag egy reklámügynökség sumákolta el, és mikor megismételték a tezstet L920-szal, akkor is a reklámhoz hasonlóan jól működött a stabilizálás. Vagyis a lényeg igaz volt, így elvileg nem volt oka a nokiának a csalásra.
Vagy az is lehet, hogy a "negatív reklám is reklám" utat választották a felhajtáshoz, mert a negatív reklám mindig nagyobb hisztit és figyelmet kelt, mint a pozitív. -
Akkor 200k feletti áron lesz itthon
-
Cyberpunk
félisten
Szerintem szebb mint a 920.
Robertoq: mindenki az erősségeit igyekszik kiemelni egy reklámban. Nincs ezzel baj, persze hogy nem a gyenge program felhozatallal fogják reklámozni.
-
Robertoq
őstag
Még jó hogy nem az éjszakai videózás alapján választok telefont
-
AS
félisten
Az Galaxy S3 nem 4....... Amúgy meg .. ez igaz is.
-
Drughi
addikt
Ez után valahogy nem hiszek a nokia reklámnak
-
vipnolf
aktív tag
tetszik. szögletes. minimál. letisztult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- iPhone 13 Mini 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4357
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest