Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- VoLTE/VoWiFi
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Megjelent a OnePlus 13T
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Honor 90 - modellalkat
Új hozzászólás Aktív témák
-
pampika
őstag
ti is kaptatok a vodától susmust, hogy 2 év garis lett a telefon, vagy csak a gt540 tulajok?
-
pampika
őstag
nem sok értelme van a 300, vagy akár a 800 órában sem mérni, mivel ezek az adatok úgy születnek, hogy bekapcsolják a telefont fullos akksival, sim nélkül, nem fut rajta semmi, minden minimumon van és úgy húzza kb addig. vagyis gyakorlati haszna az ilyen adatnak semmi.
minden attól függ, hogy te hogyan használod. ha nyomkodod egész nap, akkor naponta tölteni kell bármelyik mostani telefont, de akár naponta többször is, mert a 3g, wifi rendesen leszívja az akksit (meg persze a folytoos kijelző megvilágítás). ha egész nap csak csücsül az asztal sarkán, éjszakára kikapcsolva, napi 5 perc beszélgetés, akkor valszeg elmegy 4-5 napot is.
a gw620-ra több helyen is azt írták, hogy nagyobb terhelés alatt is 1-1,5-2 napot elmegy kényelmesen. ha neked a másik telefon állítólag 10 napot megy, akkor gondolom, nem sokat használod, szóval ez is eldöcögne 3-4-5 napot. -
pampika
őstag
én is reménykedtem benne sokáig, de ha az lg mintabolt mondja, akkor azért csak van alapja. és sajnos eddig se nagyon cáfolt rá semmi, hogy ne lenne igaz
nekem oedig fontos a frisebb szoft hosszútávú dolgok miatt.
pedig volt itt hír dögivel, hogy minden usa-ban megjelent telefonra 2.1 (szinte kötelezően) jönni fog és ez van kint is, mégis se híre, se hamva...
zacpod is egyedül fejleszt, sajnos nem tömegmodell, így nem pörögnek rajta olyan sokan, mint egy pl htc/motorola-n az xda-n -
pampika
őstag
sztem mindkettőt nyomkodd meg hosszabb ideig.
a gw620-ban ott a fizikai qwerty, amivel könnyebb írni sok szöveget, a spicában a kijelzőt kell nyomogatni.
a spica megkapta a 2.1-et, az lg 1.5 és már régóta ígérik az 1.6-ot, de még mindig nem adták ki. és akkor még szó sincs a 2.1/2.2-ről. nekem ez a bajom az lg-vel, hogy jó lenne a qwerty, de a rendszer nagyon régiaz 55k-s ár gyanúsan olcsó egy gári független, gyári garis telefonért, inkább bolti garisra lehet számítani sajnos
-
pampika
őstag
hiába töltöd, leveszi magát a töltésről, amint megtelt.
a mai akksik kb 15 és 80%-os töltöttség között mozognak (lemerült -> teli állapot), mivel ez a jó az akksinak. szóval ha lemerül, még ott az a kicsi, emiatt vissza tudod kapcsolni épp, de ezzel kockáztatod, hogy egy bizonyos szint alá merüljön a feszültség és akkor akksi goto kuka. töltheted 24 napot is, akkor se tér észhez (ugye ezzel szemben a nimh akksikat ki lehetett sütni csontra merítéssel és újrformázással). ha a telefon úgy dönt, hogy kikapcsol, akkor NE kapcsold vissza! tudja mit csinál és nem véletlenül. fel töltőre és majd életre kel.
a mai akksiknak kell pár töltési ciklus, amíg elérik a teljes kapacitást, de nem kell hosszú töltés.azt meg nem nevezném perdöntőnek, hogy egy gsm boltos mit mond...sajnos az elvileg képzett szolgáltatói szervizesek is hülyeségeket beszélnek. inkább akksis leírásokat keress, ha nekünk nem hiszel.
a fotózáshoz még annyit, hogy amire te gondoltál az nem exponálás, majd fényképezés, mivel a kettő ugyanaz. inkább af beállítás és a kép tényleges elkészítése lesz az
-
pampika
őstag
Fukarban én sem találtam anno, sőt az eladó azt sme tudta, miről beszélek. Az android, mint olyan, még csak-csak ismerősen hangzott neki, bár arról fogalma sem volt, milyen andis telefonjaik vannak...
Az 1.6-ot ígérték globálisan, az amcsiknak meg ígérték, hogy minden telefon, ami náluk elérhető, 2.1-et kell, hogy kapjon (a topikban vmikor linkeltem anno a cikket). Ettől függetlenül semmi sem biztos sajnos, mert nem nagyon kapkopdják el a gyártók az új verziókat. És mivel az lg eléggé belenyúlt az 1.5-be is, így nem nagyon száguldoznka a fejlesztéssel. -
pampika
őstag
amiben alapvetően hátrány lehet, az olyan alkalmazások futtatása, ami pl. 3d-s megjelenítést használ (komolyabb játékok). de aki ilyet szeretne venni, annak kompromisszumot kell kötnie ezen a téren, hiszen ez nem a csúcskategória, így fölösleges is a ~2-szeres árú készülékek teljesítményét elvárni tőle. aki a legújabb játékokat akarja tolni, az vegyen pl. nexus one-t, ott nem lesz ilyen gondja.
viszont a kategóriájában szerintem egy teljesen korrekt készülék. -
pampika
őstag
jah és még egy dolog, a kijelző. szerintem teljesen rendben van. volt 5800-m, az is rezisztív volt és pont az volt vele a bajom, hogy sokszor nem érzékelte az érintést, vagy csak sokadjára és így volt, hogy szinte püfölni kellett, hogy reagáljon.
az lg-nél erről szó nincsen! nagyon jól és gyorsan reagál! -
pampika
őstag
tegnap voltam a mammutban, hogy hátha élőben is lehet tapizni a kütyüt.
a saturn kissé csalódás volt, mert az csak egy dolog, hogy nincs ilyenük, de a jól felkészült eladó csak nézett bután, hogy ilyenről még sose hallott
viszont aztán az lg mintaboltban pont egy utolsó darab volt és a srác nagyon rendes volt, mert bár nem volt bemutató darab, kibontotta és lehetett nyomkodni.
hát hogy is mondjam...szerelem első tapintásrateljesen szűz gyári készülék 1.5-tel, de nekem így sem tűnt lassúnak. nagyon kényelmes kézbe fogni, a mérete tökéletes és a billencse is nagyon jó. zsebre vágva se volt bumfordi. ami picit furcsa volt, a nyitómechanika, de gondolom némi használat után az bekopik kicsit és flottul nyílik.
szóval mindenképp kell egy ilyen -
pampika
őstag
válasz
jooker82 #402 üzenetére
remek telefon ez, de azért nem csúcsmobil. viszont annak a rétegnek (nekünk
) teljesen megfelel, akinek elég ekkora teljesítmény/jól jön a qwerty/kell az android/nem áldozna rá többet.
az ázsiai modellek pedig mindig is különböztek. egyrészt kinézetben, másrészt felszereltségben, mert ott egyszerűen mások az elvárások egy telefonnal szemben. ott már évek óta dívik az érintőpanel, ceruza használat, mobil/digitális tv, etc. meg a dupla akksi, tok, memokártya sokszor alaptartozék, míg itthon nem.
ez a gyártó döntése, hogy melyik eszközét hogy pozícionálja. aztán majd kiderül a piac válaszából, hogy jól döntött-e. -
pampika
őstag
válasz
Bukott Angya #359 üzenetére
nekem volt fél évig nokia 5800, soft qwerty-vel, de nem tudtam megszokni a gomb nélküliséget. ezt az lg-t meg mindenki dícséri és nagyon tetszik is, de vétel előtt mindenképp élőben megnyomogatnám, hogy nekem mennyire áll kézre
-
pampika
őstag
nálam se 100k, inkább a 30-60k magassága. de mind meg van becsülve, olyan állapotban is adtam el, ahogy vettem. de ettől még mindig hajt az új megismerése iránti vágy. sztem pont hogy a hobbyban kritérium, hogy amit már megszereztél, azt minél jobban megismerni és megbecsülni.
-
pampika
őstag
ok. nincs is ezzel semmi gond, tégy úgy.
de akkor se tiszta, hogy jön ez ide?
nem hiszem, hogy a celeblelkületen múlna, hogy ki milyen időközönként cserél telefont. nekem anno sok telefonom voltam, de nem voltam/vagyok celebegyszerűen érdekel a téma és egy telefon max fél-1 évig maradt meg nálam. közben ment a meló, hogy legyen pénz másikra az aktuális eladásával. ez anno mánia volt, mostmár inkább érdeklődés szinten mozog; egy hobby, amibe az ember öli a pénzt. más meg másra költ el komolyabb összegeket, aminek lehet még ennyi haszna/értelmes sincs, de számára ez örömet okoz. és egy tech fórumon szerintem nem meglepő, hogy vannak ilyen emberek, nem kis számban
mindemellett egy telefont se valószínű, hogy 40 évig használnál, de még 4-ig se biztos. nem divatolásból, hanem egyszerűen nem bírja addig az akksi/szerkezet/ház/etc. és egy idősebb telefonhoz alkatrészt szerezni néha drágább mulatság, mint venni vmi aktuális olcsóbb modellt.
-
pampika
őstag
aki már használja egy ideje, írhatna róla kicsit bővebben, hogy milyen a telefon a mindennapokban. mennyire használható, megy-e minden funkciója rendesen, mik a nyűgjei, ha vannak, ilyesmik.
köszi -
pampika
őstag
már csak az eszmefuttatás célja nem derült ki (számomra)
vagy mi a bajod ezzel a telefonnal, hogy nem lehetne megvenni 2 évre?
amúgy meg mivel ez is egy használati cikk, ez természetes, hogy az értéke csökken az idő múlásával. ha megveszel egy bármilyen terméket, majd el akarod adni, a boltból kilépve már max a ~85-90%-áért tudod eladni, pedig még ki sincs bontva a doboz. telefont meg nem az asztalon nézegetésre veszi az ember. sztem. -
pampika
őstag
válasz
vendingo #269 üzenetére
egyre szimpatikusabb ára van
nálam olyan 50-55 környékén van a lélektani határ, de sztem 1-2 hónapon belül le megy annyira, amire pénzem is lesz rá. viszont a szolgáltatós árak szokás szerint nem épp barátságosak a független árakhoz képest.
mostanában fog lejárni a 2 évem a vodánál és ha mondanának egy 40 körüli árat, erősen elgondolkoznék rajta. de ez nem valószínű... -
pampika
őstag
pont hogy ígérték a frissítést 2.x-re
a fejlődés meg elkerülhetetlen és szinte biztos, hogy lesz 2-3 év múlva olyan alapkategóriás telefon, ami ennél többet tud. de ez így van rendjén
meg 3 év múlva valszeg már mi sem erről a telefonról fogunk társalogni, akármennyire is jó az most.
-
pampika
őstag
Nem most kezdték. Szoktak adni tesztre a ph-nak is készüléket. én még nem vásároltam tőlük. Szóval én inkább azt nézném, hogy az adott gari tényleg hivatalos-e: kérsz egy készülék imeit, lg szerviz felhív és az alapján lekérdezni a garit. Nokiánál legalább is működik
Ha meg a garija és a telefon rendben van, akkor elvileg mindegy, kitől veszed.
régebben volt divat nokia garilevelet fénymásolni halomszámra, szóval ezért az óvatosság
-
pampika
őstag
Ha nem hiányzik a fizikai gomb, akkor lehet. De én pl. nem tudtam megszokni gépeléshez az érintőkijelzőt. Olyan élmény kb., mintha az asztalt nyomogatnám; nincs meg a lenyomás fizikai érzete
Ezért tetszik nagyon ez a kütyü, mert sokszor elég az érintőkijelző egy gyors telefonhoz, játékhoz, de gépelésre meg ott vannak a rendes billentyűk.
-
pampika
őstag
válasz
DemonDani #24 üzenetére
Lesz
Már most van 1.6 és amcsiban jönni fog minden telefonra a 2.1 ([link]). Tehát maga a rom létezni fog gyárilag és nem kell külön mókolni
Én már nagyon vártam ezt a telefont; volt tervben külföldi rendelés is, de ha itthon ilyen árban lesz (és remélem, pár hónap alatt esik majd szépen), akkor nem bajlódom ezzel.
A rezisztív kijelző sztem sem akkora probléma, mint itt sokan mondják. 5800-ám volt és nekem használható volt. Aztán nyomogattam almafónt is és semmivel sem adott többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG első Android rendszerű gépén rögtön saját fejesztésű a kezelőfelület. A QWERTY gombsor pedig hibátlan.
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Politika
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Tesla topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest