- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
joysefke #256 üzenetére
"Tehát azt állítod, hogy a Word céges környezetben való munkavégzésre teljessen alkalmatlan."
Tekintve, hogy pont beidezted, hogy mit irtam, nem ertem, hogy sikerult ez kihozni belole. Felhivnam a figyelmedet pl. a "szinte" szora.
"Mivel offline wordunk van ezért nálunk a verziókövetés egyetlen módja (és egyben univerzális, minden dokumentumra alkalmazhetó módja) a céges dokumentumkezelő rendszer, amely gondoskodik a doksik verziózásáról és a projekttagok közötti megosztásáról."
Es ez milyen dokumentumkezelo es mit tud? Mert persze, TFS-be (vagy akarmi masba) belerakhatod a doksit blobkent, de aztan diff, blame, merge, egyebek nem fognak mar menni ra. A Wordben ugyan van beepitett diff meg merge, de ezek baromira gyengen muzsikalnak, blame meg ugye (nyilvanvalo okokbol) nincs is.
"Stílusok alatt elképzelni sem tudom mit érthetsz ami nincs meg Wordben"
Megkerdezhetem, hogy Wordon kivul mit hasznaltal meg?
Mert ha semmit, akkor elhiszem, hogy tenyleg nem tudod elkepzelni, de amugy eleg problemas az, ha ha valahol elcsuszik a formazas, vagy veletlenul (vagy szandekosan) valahol megvaltoztatja az ember a formazast (es - teszem hozza - a Word kb. nulla erofeszitest tesz a stilusok betartasara, meglehetosen konnyu kicsuszni a hasznalatukbol vagy atformazni mar meglevo szoveget), a stilusok utolagos update-je is baromi maceras, merge eseten meg szinten nem igazan mukodik jol az, ha valtozas tortent a stilusokban.
Szoval igy osszesegeben nekem ugy tunik, hogy azert vagy olyan elegedett a Worddel, mert nem lattal meg ennel jobbat meg hasznalhatobbat - en meg igen.
-
"de a jelenlegi formajaban a Word (LibreOffice, mittudomen) sokkal jobban illeszkedik az elfogadott munkamenetbe"
Nekem ez egyaltalan nem igy tunik, legalabbis ami a konkret szemelyes tapasztalataimat illeti: az altalam latott atlagos munkamenet az, hogy az eloredefinialt template-ekbol, eloredefinialt stilusokkal keszulo dokumentumon tobben is dolgoznak, ezeknek tobb verzioja is van, stb - ebbe a munkamenetbe a Word meg hasonlok nem nagyon illenek.
"Feltetelezem, hogy a Latex vs. Word (stb.) nepszerusegenek aranyat nem lehet csak es kizarolag az MS korrupcios tevekenysegenek betudni."
Amit en lattam, az alapjan a Word elterjedesenek az oka sokkal inkabb az volt, hogy jottek a fogalmatlan userek (fejlesztotol kozepvezetoig), akik csak a Wordot ismertek es azt eroltettek (es nem csak a LaTeX-hel, hanem olyan, viszonylag hasznalhato programokkal szemben is, mint pl. az Adobe PageMaker).
-
válasz
Dr.FantastiK #191 üzenetére
"a Linuxos VLC halozati tarolorol (NAS) NEM hajlando dolgozni."
De.
-
válasz
joysefke #115 üzenetére
"Azzal, hogy azt hiszed a Latex egy valódi alternatívája lehet bármilyen wysiwyg (amit-látsz-azt-kapod) szerkesztőnek csak azt bizonyítod, hogy nem dolgozol céges környezetben rendszeresen doksikkal."
En dolgozok, eleg sok ideje es eppenseggel azt latom, hogy a Word ilyen felhasznalasra szinte teljesen alkalmatlan. (Par kulcsszo: verziokovetes, stilusok)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- BestBuy topik
- Autós topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Suzuki topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest