Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Béééla

őstag

válasz viktorhu #151 üzenetére

Hidd el, lehetne jól csinálni. Most nagyon sok embernél fogom kihúzni a gyufát, de őszintén, csak saját, párom és anyám tapasztalata (na, nekem ilyen pedagóguscsalád jutott): a bezzegsvédország, ahol a tanárok sokat keresnek, megbecsültek. Lehet úgy is csinálni, hogy sok pénzt kapnak, itthon is hányszor hozták fel! Azt viszont minden alkalommal elfelejtették hozzátenni, hogy versenyszférát elérő vagy meghaladó minőségbiztosítás is jár a lóvé mellé. Hány nyalógép esne pofára, hány egymást körbereklámozó, de valós teljesítményt nem nyújtó kerülne a "futottak még" kategóriába a szupersztár státuszból! Egyetemen dettó. Vérlázító fizetésért vagy a nagyon irdatlanul elszánt marad, vagy akinek egy melegedő kell csak mert az iparban nem sokáig húzná.
    Viszont az egyik rendszerből a másikba nem lehet átlépni, már azért mekkora sírás volt, hogy minősítik a tanárokat! Hallatlan! Erre a kedvencem drága angoltanárom volt, aki mellette magánsuliban is dolgozik: "Mit vagytok úgy oda? Minket minden kurzus után értékelnek a tanulók!" A versenyszférában meg évente. Hosszú folyamat úgy kiegyelni a selejtet, hogy ne omoljon össze akut létszámhiány miatt. Senki se menne bürokratának egyik napról a másikra mondjuk a klikhez, hiába mondanák hogy nagy lóvé nagy elvárásokért.

• Béééla

őstag

válasz hcl #145 üzenetére

Hú, mindkettő Mancikáiról tudnék mesélni :D
    Az viszont igaz, hogy a fizetésért illik dolgozni.

• Béééla

őstag

válasz hcl #129 üzenetére

>Az a baj, hogy túl sok esetben van arról szó, hogy a Klik sz**ik mindenre.Persze, tele van a bürokrácia Mancikákkal
    A Mancikák miatt nem halad. A legtöbbje egy hétig nem bírná a versenyszférában mert páros lábbal tessékelnék ki azért a "teljesítményért".

@tegbashar
    >Vegytiszta propaganda amit leírtál.
    Ez egyre jobb! Le se lehet írni a tapasztalatát az embernek, ha nem egyezik a méjnsztrímmel?

@scyllarus
    >Volt iskolai rendszergazda - ezzel mindent leírtál. Fogalmad sincs arról, hogy működik a központosítás a versenyszférában
    Protip: azóta a versenyszférában dolgozom. Láttam már 800 Forintos doboz tejet a központi beszerzésnél. Nem, nem járt vele a tehén is.

• Béééla

őstag

válasz arty #19 üzenetére

>szerintem te hazudsz vagy valami csodaiskolából van a példád
    Köszönöm a bizalmat, neked is hasonlókat!
    Átlagos, illetve lassan átlagon aluli fővárosi gimi. De ez lassan van vagy 5-6 éve (nem számolom, nem jó emlék) - hogy most mi van, passz. Klik előtt is ment a sírás-rívás hogy nincs pénz (pont ugyanez a nóta hogy a szülő fest), gyanítom hogy ha egy szervezet megörököl X összeggel egy iskolát, nem lesz abból 2X, se 3. Inkább általános forráshiány lesz ott a hunyó.
    >Hozhatok fotót, amikor peremig ér a SZAR a csészében
    Ja hát Mordorban...

@hcl:
    Igen, gyanús hogy vannak sulik, amik jobban jártak, a fent említett intézmény klik-főfejese állítólag rohadt rendes, segítőkész, satöbbi. Volt hogy szóltak egy csomagtartónyi ingyen könyvről, csak hozzuk el. Havert egészségügyi/mondhatni fogyatékossági okokból kirakták meg nem nevezett iskolából, megkértem hogy ugyanmár nézzen körbe, melyik intézménybe keresnek hasonló pozícióba, el is ment az ajánlott iskolába.
    Sokan elfelejtik az emberi tényezőt. Vannak vezetők és irodisták akik akarnak is tenni, no meg az egész nap körmöt reszelő Gizikék akik ha 30 napon belül kell válaszolni, akkor a harmincadik napon fogsz választ kapni. Én például lassan másfél éve nem tudom rávenni X aktatologató szervet hogy ugyan intézzék el, amit levélben egyszer megbeszéltünk. Nem, nem pénzhiány, hanem munka van vele, és az nem kávécigipletyka.

• Béééla

őstag

válasz Hiftu #4 üzenetére

Már megéltem a klikes kört. Köszönöm szépen, szerintem már jobban működött. Ja hogy durciból, dacból álltak ellen és fújták fel hogy "jajjnincskréta" (de volt) vagy nincs egyéb felszerelés amikor volt, vagy ahol amúgy is kis pénzből gazdálkodtak, varázsütésre nem lett több, csak egyes, az iskolát saját tulajdonuknak tekintő és azzal aképp gazdálkodók lettek megregulázva. Biztos hogy sok jóhiszemű vezető hátbaszúrásnak élte meg, elhiszem. Nem miattuk kellett bevezetni és elvenni a jogkörök egy részét.

• Béééla

őstag

Most akkor mint volt iskolai rendszergazda: lesz ennek valami szabványosítási eredménye, vagy csak simán lesz egy dedikált döntéshozó réteg például az eszközbeszerzés terén?
    Az mondjuk nem lenne rossz, hogy dedikált infós sulik vagy "jobbat érdemlő" intézmények kapnak 2-3 évente új gépet, és a régiek meg költöznek oda, ahol paintnél és Wordnél komolyabbat soha sem használnak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés