Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi-d
tag
Sziasztok!
Ha hiszitek, ha nem, úgy használtam a telefont ahogy a többség. A 3G 24 órában üzemelt. A mobil adatkapcsolatot , wifit csak akkor kapcsoltam be ha szükségem volt a netre. Használat után manuálisan kapcsoltam ki a kijelzőt. Napi 3-5 hívásom volt, SMS-t is vagy 20-at elküldtem. Igaz, csak egyszer kb 1 órát játszottam is a telefonnal várakozás közben. Amint leírtam korábban, miért kell nekem az okostelefon. Természetesen nem azt állítom, hogy ha többet használom nem fogyaszt arányosan többet. Az is természetes. És nem akarok újabb hullámot elindítani, ki miképpen használja a telefont. (Lehet, hogy csak kivételesen jó akkumulátort fogtam ki.) -
tibi-d
tag
válasz
szlibud #1262 üzenetére
Sziasztok!
Teljesen egyetértek azzal. hogy az okostelefon arra való, hogy használjuk. Nekem megadatik az a lehetőség, hogy ha nem utcán, autóban tartózkodok, hozzájutok olyan infrastruktúrához, hogy nem kell használnom a telefonomat "okoskaként". Az én munkám viszont megköveteli, hogy ha kint vagyok a "préri közepén", akkor is információhoz juthassak. Csak ezért kell az okoska. Ez megmagyarázza a hosszú aksiidőt.
Azok a programok fogyasztották a villanyt, amelyek bele akartak turkálni a telefon lelkivilágába, és nem hagyták alvásba menni a készüléket. Konkrét programnevet már nem tudnék mondani, de sok itt a topikban lett ajánlva. Egyszerre mindig csak egy programot telepítek fel, pár napig használom, és ha beválik maradhat. Ha észreveszem, hogy a telefon szokatlan dolgokat kezd csinálni, máris törlöm le.
Ez az én stratégiám. Jelenleg az utolsó töltéstől 5 1/2 napnál járok és 54% van még az akksiban. -
tibi-d
tag
Szia!
Én eBay-en rendeltem, Ausztrál kereskedőtől, (már nem tudom kitől). Valóban 1 hónap alatt ért ide. Jelenleg is az eredeti ROM-mal használom (fogalmam sincs milyen), és semmi panaszom rá. Minden működik, nem dobálja sem a netet, sem a SIM-et, van GPS, stb. Az akkumulátora kíméletes használattal tudja a 8-10 napot, ha nekiállok rajta játszani, stb. akkor is bír 4-et. Az a tapasztalatom, hogy van néhány program ami feltelepítés után azonnal elkezdi zabálni az akksit. Ezektől rövid úton megszabadultam. Száz szónak is egy a vége, nem bántam meg. -
tibi-d
tag
válasz
Blizzardking #886 üzenetére
Ha otthon töltöm, akkor 17-18 óra körül felteszem, és elalvás előtt leveszem, de ha elfelejtem levenni, akkor sem csinálok belőle lelkiismereti kérdést, mert a telefon elektronikája úgyis lekapcsolja a töltést. Ilyenkor csak a töltő fogyaszt. Ha a munkahelyen fogy ki a szufla, akkor felrakás után 3-3.5 óra múlva leveszem a PC-ről (csak az adatkábelt viszem magammal). Egyébként egy egyszerű konnektorba dugható kapcsolóóra is megteszi.
A mobilhasználattal kapcsolatban gyűrű fórumtárs véleményét osztom. IP 67-es telefont nem az vesz, aki villogni akar mások előtt vele, arra vannak szebb készülékek is, hanem akinek munkája révén fontos, hogy strapabíró, hosszú üzemidejű készüléke legyen megfelelő "tudás" mellett. Aki komplett irodát akar magával vinni, az vegyen almás telefont. -
tibi-d
tag
válasz
Blizzardking #881 üzenetére
Az akku töltésével kapcsolatban rengeteg írás van a neten, de mindegyik azt írja, hogy a töltés befejeztével vegyük le a töltőről. Én személy szerint úgy csinálom, hogy amikor a telefon kiírja a 100%-ot, még rajta hagyom egy fél órát és utána veszem le a töltőről.
vdavid33:
Én a telefonomat eBay-on rendeltem meg, 3 hét alatt megjött minden gond nélkül.
-
tibi-d
tag
Sziasztok!
10 napja nyüstölöm a telefont. Az a "kevés" beépített funkció amivel a teló érkezett, az stabilan funkcionált. Azt a koncepciót követtem, hogy ha egy feltelepített program után valami "megbolondult", akkor töröltem az utolsó telepítést, és kerestem egy hasonló funkcióval rendelkezőt. Azt vettem észre, hogy az akksi egyre tovább bírja. Jelenleg az utolsó töltés óta 2 nap telt el, és még 73% van vissza. Eltart egy ideig, míg teljesen belakom ezt a telefont is. -
tibi-d
tag
Sziasztok!
Tapasztalataim:
Adatkapcsolat mellett a GPS bekapcsolása után a google térkép 5 másodperc alatt megmutatta a pontos tartózkodási helyemet. Este 10 kor töltőről levett, készenlétben hagyott készülék (kikapcsolt WiFi, adat, GPS) mellett reggel 5.00 kor 97%-on ébresztett minden gond nélkül. Arra még nem jöttem rá, hogy a SIM-en lévő telefonszámokat, hogyan tudom egyszerre átmásolni a telefonra, hogy külömböző képeket, csengőhangokat rendelhessek hozzájuk. Eddig tetszik. -
tibi-d
tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a telefon. Hát, elvesztem a sok menüpont között. Most merítem az aksiját. Ez a hét biztosan eltelik az ismerkedéssel. Ha gondom lenne valamivel, és még nem született rá megoldás, remélem fordulhatok hozzátok. A Defy-hez képest gyors, de minden máshol van, mint azt megszoktam.
Üdv. minden fórumtársnak. -
tibi-d
tag
Sziasztok!
Nemsokára én is S750 tulaj leszek, ha a magasságos posta is úgy gondolja. Ez előtt egy DEFY+ használó voltam, de sajnos más is szemet vetett rá. A DEFY+ fórumban ötletes megoldásként csináltak egy "első topik bejegyzést", amiben össze lehetne állítani az eddigi tapasztalatokat, milyen problémák merültek fel, és a megoldásuk hol található, így a leendő tulajoknak nem kéne a több száz bejegyzést átrágni.
Üdv. Tibor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Lenovo megpróbálta a legjobb kínai komponenseket összeszedni, majd ezt egy nagyon impozáns házba csomagolta és ellátta IP67-es védettséggel.
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- Új bontatlan iPhone 16 / 128GB / Black / euronics 3év garancia+ biztositás
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest