Új hozzászólás Aktív témák
-
Orsee81
csendes tag
Aki esetleg nem kapta volna meg a nyereményjátékban a beígért nyereményét, azt kérem, jelentkezzen nálam privátban!
Köszönöm!
Orsi -
paramedic
aktív tag
-
Minigun
csendes tag
Boldog új évet! Idén igazán lehetne már valami.
-
Minigun
csendes tag
Ja, mondjuk most már jól letelt a három hónap is... Ahogy Pató Pál úr mondaná: Ejj ráérünk arra még!
-
The DJ
addikt
Valami fejlemény esetleg a nyeremények kapcsán?
-
Minigun
csendes tag
Én is nyertem már egyszer egy Panda Antivirust, ott se volt meg csak jó másfél hónap után, azért nem is foglalkoztam ezzel sem a beígért egy hónapos határidőig, most is csak inkább azért, mert előfordul, hogy valami technikai, ügyintézési hiba történik véletlenül, és akkor jó, ha időben fény derül rá. De akkor még várok nyugodtan, nem hajt a tatár.
-
eziskamu
addikt
Amíg két hónap el nem telt, addig nincs gond. Egy IT Café-s játékon két hónap után kaptam "kézhez" a vírusírtót. Sajna csak kódot kaptam, de sikerült elcserélnem egy switchre (harmadáron) . Én ingyenest használok, a többiek meg vagy Kaspersky-t vagy Warezt
. A nagy filmes játékból (tudom maszek, a szervező meg berágott a PH!-ra) meg már több mint öt hónapja várom a megérdemelt nyereményem (ott aztán tényleg meg kellett dolgozni érte, mert a többiek jobbak voltak, csak én meg ráérősebb
)
-
Minigun
csendes tag
Többi nyertesek: Ti kaptatok már valamit?
-
ther
aktív tag
nem sorsoltak ki
Pedig mikor benne voltam a nyerő 61-ben, már reménykedni kezdtem...
-
zol2
tag
Huhh, végre nyertem!
Köszönöm a játékot, és gratula a többi nyertesnek!
-
jFox
addikt
Ezt nem hittem volna, hogy az M$ egyszer kezet nyújt a open source-nek.
Bár most olvastam valahol, hogy a 2010-es office-ból lesz ingyenes verzió is, igaz reklámokkal teletolva.Erről a rókáról meg soha nem hallottam.
Én azt a legendát ismertem, (mint sokan mások), hogy azért lett pingvin, mert Linus-t megcsípte egy pingvin miközben a Linux-on elmélkedett az állatkertben.
A GNU-ról meg itt azt írják, hogy 83-ban alakult bár a tervezés 84-ben kezdődött. Ez sem volt egyértelmű...
-
Gergő_
őstag
volt nyereményjáték?
-
xabolcs
őstag
aaa, mar megint csak a szokasos nyeremeny.
koszonom szervezoknek a lehetoseget, hogy engedtek a 48-bol.
-
ftc
nagyúr
Éljen bekerültem a kalapba jah s gratula anyerteseknek
-
DarkByte
addikt
Gratula a nyerteseknek!
És köszönöm a játékot, remélem lesz hamarosan megint hasonló kaliberű.
-
dabadab
titán
A rokat mar halalra targyaltuk itt a topikban, a 20000 sorrol meg itt egy IT cafe cikk.
-
dabadab
titán
Nyertem! Nyertem! Nyertem!!!
-
Vladi
nagyúr
Igen, igeeeen! Hibátlan.
Mit nyertem?
Nem nyertem.
-
ArchElf
addikt
Ehh, grats.
AE
-
jFox
addikt
Nagy gartula a nyerteseknek.
Ezen a Napszemüveges rókán, meg a 20000 sornyi M$ kódon meglepődtem.
Ezekről hol találni valami bővebb infót? Leginkább a "miért" érdekelne.Ja és köszönet a szervezőknek a jó kis játékért!
-
tokodi
csendes tag
Gratulálok a nyerteseknek! Gratulálok a szervezőknek! És mindenkinek, aki játszott! Jó játék volt. Bár nincs kint a nickem, én is nyertem
Az egyik bev.kpban zsetont adnak a vásárlásért. Be kell dobni a gépbe és nyerhetsz sok féle dolgot. Én azt nyertem, hogy amit akkor vásároltam, megkapom az értékét a blokk ellenében utalványban, azaz ingyen vásároltam. 15 rugó. Úgyhogy nem itt, de ma én is nyertem -
Gratulálok a nyerteseknek és köszönöm a játékot!
Legyen még sok!
-
Grat a nyerteseknek!
-
Minigun
csendes tag
Hoppá, nyertem! Ráadásul mindjárt a legmisztikusabbat, az IT café ajándékcsomagot "érdekes csecsebecsékkel". Kíváncsi leszek.
Kösz a lehetőséget srácok, még-még sok ilyet! -
doc
nagyúr
mondtam en hogy nem nyerek
grat a nyerteseknek, jo jatek volt -
The DJ
addikt
Hoppá
Épp most akartam lementeni a képet, hogy bekerültem a kalapba, legyen mivel büszkélkedni, erre ráfrissítek egyet és már egy nyeremény mellett is ott a nevem.
Még sose nyertem semmit, meg vagyok hatva
-
gratula a nyerteseknek
én megint nem nyertem semmit
-
Gratula mindenkinek, aki nyert is valamit. A kis mázlisták. Minekünk meg marad a büszkeség, hogy eltaláltuk a kérdések helyes válaszát.
-
_XXXXX_
tag
Thx a gamet! Sűrűbben is lehetnének linuxos kérdések. Had gondolkozzanak az emberek rajta, az sose árt
-
doc
nagyúr
hinnye, megint ott vagyok
ez eddig meg mindig keves volt ahhoz hogy lehuzzam egy poloval vagy bogrevel a PH-t, ahogy magamat ismerem, meg ekkora eselyek mellett is siman csak a buszkesegemet nyerem
de jo jatek volt, a nehol nem feltetlenul egyertelmu kerdesek ellenere is, koszonjuk, es meg tobb ilyet -
paramedic
aktív tag
"A plusz ajándékkal szándékaink megfejtését díjazzuk."
Nem vagyunk annyian a kalapban, mint a Gamepod játékban...
-
-
Major Major
senior tag
éljen, éljen!
jó sokan lettünk a kalapban -
Encian
tag
Köszönöm a játékot! van még mit javítanom, 2 rossz lett.
-
-
leviske
veterán
Elbuktam a shadow állományon és az unikornison.
Nem értem, az unikornis miért nem volt tervben.
-
tocsa
senior tag
PH-sok egesz kulturaltak
Koszonjuk a jatekot! Jomagam sokszor nevettem egyes valaszokon. Ime osszeallitottam a legrosszabb/legviccesebb 0 pontos valasz sort:1. Hányadik születésnapját ünnepli idén Linus Torvalds, a Linux atyja?
d. 87-edik2. Melyik nem linuxos jelkép?
c. Pingvin3. Mi volt az első terv a Linux kabalaállatára?
b. Kacsa4. Hogyan tudjuk lekérdezni az első Ethernet hálózati interfész IP-címét egy átlagos Linux rendszeren?
a. ipconfig eth05. Hány sornyi Microsoft-kód van a Linux-kernelben?
c. Természetesen NINCS benne egy sor sem!6. Mi az a Xenix?
d. Erős nyugtató7. Az interneten található webszerverek hány százaléka Apache?
a. 0%8. A felsoroltak közül melyik köthető a Linux alatti fájl- és nyomtatómegosztáshoz?
a. Rumba9. Mi az a shadow állomány?
a. Egy fájl halvány másolata.10. Melyik a legelterjedtebb Linuxon futó vírusirtó?
d. Microsoft ForeFront11. Beléptethető-e a Linux Windows-tartományba?
a. Nem, a Linux nem viseli el a Windows közelségét.12. Melyik játéknak nincs Linux rendszerekre kiadott verziója?
d. Tux Racer13. Ki alkotta a GNU kiáltványt, a szabad szoftverek alapművét?
d. William H. Gates14. Mikor indult a GNU projekt?
a. 1974-ben15. Átmásolhatom-e a barátomnak a GPL licenc alatt terjesztett szabad szoftvereket?
a. Nem, mert a BSA megbüntethet miatta -
dptr
csendes tag
Akkor nekem is 15/15
Köszi a játékot
-
-
ArchElf
addikt
Az egyik kolléga bemásolta a magyar wiki linkjét, de attól, hogy az ott fent van, még feltétlenül helyes (legalább is a kérdésre a "helyes" választ nem támasztja alá). Csak meg kellett volna pl nézni az angol verziót, ahol pl. egyértelműen le van írva az egyik feltétel.
That definition, written by Richard Stallman, is still maintained today and states that
software is free software if people who receive a copy of the software have the following
four freedoms[13]:
* Freedom 0: The freedom to run the program for any purpose.
* Freedom 1: The freedom to study how the program works, and change it to make it do what you wish.
* Freedom 2: The freedom to redistribute copies so you can help your neighbor.
* Freedom 3: The freedom to improve the program, and release your improvements (and modified versions in general) to the public, so that the whole community benefits.
Freedoms 1 and 3 require source code to be available because studying and modifying
software without its source code is highly impractical.
Thus, free software means that computer users have the freedom to cooperate with whom
they choose, and to control the software they use.És ráadásképp:
The fourth section for version 2 of the license and the seventh section of version 3 require that programs distributed as pre-compiled binaries are accompanied by a copy of the source code, a written offer to distribute the source code via the same mechanism as the pre-compiled binary or the written offer to obtain the source code that you got when you received the pre-compiled binary under the GPL. The second section of version 2 and the fifth section of version 3 also require giving "all recipients a copy of this License along with the Program". Version 3 of the license allows making the source code available in additional ways in fulfillment of the seventh section. These include downloading source code from an adjacent network server or by peer-to-peer transmission, provided that is how the compiled code was available and there are "clear directions" on where to find the source code.AE
-
Panther
HÁZIGAZDA
Bár muszáj volt törölnöm amit írtál, mégis, azzal a kérdéssel kapcsolatban azóta is próbálok a háttérben a kérdések íróiból kicsikarni valami indoklást... én sem látom bizonyítottnak ugyanis a rókát, és sejtettem hogy lesz némi felzúdulás emiatt. (Hozzá kell tennem egyébként, hogy felzúdulás kb nincs is, nagyon kulturáltan fogadta mindenki a dolgot! Szinte el sem hiszem.
)
-
tokodi
csendes tag
SzVSz a rókás kérdést nem mi btuk el, hanem aki a kérdéssort értékelte. Mivel erősen kérdőjeles volt az az ominózus kérdés, ezért még a játék közben szerettem volna felhívni a szervezők figyelmét arra, hogy a rókás képen a dátum későbbi, mint az a levél, ahol a kabalaállat pingin volta eldöntött tény volt. Ergo a róka véletlen sem lehetett első terv. Sajnos a hatvan valahányas hszeimet, ahol ez volt, kigyomlálta a Panther. Persze kérdés, hogy mit tekintünk első tervnek? Ha valaki otthon rajzolgat a kockás papírjára, az az első terv? Vagy amit a döntésre érdemes ember(ek) tervnek tekintenek? Ettől függetlenül maga a játék jó ötlet és kellemes dolog volt. IMHO hibák előfordultak (pölö róka kérdése), de csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Vagy talán még az is tud hibázni.
-
-
KrAt
veterán
Jaigen, rókásra meg beírtam a gugliba, hogy "linux fox", és kiadta képek között a rókás képeket, megnéztem a dátumot a kép tetején [link] és gondoltam jó lesz
-
KrAt
veterán
14 jó, és a rókásat tudtam, a jelszóhash-es fájl baszam el
Pedig még meg is néztem egy olyan fájlt, de nem tűnt nekem hash-nek a tartalma, így nem azt jelöltem meg..
Picsába
-
doc
nagyúr
ha lesz 15/15-os ugy, hogy a rokasat tekintik jo valasznak, akkor nem leszenek annyian, hogy az osszes ajandekot ki tudjak osztani
-
DiXoN008
tag
Én is a rókás kérdést rontok közé tartozom, de egy linket én is szívesen látnék, ahol így van leírva, hogy a róka volt az első terv.
Egyébként köszönöm a játékot! -
Walter910
újonc
A róka miatt legalább nem ostorozom magam, hogy 2 napi gondolkodás után a Microsoftos helyes választ rosszra cseréltem. Ugyanis tegnap olvastam, hogy Linus bejelentette egy hónapja a 2.6.31-es kernelt (amiben még nincs M$ kód, csak a 32-ben lesz benne átdolgozott formában).
Gratulálok annak akinek összejött mind a 15 helyes válasz...én meg mászkálhatok félmeztelen mert nem lesz pólóm...vagy csináltatok egy szemüveges-rókásat, alatta 20000 sorral, hogy Microsoft, és legközelebb jobban belemerülök a válaszok kutatásába. -
Ligend
tag
"Egyáltalán: van 15/15-ös játékos?"
Az majd kiderül az eredményhirdetéskor, de ha tippelnem kellene, szerintem nem lesz.Abban mindenesetre egyetértek az előttem szólókkal, hogy számos kérdés megfogalmazása finoman szólva is hagyott kívánni valót maga után, még akkor is, ha lehetett is tudni, hogy a kérdező mire gondol. Inkább pontatlanságokról van szó, mint valódi hibákról, de úgy érzem, ha egy szakmai oldal nyereményjátékot készít, ügyeljen a részletekre is.
Ami ezt az ominózus pingvin vs. róka kérdést illeti, engem is nagyon meglepett a "helyes" válasz.
-
_XXXXX_
tag
Én is jelentkeznék a róka klubba. Az apache % -ot volt nehéz megtalálni, amúgy a többi nemvolt vészes.
-
zol2
tag
14/15... Én is rókáztam
-
dptr
csendes tag
Csatlakozom a rókás (lehetőleg hivatalos) linket kérőkhöz. Magam is mindenhol csak azt találtam, hogy a róka alternatíva volt azok számára, akiknek nem tetszett a pingvin, vagyis szvsz a pingvin volt az első.
-
Dwokfur
csendes tag
Az [ominózus rókás oldal]-on a következő áll (elolvastam még egyszer, hogy nem értettem-e rosszul):
"There are certain Linux supporters who don't like the penguin. Yes, I know that's hard to believe. For example, Alan Mackey promoted a Fox as an alternative mascot - there were quite a few supporters of that idea - but Tux is now pretty much universally accepted and the unnamed fox is no longer a contender."
"Bizonyos Linux támogatók nem szeretik a pingvint. Igen, tudom, hogy nehéz elhinni. Például Alan Mackey egy rókát támogatott kabala alternatívának - voltak szép számmal támogatói az ötletének - de Tux most már elégé általánosan elfogadott és a névtelen róka már nincs versenyben."Ha azt írták volna, hogy Tux-ot a róka alternatívájaként javasolta valaki, akkor az mutatná, hogy a róka volt előbb. Ez alapján viszont nekem nem úgy tűnik. Szeretném leírva látni valahol, hogy a róka előbb volt.
Angolul nem tudóknak itt Linus megjegyzése a rókáról:
"Some people have told me they don't think a fat penguin really
embodies the grace of Linux, which just tells me they have never seen
a angry penguin charging at them in excess of 100mph. They'd be a
lot more careful about what they say if they had."
"Néhányan mondták, hogy úgy gondolják egy kövér pingvin nem jelképezi a Linux kecsességét, ami azt mutatja hogy sosem láttak egy mérges pingvint, amint 160km/h-val rohamoz az irányukban. Biztos sokkal óvatosabbak lennének ezzel kapcsolatban, ha igen."Üdv,
Dw. -
Egyáltalán: van 15/15-ös játékos?
-
Azért gáz, hogy gondolatolvasónak is kell lenni, hogy tökéletesen válaszolhassunk, mert a kérdések sem valami pontosan vannak feltéve sok esetben. De ez a rókás dolog ez nagyon betett.
-
én innen szedtem össze a válaszokat
1.
Hányadik születésnapját ünnepli idén Linus Torvalds, a Linux atyja?
a. 21-edik
b. 64-edik
c. 40-edik
d. 87-edik
(bár ott 39-et írnak, de a Wiki a dátumból, magától számolja ki)2.
Melyik nem linuxos jelkép?
a. Vörös kalap
b. Kaméleon
c. Pingvin
d. Pillangó - MSN logó3.
Mi volt az első terv a Linux kabalaállatára?
a. Napszemüveges róka - háát őőő... szerintem meg a pingvin
b. Kacsa
c. Unikornis
d. Pingvin4.
Hogyan tudjuk lekérdezni az első Ethernet hálózati interfész IP-címét egy átlagos Linux rendszeren?
a. ipconfig eth0
b. ifconfig /displaydns
c. ifconfig -1
d. ifconfig eth05.
Hány sornyi Microsoft-kód van a Linux-kernelben?
a. 10.000 sor
b. 20.000 sor - keress rá a Microsoft szóra, 1. találat
c. Természetesen NINCS benne egy sor sem!
d. 200 sor6.
Mi az a Xenix?
a. Linus Torvalds húgáról elnevezett disztribúció
b. A Linus Torvalds által az egyetemen használt nickname
c. A Microsoft UNIX-verziója
d. Erős nyugtató7.
Az interneten található webszerverek hány százaléka Apache?
a. 0%
b. 14,65465%
c. 46,3% - egyébként szintén Wikipédián volt linkelve
d. 78%8.
A felsoroltak közül melyik köthető a Linux alatti fájl- és nyomtatómegosztáshoz?
a. Rumba
b. Samba
c. Tango
d. Swing9.
Mi az a shadow állomány?
a. Egy fájl halvány másolata.
b. Olyan rejtett fájl, aminek a tartalmát csak a tulajdonosa tudja elolvasni.
c. Egy speciális, write-only fájl. Senki nem olvashatja.
d. A bejelentkezési jelszóhasheket tároló fájl.10.
Melyik a legelterjedtebb Linuxon futó vírusirtó?
a. NOD32
b. Clam AV - tipp volt, bejött
c. Linuxon NINCS vírus!
d. Microsoft ForeFront11.
Beléptethető-e a Linux Windows-tartományba?
a. Nem, a Linux nem viseli el a Windows közelségét.
b. Igen, csak ehhez át kell nevezni a root felhasználót Administratorrá.
c. Igen, amennyiben a két gép közé egy hálózati nyomtatót teszünk, hogy ne harapják meg egymást.
d. Igen. - a fentebb említett Samba segítségével12.
Melyik játéknak nincs Linux rendszerekre kiadott verziója?
a. Microsoft Flight Simulator - többit emlegetik itt, ezt meg nem
b. Unreal Tournament
c. Quake III
d. Tux Racer13.
Ki alkotta a GNU kiáltványt, a szabad szoftverek alapművét?
a. Linus Torvalds
b. Richard M. Stallman
c. Eric S. Raymond
d. William H. Gates14.
Mikor indult a GNU projekt?
a. 1974-ben
b. 1984-ben
c. 1994-ben
d. 2004-ben15.
Átmásolhatom-e a barátomnak a GPL licenc alatt terjesztett szabad szoftvereket?
a. Nem, mert a BSA megbüntethet miatta
b. Csak akkor, ha az eredeti CD-n fel volt tüntetve, hogy jogszerűen másolható
c. A szabad szoftverek minden feltétel nélkül másolhatók, terjeszthetők
d. Csak akkor, ha az eredeti CD-n nem volt feltüntetve, hogy tilos másolni -
sztikac
őstag
14/15
Aki a 3-as kérdést kitalálta az monnyonle -
xabolcs
őstag
udvozlom magamat a roka klubban.
pedig azt hittem, hogy az ms-linux kerneles kerdes a beugrato. de nem.
meg mire kitalaltam, az apache-nak a szazalekat, hat az se volt kutya... na de ez a roka...
hogy' lesz igy nekem fsf.hu-s polom?
-
Rohadt róka... a linkelt oldalon szó sincs róla, hogy az volt az első terv... csak annyi, hogy akiknek nem tetszik a pingvin, azok preferálták ezt a randa rókát...
-
-
Latency
senior tag
Csatlakoznék, én is csak a rókás kérdést buktam el a korábban linkelt oldal infói alapján.
-
Dwokfur
csendes tag
A napszemüveges rókára kérnék én is egy linket.
A már többek által is linkelt oldalt korábban megtaláltam. Azt végig olvasva kiderül, hogy az első kabalaállat egyből a pingvin volt. A róka másodhegedűsként futott egy ideig, de lemorzsolódott.
Hol van az leírva, hogy a róka volt az első?Köszönettel:
Dw. -
Polesz
addikt
Melyik kernelben van a Microsoft kódja kiadva? RC nem ér.
-
Sianis
addikt
válasz
whitehawk #115 üzenetére
Sőt, a gnu.hu-n olvasható egy nem hivatalos, de teljesen pontos magyar fordítás is:
„A legtöbb szoftver licencei azzal a szándékkal készültek, hogy minél kevesebb lehetőséget adjanak a szoftver megváltoztatására és terjesztésére. Ezzel szemben a GNU GPL célja, hogy garantálja a szabad szoftver másolásának és terjesztésének szabadságát, ezáltal biztosítva a szoftver szabad felhasználhatóságát minden felhasználó számára.”
Sianis
-
Sianis
addikt
A rókára kíváncsi lennék! Nem vagyok egy Linux történész, de én is úgy tudom, hogy a róka alternatíva és nem az első terv.
Amúgy köszi a játékot!
Sianis
-
dabadab
titán
válasz
paramedic #118 üzenetére
"Benne van a kérdésben, hogy GPL licenc alatt terjesztett szoftverről van szó, tehát szabadon másolható."
Epp' az elozo hsz-be masoltam be, hogy ez azert nem teljesen igy van, a GPL-es masolasnak is meg vannak a maga feltetelei, es azok letezo dolgok, barmennyire is konnyen teljesithetok.
-
paramedic
aktív tag
válasz
whitehawk #115 üzenetére
"Átmásolhatom-e a barátomnak a GPL licenc alatt terjesztett szabad szoftvereket?"
Benne van a kérdésben, hogy GPL licenc alatt terjesztett szoftverről van szó, tehát szabadon másolható. Bármilyen szigorítás vagy megkötés, illetve ettől való eltérés esetén, már nem érvényes rá a GPL licenc. Én így okoskodtam, ezért szvsz. ez a kérdés és a megadott megfejtés is jó.
#dabadab: Elolvastam amit beírtál, de még mindig ez a helyes válasz szvsz., "nem lett igazibb" egy másik, megadott lehetőség.
-
dabadab
titán
Igen, a konkret feltetelek:
1. You may copy and distribute verbatim copies of the Program's
source code as you receive it, in any medium, provided that you
conspicuously and appropriately publish on each copy an appropriate
copyright notice and disclaimer of warranty; keep intact all the
notices that refer to this License and to the absence of any warranty;
and give any other recipients of the Program a copy of this License
along with the Program.3. You may copy and distribute the Program (or a work based on it,
under Section 2) in object code or executable form under the terms of
Sections 1 and 2 above provided that you also do one of the following:a) Accompany it with the complete corresponding machine-readable
source code, which must be distributed under the terms of Sections
1 and 2 above on a medium customarily used for software interchange; or,b) Accompany it with a written offer, valid for at least three
years, to give any third party, for a charge no more than your
cost of physically performing source distribution, a complete
machine-readable copy of the corresponding source code, to be
distributed under the terms of Sections 1 and 2 above on a medium
customarily used for software interchange; or,c) Accompany it with the information you received as to the offer
to distribute corresponding source code. (This alternative is
allowed only for noncommercial distribution and only if you
received the program in object code or executable form with such
an offer, in accord with Subsection b above.)A rokas ugy elott meg en is ertetlenul allok.
-
The DJ
addikt
Én úgy értelmeztem, hogy nem is a másolásnak vannak inkább komoly feltételei, hanem a módosításnak, ugyanis egy GPL licensz alatt kiadott programot, a módosítás után (ami természetesen megengedett) szintén csak GPL alatt lehet kiadni.
Tehát a válasz helyes, mert "A szabad szoftverek minden feltétel nélkül másolhatók, terjeszthetők" de a módosításuk után is csak GPL licensz alatt adhatók ki. Így fejeződne be a mondat, de az eleje természetesen igaz.
Esetleg ha nagyon kukacoskodni akarnék az belekerülhetett volna a megoldásba, hogy "A szabad szoftverek minden feltétel nélkül másolhatók, terjeszthetők, amennyiben feltüntetésre kerül, hogy a szoftver a GPL licensz alatt fut."
-
whitehawk
csendes tag
Ezt már felvetettem jópár körrel ez előtt, de nem ragált rá senki szervező részről. Ráadásul a 3. válasz általában tesz állítást szabad szoftverekről és nem GPL-es szoftverekről. És valóban a szoftver a GPL feltételei szerint kerül terjesztésre, így másolható.
A róka meg... forrást légyszi.
-
-
moma
őstag
hát az utolsó kérdésekről lemaradtam, azt hittem több idő lesz... legközelebb bele sem kezdek a játékba inkább.
-
ArchElf
addikt
válasz
Major Major #110 üzenetére
Én így okoskodtam:
Nem, mert a BSA megbüntethet miatta
HülyeségCsak akkor, ha az eredeti CD-n fel volt tüntetve, hogy jogszerűen másolható
Ha fel van tüntetve hogy jogszerűen másolható (tehát GPL) akkor másolhatóA szabad szoftverek minden feltétel nélkül másolhatók, terjeszthetők
A GPL-nek komoly liszenszfeltételei vannak, koránt sem "minden feltétel nélkül" másolhatóCsak akkor, ha az eredeti CD-n nem volt feltüntetve, hogy tilos másolni
A tilos a másolás GPL kizáró ok. De ha nincs feltüntetve az nem azt jelenti, hogy free. Az esetek nagy részében (a hanyag másolás miatt) nincs liszenszerződés - ami szintén nem felel meg a GPL-nek, tehát hivatalosan nem az.AE
-
Bakker, hogyan jött ide ez a róka? Én is ezt buktam el, pedig mindenhol a pingvint olvastam mint kezdeti ötletet is a pingvinitisztől elkezdve a vérpingvinig vagy miig. De rókáról egy kukkot sem írtak.
-
Major Major
senior tag
Én is pont ezt néztem. Érdekelne, hogy a szervezők milyen forrás alapján tették előbre a rókát a pingvinnél. (Linus híres levele már egy konkrét pingvines tervről szólt)
(#107) ArchElf
GPL megengedi a másolást. Ha a programkészítő e mellett másolást akar tiltani, akkor megsérti a GPL-t. -
paramedic
aktív tag
Tévedsz! Nem vitatkozni akarok, hanem tanulni.
The History of Tux the Linux Penguin
Szerk: 12 másodperccel maradtam le... -
ArchElf
addikt
Megvan:
Csak az a baj vele, hogy a képen szerepló dátum elött már eldőlt a pingvin sorsa...
Elég megnézni csak az oldalon található levelek dátumait.Amúgy az utolsó kérdés is gázos, főleg, hogy a "helyes" válasz nagyon gázos (és szvsz van helyesebb válasz is az opciók között)...
AE
-
DarkByte
addikt
válasz
PhoenixK #103 üzenetére
Én is a hármast buktam el. Ahol találtam infót ott cápát meg egyéb ragadozókat írtak hogy ezek voltak az első ötletek. Kíváncsi lennék ez a róka honnan jött, remélem nem a Mozillától mert kinyírom őket.
Sok sikert a kalapba jutottaknak, bár ha nem sokan játszottak még vigasz ágon bekerülhetek.
-
A harmadik kérdést rontottam csak el: Mi volt az első terv a Linux kabalaállatára?
Nekem a talált infók alapján a pingvin jött le, bár a Napszemüveges róka megjelent alternatívaként, de akkor már a pingvin-terv élt...De akárhogy is: Kösz a játékot!
Penge_4: Üdv a klubban, leszünk még páran szerintem!
-
Penge_4
veterán
Na pont a napszemüveges rókát néztem be, a többit eltaláltam.
-
paramedic
aktív tag
válasz
paramedic #84 üzenetére
2. kérdésről rögtön ez ugrott be, de nem akartam segíteni.
A napszemüveges rókát nem találtam el, erről kérnék egy linket. Én több helyen is azt olvastam, hogy a pingvin ötlet már megvolt, utána merült fel a ravaszdi.
Mindegy, jó játék volt, köszönet érte a szervezőknek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest