Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rickazoid
addikt
Igaz, hogy RC1, de még nincs kész: "GIMP 2.8-rc1 is a snapshot of current development towards GIMP 2.8". És a "Release Notes for GIMP 2.8" is a 2.7 anyagához visz, ami így kezdődik: "This is an unstable development version of the GNU Image Manipulation Program. Please realize that this is just a snapshot of the development tree. We are working hard towards GIMP 2.8, the next stable release. GIMP 2.7 is in no way a final product. A lot of new features are incomplete and some things may even be completely broken." és a lényeg: "If you need to get work done, please use the stable version, GIMP 2.6.".
Tehát tényleg RC, csak még közel sem stabil.Amúgy Linux-Linux... ha lecsupaszítasz egy disztribúciót a parancssorig, majd onnan építed újra, akkor lényegében bármit csinálhatsz belőle, bárhogy nézhet ki és akkor még 512 MB RAM sem kell nekik. Én Arch-ot telepítettem VBoxban 1 GHz CPU és 128 MB RAM fölé LXDE-vel. Bár egy Firefox már nem fut el, se egy Chromium, max. egy UZBL, de az is csak éppen hogy a "modern" weboldalak iszonyú RAM-igénye miatt. Igaz nem is ehhez kellett, hanem egy 10+ éves gépre időtöltés gyanánt... de még nem lett belőle semmi.
Én a rolling release miatt vagyok inkább Arch párti, meg az fogott meg, hogy alaptelepítésnél kapok egy terminált és azt rakok fel mellé, amit akarok, az AUR is igen hasznos, a Catalyst repo meg maga a megváltás.. igaz ilyen lehet más disztribúciónak is, nem néztem utána. Illetve iszonyú jó a dokumentációja és a mögötte álló közösség, nekem ez vált be a legjobban. Fedora-t talán egy hétig használtam még valamikor két évvel ezelőtt, szóval tény, hogy nem ismerem, de úgy betanultam már az Arch kezelését és annyira bevált a próbáltakhoz képest (UHU, Debian, Ubuntu, Mandriva, Fedora, Mint, openSUSE, Protech, Sabayon... amik így eszembe jutnak, ezek közül 1 hétnél tovább Debian és Ubuntu volt csak, utóbbi a 8.04-től ~2 évig, de volt még FreeBSD és OpenSolaris is), hogy jelenleg nincs szükségem más op.rendszerrel ismerkedni. Kivétel az OpenVMS, de az az egyetem miatt.
Egyébként Arch mellett a Puppy-val szimpatizálok, igaz még nem volt időm alaposabban megnézni mit is tud.De vissza a cikkhez, ez a MATE DE tényleg jó, 1,5 GB körül a RAM-használat és a SWAP is alig 40 MB, mindezt tucatnyi Firefox lap, Thunderbird, Skype, Compiz, Plasma Desktop sok widgettel és egyebek mellett. GNOME 3-mal 2 GB alá csak akkor ment a felhasznált RAM, ha kiléptem a Firefoxból. Nem tudom csak hallucinálok vagy épp ilyen kedve van a vörösnek, de ha tényleg spórol nekem legalább fél GB-ot a RAM-ból a MATE a GNOME-mal szemben + a régi GNOME funkciói, amik hiányoztak már, akkor barátok leszünk. És van repo Arch-hoz.
Még ilyen tippeket szívesen olvasnék, jól jönne mondjuk valami zenelejátszó a Clementine kiváltására... jó az, csak nem vetekszik a Rhythmboxszal, ami időnként meghal akár több hétre is. Meg mondjuk valami BaShare-nél kicsit funkciógazdagabb, de ugyanazt a célt szolgáló szoftver is érdekelne. Ja és HTML/PHP/JavaScript/mindenes webes szerkesztő-javaslatokat is olvasnék. Ami egyszerű, mint egy Bluefish, de nem kavar be nála egy sötét GTK téma. -
-
Rimuru
veterán
Nem tudom hogy milyen telepítők léteznek Fedorából de az alap el se indulna nálam mert kevés a RAM "Legalább 768 MB memória (RAM), 1 GB ajánlott a legjobb teljesítményért".
Az Arch logója sokkal szebb, bár lehet kicsit elfogult vagyok.
Na meg ha az Openboxom még jobban felülmúlja az amit a Fedora szállít (amit nem hiszek) esetleg lehet szépnek nevezni.
-
Nowhereman
őstag
Jó neked, én 3 nap után feladtam, nem csak mert lassú, meg instabil, hanem mert úgy ahogy van egy katasztrófa(a kiagyalójának meg szerintem, milliónyian vennék el a kedvét a további világmegváltástól, és az ujjkitöréssel szerintem még a szelídebb fantáziájúak közé tartozol) Legkedvesebb az, amikor feltettek az ubi honlapjára egy videót amin mutatták mennyivel gyorsabb az új módi. Kipróbáltam magam, gnome2 + compiz + billentyűzet szenthármasságával olyan pöszmörgös tempóban is kétszer gyorsabb voltam.
Részemről adok még egy új esélyt az ubinak, de a júnítínak meg a gnome3-nak soha. (megjegyzem, rendre 3-4 aztalt használok.) Szoval vagy mate, vagy gnome classic helyrepofozva. -
BoB
veterán
Velem is elő szokott fordulni hogy a global menü bezavar
Ez az egy ami nem az igazi, volt hogy kikapcsoltam és visszatértem a normálra, viszont ha global menü van akkor meg szebbek az ablakok mert nincs ott a menü sor. Ezért visszatértem. Tudom tudom, ez olyan szőkés palm face-es dolog, azért használni mert jobban néz ki
Ami egyébként nekem nagyon hiányzik a unityből, az az amikor több ablaka van egy alkalmazásnak, és ha rákattintasz az ikonjára egymás mellett egy preview-ban megjeleníti őket. A gnome 3-ban itt be tudod zárni amelyiket akarod úgy is hogy nem kell a bezárandót kiválasztani elősször. Na ez kellene ide is nagyon.
(#9) hcl: kíváncsi vagyok milyen irányba fognak elmenni a kubival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest