Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
alcsa
senior tag
-
Geller72
veterán
Adobe Air, Flash, Reader van linuxra natívan.
CS5 wine alatt.
CS4 ubi alatt....etc..
. -
-
"Persze a pro grafikai, videós és zenei alkalmazások ebből kimaradtak."
Azért ez így nem teljesen igaz, legfeljebb otthoni felhasználókra.
Idézet Wikipedia:A filmiparban számos éve már sokan Linuxot használnak. Az első jelentős film, amely Linux segítségével készült az 1997-es Titanic volt. Azóta számos jelentős stúdió, köztük a Dreamworks Animation, Disney/Pixar, Sony és az Industrial Light & Magic[106] állt át a Linux használatára.[107][108] 2009 márciusában a jelentős animációs és vizuális effekteket készítő stúdiók 95%-a használt Linuxot szervernek és asztali gépnek. Robin Rowe a LinuxMovies alapítója szerint "Hollywood azért szereti a Linuxot, mert a megfelelő kezekben jobb, gyorsabb és olcsóbb".[109]
-
rybank
senior tag
Nem baj, hogy butítják a felületet. Az átlag user ne férjen hozzá. Akinek meg tényleg állítgathatják, azokat meg a GUI nem köti.
Rengeteg a metacsomag, és ez hátránnyal jár, mert, ha eltávolítjuk őket sok más egyéb frissítése vissza lesz fogva. A függőség kezelése hagy kívánni valót maga után, és tényleg "legózós".
De akinek ilyen igényei vannak, az nem áll meg az Ubuntunál. Ott az Arch.(#48) Geller_1972 - Egy: vannak alternatívák. Kettő: Az Ubuntu sokunkat hozzásegített a Linux megkedvelésében, netán a napi használatra is sarkallt.
-
Geller72
veterán
A Canonicalnak pont ez kell, hogy egy szintre hozza az MS termékeivel, mert sajnos így lesz versenyképesebb. És mivel nem a legjobb OS-címre törekednek, hanem a legnépszerűbb/legtöbbek által használt linux létrehozása/népszerűsítése a cél (tisztán üzleti szempontok miatt) ezért azon a bizonyos oltáron sok mindent ott kell hagyni, cserébe másért. Rengetegen vannak, akinek a Windows használata (nem a megértése/"mélyvíz" része) is problémát okoz. Vagy inkább úgy mondanám, hogy ők vannak többségben. Kegyetlen hasonlat, de szerintem találó: nézd meg a televíziózást. Ott sem a minőség a cél.
. Hanem a debil többség nézettségi indexei.Ez addig engem nem is fog zavarni, amíg lesznek alternatívák.
. -
Geller72
veterán
A legtöbb kis diszrtóval szerintem az a baj, hogy annyira nem profik, hogy a support oldal fullos legyen, - repók, etc. - de annyira belenyúlnak a rendszerbe, hogy másik, nagyobb disztro repójából ne tudjak frissíteni. És itt pont a "szekuriti" része aggaszt. A Mint persze többnyire kivétel, hiszen ott van ilyen irányú lehetőség.
-
Geller72
veterán
-
Ezt az ubinál is keverték. az alap gnome 3 http://www.gnome.org/wp-content/uploads/2012/03/application-view.png Új gépet akarok összerakni és valamilyen LTS Linuxban gondolkodtam. 10.04 régi, Unity/kde/lxde/xfce nem az én ízlésem. Mint-ben gondolkodtam mivel sokban hasonlít az Ubuntura, és az nyúzom már 2.5 éve.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen házat vegyek?
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 4 eladó
- Iphone 15 128GB (fekete) csomag eladó 2026.10.02-ig garanciás
- INGYENES SZÁLLÍTÁS - HP EliteDesk 800 (i7-4770, 16GB, NVIDIA, monitor, bill., egér, W11, MS-Office)
- 32" Samsung Odyssey G6 240Hz VA monitor garanciával
- Gamer PC RTX 5080 AMP Extreme Ultra / i5-14600K / DDR5 / Garanciás hibátlan állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro ( picit Karcos Kijelző) / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / 86% Akku
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
... akkor nekiesek..
.

Én meg mindig valami mással játszom szóval marad a W8