-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz kuyarashi #47534 üzenetére
Addig semmi pánik, míg nem szerzel egy akkut hozzá.
Tönkrement akkuval a töltés sem megy, mert nem vesz fel teljesítményt az akku, csak névleges feszültsége lesz, de áram nemigen jön ki belőle, így látszólag olyan a szindróma mint a boot-loop esetén, de valójában nem boot-loop. Tehát először mindenképpen az akku hibáját kellene kizárni. 3 éves akkunál igen valószínű, hogy akku probléma. -
törölt tag
válasz nyuszi123456 #47361 üzenetére
OK! DE! Mi köze az akkumulátornak az "LG billentyűzetem" kérdésedhez? /
-
törölt tag
válasz nyuszi123456 #47358 üzenetére
Beállítások (fogaskerék) > Általános tábla > Nyelv és billentyűzet menüpont
-
törölt tag
válasz MittuDomain_ #46140 üzenetére
"Bármi ötlet?"
Például, hogy személyes adatokat/képeket nem kellene kitenni a totál publikus Prohardver-re.
A többit illetően, majd segítenek akiknek 7-es van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #46138 üzenetére
Nincs csere utáni vágyam, de ha lenne elég nehéz dolga lenne a világ okostelefon gyártóinak, hogy meggyőzzenek.
Az LG G4 az első okostelóm és évekig rágódtam, hogy vegyek-e és mit vegyek egyáltalán. Az első között vettem meg - 2015. június végén - az LG G4-et, de nem bántam meg. Számomra - ismétlem, számomra - még mindig a legjobb okostelefon, ha minden tulajdonságot egybevetünk.
(Ja! ... és én csak wireless töltöm a vásárlása óta ... itthon és kocsiban egyaránt. A wireless/NFC tekercset/címkét is én raktam bele, szintén az elsők között.
A QiStone meg mindig nálam van, ha kell egy kis üzemidő tartalék.)Negatívumként említeném, hogy már kétszer volt benne alaplapcsere, (1. alkalom: klasszikus bootloop; 2. alkalom: wireless töltéshiba) de úgy néz ki most már megállapodott a kicsike.
... meg ugye a képernyő elszíneződés, de ez már nem is zavar annyira, mint az elején amikor megjelent.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Matada2.3 #45679 üzenetére
Pénzért mindent megcsinálnak az LG-nél. Vidd be a központi márkaszervízbe és megmondják mit lehet kezdeni vele és mennyiért!
(Szerintem csavarjuk is van.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Matada2.3 #45661 üzenetére
Akku nélkül nem működik a készülék és ha az akku teljesen lemerült/elhasználódott az a töltést/működést is befolyásolja, mert az akku képtelen teljesítmény leadására így töltőn is kikapcsol a telefon. Mindenképpen kell bele egy jó kölcsön akku vagy egy vásárolt - lehetőleg gyári új - akku.
(... vagy a saját akkuját áttenni egy másig G4-be és feltölteni, tehát kizárni hogy az a hibás.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz preludium975 #44542 üzenetére
"Ez azt jelenti, hogy nem is lesz már az eu-ban hivatalosan ota-n keresztül elérhető a Nougat?"
Nagyon úgy néz ki, hogy NEM.
-
törölt tag
válasz Jumbozorz #44519 üzenetére
Igen. Kb. fél éve Budapesten az LG Központi Márkaszervizben bruttó 4500 Ft-ért.
Működik vele a telefon. (... kb. mint, az első/eredeti akkuval ami benne volt és kicsit több mint két évig bírta.) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz SztiviVander #42226 üzenetére
Nálad a pont.
-
törölt tag
Ismét alaplap (PCB) csere. Immár másodszor. Most wireless töltés hiba miatt. 703-as gyártású. Szerencsére még - az előző bootloop csere miatt érvényben lévő - munkagarancia miatt ingyenesen.
Az akku is cserés lett, mert totál feladta. Folyton ki-be kapcsolt a teló, a haldokló akku miatt, viszont a központi márka-szervizben csak br. 4500 Ft-ot kértek az új akkuért, lévén arra csak 1 év a gari.Ellenben a kijelzőt nem voltak hajlandók, se garanciába, se szavatosságba kicserélni, mondván azon már nincs gari. Pedig most már kezdenek zavaróak lenni a halvány-lilás ikonok/foltok, amik még világítanak egy jó darabig a képen pedig már nincsenek is ott, csak a "szellemük".
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Psychlo #32944 üzenetére
Érthető okokból az LG nem nagyon részletezi a hiba okát. A lényeg, hogy az első gyártási szériából kikerült alaplapok hibásak. (50x gyári számúak a sanszosak a meghibásodásra.)
Mivel a hiba köztudott az LG nem is problémázik, ha bootloopos készüléket visznek vissza hozzá.
Ergo: Nem érdemes otthon barkácsolni, ha bootloopos lesz az LG G4, hiszen a megoldás pofon egyszerű.
1. Mindenképpen backupolni kell a telót, hogy ne akkor essünk pánikba az adatainkat illetően, ha már bootloopos lett. (Meg a bootlooptól függetlenül, egyébként is érdemes időnként lementeni az adatainkat, hiszen minden informatikai szakkönyv ezt "ugatja".)
2. Be kell adni az LG központi márkaszervizébe, ahol kicserélik az alaplapot/PCB-t. (Pl. ezért is kell a backup.) Ezzel a gond letudva.
P. s.: Csak legyen legalább számla és/vagy garancia papír a telóhoz, mert anélkül bajos a szervizelés.
-
törölt tag
válasz ToniSoprano #32939 üzenetére
Talán ezért is kaptam vissza már másnap a szervizből.
Amúgy felületszerelt áramköri lapokat sem műszakilag sem gazdaságilag nem éri meg javítani. A csere olcsóbb és megbízhatóbb.
-
törölt tag
válasz Psychlo #32934 üzenetére
1 & 2: Ez ugyanaz a "megoldás"/pénzlehúzás a kapcsolati e-mail cím alapján. Mivel a hiba hardver alapú egyértelmű átvágás a szoftveres megoldás, ha nem hiszed fizess a megoldásért és te is okosabb leszel a pénzedért.
3: Itt elkezdi hőlégfúvóval melegíteni a chip-et, ez akár segíthet is a rossz forrasztáson, de Te sem örülnél neki, hogy a szerviz PCB csere helyett "forralja" a chip-et a telefonodban. Ennél azért korrektebb, hogy alaplapot/PCB-t cserélnek.
Szerk.: Ráadásul előttem már leírták (kdavid94), hogy ideiglenes megoldás, de aztán ismét felléphet a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz akos727 #32533 üzenetére
Nem tölt rendesen a bootloopos LG G4. Sőt minél többet játszadozik vele ez ember - hogy megpróbáljon életet lehelni bele - egy kicsit mindig kevesebb lesz az akkuban. (Tapasztalat. Sajnos az enyém már megjárta a bootloop kálváriát.)
Nem érdemes szórakozni vele. Az LG központi szerviz a megoldás.
-
törölt tag
válasz SkiDev #32324 üzenetére
Az MHL nem jó az LG G4-hez.
SlimPort - HDMI adapter kell. (Lásd TV kimenet!)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TakiUZ #26240 üzenetére
"Felhívták az LG-t, ahol közölték, hogy nem létezik ez a probléma."
... mert, ebben a formában nem ismerik el a hibát. Esetemben is azt írták a szervizlapra:
Nem kapcsol be. ... pedig azt mondtam a szervizes srácnak, - aki átvette, amikor bevittem a Váci útra - hogy bootloop hibás.
-
-
törölt tag
válasz Jumbozorz #25376 üzenetére
"Megváltozott az IMEI számom a garanciám hogyan él így tovább?Mivel a számlámon az IMEI számom van feltüntetve"
Kellet kapnod egy szerviz munkalapot. Azon fel van tüntetve az alaplapcsere (főpanel csere) ill. a "régi" telefon azonosítószámai (IMEI; gyártási szám) és az új alaplap IMEI száma (PCB....).
Ezzel tudod igazolni, hogy változott az IMEI számod, így tovább él a garancia. A főpanelre a beszereléstől számított egy évig a többi alkatrészre az eredeti garanciaidőig.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #25285 üzenetére
LG Bridge-el backupoltam és állítottam vissza.
Visszaállításkor két dologra kell figyelni - bár ezekre amúgy is figyelmeztet, de sajnos folyamat közben - így érdemes előtte megcsinálni.
1. Az akku töltöttségének legalább 30%-osnak kell lenni.
2. A Google-fiókot be kell állítani a telón, hogy azonos legyen a backupolt fiókkal.Aztán a telót repülőgép üzemmódra állítja és szépen visszatölt mindent ill. az appokat is újra húzza. Nekem 5.2 GB-ot töltött vissza. Még a képernyő hátteret és a képernyők app elrendezéseit is olyanra húzta vissza mint előtte volt.
Aztán bebootol és lehet is használni. Ezután még frissíti azokat az appokat, amit kell.Pár dolog nem megy vissza ill. nem állítódik be csak.
Pl. tulajdonos (adatai/képe), telefon szimbolikus neve, képernyő és lock beállítások, feloldókódok/minta, Quick panel beállítások, WiFi jeszavak, ilyesmi.
DE ezek percek alatt beállíthatók. -
törölt tag
Na, ma visszakaptam/hoztam a szervizből. Persze főpanel csere volt. Új IMEI, új gyári szám. 604-es került bele, vagyis 2016. áprilisi és MM V20D-vel kaptam vissza.
Hála a backupnak, minden visszament rá. Minimális reszeléssel minden szoft/beállítás olyan mint a bootloop betegség előtt volt.
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #25186 üzenetére
OK! Csak gondoltam úgy kicsit strukturáltabb, de Te tudod.
Más:
Egyébként most kaptam egy SMS-t, hogy mehetek a telóért. Tegnap 11-kor adtam be a központi szervizbe, Bp.-en a Váci út 33-ba.
Van ilyen???
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A válasz alapvetően igen, elvesznek a benne tárolt adataid.
... de megkérheted a szervizes fickót, hogy próbáljanak meg egy backupot, ha tudnak és azt megpróbálhatod feltenni az új alaplapos telefonra, de kicsi az esélye, hogy menni fog mert nem tudják annyi ideig életben tartani, hogy le lehessen menteni az adatokat.
Én szerencsére előző héten mentettem le az adatokat róla, amikor olvastam a bootloopos problémákat a fórumon. Plusz amikor néha sikerült egy-két percre akku ki/be módszerrel életet lehelni bele lementettem a képernyőképeket és Cerberussal az alkalmazás listát.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DonMaster #25176 üzenetére
Egyáltalán nem megy órákon át és utána bootol. Még egy percig sem megy és újrabootol, ha egyáltalán eljut addig. Az esetek döntő többségében belefagy a bootba és csak az akku kivételével kapcsol ki. Áll a boot képernyőn és csak fogyasztja az akksit, még tölteni sem tölt rendesen. Egy ilyen belefagyás után kevesebbet mutat a töltöttség mint az előző belefagyás alkalmával, ha hosszasan játszod az akku/ki akku be játékot tökre lemerül.
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #25160 üzenetére
Nem akarok kukacoskodni, de ha a típust, a szolgáltatót és az op. rsz. verziót külön oszlopokba tennéd jobban lehetne később szűrni.
Egyébként kösz a belefektetett energiát.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #25150 üzenetére
H815
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #25131 üzenetére
Mint írtam. Az enyém 505-ös, tehát 2015. májusi gyártás.
(2015. június végén vettem a VIP-Phone-nál. Független teló és Marsmallow V20d van rajta. Minden gyári volt rajta, nem mókoltam semmit egyedül azt, hogy QI chip-et ragasztottam a hátlapjába és szinte kizárólag wireless töltöttem. Soha semmi bajom nem volt vele, minden tökéletesen működött rajta, az akku idővel is elégedett voltam. A múlt hét szombatján esett a bootloop betegségbe.)
-
törölt tag
válasz Jumbozorz #25127 üzenetére
OK! Értem én csak erre mondják, hogy nem életszerű.
Persze az "elfelejtettem" szöveggel próbálkozhatsz, oszt vagy elhiszik vagy nem.
Ráadásul nincs biztosíték rá, hogy az új akksi jobb lesz, mint a régebbi volt, lehet hogy pont egy "gyengébb" darabot fogsz ki. A különbség annyi lesz, hogy ez volt már pár százszor töltve. -
törölt tag
válasz BigBlackDog #25121 üzenetére
Igen újraindul, de úgy tudom csak a cserélt darabra.
... ha, pl. a kamera hibásodik meg az az eredeti garancia szerint fut tovább. Ha ismét az alaplap az a beszereléstől számított egy évig garis.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Quqesz #24886 üzenetére
Ja! Szerencsére tök hivatalos, minden papírja megvan, garis még.
... csak most sétálhatok vele a szervizbe. Ráadásul tartalék telóm sincs így megállt számomra az élet.
Az a mázli hogy pont a múlt héten csináltam egy backupot, amikor olvastam a bootloop paráról itt a fórumon.
DE, csak biztonságból. Azt reméltem engem elkerül a baj, de mint látható nem került el. -
törölt tag
válasz BigBlackDog #24884 üzenetére
Nem.
Ha kiveszem/beteszem az akksit akkor is csak néha bootol be rendesen (legtöbbször kifagy a bootnál) + kéri a SIM PIN kódját és miután betölti az op. rendszert olyan gyorsan elkezd újra bootolni, hogy nem lehet vele kezdeni semmit.
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #24879 üzenetére
Semmit.
Mikor beszálltam az autóba betettem a tokjába. Mikor a boltnál - ahol megálltunk - kivettem belőle már gyanús volt, hogy a boot képernyőt látom és nem mozdul.
Akku ki/akku be. Bebootolt. DE percen belül újra bootolni kezdett. Időnként rendesen bebootol, de aztán megint bootolni kezd és ismét kifagy. Egyértelműen bootloop hiba.
-
törölt tag
Na bakker. Ma reggel az enyém is bootloop betegségbe esett.
(2015. júniusi, független, MM V20d-vel.)
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #15252 üzenetére
Nullára lehúzott fényerő, ér?
... esetleg, kikapcsolt teló akkumulátor üzemideje? /
Ja! Egyébként BUÉK!
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #13850 üzenetére
-
törölt tag
válasz Luperator #13830 üzenetére
Nincs mit köszönni. Legalább én is tapasztalatot szereztem, mert ezt még nem próbáltam ki.
Én egyébként az LG G4-et - HDMI kábellel - a TV-vel történő összekötésre ezt a cuccost használom.
Ezen mindent meg lehet nézni a TV-n, ami csak akarsz, még akkor is ha nincs WiFi direkt funkciója (Miracast funkciója) az illető TV-nek. Ez mindig nálam van a táskámban/dzsekim zsebében. Ahova meg elmegyek és van lapos TV, csak van egy HDMI kábel. Így mindenhol tudok filmet nézni az LG G4 segítségével, akár az otthoni NAS-ról is a helyi WiFi-n (...ha van).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Luperator #13814 üzenetére
No, kipróbáltam LG TV-n. Az én LG G4-emen még Lollipop van.
Rádugtam az LG G4-et a töltőkábellel (mikroUSB-USB) az LG TV egyik USB portjára. Felugrott az USB PC kapcsolat választóképernyő és kapásból a Média eszköz (MTP) rádiógomb lett az alapértelmezett. Tehát LG oldalról rendben van a dolog.
Az LG TV megkérdezte, hogy csatlakoztatni akarom-e az USB háttértárat. Az 'Igen'-t választottam.
Homokórázott vagy két percet és a csatlakoztatott eszközöknél megjelent az LGE Android Phone benne egy Drive1 mappa, benne az elérhető tartalommal.A gond az, hogy a TV alig lát lejátszható tartalmat. A mappákat látja. A (JPG) képfájlokat szintén, így fotónézegetőnek jó.
... de, meg sem jelennek az audió/videó fájlok, nyilván szűri az általa lejátszható médiát és már meg sem jeleníti a mappa listában.
... és a mappák/fájlok elérése lassú, mint a tetű. A telefon belső tárolója még csak-csak, de a telefonban lévő memóriakártya böngészése tragikus lassúságú.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ebből is látszik, hogy ott 'nyugoton' sincs kolbászból a kerítés.
... de, szerintem ez nem viszonyítás kérdése a 'pöcsét' úgy hülyeség, ahogy van. Semmit nem igazol, csak a papírt díszíti. Az aláírás bőven elég egy iraton.
... még talán az ügyvédek íves, gravírozott fém-nyomója, mert azt elég nehéz leutánozni a nyomat alapján.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aryon87 #13600 üzenetére
Kb. 30 évvel ezelőtt - a rendszerváltás nagy vállalkozói korszakában - az egyik ismerősöm irodaszerekkel kezdett el foglalkozni.
Ő mondta, ha hozok egy lepecsételt papírt ő - akár radírból is - olyan pecsétet gyárt az alapján, hogy jobb lesz mint az eredeti. Na, ennyit a pecsét biztonsági szerepéről.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #13585 üzenetére
"elbírálással foglalkozó osztályon lepecsételik"
A XXI. században, amikor már digitális aláírás és érintésmentes fizetés van. Lepecsételik!?
... ez az ország már sosem változik!?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zpeugeot #13002 üzenetére
Ezt gyakran megkérdezik.
Itt a válasz:
akooos #2772 -
törölt tag
Ismét ingyenes nap van, adatkorlát nélkül a nagy kék mobilszolgáltatónál. Lehet nyomatni, ami a csövön kifér.
-
törölt tag
válasz #29810560 #10397 üzenetére
Bocsi! Most látom, hogy a drót nem a gyári töltőfejbe volt dugva, hanem egy másik 5V-os fali töltőbe.
Szóval a gyárival 1020 mA a töltőérték. Így már OK!
... és így már nagyjából hozza - az általam kb.-ra saccolt - hosszabb QI töltési időt a wireless töltőkkel való töltés.
-
törölt tag
válasz petfoto #10394 üzenetére
Felcsigáztad az érdeklődésemet ...
... és letöltöttem ezt az Ampere app-ot és megmértem a töltést.
Hááát ez alapján a QI töltők (NeWisdom, QI Stone+) közel azonos mA-rel töltenek, mint a gyári drótos töltő.
78-80%-os akku töltöttségnél 750 mA és 800 mA között ingadozik mindegyik. Sőt a NeWisdom QI töltő Max. értéke lett a legmagasabb (820 mA).
-
törölt tag
válasz petfoto #10391 üzenetére
"akkor nem csak az én mániám ez"
Hááát, eddig jó ha fél tucatszor bedugtam a töltődrótot. Nagyon kényelmes a QI töltésben, hogy csak leteszem a töltőállványra és mindig naprakész a teló. ... és közben még molyolhatok is rajta, mert pont kezelési pozícióban van a dönthető állvány miatt.
-
törölt tag
válasz petfoto #10388 üzenetére
Már régebben leírtam, hogy én NeWisdom cuccokat használok.
A #3386-os hozzászólásban leírtam mit, hol, mennyiért vettem. (Benne vannak a linkek is.)
Továbbá: Keress rá a fórumkeresőben a NeWisdom szóra! Többször írtam még a cuccokról.
Mindkét hátlapba ragasztottam chip-et. Kétféle chipet rendeltem. A fekete bőr hátlapba az ezüst színű, lágyabbat. Ez - úgy tudom - hővédős. A műanyag hátlapba a merevebb fekete chipet.
... és rendeltem még egy komplett chippel ellátott fekete bőr hátlapot is. Egyrészt tartaléknak, ha megsérülne az eredeti hátlap, másrészt biztonságból ha elrontanám a házi barkácsoláskor a bőr hátlapot. ... de, nem rontottam el, mert frankó leírás volt hozzájuk, pontos méretekkel.
A QI töltés lassabban tölt mint a drótos, - mondjuk ez várható is volt - de nem lényegesen. Mérni sosem mértem. Saccra úgy kb. 30-40 perccel több idő alatt tölt fel 5%-ról 100%-ra, mint a gyári töltő dróttal.
Nincs tok a telefonomon, de a töltő 5-7 mm-re a töltőlaptól már tölt, így elviselné, ha tokban lenne a teló.
A napokban pedig vettem még a telóhoz egy QI Stone+ töltő/power bankot is, hogy teljes legyen a wireless arzenál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz petfoto #10381 üzenetére
Van - nem gyári - wireless chip-es hátlap is. (Főleg feketében.)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Aryon87 #8071 üzenetére
Én nem méregettem, de gondoltam kipróbálom milyen lenne a korlátlan adatforgalmú mobilnetes világ az LG G4-el.
Már megnéztem egy komplett filmet HQ (720x576) minőségben az Online-ról. Egyet meg az otthoni NAS-ról TV SD minőségben (5-6 Mbps stream). Meg se döccentek. Mint, ha otthon ülnék a TV előtt. Meg tudnám szokni.
-
törölt tag
Ma (2015. október 8.) éjfélig (23:59) ingyenes a mobilnet a Telenor-nál. (... ha, esetleg valaki ki akar próbálni valamit, ami nagy adatforgalmat generál. Pl. a DIGIOnline prímán működik a G4-en.)
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #6747 üzenetére
Régebben már mindent leírtam:
Mr. Janó # 3797
Mr. Janó # 3386
Mr. Janó # 3379Szerk.: Ahogy nézem a régebbi linkeket közben kicsit drágultak a chipek.
Ja, és a gyári hátlapból szinte lehetetlen roncsolás mentesen kiszedni az NFC chipet. Van egy árnyékoló alufólia a bal felső sarkában ott tuti roncsolódik, sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #6742 üzenetére
Eredeti gyári, "sima" wireless (QI+NFC) hátlap jelenleg nincs. (Az eredeti hátlapokban csak az NFC chip van benne.) Vagy beragasztható QI+NFC chip-et veszel, vagy ezzel ellátott hátlapot.
"Gyári megoldás" a QuickCircle tok. Abban van wireless töltési lehetőség. (... de olyan, amiben tényleg van QI+NFC chip, nem pedig olyan amivel pl. SoundBox fórumtárs megjárta!!!)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz SidCorky #4019 üzenetére
Igen, én kizárólag wireless töltöm a G4-et.
NeWisdom töltő-állványt használok. Én ragasztottam be a gyári hátlapba a - szintén a NeWisdom-tól vásárolt - QI/NFC chipet. Tökéletes a töltés. Pont tegnap este töltöttem fel a telót 5%-ról 100%-ra kb. 3 óra alatt. (Nem mértem pontosan az időt, a 3 óra hozzávetőleges érték.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ixion77 #3793 üzenetére
Komplett fekete bőr hátlapot is lehet venni QI/NFC chippel. Ez ~ 50 US$. Ezzel nem kell mókolni, csak felpattintani a gyári hátlap helyett.
A QI/NFC matrica/chip kb. 8-10 US$. A drágábbak kicsit jobb minőségűek és nem annyira merevek. Én a kínai NeWisdom-tól vettem ezeket. Az ezüst színű hővédősök a jobbak/lágyabbak (legalább is a NeWisdom-nál).
... de, ezeket a chip-eket neked kell beragasztani a meglévő hátlapba, úgy hogy előtte kiszeded a gyári NFC chip-et.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az akku témához.
Két filmet nyomott végig Miracast-on egy LG tévére az LG G4. Egy 1ó 50'-est és egy 1ó 20'-est. Egymás után ment a két film 10 perc szünettel.
2.4 GHz-es N-es WiFi-n húzta a filmeket (Full HD 1080p) és a VLC player-el Miracast-tal nyomta tovább, közben folyamatosan ment a kijelzője is persze.
100%-ról lement 15%-ra az akku. Egy picit bemelegedett a kamera környékén, de nem volt vészes. Sőt, inkább langyos volt, mint meleg. Simán feküdt egy aszalton "munka" közben.
-
törölt tag
válasz diges60 #3527 üzenetére
+1. Gyári szofttal - minden ami nekem kell - rendben van.
Bár kávét még nem főz, de majd letöltöm a indukciós főzőlap app-ot, most hogy wireless tekercs van a hátlapjában.A Miracast valóban "tökéletes". Évek óta próbálgatom minden ide hozott cuccal, de az LG TV-k eddig nem működtek együtt semmivel. (Bár nem az LG-k hibájából.) Ezzel elsőre ment a dolog. Meg is lepődtem, milyen egyszerű ha valóban működik.
Egy hátránya azért van. Játékra nem kimondottan alkalmas a Miracast, mert nagyon nagy lagja van.
... de, minden más egyébre, pl. filmnézés, internet böngészés stb. nagyon pöpec.
Szerk.:
Ja! ... és még egy "hátrány". A Miracast zabálja az energiát/akkut.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz drmotto #3383 üzenetére
Az AliExpress-en rendeltem meg, de közvetlen a NeWisdom szállítja/adja postára. Összesen ~112 US$ volt. Mint írtam, ingyenes szállítást kértem, mert a futárcégek ára elég borsos volt, de úgy voltam vele ráérek és nem kell a 3-7 napos szállítás. Kellemesen csalódtam, hogy nem 60 nap alatt jött meg, hanem 15 alatt. (Egyébként a Holland Posta hozza/szállítja repülővel.)
A linkek:
- NeWisdom Wireless töltő (3 tekercses)
- QI/NFC fekete bőr hátlap
- 2 db QI/NFC chip a meglévő hátlapokba -
törölt tag
válasz davidsz #3376 üzenetére
Az arany színű műanyag hátlapba már én is beragasztottam az egyik QI/NFC chip-et. Az volt a próba. Gondoltam, ha elrontom azért kevésbé kár, mint a fekete bőr hátlapért.
... de, nem rontottam el. Frankó leírás van hozzá, pontos méretekkel. Azzal is tökéletesen működik a wireless töltés. Holnap a meglévő gyári fekete bőr hátlapba is beragasztom a másik chip-et. (Így most lesz egy tartalék fekete bőr Qi hátlapom, ha esetleg gyorsabban kopna/elhasználódna.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz davidsz #2422 üzenetére
Szinte hihetetlen, - mert ingyenes 15-60 napos szállítással rendeltem - de ma meg is jött a NeWisdom Qi töltő, meg a fekete bőr wireless chip-es hátlap (+ 2 QI/NFC chip a meglévő hátlapokba) Ms. Fiby-től. Piszok gyorsak voltak a kis kínaiak július 16-án adtam fel a megrendelést és ma a kezembe adta a postás a csomagot. Egy fillért sem kellett ráfizetnem. Simán átjött a VÁM-on a csomag.
Szóval a tapasztalat az hogy ezt a töltőt - ahogy vártam - egyáltalán nem izgatja, hogy ívelt a hátlap. Már kb. 5 mm-re a laptól elkezd tölteni.
... és rakhatom akárhogy - állítva, fektetve, ferdén a sarkára állítva - az LG G4-et ez tölt mint a veszedelem.
-
törölt tag
Tök mindegy ki, hogy trükközik. Minden EU-n kívülről rendelt áru átmegy a VÁM-on. Mindegyiket megröntgenezik. Aminél trükközést tapasztalnak, még jobban rászállnak, mint akkor ha hihető és jól dokumentált a küldemény. A korrekten dokumentáltak, de értékmegjelölés nélküliek gyakran az értéktúlcsordulás ellenére is simán átmennek a VÁM-on. A VÁM/ÁFA megállapítás szempontjából a csomagon feltüntetett érték csak irányadó alapinformáció.
A láthatóan VÁM kikerülési szándékkal megtrükközött csomagoktól vérszemet kapnak a VÁM-osok és lehet, hogy a jelenlétedben még ki is bontják. Szerintem nem érdemes trükközni.
Illetve egy dologgal igen. Több tétel esetén, ami egyben rendelve értékhatár átlépést okozna, érdemes külön-külön rendelni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Samsung Galaxy S24 okostelefon független 2027-ig Samsung.hu garancia + ESR fólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra natúr titán ÚJ + ESR üvegfólia, Samsung Magyarország garancia 2027 szept.
- Eladó Samsung Galaxy telefonok: A20e A41 A51 A03 A22 A13 A23 5g
- Makulátlan IPhone Xr eladó
- Iphone 14 Pro Max 128 GB Újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest