Lumia 928 az iPhone 5 és a Galaxy S III ellen

A Nokia és a Carl-Zeiss 2005-ben hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást kötött, melynek első gyümölcse a kagyló kialakítású Nseries N90 volt. Idő közben a két cég hatalmas energiát fordított a kompakt kamerarendszerek kutatására, mely révén olyan megoldások születhettek, mint a PureView 808 részletvesztés nélküli nagyításra képes 41 megapixeles kamerája, vagy a Lumia 920 optikai képstabilizátora. Nyílt titok, hogy május 14-én, azaz jövő kedden a fotózásra kiélezett modellek sora egy újabb taggal bővül majd a Lumia 928 képében, mely a xenon villanója mellett továbbfejlesztett stabilizátorral és optikával rendelkező kameramodullal büszkélkedhet.

Az első figyelemfelkeltő fotó után a Nokia csapata úgy döntött, hogy az Apple és Samsung csúcsmodelljeivel is összeméri a rövidesen leleplezésre kerülő készülék éjszakai videofelvételi képességeit, mely alant Full HD felbontásban is megtekinthető. Az új kamera jól láthatóan jóval zajmentesebb és színhelyesebb felvételek rögzítésére képes, miközben az optikai stabilizálás a beremegés hatásait is sikeresen korrigálja. A finn gyártó képalkotásra kiélezett csúcsmodellje ennek ellenére nem a Lumia 928, hanem az EOS belső néven fejlesztett készülék lesz, mely az előzetes információk szerint 41 megapixeles, 1/1,2 hüvelykes szenzorral és optikai stabilizátorral is büszkélkedhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Lumia 928

    A Lumia 920-nál karcsúbb, keskenyebb és könnyebb lett a xenon villanóval is felvértezett új Nokia csúcsmodell.

  • Sajtóképen a fémes Lumia 925

    A londoni premier előtti hajrában a Nokia hivatalos reklámanyaga is napvilágra került.

  • Megérkezett a Lumia 925

    Antennaként funkcionáló alumínium peremmel, üveg előlappal és polikarbonát hátlappal érkezik a Nokia mindössze 139 grammos Windows Phone 8 csúcsmodellje.

  • Lumia 925 – 32 GB-os változatban is

    A német szolgáltatók kétszeresére növelt belső memóriával dobják piacra a Nokia fémből, üvegből és polikarbonátból építkező Windows Phone 8 készülékét.

Előzmények

Hirdetés