- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pittyolo
csendes tag
válasz
Milestone2 #11504 üzenetére
Ééértem. Elég sok hasznos infót szoktál írni,úgyhogy azt hittem van valami előnye,amiről nemtudok,de így akkor tiszta!
-
Pittyolo
csendes tag
válasz
Milestone2 #11502 üzenetére
Bocsi,lehet hülyeség,de ha gyári után egyből tovább akar menni customra,akkor miért kell root?
Nem egyszerűbb egyből feltenni a recovery-t egy fastboot flash recovery-vel? Én a kdz után ennyit csináltam bb upgrade-nél.
Vagy a Flashify-nak van valami előnye? (még sosem használtam)-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja,igen,és mivel láttam,hogy sokan panaszkodnak,hogy Runtastic,és társaik nem mennek KitKat-en.
Esetleg javaslom kipróbálni a BeanStalk-ot,mégpedig a 04.23.-ast. Nem a legújabb,de nálam ennél működik a Runtastic,igaz néha lassan talál jelet,de legtöbbször okés. -
Pittyolo
csendes tag
válasz
Milestone2 #11173 üzenetére
Igen,a 05.18.-at raktam fel,azzal sehogy se akart működni,néha villant csak fel 1-2 műhold,de azok is gyorsan eltűntek... Kipróbáltam még egy korábbi verziót is,ha jólemlékszem 05.15.-öt,azzal 4 műholdat látott,elég gyenge volt,de használható. Áttértem v20p-re is,ez se segített a dolgon,ugyanezt tapasztaltam.
Végül gondoltam kipróbálom artas182x új (04.18.) CM11-ét,azzal egyből működött a GPS minden gond nélkül,eddig minden esetben talált egy percen belül jelet. Mivel a héten szükségem van stabil GPS-re,most maradok ezen,aztán jövőhéten próbálkozok,hátha sikerül rájönnöm mit ronthattam el...
Köszönöm a segítséget!Ha jóllátom most adott ki Xerdox egy új verzió Resurrection-t,szóval jövőhéten tuti próbálkozok még vele.
-
Pittyolo
csendes tag
Milestone2 mester dicsérő szavai után úgy gondoltam kipróbálom a Resurrection ROM-ot. Elsőre nagyon tetszett,Beanstalkhoz képest simábbnak tűnt. Viszont nagy akadályba ütköztem,a GPS-t sehogy se tudom működésre bírni,pedig ezt pont erős pontjának írták.
V20o baseband van fenn,TWRP-t használok,kipróbáltam többféle kernelt is,de legfeljebb néha talál 1-2 műholdat,de azokat se stabilan... Kipróbáltam a recoveryből telepíthető gpsfix-et is,és már régebben Milestone2 által posztoltat is,de egyik se segített.
Esetleg van valakinek ötlete mi lehet a hiba? Mire nem figyeltem? -
Pittyolo
csendes tag
válasz
roland9408 #10950 üzenetére
Nekemis problémám volt vele,két módszer is segíthet:
1. A telefonnal megformázod az SD-t,sajnos előtte mindenről kell biztonsági mentés,és utána mindent visszapakolni. Elég időigényes és idegesítő dolog,de segít elég sokat.
2. Azokba a mappákba,amelyekben nincsenek média fájlok (kép,zene,film),és nem szükséges,hogy a megjelenjen médiakezelőben (galéria/zenelejátszó/...) készítesz egy új file-t és elnevezed ".nomedia"-nak (elvégezhető pl Root Browser-re,értelemszerűen a "-jelek nélkül). Ebben már nem vagyok teljesen biztos,mert nem sokáig használtam gyári rendszert,de úgy rémlik,hogy ez sokat segített,mert így az adott mappákat a média-szkennelés átugorja.
Sok sikert! -
Pittyolo
csendes tag
válasz
Milestone2 #10226 üzenetére
Köszi a segítséget! Egyszerűbb akkor TWRP-re áttérni,eddig valahogy nem futottam bele.
-
Pittyolo
csendes tag
Lenne egy kérdésem a ROM próbálgatókhoz.
Jelenleg BeanStalk-on vagyok,ehhez artas182x 6.0.4.5-ös CM11-hez készített CWM recovery-jét tettem fel (ez volt az ajánlott). Ki akartam próbálni a ParanoidAndroid-ot,viszont install közben assert failed: kezdettel (Status 7) hibát kapok. Ahogy utánanéztem a recovery-ROM párosítás miatt jön elő,megoldást is találtam,viszont a kérdésem az,hogy aki hasonló recovery-t használ,annál is előfordul ez a hiba? -
Pittyolo
csendes tag
Mivel úgy láttam,hogy elég nehéz dolog ez a bootloader nyitás,ezért úgydöntöttem megpróbálkozok vele énis,éshát részemről sikeres volt a művelet,pedig v20h-ról indultam. Hátha jóljön valakinek,leírom hogycsináltam:
1. Ezt a leírást alapul véve először feltettem az első hsz-ben lévő v10A-t (igazából már magam se értem miért jutott ez eszembe,szerintem felesleges lépés volt,de a végeredmény a lényeg). Laptopot használok,win7 64bit,és a művelet végrehajtása alatt SEMMI nem volt usb-vel a gépre kötve a telefonon kívül,még egér se. A leírás 6. lépésénél figyelmeztet,hogy ha JB-ről jön az ember,akkor nem kell újraindítani a telefont,csak szoftver módban a géphez kapcsolódni,ezt minden esetben jó figyelembe venni,mert ha már volt JB a telefonon,akkor csak így működik. A v10A felrakása sikeres volt,újrainduláskor egy kis probléma akadt,az LG logónál nem jutott tovább,de hard reset megoldotta,ahogy a leírásban is van.
2. Miután rájöttem,hogy nem találok normális ICS bootloader nyitó leírást jöhetett a következő kdz telepítés,a nemrégiben linkelt v20B EU Open. Hasonlóan jártam el,mint az előbb,szintén érvényes a leírás 6. lépésénél,hogy JB-ről jöttem,így csak szoftver módban kapcsolódás,és intéz mindent,a végén még hard reset se kellett.
3. Most jött egy kicsit hosszadalmas művelet, ezt a leírást használva belekezdtem a bootloader nyitásába. LG driver már nyilván megvan,a fastboot driverrel küzdöttem egy kicsit. Ezt alapul véve próbáltam,és közben kétszer kellett feltennem az omap drivert (első alkalommal nem emlékszem,hogy milyen nevet írt az eszközkezelő,talán valami OMAP Device,de feltűnő lesz,mert folyamatosan megjelenikíeltűnik;második alkalommap LG P2 néven jelent meg). Miután ezzel megvoltam,letöltöttem a többi szükséges dolgot is,belekezdtem az első lépésbe. Telefon bedug,szoftver mód,vártam 30 percet (voodoo szerencse),leírásban lévő parancsokat elkezdtem,adb devices alatt látható volt a készülékem,szóval mehetett az oem-unlock (fontos,hogy minden kisbetű),telefon újraindult,bejött rajta,hogy nyomjam meg a hangerő+-t a bootloader nyitásához,megnyomtam,és meg is jelent a fastboot menü.
Azthiszem az utolsó lépés nem működik a legtöbb embernek,úgyhogy a továbbiakat már nem írom,ígyis elég hosszú lett,de hátha valaki talál benne egy olyan lépést,amit kihagyott és ezzel segíthetek. Sok sikert mindenkinek! -
Pittyolo
csendes tag
válasz
bubus66 #10032 üzenetére
Ha megtudnád ezt nézni,akkor nagyon hálás lennék!
Nekem a gyári rom lehetőségei egyelőre megfelelőek,nem mindenképp igénylek custom romot,ha cserébe biztosan megtarthatom a garanciámat. De egy root-tal mehetne fel néhány Xposed modul,amivel kicsit még otthonosabb lenne. -
Pittyolo
csendes tag
válasz
bubus66 #10030 üzenetére
Leírások között mindjárt a következő útmutatóval kezdődik: "ITT A LEGÚJABB ÉS LEGKÖNNYEBB, BOOTLOADER NYITÁS NÉLKÜLI ROOT MENETE EGY VIDEÓN...". Ezt máshogy nemtudom értelmezni,mint hogy bootloader zárva,de van root. És a leírás végén is "Zárt maradt a bootloader is...".
-
Pittyolo
csendes tag
válasz
bubus66 #10027 üzenetére
Lehet nem sikerült szerencsésen fogalmaznom. A root kérdés az említett problémámon kívül merült fel bennem,nem a belsőmemória kigazolása miatt érdekelt.
A bootloader nyitást nem is említettem,arról tudom,hogy maradandó nyoma lesz. De a gyári ROM-okkal való downgrade-hez nemhiszem,hogy szükség lenne a nyitására (vagy ezt rosszul gondoltam?). Valamint a root-hoz sincs szükség bootloader nyitásra (vagy itt is félreértettem valamit?). Ezért érdekelt volna,hogy a leírásban külön említve van,hogy v20H-n log file lesz a root-ról,amit én úgy értelmeztem,hogy annál régebbi szoftvernél (v20B/C/...) nem készül log,és így unroot esetén nem marad nyoma.
De inkább maradok akkor jelenlegi állapotomban,egyelőre kielégítő a teljesítmény (Optimus 2X-hez képest nagy ugrás),hameg később módosítgatni akarok,akkor úgyis ParanoidAndroid lesz belőle,mert nagy fanja vagyok.
-
Pittyolo
csendes tag
válasz
Long Man #10017 üzenetére
Köszi! Ezzel sikerült kiszűrni,ahogy gondoltam,ez a .thumbnail mappa volt a ludas.
Ha esetleg más is ütközik ilyesmibe,megoldás: töröltem a mappát,majd a helyére létrehoztam egy ".thumbnail" nevű üres fájlt,valamint a microSD-n is néhány mappába tettem ".nomedia" nevű üres fájlokat,így azokat a médiaszkennelés átugorja. (A képregényeim kötetenként külön mappában vannak,így a galéria többszáz mappához generált kis képeket,ez akasztotta meg a rendszert.)
Köszi mégegyszer mindenkinek! -
Pittyolo
csendes tag
válasz
Blue Eagle #10002 üzenetére
Heló!
Köszi a segítséget,sajnos még mindig problémába ütközök. Használtan vettem a telefont,az általad írt "Gyári adatok visszaállításával" kezdtem a dolgot,de ezt most mégegyszer megcsináltam a biztonság kedvéért. Először egész rendesen működik minden,appokat felrakom,belakom a rendszert,amint végzek megnéztem a "Tárolás" menüt,pontosan már nememlékszem,de kb1,5GB elérhető helyem volt.
Ekkor kikapcs,microSD betesz,bekapcs,beolvassa a médiafájlokat (a microSD-t direkt formáztam előtte,és csak az adataim vannak rajta,a régi telefonból származó rendszermappák nincsenek).
Megint megnézem a "Tárolás" menüt,és kezdődik megint a dolog,az elérhető hely hirtelen már csak 800MB,és ami fura,hogy nem listázza ki,hogy melyik rész mennyit foglal,mindenhova (Alkalmazások;Képek,Videók...) csak azt írja,hogy "Számítás...". És ez még a jobbik eset,mert van amikor belépek ugyanide és a "Belső tárhely" részt ki is hagyja,semmit nem listáz,csak a microSD-met látom.
A fájlkezelővel a mappákat átnézve egy dolog lett gyanús: a DCIM mappa foglal elég sok helyet,főleg amiatt is gyanús ez,mert egy darab fényképet se csináltam,és ha belelépek nincs egy darab fájl se. Számítógéppel összekötve már egy ".thumbnails" mappa lett látható,ahogy láttam a fájlokat a microSD-men lévő képekből generált kis méretű képek. Gondolom a Galériának generál albumonként egy-egy kis képet megjelenítésre,csak sajnos mivel elég sok képregényem van,így ez a ".thumbnails" mappa most ~700MB.
Ez így tekinthető "normális" működésnek,vagy van erre valami áthidalható művelet?
Illetve egy másik kérdés: a root útmutatók között olvasható,hogy a v20H ROM esetében a root miatt készül egy log fájl. Ha visszaállok v20B/C-re akkor root után,ha esetleg gariztatni kellene,és unroot-olom akkor jól gondolom,hogy nem marad nyoma a dolognak,és nem ugrik a garancia?
Elnézést a hosszú hozzászólásért,és köszönöm,ha elolvasod! -
Pittyolo
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Nemrég került tulajdonomba egy ilyen készülék,eddig határozottan elégedett vagyok vele. Viszont akadt egy elég fura problémám: Kaptam egyszercsak egy értesítést,hogy "Kevés a tárhely",amit azért tartok furcsának,mert a ~2gb belső tárhelyet közel se laktam be. Kb 20 appot tettem fel,amik mind nem nagy tárhely igényűek,a gyáriak közül,amit lehetett töröltem,2 db zeneszámot másoltam be,és néhány fotót csináltam. Az érdekesség az egészben még,hogy figyelem a szabad tárhely változását,és egyik pillanatról a másikra 50-100 MB-okat változik.
Esetleg tudja valaki,hogy mi okozhatja ezt a jelenséget? Használok adattárolásra egy 32GB-os microSD-t,amin van rengeteg zene,kép,ennek lehet köze hozzá? (Gyári ROM-on vagyok,root nélkül,egyelőre ilyesmivel nem próbálkoznék,még garanciás a készülék,nem szeretném a garanciát elveszíteni)
Előreis köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest