- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
joysefke #256 üzenetére
"Tehát azt állítod, hogy a Word céges környezetben való munkavégzésre teljessen alkalmatlan."
Tekintve, hogy pont beidezted, hogy mit irtam, nem ertem, hogy sikerult ez kihozni belole. Felhivnam a figyelmedet pl. a "szinte" szora.
"Mivel offline wordunk van ezért nálunk a verziókövetés egyetlen módja (és egyben univerzális, minden dokumentumra alkalmazhetó módja) a céges dokumentumkezelő rendszer, amely gondoskodik a doksik verziózásáról és a projekttagok közötti megosztásáról."
Es ez milyen dokumentumkezelo es mit tud? Mert persze, TFS-be (vagy akarmi masba) belerakhatod a doksit blobkent, de aztan diff, blame, merge, egyebek nem fognak mar menni ra. A Wordben ugyan van beepitett diff meg merge, de ezek baromira gyengen muzsikalnak, blame meg ugye (nyilvanvalo okokbol) nincs is.
"Stílusok alatt elképzelni sem tudom mit érthetsz ami nincs meg Wordben"
Megkerdezhetem, hogy Wordon kivul mit hasznaltal meg?
Mert ha semmit, akkor elhiszem, hogy tenyleg nem tudod elkepzelni, de amugy eleg problemas az, ha ha valahol elcsuszik a formazas, vagy veletlenul (vagy szandekosan) valahol megvaltoztatja az ember a formazast (es - teszem hozza - a Word kb. nulla erofeszitest tesz a stilusok betartasara, meglehetosen konnyu kicsuszni a hasznalatukbol vagy atformazni mar meglevo szoveget), a stilusok utolagos update-je is baromi maceras, merge eseten meg szinten nem igazan mukodik jol az, ha valtozas tortent a stilusokban.
Szoval igy osszesegeben nekem ugy tunik, hogy azert vagy olyan elegedett a Worddel, mert nem lattal meg ennel jobbat meg hasznalhatobbat - en meg igen.
-
válasz
joysefke #115 üzenetére
"Azzal, hogy azt hiszed a Latex egy valódi alternatívája lehet bármilyen wysiwyg (amit-látsz-azt-kapod) szerkesztőnek csak azt bizonyítod, hogy nem dolgozol céges környezetben rendszeresen doksikkal."
En dolgozok, eleg sok ideje es eppenseggel azt latom, hogy a Word ilyen felhasznalasra szinte teljesen alkalmatlan. (Par kulcsszo: verziokovetes, stilusok)
-
bambano
titán
válasz
joysefke #138 üzenetére
"itt feltételezem, hogy infrastruktúrafejlesztésről beszélsz": alkalmazás szoftverről beszélek.
"akkor a szerverteremben és user oldalon sem lenne teljessen problémamentes a váltás": ezen vitatkozhatnánk
hát igen, elvileg felrakhatnám az ms cuccok helyére a dominót, de én üzemeltettem dominó szervert, klienseket, a harakiri teljesen vállalható alternatíva. ugyan mi a bánatnak tennék fel dominót windowsra, hogy azzal elveszítsem az integráltság adta előnyöket, ha voltak ilyenek?
az igaz, hogy ms office helyett használhatok windowson is latexet.
"amit kb lehetetlen alátámasztani alig létezik összevethető referenciaprojekt": közkedvelt ms fud.
"A (Win) Licenszek tényleg nagy költség, de sokévi üzemeltetés költségei mellett egyszerűen eltörpül az áruk,": az igaz, hogy a licensz eltörpülhet az üzemeltetés költsége mellett, de azt is látni kell, hogy a kettő összefügg. ha ms licenszet vettél, akkor ms-hez való üzemeltetési költséged lesz. ha meg nem, nem. amikor eldöntötted, hogy melyik platformot akarod használni, akkor eldöntötted a költségeidet is, hosszú időre.
elfogadom, hogy neked wordben kétszer gyorsabb dolgozni, mintha helyette bohóckodnál latexben, de ez nem jelent semmit az általános esetre nézve.
-
bambano
titán
válasz
joysefke #115 üzenetére
"Azzal, hogy azt hiszed a Latex egy valódi alternatívája lehet bármilyen wysiwyg (amit-látsz-azt-kapod) szerkesztőnek": én pontosan tudom, hogy a latexnek nem alternatívája egyetlen wysiwyg editor, csak te szörnyülködsz ezért, én meg előnyként értelmezem.
A word tud már ligatúrákat? A word meg a ppt tud már olyat, hogy akármelyik gépen betöltöd, ugyanúgy fog kinézni? nem tud.
"Azt hogy mennyire alkalmas vagy nem alkalmas nyomdai minőségű alapanyagot készíteni a word": nem alkalmas. a nyomdából pedig nem hajtanak el, mert az emberek zömét nem érdekli a minőség, csak pár tipográfiai fanatikust.
Amikor utoljára próbáltuk, hogy szétküldünk egy word doksit, mindenki belekorrektúrázik, majd azt egyesíted egy vezérdokumentumban és utána kiválasztod, hogy melyik korrektúra a végleges, na az nem működött.
arról most ne beszéljünk, hogy rendesebb többszörösen egymásba ágyazott listánál a latexen kívül minden megfekszik, mert lehet, csak én nem értek hozzá.
-
julius666
addikt
+1
A LaTeX-el még nekem akinek alapvetően nem jelent problémát is van annyi plusz kényelmetlenség, hogy bizonyos oldalszám alatt rohadtul ne érje meg, emellett azért legyünk őszinték, nem fenékig tejfel arrafelé sem minden, enyhén szólva is őskövület a rendszer. Persze a koncepció meg a TeX motor van annyira fasza hogy nagyobb oldalszámnál (normálisabb szakdolgozatok/diplomamunkák már ebbe a kategóriába esnek
) meg már nagyon is megérheti használni és nem *officeban szopni a tördeléssel.
Az mindenesetre, hogy a LaTeX általánosan kiválthatná a jelenleg elterjedt WYSIWYG szöveg editorokat baromi nevetséges feltételezés. Az átlag Word júzer a stílusokat meg a rendes, nem space+enter kombóval való formázást sem ismeri, nem hogy majd kézzel fogja köpni magából a hibátlan markupot, illetve "debugolni" amikor valamit elírt és köpi a feldolgozó a gyakran "roppant informatív" angol nyelvű errorokat.
Nem mintha persze a LaTeX-el való vagdalózás szólna bármi másról is mint sznobizmusról és informatikai ismeretekkel való arcoskodásról.
-
kispx
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Prémium Z77 félkonfig i7-3770K + Asus P8Z77-V Deluxe + 32GB G.Skill 2400Mhz + Be quiet! hűtő
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest