Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dabadab
titán
"Márpedig ha Apple, akkor USA. Aki ezt tagadja, az vagy tudatlan, vagy ködösít"
Aha. Szóval aki tudja, hogy ki az Apple fődesignere, az tudatlan, aki meg még azt is tudja, hogy angol, az aztán még szellemi fogyatékos is. Ellenben ki nem szólt, csak bégetett, az kapott dícséretet.
-
vanye
senior tag
Márpedig ha Apple, akkor USA. Aki ezt tagadja, az vagy tudatlan, vagy ködösít. Sőt! Apple = Jobs
Ha már Anglia: az, hogy Rowling angol írónőnek a (többé-kevésbé) Angliában játszódó történeteinek a filmadaptációiban csak angol színészek játszanak, az Angliának nagyobb dicsőség, mint Ive az összes formatervével együtt.
-
Sanya
nagyúr
válasz
WonderCSabo #133 üzenetére
értem. szóval, ha be akarnak mutatni valakit, akkor egy olyannal teszik meg, amit szinte mindenki ismer.
Amúgy én is az USA béli Whasington DC-től 6000km-re keletre fekvő Debrecenben születtem...így már ismeri mindenki.
amúgy átneveztethetné magát lord the ipad planner man-né, s akkor mindenki tudná miről van szó
van neve is a szerencsétlen embernek, szólhatott volna róla is a cím.
amúgy mire van a cikk?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Mr.Csizmás #136 üzenetére
Azt értettem, csak azt nem, hogyan jön az én hozzászólásomhoz. Egyébként meg ezt a flamet hallottuk már a topikban, többször is, köszönjük, hogy újból megosztottad.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
WonderCSabo #135 üzenetére
Azért, mert senki se ismeri a nevét.
csak általános iróniával jegyeztem meg
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Mr.Csizmás #134 üzenetére
Wut?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
WonderCSabo #133 üzenetére
nekem is lekerekített téglalap alakú monitorom van
-
Sanya
nagyúr
A cikk címválasztása egy burkolt reklám.
A címválasztás alapján azt lehetne gondolni, hogy az illető, akit lovaggá ütöttek egy nagy senki volt, de amikor az ipad-on dolgozott, majd utána lovaggá ütötték. nem tudom miért nem a formatervező neve van kiemelve a címben? Véleményem szerint így a figyelmet nem az apple termékeire irányítaná, hanem az eddig kissé háttérben lévő, de nagyszerű munkát végző formatervezőre, aki méltán kaphatta meg a lovagi címet. -
bambano
titán
"miert nem szan ra tiz masodpercet, hogy utanezzen.": a magyar wikipedia Rowling szócikke elegánsan hallgat erről. Tehát lehet, hogy utánanézett
szerk:
(#126) dabadab: "azert van egy olyan erzesem, hogy egyreszt Jobs olyan nagyon sok tervet nem dobott vissza": nem osztom ezt az érzésedet. "megsem talalom ki mondjuk az atlatszo iMacet": minél több normális tervedet dobja vissza, annál inkább elmész az extravagancia meg a tévedés felé. -
dabadab
titán
válasz
Mr.Csizmás #123 üzenetére
Tobbszor nem, eloleptetni viszont lehet, konkretan egyebkent most is ez tortent, mivel Ive 2006-ban kapta meg a lovagi cimet, csak most upgrade-eltek commmanderrol knight commanderre.
(#125) bambano: azert van egy olyan erzesem, hogy egyreszt Jobs olyan nagyon sok tervet nem dobott vissza, mert akkor lecserelte volna, masreszt meg ha en lettem volna a fodesigner, akkor meg lehet, hogy hiaba dobja vissza a terveimet, megsem talalom ki mondjuk az atlatszo iMacet.
-
-
-
bambano
titán
"Szerintem meg neked lenne eleg komoly felfognivalod azon a teren, hogy hogyan mukodik egy kis csapat, ahol a vezeto nagyon alaposan kontroll alatt tart mindent.": mindenki ismeri azt, hogy hogyan működött az apple. következésképp ezt a címet Jobs kellett volna, hogy megkapja, ha angol.
-
bambano
titán
elég rossz üzenete van annak, hogy aki jól végezte a munkáját, azt kitüntetik.
azt kellene kitüntetni, aki önzetlenül emberfelettit alkotott vagy tett.az apple formatervezői munkája egyébként sem annyira meghatározó it területen. az apple cuccok inkább usabilityben mások, mint a többi, az pedig nem az ő munkája.
szerintem ezzel a feltétel nélküli rajongással többet ártasz az apple hírnevének, mint amennyit használsz.
-
dabadab
titán
"Emeli Anglia dicsőségét? Nekem az Apple-ról az USA nem pedig Anglia jut az eszembe"
Igen, emeli. Az, hogy te nem tudod, hogy ki ez a ficko, az igazan a te bajod, attol meg szakmai korokben rendkivul elismert a munkassaga.
Rowlingnak meg angol es francia lovagi cime is van.
"azt kéne felfognod, hogy egy-egy termék kinézete csak részben függött ettől az embertől. Olyan mintha egy díjnyertes süteményen csak a tejszínhab készítőjét díjaznák."
Szerintem meg neked lenne eleg komoly felfognivalod azon a teren, hogy hogyan mukodik egy kis csapat, ahol a vezeto nagyon alaposan kontroll alatt tart mindent.
(#116) Mr.Csizmás: Rowling mar tiz eve megkapta a lovagi cimet - igazabol egy kicsit nem is ertem, hogy hogyan juthat valakinek eszebe az, hogy nem kapta meg, masreszt meg ha fel is merulne ez a meglehetosen valoszinutlen lehetoseg, miert nem szan ra tiz masodpercet, hogy utanezzen.
-
Huma
addikt
válasz
marchellow #113 üzenetére
Emeli Anglia dicsőségét? Nekem az Apple-ról az USA nem pedig Anglia jut az eszembe és ezzel szerintem az emberek 99.99%-a így van. Meg aztán szerintem ennél jóval több kell ahhoz egy ország fényét emelje valaki. Pl Joanne Kathleen Rowling (Harry Potter könyvek írója) A fél világ ismeri a könyveit. Gyerekek tömegeit vette rá, hogy könyvet vegyenek a kezükbe ami a mai világban felér egy csodával.
(#109) llaszlo: Elhiszem, hogy neked MacBook és iPod tulajként szívügyed az Apple, de azt kéne felfognod, hogy egy-egy termék kinézete csak részben függött ettől az embertől. Olyan mintha egy díjnyertes süteményen csak a tejszínhab készítőjét díjaznák.
(#110) GALARDO: Attól még, hogy nem tudok camembert készíteni még meg tudom mondani, hogy romlott e vagy sem. Nem kell letennem semmit sem az asztalra, hogy legyen saját véleményem ugyanis a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Nem tudom mikor szoknak le erről az univerzális érvről az emberek: Ha te jobban tudod akkor miért nem csinálsz egy jobbat?(#112) Jhonny06: Valami konkrétum vagy valakit idézve csak jól esett beszólni?
Na mindegy. Szerintem én elmondtam nagyjából mindent amit akartam, a többi már csak szájtépés lenne.
-
Napfénysüti
nagyúr
Tervezett pár szép dolgot pedig nem szeretem az Applet. De gratulálok neki.
-
marchellow
tag
"Pl ilyenekért kéne osztogatni:
- Valami olyan maradandót alkot ami emeli Anglia dicsőségét."szerintem elég maradandó amit alkot ráadásul még brit is, ami igencsak emeli Anglia dicsőségét, úgyhogy meg is fogalmaztad miért kaphatja meg a címet.
saját vélemény ON:
amúgy meg az élet célja szerintem az hogy a saját területeden sikeres legyél. legyen az zenész (Elton John), fizikus (Newton) vagy terméktervező (Johnny Ive). tökmindegy. egyikük sem értékesebb a másiknál és értelmetlen egymáshoz hasonlítgatni őket. -
Huma
addikt
"kb. fogalmad sincs arrol, hogy valojaban hogy mukodott egy "igazi" lovagrend"
Gondolom te ez ügyben is fel tudsz világosítani.
Az hogy a technika túllépett rajtuk nem jelent semmit. Elég sok háború volt azóta. Nem is tudom, hogy vetődött fel benned, hogy bárki is úgy gondolja, hogy valakinek páncélos lovagnak kell lennie ahhoz, hogy lovaggá üssék.
Én mindenesetre úgy vélem, hogy nem ilyen jellegű dolgokért kéne osztogatni a lovagi címet. Holnap már az is lovagi címet fog kapni aki átkísér egy idős hölgyet a zebrán?
Pl ilyenekért kéne osztogatni:
- Valaki megmenti a királyi család egy tagját.
- Az élete kockáztatásával megment egy rakás embert.
- Valami olyan maradandót alkot ami emeli Anglia dicsőségét.
- Feltalálja a rák univerzális gyógymódját.De azért lovagi címet kapni mert megtervezte pár elektronikai eszköz kinézetét?
-
havasa
aktív tag
1958-as Ingenieur még tökéletesen üzemel, igaz néha el kell vinni szervízre. Lehet az újgazdag kőbunkók és plázapicssek nem nézik le a kezemről...khmmm de nem is azért készült. Az Apple cuccok meg egyszerűek, mint a faék, design szempontjából is, pont ebben rejlik a sikerük. A kevesebb néha több.
-
dabadab
titán
Nem vagyok ellenseges, csak nehezemre esik ennyi szamarsagot olvasni.
Ugy tunik, sokaknak meg az se esett le, hogy a lovagok, eredeti, pancelos terminator ertelemben ugy otszaz eve nem leteznek, mert a haditechnika fejlodese tullepett rajtuk, azota a lovagi cim csak kituntetes, amit ilyen-olyan dolgokert osztogatnak.
"Nem csak az számít, hogy mennyit osztogattak szét belőle hanem az is hogy kik kapták"
Na kik? Nem akarok nagyon cinikusnak tunni, de van egy olyan erzesem, hogy lovagga utest utoljara valami sarkanyos fantasyben lathattal es kb. fogalmad sincs arrol, hogy valojaban hogy mukodott egy "igazi" lovagrend (es itt persze az is felmerul, hogy egyaltalan melyek az "igazi" lovagrendek).
-
Syl
nagyúr
Miért? Magamat ismételném...
(#100) bambano
más gyártóknál osztottak szőrséget?Például: Sir Clive Sinclair - 1983
-
bambano
titán
hőst lehetne mostanában találni eleget, még akkor is, ha a szőrség nemzetiséghez van kötve.
mert ha nem lenne, pl. pár fukusimai embernek kijárhatna valami dícséret, szerintem."Hogyan lehetne összemérni egy világháborús helyzetet mondjuk a mostanival?": én is pontosan ugyanezt mondom!
"Mint ahogy számos más gyártóról is elmondható ez, ott még sincs ilyen köpködés.": más gyártóknál osztottak szőrséget?
-
lapa
veterán
ha úgy tetszik akár meg is mentheti a szegényeket (harmadik világ) pölö a táblagép koncept, azaz az eddigiekhez képest nagyságrenddel olcsóbb-könnyebb információhoz jutás. nagyjából elmondható, hogy a tablet lesz az, ami az olpc xo akart lenni.
reméljük hamar megtanulnak rajta olvasni, hogy mehessenek a gyárba dolgozni a dráguló kínai biorobotok helyett.
-
Jhonny06
veterán
-
Minden más témában viszonylag tárgyilagos tudsz maradni, de nem értem, hogy mi ez a zsigeri fikázás az Apple híreknél? Itt is teljesen egyértelmű, hogy nincs igazad. Hogyan lehetne összemérni egy világháborús helyzetet mondjuk a mostanival? Miért olyan nehéz elfogadni azt, hogy ez az ember a maga szakterületén világraszólót alkotott? Aki az ellenkezőjét állítja, az vagy hülye, vagy hazug. Az Apple termékei átformálták az egész szórakoztatóipart, és az informatikát. Ez nem ajnározás, hanem tény. Mint ahogy számos más gyártóról is elmondható ez, ott még sincs ilyen köpködés. Miért kell elhazudni a tényeket? MIÉRT? Ez a többieknek is szólt.
p.s: Egyébként nem Churchill nyerte meg a világháborút.
-
lapa
veterán
nem akarok nagy hülyeséget mondani, de ez talán a magyar köztársasági érdemrend kiskeresztje (lovagkeresztje) lenne nálunk.
olyan emberek kapták meg nálunk, mint például Ferjáncz Attila, aki még nemhogy notebookot, de még egy szuttyadt mechanikus órát se tervezett soha. szkandál.
-
Huma
addikt
Mi ez az ellenséges hangnem? Nem szóltam be sehol.
Nem csak az számít, hogy mennyit osztogattak szét belőle hanem az is hogy kik kapták. Ha neked pár cucc kinézetének megtervezése egyenértékű egy hősi tettel akkor nem velem van probléma. Értsd, régen valószínűleg nem osztogatták fűnek-fának hanem olyan emberek kapták akik valami rendkívülit vittek véghez. Manapság már nem ez a jellemző.
-
dabadab
titán
"Nekem kicsit szánalmasnak tűnik ahogy szórják a lovagi címeket."
Meanwhile, in the real world:
"The Order is limited to 300 Knights and Dames Grand Cross, 845 Knights and Dames Commander, and 8960 Commanders."
"Párszáz évvel ezelőtt még ért is valamit"
Ehhez kepest:
"The Most Excellent Order of the British Empire is an order of chivalry established on 4 June 1917"
Egyebkent van valami adatod arrol, hogy mondjuk a XVI. szazadban az Egyesult Kiralysag lakossaganak mekkora resze volt lovag es mekkora most, vagy csak jol esett beszolni?
-
domi007
őstag
Nagyon korrekt, visszahúzódó és szerény úriember, szerintem maximálisan megérdemelte a címet, kár hogy sokan nem ismerik se őt, sem pedig munkásságát.
-
BioNiCMaN
addikt
Miért nem így írja a nevét: Jonathan iVe
-
big-J
őstag
csak? én minimum szentté avatnám.
-
GALARDO
addikt
Gratulálok neki, megérdemelte!
20: Jót röhögtem..........
Az emberi irigység gyöngyszemét láthattunk.
-
Malachi
veterán
Igazad van, mert ezek tényleg általános műszaki cikkek, mindennapi használati tárgyak és végül is műanyag vackok. vannak kivételek, de nagy részük műanyag. Viszont a dizájn az nem a tartósságot vagy minőséget jelenti, Ive meg dizájner. Ő kapta az elismerést, a munkájáért. Mondjuk szerintem az iPhone4-be még a tartósság vagy a felhasznált anyagok szempontjából se lehet belekötni. Fém és üveg, elég jó párosítás. Ja, hát törik, de a Patek Philippe is, ha eldobod.
-
Gratulálok neki.
-
Archer
őstag
Azért szálljunk már le a földre. Megnézem egy Apple műanyag kütyü hol lesz mondjuk 30 év múlva meg egy Patek Philippe, Longines vagy Omega mechanikus óra szintén hol lesz... Jó páran úgy el vannak itt ájulva, hogy ilyen meg olyan minőség az Apple, hát amennyiért árulják a cuccaikat, talán még pár $-t rá tudnak szánni, hogy ne a leggagyibb műanyagból legyenek mint mondjuk a 4k-s mobilok a teszkóban. Egy 40 milliós Ferrarinál sem kell elájulni ha jutott bőr az ülésekre meg Alcantara a kormányra.
-
Malachi
veterán
válasz
Halálfej Joe #69 üzenetére
"De azért lovaggá ütni valakit, mert jó dizájnt csinált és sok pénzt hozott a konyhára..."
gondolom tudod, hogy ezt csak te gondolod így...esetleg valaki, akitől hallottad. ne higgy neki, butaságokat beszél.
mint ahogy írtam, valami jót adott/adtak a világnak azzal, hogy a korábban elérhetetlen árú különlegesen ergonomikus, felhasználóbarát termékeket bárki számára elérhetővé tették. másképp fogalmazva az alacsonyabb árú termékeiknél is kiemelt fontosságot kapott a külcsín és a felhasználóbarát szemlélet. ezzel olyan folyamatot indítottak el, ami mára alapvetően változtatta meg azt, ahogy egy telefonról, táblagépről, laptopról gondolkodunk. nem véletlen, hogy minden cég igyekszik olyan, vagy hasonló termékekkel előhozakodni szinte már belépő szinten is, mint az Apple. úttörők voltak és ebben Ive dizájnjának is nagyon fontos szerepe volt.
ja, kapitalisták, de ezt is írtam - annak itt most a világon semmi jelentősége.
szóval ne komolytalankodj kérlek, te is tudod, hogy nem azért lett lovag, mert az Apple sok pénzt keresett. senki nem azért lesz lovag, mert sok pénzt keres. fogadd el és hagyd az összeesküvés elméleteket. (bár tény, hogy izgik, de ez itt inkább vicces, mintsem igaz)
-
ddekany
veterán
Röviden:
Hosszan: Annyira ember feletti teljesítmény is egy lekerekített sarkú téglalap megtervezése... Igaz, a cégek 95%-a képtelen erre is úgy, hogy ne legyen ízléstelen, de hát ők simán nyomorultak. Anyag használat meg jobbára pénz kérdése, és 100e-es cuccokba persze belefér. De végül is nem baj, osszák csak egymásnak az lovag címeket, osckarokat, egyebek a majmok... (Én elutasítanám ha adni akarnának. Kivéve, ha rakat pénzzel jár vele...
)
-
MaUser
addikt
Megmondanád mi jót adott a világnak Ive? Konkrétan érdekelne.
Miben több ő bármely más népszerű és "világot jobbító" (sima fogyasztási cikk estén ilyet írni, anyám borogass) eszközök formatervétől? Mondjuk összehasonlítanád 15 mondatban mivel viszi előrébb a Ive féle design az emberiséget jobban, mint mondjuk a tamagochi designja? Nem a termék, a design... Érdeklődéssel várom a válaszod.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Halálfej Joe #48 üzenetére
Az első mondatoddal maximálisan egyetértek!
-
Syl
nagyúr
Itt nem a hír tartalma a lényeg, hanem pusztán a lehetőség, hogy ismét egy dolog, amiért széjjel lehet fikázni az Apple-t
Én továbbra sem értem, miért csípi egyeseknek a szemét Ive lovagi címe, ha Bill Gates, Bob Geldof, Steven Spielberg, Placido Domingo, Rudi Giuliani stb. is megkaphatta a tiszteletbeli díjat... -
Halálfej Joe
tag
Nakérem... Nekem soha nem volt apple kütyüm, várhatóan nem is lesz, így nem tudok véleményt mondani a dizájnról. De azért lovaggá ütni valakit, mert jó dizájnt csinált és sok pénzt hozott a konyhára... Ez minősíti a mai angol arisztokráciát... Régen míg volt tartás bennük és nem a pénz istenítése volt az erény, nem ütöttek lovaggá kovácsokat, pedig azok között is voltak akik rendkívülit alkottak...
Egyértelmű hogy a nyugati világban már a pénz az isten. Ezzel kezdődik a nyugati civilizáció összeomlása.
-
Tarkov
csendes tag
A lovagi cím semmit nem jelent.
Annyian kaptak ma már lovagi címet hogy vicc. Mondjuk Barack Obama Béke Nobel-díja után semmit nem lepődök meg
-
Malachi
veterán
na, boldog új évet, fanok és haterek! (ezt most találtam ki, nektek)
szerintem itt az lesz a titok nyitja, hogy az Apple termékek már több, mint egy évtizede menetelnek (megérdemelten vagy sem, az most nem fontos - NEM fontos) a nyugati világban az élbolyban és mostanra váltak igazi tömegtermékké, mert nyugaton már tömegtermék. MacBookot használ a nyugati egyetemista és iPhone-nal mászkál minden nyugati tini. magyarán rengeteg emberhez jutott el a cég, a szellemiségük, a formaviláguk és ezzel törvényszerűen alakítják, nagyban befolyásolják a környezetüket. adott területen. ki merem mondani, hogy pozitív irányban. érthetőbben - valami jót adtak a világnak. nem csak néhány fanatikusnak, nem csak a gazdagoknak, hanem az egész világnak.
a munka oroszlánrészét meg Ive végezte, a design Steve mániája volt a kezdetektől és Ive gyönyörű termékeket készített neki. a többiek meg kénytelen-kelletlen követték őket (a mainstreamben, mert pl. egy B&O azért régen is tudott elképesztő formaterveket - csak nem 500, hanem az 5000USD-s árszinten) így mostanra világszerte százmilliók használnak gyönyörű termékeket.
jusson eszünkbe valamelyik régi Alcatel, vagy a féltéglás Nokia és még sorolhatnám. az Apple és Ive nélkül talán még ma is hasonló cuccokat használnánk - csak kicsi méretben. na jó, túlzok, de érthető remélem.
-
irgum
addikt
válasz
Halálfej Joe #63 üzenetére
-1
-
törölt tag
szerintem tilcsuk be a királyi családot. is.
azért az keményebb a kádszélénél, mikor lord churchillt is belekeverjük, h miért lett szőrös az almaforma. tervező.
meg az is, h jelen esetben a két tábort egy szakadék választja el... az értelmes embertől. -
lapa
veterán
látom jó a buli. nem úgy volt, hogy a braun dizájnolta az apple cuccokat?
nyilván csak gonoszkodok, az apple kifinomultsága azért nyilvánvaló a jellemző ipari hulladékokhoz képest.
-
Gengi
senior tag
A termékeiket tartják titokba ,nem azt ,hogy hogyan működik a cég.
Ne haragudj ,de az igencsak evidens ,hogy a posztja "Vezető" Designer... Tehát vannak még Designerek akiket vezet. Gondolom ,hogy nem is úgy működik ,hogy Ivy megtervezi megrajzolja és odaadja az embereinek ,hogy nézzék már meg ,hogy jó-e. Illetve azt is gondolom ,hogy nem csak a vezető Designer tervez és az összes többi csak tokok készít
... Ugye ezt te is érzed?
-
ceia
őstag
Valóban nagy designer, kinézetre nekem is tetszik 1-2 Apple cucc. De azért ez már nevetséges. Ez nem olyan cím, mint a kiváló dolgozó.. Ehhez jóval többet tartanék elvárhatónak, mint tehetséges formatervezőnek lenni, pláne, hogy még csak nem is hazai (britt) pályára dolgozott. Sajnos ez is csak azt a szomorú tényt világítja meg, hogy mennyire anyagi központú lett a világ. Az ilyen természetű munkásság elismerésére valami más díjat kéne adni, nem lovaggá ütni, és ezzel nemesi rangra emelni valakit.
-
Huma
addikt
"Akkor mégis hol vannak azok akik képesek hasonlót tervezni???"
Szerteszét a világban. Úgy beszélsz róla mintha egy Michelangelo vagy da Vinci lenne.
Szépek az apple cuccok. Profi munka, de semmi eget rengető. Bármely profi dizájner képes lett volna megcsinálni. Nem a formatervezőn múlt a dolog mivel ő igényt szolgált ki pl Jobsét. Lehet kb 20 tervet készített egy termékre mire elfogadták.
Azt kéne megértened, hogy az apple cuccok kinézete nem a formatervező egyedüli érdeme. Sőt mondhatni ő valószínűleg csak másodlagos.
Valószínűleg pl Jobs elmondta, hogy hogyan képzeli el az adott terméket és a formatervező dolga "csupán" az volt, hogy kézzel foghatóvá ill szemmel láthatóvá tegye azt ami Jobs fejében létezett. És igen, rengeteg más ember is képes lett volna ugyanúgy elvégezni ezt a munkát. -
llaszlo
veterán
Tehát konkrétan kb. 20 évről beszélünk és mégis a többi gyártó legtöbbször valami ronda cuccal jött ki legalábbis az apple laptopjaihoz, gépeihez vagy akár a telefonjaihoz képest mindenképp. Kivéve pár gyártót és terméket. Akkor mégis hol vannak azok akik képesek hasonlót tervezni??? Biztos lenne olyan ember, de mégsem tervez. Valamit tudni és azt meg is alkotni két külön dolog.
Érdekes, hogy az elmúlt pár évben kezdett a többi gyártó is letisztult és egyedi termékeket készíteni. Már amelyik képes erre.Gengi: Olyan jó, hogy vannak akik sokkal jobban tudják, hogy mit és hogyan csinálnak az apple-nél még azoktól is jobban akik konkrétan ott dolgoznak. Végülis a világ egyik legjobban titkolózó cégéről van szó, mégis vannak akik annyira jól tájékozottak, hogy tudják mit és hogyan csinálnak ott.
-
domerator
veterán
BUÉK Jonny Ive! :-)
-
HollyBoni
veterán
válasz
Mr.Csizmás #23 üzenetére
A G4 nagyon szép.
-
irgum
addikt
Az Apple kütyük úgy vannak összerakva, mint a legértékesebb svájci órák. Megérdemelte az ember azt a díjat!
-
Gengi
senior tag
Messze nem biztos ,hogy ő tervezte őket.
Gyanítom ,hogy van ott egy Design osztály ,aminek ő a vezetője és az osztályon dolgozó designerek álmodták meg a terveket. Ő kiválasztotta azt ami neki tetszett és esetlegesen módosított rajta....
Ennyi erővel a forma 1-be is lehetne mondani, hogy Vettel miatt lett a Red Bull idén a No.1. ... Közbe meg még azért ott volt vagy 100-200 mérnök az ügyön
...
-
Halálfej Joe
tag
Na ha ilyenek a szőrök, mint az a büdös disznófejű csörcsil, soha ne kapjak ilyen címet. (Bár ettől nem félek, se polkorrekt, sem dizájner nem vok.) Manapság már nem számít a származás, mindenki aki sok pénzt hoz a konyhára, lehet arisztokrata. Semmi tartás nincs ezekben...
-
3.Aragorn
addikt
Erre jobb ha nem mondok semmit...
-
Domxc
senior tag
Minden elismeresem, mindig amikor ranezek, az iPadre, vagy kezben tartom, erzem a minosegi kisugarzasat.
-
joey04
titán
Ive zseniális dolgokat tud alkotni, megérdemli az elismerést.
-
bambano
titán
A szőrök közül egy Winston nyert világháborút (csörcsil).
Ha az a fontos, hogy mit tett le az apple az asztalra, akkor miért nem az apple lett sir? Ezentúl szőr mekk lenne a boltokban, az lenne a marketing érték...
én mindig azt gondoltam, hogy azért lesz valakiből lovag, mert valami nagyszerű, de egyedi tettet csinált.
-
dajkopali
addikt
válasz
johnny_gold #39 üzenetére
erről szó esik a forrásként szolgáló BBC-hírben, ahol hibaként említik meg
személyes véleményem szerint egy ilyen hiba elkövetése teljesen normális, senki sem tökéletes (Az persze más kérdés, hogy egy kész termékbe átvezetni egy ilyen konstrukciós hibát már árulkodik valamelyest a kontrollról, de még ez sem akkora vaszisztdasz, előfordul. Ami az üggyel kapcsolatban a flame-eket keltette, joggal, az az volt, hogy az Apple hogyan reagálta le az ügyet. Ehhez persze már semmi köze a tervezőnek.) -
MaUser
addikt
Huhh, ezt most megmutatom a designer kollégáknak hagy röhögjenek egy jót.
Designert könnyű találni és egyre könnyebb. Amit nehéz, olyan döntéshozót találni, aki megtalálja a designerek által kreált kismillió tervből/ötletből azt, ami tényleg eladható és vállalja döntésért a felelőlséget. Bakk, designre olyan díjjat adni, mintha egy sw eng. kapna azért, mert szép hysterésist programozott. Értsd, szakmai díj teljesen ok, de egy lovagi cím?
Az, hogy az Apple meg miért tart ott ahol ma tart, arról ajánlom megnézni a Discovery-n vetített Apple-ről szóló filmet. Még az Apple dolgozóik is elismerik benne, hogy a legfontosabb a sikerükben a dolgozók üzletek előtt sátoroztatása és a termékeik fontos médiaszemélyiségek számra ingyenes biztosítása volt (egyéb dolgok mellett...). Akik persze cserébe szépet és jót írtak a termékekről és azok népszerűségéről, hiszen sorban állnak a boltok előtt a vevők (vö. korrupció).
Persze ehhez kellett egy vállalható termék, ami kétség kívül megvolt, de ha ezt anno mondjuk a Sony csinálja ilyen mértékben valszeg kitiltják őket az USA-ból, csak ugye amerikai cégnél más az elbírálás...
-
vanye
senior tag
válasz
johnny_gold #39 üzenetére
Probléma?! Fícsör!
De ez nyilván nem egy ember felelőssége. Elvégre felteszem, Almáéknál is tesztelik a cuccokat, mielőtt rászabadítanák azokat a világra.
-
Kashim
őstag
Elnézést, hogy egy általam nagyra tartott emberről a cikk félrevezetése miatt pár "kevésbé jártas ember" ostobaságokkal szurkálódott, majd ezt korrigálva (mivel már kezd jellemző lenni az itcaféra) kicsit indulatosan ugyan, de jeleztem. Elnézést az agresszív megfogalmazás miatt, de kevés dolgot utálok jobban, mint mikor a trollkodást még a cikkírók is segítik. Mindegy inkább maradok prohardvernél meg mobilarénánál a lapcsaládból. Ha nem angolul olvasgatnám az itt is jelen lévő cikkek nagy részét, nekem sem tűnt volna fel a ferdítés. De tanulságként innentől inkább maradok az eredeti forrásoknál.
-
én moderáltattam a hsz-ed és egy palitól független moderátor is úgy látta, hogy az ida nem kell. palinak amúgy is igaza van most, szerintem. jelen esetben a cikk címe is elmegy, a cikk tartalma meg teljesen tárgyilagos és 1-2 emberen kívül mindenki képes is volt rendesen értelmezni. ebből az 1-2-ből csak egy volt olyan, aki annyira beindult ettől, hogy sértegetni kezdte a fórumozókat, ez voltál Te, ezért lettél moderálva.
ha elolvasod az összes hsz-t ebben a topikban, csak a Tieid agresszívek, pedig egész nyugodtan lehetne értelmes keretek között is vitázni.
-
Kashim
őstag
Sorold már fel ki nyert világháborút, volt olyan személy? Neked csak a háborúskodás számít világformáló tevékenységnek? Vagy nem értem.
Szerintem olvasgasd el mit tett le az Apple az asztalra és meglátod mire gondoltam és ezt most nem Apple fanként mondom, mert mondhattam volna például Microsoftot is vagy Intelt, de sok szempontból az Apple igencsak meghatározó vállalat volt és lesz is még egy darabig valószínű. Nem mondom, hogy szűk látókörű vagy, mert biztos nem vagy az és nem is akarok kötözködni, de ez a hozzászólásod kb. olyan mintha bekötött szemmel írtad volna. Igen, egy profitorientált vállalat, de ha te emellett csak azt látod, hogy évente kitojnak magukból egy terméket aztán a befolyó pénzt meg azt se tudják már hova tegyék, akkor igencsak csőlátásod van. Nézd meg hány cég, vállalat, termék, állás stb. épül a termékeikre, hány iparág húz belőlük további hasznot, gyakorlatilag kultusza van mindennek amihez hozzányúlnak. Hány ilyen cég van rajtuk kívül? Nem túl sok. Lehet utálni őket ezért, de ilyet tagadni szerintem hülyeség.vanye
Többek közt. Szeretem a focit a zenét és a filmeket, de az általad felsorolt emberek sem voltak nagyobb hatással az általunk ismert világra, mint épp Jony, akármennyire elismerem őket. Csak kicsit tovább kell látni annál, hogy épp mit csináltak.
Én nem ismerem az általad felsorolt emberek élettörténetét, ezért nem ítélkezem és becsmérlem őket, holott mondhatnám például, hogy Bono mi a fenét keres a listádon. De nem mondom, mert tudom, hogy valamiért megkapta a rangot. Gondolom nem pont az éneklése miatt, hanem az emellett folytatott humánus tevékenységei miatt.Engem csak ez a fröcsögés zavar, amit egyesek minden hírnél baromi tudatlanul dobálnak, ahelyett, hogy egy grat neki, vagy bármi elismerő hozzászólást írnának, folyton csak a rosszindulat és a káröröm jut ide.
Gengi
Csak ez nem mindenhol így működik és több feladatkör egy személynél is összpontosulhat.dajkopali
Igen, ahelyett hogy elismernéd, hogy jaj tényleg rosszul jön le a cikk címe vagy a cikk tartalma félrevezető olyanoknak, akiknek fogalmuk sincs róla ki ez az ember, inkább moderálod a hozzászólásom és engem hülyézel le. Bizonyítékként olvasd végig a hozzászólásokat és egyből leesik mi volt a gondom. -
Gengi
senior tag
termékdesign : A TermékDesign pontosan azt jelenti amit látsz... A Forma a külső a Design.
A tervezés általában úgy működik ,hogy a marketingesek és formatervezők kitalálnak egy formát. Majd azt tovább lökik a mérnökök felé ,hogy ezen alapokra valósítsák meg a terméket. A belsőt már ők álmodják meg és a project vezetői árgus szemekkel figyelik őket ,hogy nehogy hozzá merjenek nyúlni a külsőhöz.
-
dajkopali
addikt
no, most már, így szilveszterkor, kezd elegem lenni
"Aki ma többek között iPodot vagy iPhone-t használ"
"az Apple vezető formatervezője"
"a két ember között igen szoros kapcsolat alakult ki, és ezek után számtalan nagy sikerű termék dizájnját dolgozta ki Ive teamje"
könyörgöm, 19 éve dolgozik a cégnél vezetőként, hát nyilván nem csak ezt a két cuccot dolgozták ki, de az emberek nagy részének ez a két kütyü az Apple - némileg joggal, hiszen mindkettő kisebbfajta forradalmat csinált -
bambano
titán
én elismerem, hogy kiemelkedő része volt benne, hogy az apple ott tart ma, ahol.
de hol is tart ma az apple? nyert világháborút vagy valami ilyesmi?
az apple semmi mást nem csinál, mint amit minden kapitalista vállalat: pénzt termel. ez mennyiben megkülönböztetésre érdemes jellegzetesség? hint: semennyire. -
Kashim
őstag
[ez ide nem kell]
Egy termékdesign nem csak arról szól ám, hogy rajzolsz egy formát aztán odaadod a dolgozóknak hogy rakják össze. Meg kell tervezni a belső alkatrészek elhelyezkedését is a legutolsó csavarig, úgy hogy a cucc működjön is. Nyilván ez az egész folyamat nem egy emberes feladat hanem csapatmunka, de a végső termék csak akkor lesz olyan, amilyet megálmodtak, ha erőskezű designer vezeti a csapatot. Nem csoda, hogy milyen szigorú szerződések kötik az Apple-höz is, baromi értékes ember, az első adandó alkalommal csapna le rá bármelyik konkurens vállalat valószínűleg a Samsunggal az élen.
Szerintem maximálisan megérdemelte a címet, hiszen a hozzászólásokból is látszik mennyire nem ismeri senki, legtöbbször csak a háttérben lapít, holott baromi nagy része van abban, hogy az Apple itt tart ma. Azt pedig nem hinném, hogy olyan jelentéktelen cím lenne, mint sokan beállítják, nem szórják csak úgy és igen kevesen vannak akik megkapták. Inkább kapja egy ilyen ember, mint bármelyik ostoba celeb, akiből minden évben kitermel a média egy raklappal.
[ Módosította: 7 ]
-
dajkopali
addikt
a hírben benne van, hogy vezető formatervezőként 1992 óta szinte minden terméken rajta a keze nyoma, vagyis alapvető a munkássága az Apple történetében, ergo: komoly része van abban a nagy hatásban, melyet az Apple termékei gyakoroltak az IT-iparra a konzumer piacon
a két terméket csak kiemeltem, mivel ezek talán a legismertebbek -
-
Huma
addikt
Én személy szerint nem tartom olyan nagyra Elton Johnt és elismerem, hogy az apple cuccai nem néznek ki rosszul, de az iphone és az ipod pont nem olyan nagy szám. Szerintem bármely normálisabb formatervező ugyanúgy meg tudta volna tervezni.
Newton ezzel szemben tényleg letett valamit az asztalra.
Valahogy nem érzem a tradíció felemelésének. Minél kevesebbért adják oda a díjat annál kevesebbet is ér. -
H.B.
csendes tag
Sir Elton terjesztette az angol kultúrát, ahogy a formatervező is jó reklám az angol iparművészetnek. A cím meg véletlenül sem jár automatikusan, mert a siker ugye nem jön magától. Ez inkább a tradíció felemelése, mert egy katona csak a briteknek fontos (ha fontos), de egy civil eredményeinek pozitív hatását te is megérezheted a mindennapokban.
/reklám
-
pakriksz
őstag
azt a formát külön tervezni kellett? Nem semmi.
-
Huma
addikt
Azért Newtont nem lehet egy kalap alá venni Eltonnal vagy Jonathan Ive-el.
Nekem nem azzal van bajom, hogy valaki kap egy kitüntetést, de most azért mert híres zenész vagy remek formatervező automatikusan jár a lovagi cím? Ha annyira akarnak adni nekik valamit elismerésképp akkor találjanak ki valami díjat vagy kitüntetést, de ne egy többszáz éves tradíciót gyalázzanak meg azzal, hogy boldog-boldogtalannak osztogatják.
Ha én angol lennék és kitalálnék egy gumifigurát ami élethűen fingik és hatalmas világsiker lenne több milliárd font hasznot hajtva akkor lehet én is megkapnám a lovagi címet. Ez pedig elég szomorú.
-
hemaka
nagyúr
Gratulálok neki, tényleg szépek az általa megtervezett készülékek.
-
H.B.
csendes tag
Kiemelkedő civil teljesítményért is jár, nem csak katonai szolgálatért és nem sok köze van a nehézlovassághoz. Vagy esetleg Newton nem érdemelte meg 62 évesen ezt a címet, csak miután elment egy csatába? Elton John pedig szintén letett valamit az asztalra, mint zenész és közszereplő.
-
moli.hu
őstag
szepen sikerult elertekteleniteni ezt a cimet/erdemet is.
-
Huma
addikt
Nekem kicsit szánalmasnak tűnik ahogy szórják a lovagi címeket. Párszáz évvel ezelőtt még ért is valamit manapság meg osztogatják mintha kötelező lenne. Szerintem ha egy középkori lovag látná milyen emberek kapják meg manapság a címet sírva fakadna.
Knight Commander of the British Empire: Elképzelem ahogy Sir Elton John hadba vonul paripáján, nyomában az általa vezetett sereggel. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Black Dragon #5 üzenetére
Egyetértek, bár az Applet nem szeretem, a dizájnt, melynek megálmodója nagy részt ez a fickó, igen. Sztem az Apple fanok nagyrésze nem is tudja, hogy a szifonjuk kinézetét nem a Jobs találta ki.
-
Black Dragon
addikt
Komálom a fazont, megérdemli.
-
Mr.Csizmás
titán
a címet cserélhetni lehetne: ".....az Apple vezető formatervezője."
He is the leading designer and conceptual mind behind the iMac, titanium and aluminum PowerBook G4, G4 Cube, MacBook, unibody MacBook Pro, MacBook Air, iPod, iPhone, and iPad.
vagy a cím csak csali az iTrolloknak?
-
Syl
nagyúr
Nem értem mi a bajod ezzel? Tiszteletbeli lovagi címet Bill Gates is kapott!
-
Kár, hogy az időzítéssel az egész csak "media hack" akar lenni. Az angol királyi család is már csak egy nagyon drága [de nagyon népszerű] reality a briteknél. Ez a dicsőség is kisebbítve lett azáltal, hogy akkor apja meg, amikor amúgy is minden nap apple-lel foglalkoznak és nem győzik (formálisan vagy informálisan) díjazni a céget/Jobs-ot.
Nagyon szép az Apple termékek dizájnja, ezt talán még az apple utálók is nagy számban elismerik; illetve, akinek nem tetszenek még az is általában meg tudja érteni azokat, akiknek tetszik. Simán megérdemelné a csóka ezt a címet, de idén pont a legértéktelenebb.
[Kb. olyan, mintha megkeresték volna a legmagasabb rangú brit Apple dolgozót, hogy adjanak neki valami címet]
-
Syl
nagyúr
Mielőtt az iTrollok idetalálnak: Nem Ive az első számítástechnikai ember, aki megkapta a lovagi címet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest