- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- OnePlus One - Kína már itt One
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ütős ajánlatokkal nyit újra a Xiaomi Store az Arena Mallban
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Realme GT 5G - versenyképes
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
Új hozzászólás Aktív témák
-
Radioactive
tag
Hoppá
Lehet engem is elűztél a telótól, spica-n a media marktban azt írták 1.5-ös android van, nyilván nem ott venném, de akkor máshol már azon 2.1 ücsörög? Mondjuk tetszik a teló nagyon, meg ahogy az LG belenyúlt a menübe... de a 2.1-en már van bluetooth fájlküldés ugye? Mert így azért a spica jobbnak tűnik... csak az a kamera... :S Ez most lehet kicsit off, de végülis a két teló összevetése tehát annyira mégse...
Le tudnátok esetleg írni nagy vonalakban hogy a 2.1 miben jobb mint az 1.5? Kösziiii
-
pampika
őstag
hiába töltöd, leveszi magát a töltésről, amint megtelt.
a mai akksik kb 15 és 80%-os töltöttség között mozognak (lemerült -> teli állapot), mivel ez a jó az akksinak. szóval ha lemerül, még ott az a kicsi, emiatt vissza tudod kapcsolni épp, de ezzel kockáztatod, hogy egy bizonyos szint alá merüljön a feszültség és akkor akksi goto kuka. töltheted 24 napot is, akkor se tér észhez (ugye ezzel szemben a nimh akksikat ki lehetett sütni csontra merítéssel és újrformázással). ha a telefon úgy dönt, hogy kikapcsol, akkor NE kapcsold vissza! tudja mit csinál és nem véletlenül. fel töltőre és majd életre kel.
a mai akksiknak kell pár töltési ciklus, amíg elérik a teljes kapacitást, de nem kell hosszú töltés.azt meg nem nevezném perdöntőnek, hogy egy gsm boltos mit mond...sajnos az elvileg képzett szolgáltatói szervizesek is hülyeségeket beszélnek. inkább akksis leírásokat keress, ha nekünk nem hiszel.
a fotózáshoz még annyit, hogy amire te gondoltál az nem exponálás, majd fényképezés, mivel a kettő ugyanaz. inkább af beállítás és a kép tényleges elkészítése lesz az
-
Inarus
addikt
"telefon boltba is"
hja, nehéz kiverni a régi berözgüléseket az emberek fejéből.Ez a 24órás dolog eredetileg 16 óráról szólt és csak a nikkel-metálhibrides aksikra volt jellemző, hogy le kellett merüljön mielőtt töltenéd és hogy az első néhány töltési ciklusnak hosszabb ideig kellett tartania. Ez utóbbit formázásnak is hívtak.
Ma már a Li-ion aksiknál pont érdemes kell figyelni hogy ne merüljön le teljesen, a formázás meg mint olyan felejtős, a teljes kapacitását az aksi az első 3-4 töltési ciklus után éri el.
-
sagesz93
addikt
Ezeket az akksikat hiába teszed fel 24 órát tölteni, ha tele van akkor az elektronika lekapcsol, szóval töltöd a semmit.
És ezeknek az akksiknak már nem jó ha teljesen lemerül.(ami igazából nem is történik meg, mivel lekapcsol a telefon), sokkal jobb, ha rátöltesz a cuccra
kaller jobban vágja az ilyeneket, ha rosszul írtam valamit majd kijavít -
RedBoyforCE
csendes tag
Tudom, hogy rezisztív a kijelző, csak néha bosszantó, hogy már 10. nyomásra sem csinál semmit.
N82-m volt előtte, és az is autofókuszos volt. Nem a fókuszálással van a bajom, az tudom hogy megy... Az a bajom, hogy fókuszál->lenyomom->kamerahang kiad és csak az után 1 mp-vel készíti el a képet. Ha meg megremeg a kezem, a képek elmosottak lesznek. És az esetek 90%-ában sajnos azok... N82-nél ha exponáltam, akkor a rögzítés gyors volt, nem kellett még kitartani sokáig.
Még azért próbálgatom, de ha valaki megveszi menet közben, nem fogok sírni utána...Újabb vicc: Este leraktam 25%-os töltöttséggel, ma reggel nem ébresztett fel, mert lemerült 0-ra az akku. Pedig nem hagytam bekapcsolva a Wifi-t, ki volt lőve minden program (advanced task killer)... ez ahem... elég érdekes...
-
RedBoyforCE
csendes tag
Így másnap már sokkal inkább kijönnek a hiányosságai...
A kamera egyszerűen borzalmas, iszonyatosan nehézkesen kezelhető a beállítása (nem az a baj, hogy tárcsás, hanem, hogy kb minden 10. érintést érzékel...), exponálásnál meg legalább 1 mp-t késik... Az Android Markettől sem vagyok elájulva... annyi fölösleges, memóriazabáló vacak van fenn, hogy az nem igaz... Egyedül ami tetszik benne az a billentyűzet, a facebook (letöltött) kliens, valamint az sms-ezés... hatalmas csalódás...
-
Saccco
nagyúr
Egy nem hivatalos 1.6 van hozzá, the Android 1.6 image + some ideas, nem tudom mennyire lehet stabil.
-
Vovi1
aktív tag
Használd a szerkeszt sort is, ha hirtelen eszedbe jut valami.
Egyébként Amigót, használok. Most szenvedek a Primóval, MIO-Moov-ra próbálom feltenni, nem szokványos történet lesz és más fórum.
Most én is szerkesztek: a megjelölt apk szerintem warez, vagyis nem hivatalos, úgy gondolom nem a nyilvánoságra tartozik. Max csak PÜ-ben. Ezért nem írok le sosem pontos linkeket, program neveket. Egy kis ügyességgel minden elérhető a neten, aki meg nem érti az legyen az ő baja. Az új fordító programok miatt alig kell nyelvismeret csak egy kis rátermettség.
-
Vovi1
aktív tag
Marketről tölthető GPS Status a neve, látványos a kijelzője. Mutatja, hogy hol és hány holdat talál, nappali és éjszakai mód, iránytű, gyorsulásmérő stb. Szerintem alap apk.
Az IGo Amigóra én sem tudok linket. - próbálkozz - (Amigó, Android, download - írd be a gugliba, valahogyan én is így találtam) + kell hozzá térkép is, szintén zenész. Csak az Androidra átírt verzióval működik, alapban Win-es!!!!!
Azt hiszem az időjárás csak kicsit befolyásolja a műhold vételt, A tetőn levő cserép jobban árnyékolja, pláne a Baramac. Ma egy pince borozóban ebédeltem, 2-3 méterre a föld alatt még telefon térerő sem volt.
Egyébként a GPS vételt tudtommal nem lehet variálni, vagy megy vagy nem, ha lát holdat akkor mükszik. Többet kell fognia, talán 7-8 is kell a stabil vételhez. Elméletileg 4 hold alapján is be kell tájolnia magát minden vevőnek, talán ez a minimum. Minél több a találat annál pontosabb, bár annál több csatornán kell számolnia a kütyünek.
-
caverinha
aktív tag
Nah,akkor nem az én készülékemben van a hiba,de kár érte,mert egészen pofásan néz ki az igo tetszik,de hát ha nem talál holdat,akkor az eléggé nagy baj.
A copilot-ot igo előtt kerestem marketen,de nem találtam,de majd akkor ráguglizom és hátha az már működni fog zökkenő mentesen.
Sajna az 1.6os android megjelenésről én nem tudok sokan,vki írta itt a fórumon,h már közeleg a megjelenése,hát remélem minél hamarabb kiadják és kíváncsi leszek majd a változásokra/újításokra, meg persze majd jó lenne tudni,h hogyan lehet majd frissíteni,de megjelenéskor csak kiderül. 2.1-ről szintúgy nincsen információm,h terveznék-e gw620-ra kiadni :S -
caverinha
aktív tag
A Beállításoknál be van jelölve a GPS rész,ezért is ne értem,h miért nem csatlakozik egyik műholdhoz sem a 7ből,mert kiírja a gps jel keresését és a GPS ikon ott villog fent narancssárga hullámokkal,de zölden kellene villognia,ha kapcsolódott volna a műholdhoz,de ez nem történik meg vmiért :S
Az amigo-t úgy szedtem le,hogy ezt begugliztam:
iGOMyWay_8.4.2.124036_JM-PPCW.apk
és a második találatot szedtem le,csak azért jó lenne ha műholdhoz is tudna kapcsolódni,mert tényleg szépen mutat amúgy
-
TrishtanAG
senior tag
A Marketen lévő progikat majdnem mind megtalálod a Pandaappon is, szépen csoportosítva.
Ha az ndriveot leszedted torrenten, akkor nem nagyon kell fizetned érte, csak így hm, nem teljesen legális a dolog... A Copilot ingyenesnek meg nem rossz, mindet tud, amit a fizetősök is, sőt, például a vasútvonalhólázat is benne van, ami már gondot okozott az Ndrive-nak: követelte, hogy sürgősen térjek vissza az útra -
Vovi1
aktív tag
Nem értem mit jelent a kép szinkronizálás. Az szgép USB módban látja a mem kártyát, úgy működik, mint egy pendrive. Bármit beleírsz, a teló látja, ha van hozzá feldolgozó prg-ja.
A SIm kártya csak alap adatokat tartalmaz, név, cím, telefonszám, kicsi a mérete. Ha képet akarsz rendelni a személyekhez, azt egyenként kell megtenni. Mivel több telefont is használok egyidőben, egy fix van a SIM kártya, szinte mindegyik telefonban más kép és megjegyzés van a kontaktokhoz fűzve, így szép az élet, változatos. Pláne, hogy a mem kártya is vándorol a telefonok között, egyre nagyobb lesz a kavarodás.
Soha nem akartam szgéppel szinkronizálni telefont, ami kell azt átmásolom és kész.
-
TrishtanAG
senior tag
Memóriát az Advanced Task Killer-el tudsz könnyen tisztítani
[link]Amit marketről töltesz, az eleve a sd kártára megy a downloads mappába! A telepített progik sajna a telefon belső memóriájába kerülnek (bár sok progi intelligens, és a fileok nagy részét a kártyára rakja: pl. Ndrive).
Ingyenes navigációs progik közül nekem a Copilot jött be a legjobban. A marketről kell leszedni, utána pedig automatikusan telepíti a kiválasztott országok térképeit, adatait.Tud magyarul is, csak kissé érdekes kiejtéssel -
Vovi1
aktív tag
Kínlódj egy kicsit de inkább leírom, mert nem haladsz.
Megnyitott Névjegyek menűben középső gombot megnyomva előjön az Android beállító képernyő. Alsó sor jobb utolsó ikon Importálás. Kiolvassa a Sim kártya tartalmát és felteszi a teló memóriájába. Innentől tudsz képeket, szövegeket, hangokat stb a nevekhez csatolni, mert ezt a memória igény miatt csak a telefonban tudja tárolni, a SIM kártya kicsi ehhez.
Azt hiszem memória kártya kell hozzá.
A marketről tölts le valamilyen file kezelőt, több is van. Mindegyik alkalmas arra, hogy a mem kártyán levő programokat indítsa. Csinálj TC-vel a mem kártyára egy pl. download nevű könyvtárat és az összes apk filet ide tedd. A telóból eltudod őket indítani a file kezelővel.
-
TrishtanAG
senior tag
Bluetooth elvilag csak úgy fog működni, hogy te tudsz filet küldeni, de fogadni nem, de ez sem működik mindenkinél. Itt találsz hozzá programoz:
http://download.pandaapp.com/?net=www&app=soft&controller=android&action=search
Filekezelőnek a Linda File Managert érdemes felrakni Marketről, mivel képes telepíteni Sd kártyáról, és eleve egy nagyon jó filekezelő.
Pc-n pedig ajánlani tudom a Total Commandert
A Sim-hez sajna nem tudok hozzászólni, nálam minden gond nélkül megjelentek azok a számok, amik rajta voltak (persze azok már nem, melyek az előző telefonom memóriájában voltak eltárolva...) -
TrishtanAG
senior tag
Szia!
A PcSuite sajnos nem ismeri fel a mai napig, így adatokat maximum manuálisan tudsz másolni! Ehhez először formattálni kell az sd kártyát: Beállítások/SD kártya és telefon memória/ Sd kártya formázása. Ha ez már megvan, akkora az értesítési sávot lenyitva tudod engedélyezni, hogy a gép lássa a kártyát (persze csak akkor ha usb-re már rá van dugva), ilyenkor már szabadon lehet rá másolni. -
DarkByte
addikt
-
Vovi1
aktív tag
A beállítások menűpontban van a Market ikon. Rákatt, majd beállítasz egy Google fiókot - új email cim, nevet és jelszót találj ki - majd szabadon töltögethetsz. Szinte mindent megeszik. Másik módszer, hogy kívülről gyüjtögetsz apk kiterjesztésű fájlokat, majd külső mem kártyáról egy fájlkezelő segítségével elindítod. Sok forrás - link - van a fórum elején.
Legfontosabbak: fájlkezelő, programokat memóriából törlő, hálózati elérést blokkoló, akku ellenőrző és uninstall prg. A nevüket nem írom le szórakozz vele.
Mindenképpen legyen mem. kártya, mert nélküle nem működik, és minél nagyobb!!
Csak WiFi-ről használd, sokkal gyorsabb és ingyen van! Tiltsd le a 3G-t, és a mobil adatátvitelt ha nincs mobilinterneted.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az LG első Android rendszerű gépén rögtön saját fejesztésű a kezelőfelület. A QWERTY gombsor pedig hibátlan.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest