Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Metalfan

senior tag

válasz ntomka #42 üzenetére

Kipróbáltam VirtualBoxban, csak így tudtam a lemez elejére tenni a rendszert. Nem sokat használtam, épp csak megnéztem, és meglepően gyors az egész rendszer. Majd valahogy csinálok neki helyet rendesen is, nem csak VirtualBoxban is.

• Metalfan

senior tag

Kicsit több, mint egy éve foglalkoztam - magamhoz mérten - komolyabban a Linuxszal, köztük a Mint aktuális verziójával, egész kellemes volt, használható, csak sajnos pont abban nem volt jó, ami akkor a legfontosabb volt: villámgyorsan felállni. Úgy emlékszem, egy eléggé optimalizált XP volt mellette, ami az aránylag gyenge vas ellenére gyorsan felállt, és egy olyan Linuxot akartam, ami csak netezésre meg néha szövegszerkesztésre, alapszintű programozásra jó, ezenkívül az XP-nél lényegesen gyorsabban indul el. Nem igazán sikerült a dolog, jópár disztrót tönkrevágtam a nem túl szakszerű beavatkozások eredményeként, végül egy nem túl használható kezelőfelületű disztrónál kötöttem ki, ami 5 másodperccel indult gyorsabban, mint az XP. Nem voltam elragadtatva a majdnem 3 havi kínlódásom eredményétől :) Mindenesetre a Mint kellemes emlékeket hagyott bennem, talán valamikor újra kipróbálom.

szerk: azért majd valamikor, mert nem akarom a vinyóm végére telepíteni, mert úgy értelemszerűen jóval lassabb lesz, mintha valahol elöl lenne. Átparticionálással nem kínlódok, egyszer buktam már be, elég sok adatom elszállt...

Új hozzászólás Aktív témák