Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo.79
csendes tag
Nos lassan 1 éve nyúzom a készüléket, de nem tervezem eladni! sosem lassult be. Jó ideje az Android 6 fut rajta. Max. 900MB RAM-ot használ. Mondjuk sosem játszom rajta. Sokszor 5-10 alkalmazás meg van nyitva. A kijelző jó, viszonylag színhelyes és nem túlszaturált, mint a Samsungok. Kamera sötétben tényleg lehetne jobb. Az alu hátlap a kedvencem ezüst színben, tényleg prémium design. Nem lötyög, nem recseg sehol. A hűtésnek különösen jót is tesz a fém borítás. Üzemidő nálam egy nap, de abban van 1-2 óra Face, 1-2 óra böngészés, 1 óra telefonálás, napi szinten 10-15 féle alkalmazás használata. Ja és 50 ropiért vettem, körül kell nézni, nagyon szabadáras! :-)
-
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok! Nekem a koreai verzió van. H650K. Erre hogy tudnék magyar nyelvet varázsolni? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Nagyon egyszerű, egyelőre még nem Mo. a mérce, nem hozzánk igazodnak"
Tényleg? Pedig azt hittem. A Galaxy A3 (2016) hivatalos európai ára 350 euró, ami 109.040 Ft. A magyar ár alatta van. Az LG Zero hivatalos európai ára 320 euró, ami meg 99.690 Ft.
"A One+ -nak is most csökkentették az árát hivatalosan és megszűnt az "Invite" is. Tehát, ha valaki ilyen árakon vásárol, az meg is érdemli."
Így van, most csökkent a OnePlus X ára 300 euróról 270 euróra, ami mai árfolyamon 84.120 Ft. A teljesen hivatalos magyar ár meg 84.990 Ft.
A büdös gyökér aki hivatalos magyar áron veszi meg is érdemli, hogy levegyék, hiszen mennyivel drágább minden, mint külföldön...
-
viano
aktív tag
válasz
Stauffenberg #110 üzenetére
"De most hogyan jön ide hogy máshol mennyibe kerül vagy szerinted mennyibe kellene kerülnie?"
Nagyon egyszerű, egyelőre még nem Mo. a mérce, nem hozzánk igazodnak, hanem nekünk kellene a szélsebesen robogó "China-Express"-hez, vagy legalábbis a világ nem csak a szlogenben jól teljesítő részéhez.
Ehhez a maga részét mindenkinek hozzá kellene tenni, tehát, ha lehúzós árak vannak, akkor nem itt veszem meg.
Persze ez csak álom, az emberek simán benyelik a közel tízszeres mobiltarifákat is és megveszik drágábban a függő készülékeket.Fel lehet tenni a kérdést:
- Mi működik . . . ?A gyártókra pedig felesleges mutogatni, mert viszonylag övék a legkisebb rész az eladási árból
ők max alkalmazkodnak a körülményekhez.
Nem teljesen véletlenül elérhetők ezek a termékek fele áron is, egyes helyeken.A ár-tendencia pedig folyamatosan eső és talán még gyorsult is mostanában.
Persze ebben semmi meglepő nincs szerintem, az alkatrészek olcsók, a szegmens még mindig jelentősen túlárazott (mennyivel több anyag, alkatrész van pl egy notebookban).A One+ -nak is most csökkentették az árát hivatalosan és megszűnt az "Invite" is.
Tehát, ha valaki ilyen árakon vásárol, az meg is érdemli. -
Stauffenberg
nagyúr
De most hogyan jön ide hogy máshol mennyibe kerül vagy szerinted mennyibe kellene kerülnie?
Teljesen hivatalos magyar árakról beszélek.
99.990 Ft - LG Zero
99.900 Ft - Samsung Galaxy A3 (2016)
84.990 Ft - OnePlus XKét fostalicska alsó kategóriás viccmobil, ami a prémium külsővel akarja magát drágán eladni, míg a harmadik a prémium külső mellé egy majdnem flagship hardvert kapott és még olcsóbb is.
Lehet mondani, hogy az USA-ban csak 250 USD egy OnePlus X, de mire megrendeled itthonra már drágább, mint eleve itthon megvenni a magyar OnePlus weboldalról.
-
doooo
veterán
Isteni a fogása a hátlapnak, és sötétszürkében (vagy szénfekete, ahogy a Samsung hívja) jót is mutat. Egy fém kerettel megtoldva nagyon jó lenne, meglenne benne az erő is, meg a kényelem is. Más esetben, esetleg még a fém hátlapok jók, mert matt a felület. Az üveg viszont.. elég ha a képernyőt törölgetni kell állandóan.. viszont kinézetre (tiszta állapotban), ahogy a fény megtörik rajta.. elsőrangú. Mindez személyes meglátás.
-
gerlaip
addikt
Azt sem értem, miért hájpolják sokan a 2016-os Galaxy A3-at és A5-öt. Amíg ilyen drágák és még kapható a Galaxy S5, addig - véleményem szerint - nincs létjogosultságuk.
-
szupermacs
veterán
Remélem nem baj, ha a cikkhez fűzöm a hozzászólásomat, nem pedig a fórumozókhoz.
Majd elolvasom a hozzászólásokat is. El is szoktam, de most kivételesen nem érdekelt. A telefont vártam, de csalódtam függetlenül attól, ki miket ír itt a fórumon.
Nincs ezzel szerintem semmi probléma. -
viano
aktív tag
válasz
szupermacs #103 üzenetére
Ha a kommenteket is elolvasod kiderül . . .
Írtam hosszabban az árazással kapcsolatban.
A cikk/ teszt megközelítése pedig alapból hibás, (mellette nem kevés valótlan állítással) erre itt mindenki csak szorgalmasan ezeket ismételgeti . . .
hát mit lehet erre mondani?
Nem biztos, hogy érdemes a népek figyelmét felhívni ezekre a problémás dolgokra, mert nem igazán érdekel senkit, csak panaszkodni lehessen. -
viano
aktív tag
Itt szinte mindenki "write only" üzemmódban van?!
(Utolsó három komment.). . . vagy, ha két sornál hosszabb egy beírás, akkor "no ugorgyunk".
-
szupermacs
veterán
Az az ár!
Nem semmi.
Egyébként jó nagy, nem tetszik így. De azért elfogadnám olyan 50K környékén. Talán. -
exedoc
senior tag
Ez nagyon túlárazott. Ennyi pénzért sokkal jobb vételek vannak. Külsőre nekem nem olyan rossz különben.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
beyruth82 #98 üzenetére
Eléggé bajban vagyunk a prémium anyagokkal. Az szép, hogy fém, de mennyire tarós? Legutóbb, amit nem kelkett félteni, az az omnia w volt. Azóta sem tudnak olyan telefont letenni az asztalra, ami méretben, anyaghasználatban és tartósságban megfelelne. Szegény omnia sem volt hibátkan(wp), de strapabíró gép volt. Ha tokban kell hordani a fegyvert, miért fizessünk a prémium anyagokért?
Gondolom a zero-nak is az anyaghasználat nyomta fel az árát, a fémet meg kell fizetni de van-e olyan tartós, hogy megérje a felárat? Én megfizetem a fémet,meg az üveget, de akkor ne kelljen burokban hordani. Ha meg karcolódik és horpad,mindegy milyen fröcxsöntött házba teszik, úgy is a tokot fogom, nem a szappantartót. -
Nagyon gagyi ennyi pénzért.
-
viano
aktív tag
válasz
blackmoto #94 üzenetére
Ennyi pénzért szerintem inkább mást válassz, ha már úgy is külföld.
. . . vagy előtte olvasgass valamelyik fórumon, nem a legjobbak a vélemények.
Nem vagyok benne biztos, hogy lesz 2. sorozat is.
Én még a BQ Aquarist sem ajánlanám, pedig ők nem kezdők, kemény a piac, mint emlitettem.---------------
@ csakany2001
Ezt gondolom az előző beíráshoz szántad. -
viano
aktív tag
válasz
Stauffenberg #92 üzenetére
Észrevétel jogos!
(Egyébként, gondolom márkahűség stb.)A OnePlus X más kategória, mint említettem működő piacokon ez egy 200 € vagy $-os telefon.
Sőt 200 $ körül már adnak egy fokkal jobb csipet 3+16 v. akár 32GB-vel.
-
blackmoto
senior tag
szerk:
Erre amit leírtál az itthoni mobilpiac változatosságáról meg az ismert/elfogadott gyártókról nagyon jó példa az a készülék, amire ma találtam rá:
Wileyfox Swift. [link]
Érdemes megnézmi mit is ad kevesebb mint 60 ezresért. Izzad a tenyerem, nagyon valószínű, hogy ki fogom próbálni.
-
viano
aktív tag
Jó . . . elő lehet kapirgálni szélsőséges példákat - nem igazán értem mire jó ez - de az még nem változtat a lényegen és a tényeken:
a Moto G pl. a maga idejében nagyon jó ár/érték arányú és iránymutató készülék is volt egyben.
Ott van például az Alcatel Pop 2 (4,5) ami 100€ környékén elérhető, de egyidőben volt alig több, mint 60€ -ért is (Dual-SIM,LTE inkl.) vagy az Idol 3 (4,7), ami szolgáltatóknál itthon is nagyon sikeres.
Az ASUS ZenFone 2 Laser sorozat túlnyomórészt az SD410-re épül és nem tudnak belőle eleget gyártani, nem hogy új piacokat, de még a hagyományosakat sem tudják normálisan kiszolgálni kapacitás hiány miatt. Sajnos itthon ezek a készülékek sem a normál, működő piaci áron kerülnek forgalomba és erről nem elsősorban a forgalmazó tehet, ő csak szépen beáll a sorba.
Mindettől függetlenül most a Zenfone Max annyiért lesz 5000mAh-s akkuval, mint fél évvel ezelőtt a ZenFone 2 Laser startolt 2070-essel, 2GB RAM +16GB belső tár természetes ezeknél a készülékeknél, leginkább a Dual SIM + microSD is. (Nem kell sírdogálni, hogy miért 1,5GB a RAM, mert még a 3G modellben is benne van a 2GB.)
. . . és hosszan lehetne folytatni a sort.
Hogy nem tudnak a gyártók . . . rossz gyártókat nézel.
A piac pedig sajnos nagyon nem egyenlő, ezzel a magyar "minek nevezzelekkel" csak ez sok szereplőnek megfelel így.
A kívánatos változást, tisztánlátást pedig még a média sem feltétlen segíti.-------------
Az elfuserált, akadozó G3-mal meg felesleges és nem túl szerencsés példálózni, mert amúgy is más piaci szegmens. Értelmes ember az ár/érték arány és használati érték alapján választ telefont és nagy ívben tesz arra, hogy merre vizelnek az Antutu bajnokok. (amit rendesebb helyeken nem is használnak). -
rep3at
őstag
válasz
Stauffenberg #76 üzenetére
Nekem is A5 van. Igen, draga volt de megfelel a kovetelmenyeimnek. Csak Samsung johetett szoba es a minoseg is lenyeges szempont, de persze a relative nagy kijelzo es a 2 GB RAM is fontos volt. A kovetkezo Samsung modell mar draga volt, A7 meg nem volt a Telekomnal sajnos
Amugy szerintem is megfelelo a S410 SOC teljesitmenye, szinte mindenre eleg.
-
kakuk.tamas
addikt
Cserélhető az akksi, csak ahogy majd a G5-ben, úgy itt is alul kell kiszedni a csavarokat, és már jön is az akksi............
-
Xaels
félisten
Lehet, hogy S4XX köré lehetne a legjobb ár/érték arányú készülékeket rittyenteni, de valahogy a gyártók nem ezt erősítik meg. A sok "Mini" -vel 100k vagy afölött vagy 1-2 érdekességet aranyárban mint a Marshall London például... Itt van ez is. Kicsivel 80k felett vettem 1,5éve Nexus5-öt szolgáltatónál, de nem olyan rég G3 is volt 60k alatt ugyanott és azok nem S410-el szerelt készülékek HD kijelzővel... De egy közel 3éves HTC One M7 is körbehugyozza ezt igaz azt már sajnos nem gyártják, de ami 3éve csúcs volt azt már ideje lenne középkategóriában is felülmúlni, ha nem is mindenben de nem igazán sikerül addig eljutni. A mai középkategóriában minimum az S6XX-as szériának kellene alapnak lennie.
-
viano
aktív tag
Azért még a 2013 második fele sem három év!
Én úgy emlékszem 2015 elején jött ki az első EU (WW) készülék az SD410-zel.Semmi kedvem most ezügyben mélyre ásni magamat, de szerintem lehet azért néhány eltérés a 2 SoC között, memória támogatás, LTE és rengeteg apróság, nem beszélve az optimalizálásokról.
Mindenesetre több, mint elgondolkodtató, hogy bekerül a cikkbe jónéhány megkérdőjelezhető vagy valótlan állítás, aztán mindenki ezen rágódik.
Közben véletlenül sem mondaná senki, hogy álljunk meg ez nem egészen így van.Szerintem a legkevesebb problémát ezzel a telóval kapcsolatban az SD410 jelenti, mint a siránkozás után a cikkíró is elismeri, a teljesítménnyel semmi gond nincs.
Egy nagyon jól bevált és bizonyított részegységről van szó, CPU - GPU teljesítmény is egyensúlyban van (ami kevés MT SoC-ról mondható el) nem véletlenül kedvelik annyira a gyártók.
E köré lehet a legjobb ár-érték arányú készülékeket építeni.
(Nem igazán értem,hogy egy QuadC. vevőkörnek szánt telóba miért kellene egy Octa-SoC ?!)
Illetve értem, ez az Antutu "mánia".Az pedig, hogy itt miért ennyi ez a telefon, az legkevésbé a gyártó hatásköre, nagyon durva sacc alapján valahol félár körül "léphet be" az országba, de inkább alatta.
Akkor most el lehet kezdeni gondolkozni, hogy mi - mennyi?(Olaszországban most is 189 € - volt már olcsóbb és ez nem "olasz" készülék, tehát máshol még olcsóbb lehet, Európában is. (H650E tip))
-
Xaels
félisten
A S410 egy minimálisan ráncfelvarrott S400 leginkább azért, hogy elmondhassák a 64bites támogatást. S400-as készülékek meg 2013 második felében már piacon voltak. Kicsit túlzás a 3 év, de nem olyan nagy. És igen ez a SOC ennyiért nem fér bele pláne, hogy kategóriákkal jobbat lehet kapni ezért az árért újonnan is.
-
Halkow.
senior tag
Ez egy nulla fossssss, ritka rossz inkább + 25k és egy A3 (2016).
Nem értem, hogy miért nem képes az LG a csúcskategória alatt életképes telefont alkotni...
-
Stauffenberg
nagyúr
Így gondolom én is. Nem a fém háztól lesz prémium valami, hanem ha ehhez a fém házhoz igazodik minden más is, legyen az hardver, szolgáltatás, terméktámogatás, stb.
Egy vacsora sem attól lesz "prémium", hogy ezüstvillával fogyaszthatod el a krumplis tésztát, ellenben egy valóban minőségi vacsorának csak emeli a rangját a hozzá illő elegáns étkészlet.
-
gerlaip
addikt
Szerintem egyáltalán nem egyértelmű, hogy az prémium, ami fém. A gyenge kamera, és a gyenge hardver sokkal többet elvesz a prémium érzetből.
Ugyanez van a Xiaomi háza táján is. A sután megformázott fém akkufedél ugyanúgy nem prémium, mint a suta műanyag. -
gergejly
aktív tag
Azért valljuk be, itt Magyarországon nagyon sok mindennek nem sikerül "eltalálni" az árazását.
Például a telefonok kb. 90%-nak -
dreamdancer
őstag
Jaha, ennek a modellnek a célközönsége a mobilokhoz egyáltalán nem értő, de a minőséget preferálók, akik megtapogatják a boltban a telefonokat. És ez a cucc ránézésre nincs is távol egy S6-tól vagy HTC One-tól, viszont feleannyiba kerül.
Utána viszont felhasználói élményben már csalódás lesz, folyton bezáró, komótosan újrainduló appok, gyenge fotók, sok bosszantó apróság annak, aki azt hiszi, valami nagyon minőségi cuccot vett.
-
Stauffenberg
nagyúr
Bár flagshipem van, de én is alig lépen túl ezt a felhasználói igényt. Nekem az élhetetlenül kevés RAM a mumusom, mert utálom ha bezárogat a rendszer, mert éppen mondjuk fotószerkesztés közben támad kedvem megválaszolni egy emailt. Na meg azt is utálom, mikor a szoftveres támogatás kimerül abban, hogy a teljes termékciklus alatt 6-10 hónap csúszással kiizzadnak egy alibi frissítést.
Tisztában vagyok vele, hogy létezik az a fokú igénytelenség (itt most nem pejoratív értelemben), ami mellett a felhasználónak tényleg hullamindegy, milyen hardver van a készülékben, csak aztán ne sírjon 1 év múlva, hogy egyre lassabb a drága pénzen vásárolt kütyüje és miért nem jön rá a legfrissebb Android. Mert kétségem nem fér hozzá, hogy ha valaki kiad 100+ ezer forintot egy alsó-közép telefonra, attól még az elvárásai magasak lesznek, még ha azt sem tudja, hogy mi a tosz az a RAM vagy SoC.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Stauffenberg #76 üzenetére
Mondjuk azt azért hozzá kell tenni, hogy aki facebookozik, chatel (messenger, viber, skype, akármi), esetleg böngészget vagy valami candy crusht nyomat, annak fel se fog tűnni az alsókategóriás szoftver. Sőt, továbbmegyek, sok iPhone használónak felesleges az abban lévő hardver is, mert alig lép túl a javás (SE K800i, ilyesmik) telefonok tudásán. Na erre a rétegre azért lehet alapozni, nagyobb profitot lehet beszedni tőlük.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Gondolom, akinek nincs pénze iPhone-ra, ilyet kér majd anyutól."
Ez így szokott lenni. A Samsung Galaxy A sorozata is erről szól, nagyon látványos reklámok, direkt a 15-25 éves korosztályt megcélozva, valóban szép és minőségi külső, igazán borsos árcédula és hozzá tartozó középszerű vagy akár egyenesen nevetséges hardver.
Az új Galaxy A3 kerül függetlenül 100 ezerbe egy alsó kategóriás fos hardverrel, miközben a szintén prémium megjelenésű, lényegében felső kategóriás OnePlus X meg 85 ezer forint a hivatalos oldalról rendelve.
De persze amíg a szolgáltatóknál van kamatmentes részletfizetés a mobilokra, addig lesznek olyanok, akik inkább bevállalják a nevetségesen drága viccmobilokat, mert hiába mondod nekik, hogy a OnePlus X megenné reggelire, egyben nem tudja kifizetni.
-
Aron1988
tag
Szokás szerint, ahogy lenni szokott, ennek a cikknek a végén is elhangzik a szánalmas kapálódzás, amivel menteni szokták a az alsóközép kategóriás túdású, 80-100ezres telefonokat: "Egy jó szolgáltatói akcióban akár sikeres is lehet!"
Gondolom, akinek nincs pénze iPhone-ra, ilyet kér majd anyutól.
-
Crytek
nagyúr
~ 3 éves HW nevetséges akksi.
Ki lehet a célközönség nem is értem -
Mr.Silkó
veterán
Ez a hátlap valami bűnronda szerintem, 5-6 éves telefonokat idéz.
-
Peti78
őstag
Akkor se kellene, ha ingyen adnák.
-
Skynet258
veterán
Hát ez biza semmi extra...
-
csakany2001
senior tag
Köszönöm a tesztet!
De a telefon nekem se nyerte el a tetszésem.A design meg minden szép és jó de belül valahogy nem.Ugyan ezekkel a paraméterekkel jelent meg tavaly a G4C is(1,5GB RAM,S410)ugyan ezen az áron csak kicsit gyatrább volt az anyaghasználat és rosszabb volt a kamera.Ennyiért már jobbat is lehet kapni,de mondjuk ha 50K-ig leesne az ára(ami nem valószínű)akkor jó vétel lenne.De az LG nem tud még mindig a középkategóriába/alsó kategóriába alkotni,mindig túlárazzák meg évente ugyan azt adják ki más névvel.(LG F5,L90,G2 mini,Spirit) -
doooo
veterán
Az a röpke fél év a kettő megjelenése között nem játszhat közre, igaz, ahogy az újabb gyártástechnológia se? Mellesleg a Note 4 van hozzá a legközelebb korban is, és hw-ben is (5433 vagy 805), ahhoz érdemes hasonlítgatni. A kijelző pedig ha minimálisan is, de minden esetben közrejátszik. Így vagy úgy, a "bőven erősebb" kijelentés akkor sem állja meg a helyét.
-
Depression
veterán
2025-re 50k max egyhetes minimálbér lesz.
Na de a lényeg: a középkategória a márkás gyártóknál mindig silány lesz, szándékos elrontásokkal.
Egy 10 évvel ezelőtti, mai szemmel ócska mobil kamera jobb képeket csinált, mint a mostani középkategória. Mindig sokkal jobban megéri egy régebbi csúcskészülék, mint egy friss közép. Sajnos. -
Aron1988
tag
Az utóbbi 3 évben végig se kéne olvasni a teszteket, amennyiben egy nevesebb gyártó neve + a középkategóriás szó szerepel a bevezetőben. Garantált horrorisztikus ár/érték arány, 80-120ezres árcímke, ipari hulladék, kompromisszumos belső, 1-2 olyan dolog, amit 30ezerért se tűrnénk el.
Azt hittem, hogy a középkategória a jó minőséget, és a 40-60ezres árat jelenti, de folyamatosan csalódást ér. Szívemre teszem a kezem és esküszöm, hogy az elmúlt 165 teszt, amit 70-120ezer ft körüli ÉS Magyarországosan is hivatalosan is forgalmazott készülékről olvastam itt, egytől egyig GIGÁSZI csalódást okozó mobil volt.
Hány évnek kell még eltelnie, mondd uram, hogy bemenjek a "médijába" és 50ezerért olyan telefont kaphassak, amit nem vágok 2 hét után a falhoz? 2025??
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
janeszgol #56 üzenetére
Nem fognak csökkenni a termékciklusok, mert így is veszik-viszik az okostelefonokat, mint a cukrot. Legfeljebb a piac telítődésével már nem lehet olyan növekedéseket produkálni, mint pár éve. Ez van sajnos, én is igyekszem inkább nem törődni azzal, hogy a telefonomat éppen milyen szörnyűséges veszedelem fenyegeti "típushiba" címszó alatt.
-
janeszgol
félisten
Stauffenberg Én már várom, mikor fog lassulni picit a tempó. Letesztelt telefonok, hosszabb életciklus. Én szívesen fizetnék a szoftverért, az OS-ért is.
Kár felhoznom példának, mert nem tudom most melyik telefonnal esett meg (talán HTC), de kétféle beszállítótól is szereltek bele kamerát. Az egyik jobb képeket csinált (Sony), mint a másik (azt hiszem Toshiba). Belenyúlsz egy utóbbiba. Hogy intézed el gariban? Pedig ugyan azt a pénzt tetted le, ergo megillet ugyan az a minőség is. -
Stauffenberg
nagyúr
Ez sajnos nem repülőgépgyártás. Tömegtermelés van és elképesztően rövid termékciklusok, így minden telefonnak van valami nyűgje ami előbb vagy utóbb felbukkan. Ezt nem lehet megúszni.
Nyilvános adatok nincsenek a meghibásodási arányokról, szóval általában szájhagyomány útján terjednek mendemondák arról, hogy mely gyártók vagy konkrét modellek problémásabbak és melyek kevésbé. De ezek mesék, amiket hiteles adatokkal igazolni senki sem tud és mindenki annak megfelelően költi át őket, hogy mennyire szereti vagy utálja a márkát.
-
Soybex
őstag
Az a telefonkeret
Nagyon nem jön be
-
Depression
veterán
"67,6 százalékos előlap/kijelző aránya" mindezt gombok nélkül, azaz kb. 4,8", vagy annyi sem az idő nagy részében. Vicc az egész.
-
janeszgol
félisten
válasz
Stauffenberg #43 üzenetére
Tudom, rossz szóhasználat volt.
-
Fejvadi
nagyúr
A telefon nem nyerte el a tetszésem, de köszi a tesztet.
-
kristof_
tag
válasz
Stauffenberg #48 üzenetére
Ennek viszont örülök. Ezért is írtam, hogy nem tudok minden telefonról nyilatkozni. Csak már lassan 3éve használok LG telefont és nagyon-nagyon sokszor olvasok róla.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
benike1999 #34 üzenetére
Még egy darabig nem fog jelezni. Egyenlőre csak a lengyeleknek van béta mm. Kdz-vel fel lehet rakni.
-
Elementh
aktív tag
Ez a hw már tavaly is gyengus volt, idén még ezt kiadni? Biztos maradt a raktárba, vagy bagóért vették. A felsős telefonok okésak,de amik alatta vannak...
-
kristof_
tag
válasz
janeszgol #42 üzenetére
Egyáltalán nem a személyed ellen szólt a kommentem, elnézést, ha úgy értelmezted. (Tömören fogalmazok, mert most nem igazán érek rá és nem is idevaló téma)
Azt mind aláírom, hogy kezdetben borzalmas telefon lehetett a Flex 2, de amit lehetett azt javították (melegedés, stb) Jelen pillanatban az LG-nek szerintem az egyik legjobb telefonja ilyen áron.
A másik téma a kijelző. Teljesen meg tudom érteni, ha valakinek nem tetszik a minősége, ez személy függő.
Viszont az, hogy az LG nem képes megoldani a sárgásodás problémáját én már attól a falra mászok. Egyszerűen ezt szánalmasnak találom, hogy több készülékükben is (én csak G2 és Flex2-t használtam, de biztos vagyok benne, hogy több típusnál is előfordul) ez az egyik legkomolyabb probléma. -
janeszgol
félisten
Bocs a hangnemért, de hülyének beállítani ennyiből. Nem én találtam ki ezeket. Egyre több gond van az LG-vel. A Flexeket nem is gyártották sokáig.
Nyugodtan ajánlgattam a Spirieket, aztán olvasgatom, hogy sorozat hibásak is vannak. Nem széria, sorozat. Ez még csak levegőbe lógós.
Én legalább nem spammelem szét a fórumokat, hogy szar ez meg az és milyen jó ez meg az. De ami hiba, az hiba.Az én Xperia M2-m nem esik szét és üzemel szépen. A fórumban a többségnek mégis gondja van vele. Akkor most mindenki hülye csak én nem? Pénzt adunk a telefonokért. Persze széria hiba lehet, de komplett sorozat hiba már nem!
Csak nálam a telefon telefon, nem az életem. Persze ha fizetnének érte, mindjárt más lenne a habitusom. -
janeszgol
félisten
Akkor ez is az az eset, mint a G4 esetében? Egyes készülékek boot loopba kerülnek, ami hardveres baj, legalábbis az LG alaplap cserével javítja. És mint olvastam, független már a gyártási idejétől. Flex 2-nél is probléma volt egy bizonyos típusú kijelzővel szerelt szériával.
A szoftveres résszel egyet értek, azt mindig a készülék fórumában kell aktuálisan megérdeklődni.
kristof_ Azt se tudod miről van szó, akkor mit szólsz bele? De látom a készülék fórumában mással is össze vesztél.
-
törölt tag
Ilyen szép telefonba ilyen gagyi, semmilyen belsőt pakolni!
-
-
kelly416
veterán
válasz
janeszgol #28 üzenetére
Én is utána olvasnék a helyedben, mielőtt zöldségeket írnék. Volt Flex 2-esem, és nem azért váltam meg tőle, mert akkora hurka. Lehet, hogy valamikor laggolós melegedős bughalmaz volt, de most kukkants bele a fórumába, mindenki elégedett a sebességgel, a hűvös készülékkel. Ilyen baja senkinek nincs, mióta megjöttek a javítások. És 80ért nem kapsz egyik másik gyártótól sem 810-es procit a hozzá méltó körítéssel, fHD oled kijelzővel, ráadásul eléggé egyedi, ám könnyen megszokható és szerethető dizájnnal.
-
darvinya
titán
Ezek mit szívnak, hogy ilyet ilyen drágán adnak.
-
benike1999
tag
LG G3 felhasználók!
Valakinek már jelzett itthon 6.0 frissítési lehetőséget a telefonja? (nagyon off bocsánat) -
.DLL
veterán
90 ruppó? Dzsííz... Redmi 2 Pro volt 2 giga RAM-mal, jobb akkuval, folyamatos frissítésekkel, stb-vel együtt fele ennyi sem. 43k Ft. És még kisebb is, jobban kézre áll; 5 col + vastag káva már nem fain. Én szeretem az LG-t de ezt most eltolta, ki venne ilyet..? Aztán már lassan a Redmi 2 is kifut és ott a Redmi 3, szintén fém házzal, kétszer ekkora akksival... Dzsííz...
Na jó egy pozitívum azért van, a hátlap amilyen egyszerű olyan jól néz ki, letisztult, elegáns. És a kamera is jó, nyilván nem 100%-on kell nézegetni, de a színek, a képek elég "valósághűek", nem annyira "mobilos" min némelyik...
-
Richie86
senior tag
A hátulja bejövős.
A hardver gyengusz, ehhez az árcédulához. -
Borosz
őstag
"Középre helyezték a 13 megapixeles kamerát és a hozzá tartozó ledes villanó, ez a rész legalább pár milliméterre kitüremkedik.."
Ez biztos..? A pár mm nekem minimum 2 és az már butálisan sok lenne ekkora vastagságnál.Tolómérővel remekül mérhető a mélység.
-
aelod
veterán
Hát elég randa...
Nem értem amúgy miért hagyják ki az OTG-t kb mindegyik középkategóriás telefonból?
-
JoeYi
őstag
zero designra utal a név igaz?
Ennek a telónak akkorának kéne lennie mint a fólia ami rajta van
-
Dealer95
őstag
válasz
bollokcs80 #20 üzenetére
Hát igen az árral van baj.
De hamar lejjebb megy az.Flex 2 80-ért pl bestbuy újonnan szerintem.
-
kelly416
veterán
"Az 5 hüvelykes kijelző ellenére annyira azért nem apró"
Maga az 5 colos kijelző sem apró.Amúgy meg pont egy nagy semmi ez a kütyü, nem, hogy nem domborít, de inkább homorít mindenben. Akinek van egy kis sütnivalója, vesz egy Flex 2-t, még hivatalos garival is megkapni ennyiért. Vicc. Nem fém, de a hátlapot bármikor ki lehet cserélni, nem csúszik annyira, mint egy fém, és HW-esen csúnyán köröket ver erre.
-
janeszgol
félisten
Rossz példa. Az L7 2 nagyon is "jól" járt (az idézőjelet megmagyarázom). A telefon 4.1.2-vel nyitott 2013 legelején és 4.4.2-ig húzta. Mint az F6, L9_2. Időtálóbb rendszer van rajta, mint az LG 4X HD-n.
Az idézőjel: 768 MB ram kevés KK alá. Pláne az LG KK Romja alá.
Tehát vannak jó LG frissítések a középben is, de ma már nem. (Lásd: G3S, G4C, Leon, Spirit - ezek semmit nem fognak szerintem kapni.
-
bollokcs80
Korrektor
Én kedveltem őket valaha, de ezzel az ár/érték aránnyal nagyon rossz felé mennek (a Samuval meg a HTC-vel egyetemben).
-
Csapoati
nagyúr
Kicsit csicsás az a hátlap, na meg az árazás sem túl tuti. Gondolom megirigyelték a Samsung Galaxy A3 sikereit.
-
Szakiii
addikt
szegény nagyon csúnya lett szerintem, majd a folytatás talán jobb lesz
-
Nem tudom de ezek az LG árazasok az elmúlt időkben , eléggé felrementek.
-
janeszgol
félisten
Fantasztikus ez a kijelző. Többször is nézegettem az első két oldal képeit. Ha valamiben, ebben kiváló. (Legendd videójából meg látszik, hogy az érintő is felsőkategóriás.)
Nem rossz telefon. Picit drága, de lehet hogy igaza van annak, aki azt írta, ez is egy kategória lesz (közepes vagy gyengébb hardver, fém borítással). A kamera sem rossz.
Még "prémiumabb" lenne Marshmallow-val. Ennek hiánya bizony fekete pont. -
A Zerón az Android 5.1.1 Lollipop operációs rendszer fut, méghozzá az LG egyedi felületével. Egyelőre nincs információ arról, hogy mikor, vagy kap-e Marshmallow frissítést az eszköz, de a G4 és a G3 már a legújabb szoftvert futtatja, így nem lenne meglepő, ha a háttérben már dolgoznának a tesztalanyunkra szánt telepítőcsomagon is.
Sorry, de miből gondoljátok ezt? A flagshipeken túl mihez tol ki az LG supportot úgy általában?
Összeségében az LG továbbra is gáz sajnos alsó és középkategóriában. Ez is jól néz ki mondjuk, de ezen túl semmi igazán komoly előnye nincs, árához képest gyenge hardver, pinduri aksi, stb...
-
moleculez
veterán
Létrejött egy úgynevezett prémium középkategória, ami szerintem a Galaxy Alphaval indult és az A szériában folytatódik. Hogy a hardver közé/belépő kategória senkinek sem számít, a lényeg, hogy közelebb van az 5 mint a 6"-hoz, minőségi, szép. Erre a vonatra ül majd fel a Lumia 650 is. Ez is egy kategória, szokjuk meg, drága lesz a buli, ha valaki nem flagship telefont akar, ezzel is a drágább modellek felé terelve a nagyérdeműt.
-
Wesder
titán
Nem lenne rossz 60-ért.
-
blackmoto
senior tag
Csak nekem hasonlít baromira a fehér Lumia 735-re? Kikapcsolt kijelzővel és az LG logó nélkül a lekerekített sarkokat leszámítva elölről szinte ugyanaz a formavilág.
Még az ívelt kijelző is.
Erre se lesz rendes fólia/edzett üveg. -
batai15
félisten
Az lg is kurvul elfele ? Maga a kinézet nagyon oké. S615,2gb rammal 80 korul jobb lenne.
Az a felrakott fólia tutira rá való?? -
gerii
addikt
3 óra kijelzőidő, vicc, a mérete sem túl jó, az ára csak ráadás. A szürke menü nekem sem tetszik, az életkedvem is elmegy ha nyomogatnom kell egy ilyet.
(#3) Hallosz: Így legyen
-
samu74
addikt
Az a fólia...jézusom.
-
Stauffenberg
nagyúr
Egészen vicces látvány a G4 mellett, gyakorlatilag ugyanakkora, de jóval kisebb kijelzővel.
Ennél a tavalyi Galaxy A5 sokkal jobb vétel.
-
Hallosz
senior tag
Kellemes, jól összerakott darab, a megszokott RAM problémával. De. A méret.
Március 15-én, (a gyártó nem érdekes, almáék) letesznek az asztalra egy 4" minőségi készüléket.
Vinni fogják mint a cukrot, mert hatalmas piaci igény van rá.
Azt gondolom, hogy innentől fogják a többiek is komolyan venni az egykezes telefon igényt.
Nyáron ismét bőven lesz kínálat 4" körül. -
judas13
veterán
Középszerű szürke belső......kihagyom....a külcsín ellenére is...
-
Blyan
félisten
Furcsák az LG optimalizálások. Anyámnak egy LG L65 van, nem egy erőmű, de általános feladatokat jól ellát, egy ismerősömnek meg LG Leonja van, az meg egy akadozó lagtenger, pedig erősebb, mint az előbbi.
Kíváncsi vagyok, ez milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Forrmell.enn
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Dune: Awakening
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS - RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest