- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Alapból a nyílt meghajtókkal működik, de van pár program -pl. Wine és a játékok- amihez kell a zárt. Volt teszt is róla, hogy játékok alatt mint az UrT zárt meghajtóval több, mint dupla FPS-t produkált.
terminálba uname -r
3.4 kernelhez elvileg nincs HD4xxx series-hez catalyst. -
ViZion
félisten
Kellene lennie a programok között egy zárt meghajtók nevűnek, ha ott nincs, akkor a csomagok között kellene lennie catalystnak, de lehet, h nincs ehhez.
Az Ubuntu topicban jobban tudnak segíteni, azt tudom, h Fedora 17-hez nincs új driver, és a HD4xxx serieshez lehet nem is lesz zárt meghajtó.
-
ViZion
félisten
Nekem bejön, de ugye Fedora fan-ként nehéz lenne mást mondani
Nagyon gyors (neten van hír 2 sec alatti bootról is, igaz lecsupaszítva nagyon), stabilabb a Gnome Shell.
Azért nem vagyok teljesen elfogult, sokféle linuxom volt -"belakva", nem csak "díszlinux"-ként, ennek is vannak hibái, de fejlesztik, hegesztik és addig nincs nagy baj. -
ViZion
félisten
Flash már nem lesz több Adobe-tól, Reader van, Acrobat nincs, PS fut, de fontok és más betegségei voltak amikor fél nap alatt felhegesztettem, InDesign, Illustrator és postscript megoldást nem találtam (nem erőltettem PS hegesztés után, ott a windows erre).
Pl. Sketchup is elindul Wine-al, de Win alatt gyorsabb, nincsenek megjelenítési hibák, stb.
Corel még Windowson is sz@r, linuxon nem is próbáltam
Sok programhoz meg crack kell wine alatt (bizony), így meg nem tölt frissítést, az alap telepítők meg bugosak általában (biztosan véletlen...)Az elindul és használható nem ugyan az.
Persze ez nem Linux error, sőt... pl. hogy Gugliék nem csinálnak natív Sketchupot az fura, pedig a fejlesztésekben részt vesznek.
leslieke:
köszi!
Hamarosan elkészül a Fedora 17 telepítős... mivel éjjelente írom elég "bugos" lesz attól tartok, de majd kijavítjuk -
ViZion
félisten
Linuxos játékok egy részét ismerem, sajnos a húzó nevek hiányoznak (BF, CoD, ilyesmik). ET:QW van, de az se most született. Német oldalon szoktam nézni a játékokat, de erre nem gondoltam, megnézem majd itt is
Az tényleg érdekes, hogy sok 3D progi van linuxra, de Adobe programok nem (engem ez a része érint), ami igazán fura, hogy nincs natív Sketchup (Play on Linux verzió van, de ehh...). Amennyire zenélős ismerőseimtől tudom, ők Mac-et használnak, de ebben nem vagyok jártas.
-
ViZion
félisten
Mellé, azaz natívan, ext4 fájlrendszerre? Olyan, mintha nem tudná hol van.
Grub menüben nyomsz e -t, és lehet szerkeszteni, esetleg super grub disk, ami megtalálja a telepített OS-eket, elindítod a Mintet vele és egy sudo update-grub megoldja.Uhh...megjelent a Fedora 17! OMG... nah irány a telepítés
-
ViZion
félisten
A "minden program" nem hiányzik, amiket használok annak van linuxos megfelelője. Persze a pro grafikai, videós és zenei alkalmazások ebből kimaradtak. Játékok meg DirectX miatt nem nagyon lesznek, hacsak az AMD "nemtommianeve" GPU-ra épülő OpenCL-je nem tör fel kicsit. Régi cuccok mennek. Mondjuk wine helyett agyalok egy virtuális XP-n játékra (BF 2142, ET:QW, STALKER) wine alatt az eredeti játékokhoz is crack kell többnyire, ahhoz meg nincs kedvem
-
ViZion
félisten
Rybank & Geller_1972: jogos, igazatok is van. Tényleg kell egy "Linux" (egy linux mind felett, muhaha
), mert aki ismerkedik, az feladja a distrowatch-nál, mikor meglátja mennyi féle-fajta van. Már régóta kellett volna, épp úgy, mint a csomagformátumokat egységesíteni (esetleg source-os telepítőt mindenhova?), és a HW gyártók nem mondhatják linux driver, de melyikre?
Tényleg fontos, azt se bánom, ha az Ubuntu lesz amire azt mondja átlag ember, hogy ez A LINUX. Csak kicsit visszasírom a 10.10-et, meg van még pár dolog, ami miatt váltottam. -
ViZion
félisten
Vitatkoznék... Nem mindegy melyik disztrót használod. Ubuntunak rengeteg előnye van: SW center, sok program, illetve aminek van linux verziója, abbol biztosan van .deb állomány, a többihez vagy van, vagy nincs. További előnye, hogy sok leírás van magyarul is hozzá, így mindent hamar megold a kezdő is. Viszont van néhány hátránya a többi disztróval szemben: a DE-től eltekintve még a viszonylagos lassúságát említeném meg (nem is annyira lassúság, inkább kevésbé reszponzív -ha lehet ezzel a régi magyar kifejezéssel élni). Másik, h az User kezéből egyre több eszközt kivesznek, amihez hekkelni kell (induló programok, szolgáltatások), lassan az egész kezd "Winesedni", hamarosan eljön az idő, amikor SW centerből letöltenél egy médialejátszót, és ajándékba lehúz mellé ingyenes böngésző-vírusírtó-holdnaptár kombót, mert az ajándék jár
Másik, hogy eltávolítanád a háttérképet (némi túlzással élve), erre vinné a fél oprendszert, mert az úgy oda van hegesztve (szerintük). openSUSE-ban pl. megtörhetsz függőségeket (ha tudod mit miért, és vállalod a rizikót), nem hisztizik rajta.
Szal.: aki "legózós" linuxot szeretne, annak az Ubuntu nem való...
Ettől még nagyon jó, csak nem vagyunk egyformák és ez nem is baj.
Amúgy kedvenc GUI-m talán a Pear OS áthegesztett Gnome Shell-je, illetve a Jolicloud OS. Sajna mindkettő Ubuntu, pedig egy Fedora Spinnek jobban örülnék... -
ViZion
félisten
Látványra talán elsőre nem, de "belül" igen. A MATE Gnome 2 továbbhegesztése, régi, jól bevált dolog, nekem nem volt vele anno gondom, de a fejlesztők szerint újítani kellett. A Cinnamon már Gnome 3-ra épül, újabb, modernebb, folyamatosan fejlesztik, stb. Hogy a gyakorlatban Neked melyik lesz a megfelelő, azt a géped (MATE kevesebbel beéri), és a Te igényeid fogják eldönteni. Virtuális gépben megnézed, felraksz pár appletet, indicatort vagy extensiont, vagy a fene tudja hol-mi a nevük, kitapasztalod melyik a "Tiéd".
-
ViZion
félisten
Háát, akkor lenne Gnome Shell, ha pl. Fedorára is pár kieggel rá tudnám húzni. GS-hez nincsenek apletek sem -mondjuk nem tudom fel lehetne-e rakni, mindjárt kipróbálom
Pear OS is GS alapú, de úgy áthegesztve, h azt másra (egyszerűen legalábbis) nem lehet felrakni.Vladi: pont 10 kiadással később...
-
ViZion
félisten
válasz
Klaus Duran #12 üzenetére
Háát nem tudom mit értesz a síma alatt, de csak MATE és Cinnamon van. Gondolom lesz Gnome Shell és valami KDE, LXDE is majd.
-
ViZion
félisten
Azért nyomdai munkára még nem alkalmas a GIMP, gyanítom más SW-vel is ez a helyzet, bár sok animációs film készül free sw-kkel, szal. alternatíva van, csak mennyiben más a tudása nem tudom.
rybank: Fedora óta én is csak néha beleolvasok, jó így. Bár nálam a zárt driver szórakozik, így játékok hiányoznak kicsit... de ha debian félékre visszatérnék, akkor is Mint vagy Pear OS lenne, esetleg Xubuntu/Lubuntu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen autót vegyek?
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest