- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
gantus
csendes tag
http://www.wikivs.com/wiki/Debian_vs_Ubuntu#Ubuntu_Releases_.28non-LTS.29
Ubuntu 10.10 = non-LTS = debian unstable branch
Linux Mint Debian Edition = debian testing branchPróbáltam udvariasan átszivárogtatni, hogy írj pontos információkat, mert különben félretájékoztatsz másokat. Mivel nem tisztem másokat meggyőzni, részemről a témát befejezettnek tekintem.
-
gantus
csendes tag
"Tartok tőle, hogy ha élesben használnám a maverick helyett előbb-utóbb nagy retek lenne a szisztémából, nemhogy letisztulna."
Élesben használom, szerveren és klienseken, Debian előtt Ubuntut használtam, most is telepítek másoknak, van összehasonlítási alapom.
ui: Személy szerint örülök, hogy megírtad a cikket, mert ráírányítod a figyelmet, a konklúziót tartottam kicsit elhamarkodottnak.
-
gantus
csendes tag
Ennek a cikknek szerintem nem sok értelme volt. Pár órás tapasztalattal kinyilatkozni egyik vagy másik disztróról elég bátor dolog.
A Mint Debian tulajdonképpen egyenlő a Squeeze-vel az eltérés abban a pár csomagban van, amellyel a rendszer véleményem szerint használhatóbbá válik egy átlagfelhasználó számára, ld mintmenu, mintupdate, mintinstall stb. A lényeg, hogy a belső változott Ubunturól Debianra!
Aki követi a disztribeket, az több eredetileg ubuntu alapúnál tapasztalja, hogy a jelenlegi fejlesztés során debian testing ágra épülőt (is) készítenek, ld. még Crunchbang. Ez sem véletlen, a debiannak szerintem még tiszta a kódja, meg rolling release.
Persze lehet vitatkozni ezerrel, de szerintem az ubuntu egyre több hibával küzd, köztük olyanokkal, melyek már több verzió óta kísértenek javítatlanul, ez meg engem nagyon emlékeztet a Winre.
A Linux Mint a Debian Edition kiadásával nagyot lépett előre az alternatívaként is szóba jöhető linux rendszerek felé. Ajánlott otthoni és irodai felhasználásra egyaránt, a stabilitása és a gyorsasága alapján Debian, kezelhetősége pedig egyenértékű egy Ubuntuval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest