- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- LG Wing - szárnyas fejvadász
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
szép épület, egyszerre modern és elegáns, tetszik
-
nord_
veterán
válasz
Rickazoid #35 üzenetére
ha kell, könnyedén kiveszel a tartóból és használod máshol, máshogy
Hehe, pont a lényegen siklottál át túl könnyedén.
Az odáig teljesen tiszta, hogy Windows, egér, klaviatúra, plusz tartó. Csakhogy ez idáig egy laptop...
A kérdés az az, hogy mik azok az életszerű helyzetek, ahol egy ekkora méretű táblát érintőképernyősen, hordozhatóan tudsz használni? Mert a digitális képkereten kívül túl sok minden nekem nem jut az eszembe... -
Rickazoid
addikt
Senkinek nem jutott eszébe, hogy erre nem tabletként kéne tekinteni, hanem ahogy folyamatosan írom, ez egy hordozható AiO PC, kompaktabb kivitelben? A cikk is írja, hogy egy új termékkategória akar lenni, mért ragad le mindenki ennél, hogy a tablet 10" max. Ez nem egy tablet. Kész. Ez egy kompakt AiO PC. Így már tetszik akkor? Windows-t tesznek rá, lesz rajta USB port, talán lesz benne Blu-Ray író, rákötsz egy egeret és egy billentyűzetet, berakod egy tartóba és kaptál egy AiO PC-t, amit ha kell, könnyedén kiveszel a tartóból és használod máshol, máshogy. Egy szóval nem írta sehol senki, hogy Android fog futni rajta, hogy nem lesz rajta USB port, hogy csak egy 23"-os okostelefon lesz telefonfunkció nélkül. Annak pont annyi értelme lenne, mint egy 10"-os tabletnek. Semmi. De így egy teljesértékű számítógép. Hogy miből gondolom? A méretével és az említett TV-tunerrel, valamint hogy a Lenovo gyártja például az U1 hybridet, ami egy 11"-os tablet-netbook combo.
-
plus44
veterán
Ideális méret.
-
daniel909
addikt
inkább egy 14" táblának lenne értelme. persze kéne rá egy normális os...
-
nord_
veterán
válasz
Rickazoid #15 üzenetére
Hülyeség...
A 10”-ban az a jó, hogy a méret és a nézési / gépelési (vagyis "használási") távolság az még kellemesen belül van a karnyújtási távolságon. 23”-t hogyan kezelnél? Méteres bottal böködnéd a kijelzőt?
(22”-os monitort használok rendszeresen fotószerkesztésre: teljes áttekintéshez bizony úgy az igazi, ha kicsit hátrébb gurulok a székkel.) -
Dany007
veterán
válasz
Rickazoid #28 üzenetére
Részleges mobilitása max annyira van, mint egy laptopnak.
Másrészt kíváncsi lennék milyen akksi és meddig bírja ebben a készülékben.
Grafikusoknak, mérnököknek pedig elengedhetetlen az egér, vagy egy erre kitalált céleszköz.
A vonalakat pontosan kell húzni és / vagy illeszteni, kézzel biztosan nem működne a dolog, vagy sokkal nehézkesebb, lassúbb lenne, mint egérrel. Ceruzával nincs tapasztalatom, az megoldás lehet, de semmiképpen sem jobb.
Dolgoztam Archicad-ben is és jelenleg már ~ 5 éve dolgozok PS-ben és Corelben napi szinten.
Szórakozni lehet ilyennel, de komoly munkára használni nem.
Arról nem is beszélve, hogy hogyan tartanád?Lefekteted az asztalra és úgy hajolsz fölé, úgy rajzolgatsz? Vagy esetleg támasztékkal, mint egy képkeretet? És úgy nyulkálsz a kijelzőhöz? Vagy esetleg egyik kezeddel fogod a másikkal meg rajzolsz?
Ugyanmár... Próbálj meg így egy 1:50-es kiviteli tervet megrajzolni mondjuk ArchiCadben, vagy AutoCadben. Mondjuk ~ 2-4 órán keresztül. Nem hinném, hogy kényelmesebb lenne, mint egy karosszékben hátradőlve egérrel rajzolni.De nincs is ezzel gond. Nem munkára szánják, ahogy az az írásból is kiderült. Igen, nehéz elképzelni a részleges mobilitást
Főleg ha egy olyan eszközről van szó ami ~ 60centis átlóban és mondjuk 2-4Kg... Akkor már legyen egy érintőképernyős laptop.
-
Rickazoid
addikt
Ez az eszköz inkább egyfajta PC pótló lehetne, részleges mobilitással. Amúgy jókora különbség van iOS és asztali OS-ek közt, értelmetlen bármilyen összehasonlítás. Ilyenen nem is Android futna.
Munkára is ideális lehet, grafikusoknak vagy mérnököknek például szabadkézi munkát tesz lehetővé (megfelelő ceruzával, de akár nélküle is), nem kell egér és nem kell a levegőbe nyúlkálni egy az asztalra majdnem merőleges kijelzőhöz.Tényleg olyan nehéz elképzelni egy könnyebb és mozgatható AiO PC-t? Mindenki leragadt a tablet kifejezésen és emiatt kötözködtök. Ez nem egy tablet, még ha most úgy is hivatkoznak rá.
-
joey04
titán
ez egy idióta méret egy tabletnek.
-
Depression
veterán
Már végig olvastam a hsz-eket is, de még mindig röhögök a cikken.
Ez nagyon kész!!! Gondolom hamarosan jönnek a 32-40''-osak. -
sbazsi
veterán
Otthon nas. És Wifi. És egy ilyen
Onnantól a lakásban bárhol lehet filmet nézni, tv-zni, zenét hallagatni, vagy netezni.
Második tv helyett (kis lakásban elsőnek) nagyon is el tudom képzelniKonyhában főzés közben megy vmi sorozat, ha elakadunk megnézzük a receptet
Vagy ha nem tudsz figyelni, akkor csak szól a zene -
Bathory Peti
aktív tag
Biztos van rá kereslet,ha gyártás lessz belőle,de nekem az ipad is nagy,ezt nem tudom ki fogja használni.
-
Rickazoid
addikt
válasz
DemonDani #18 üzenetére
Már mért lenne poén? AiO PC régóta van, sok közülük érintőkijelzőt kap, ez ugyan az lenne, csak akkumulátorral és jóval kompaktabb kivitelben. Semmi nem utal rá, hogy átverés lenne. Én személy szerint örülnék, ha valaki végre kilépne abból az idióta gyakorlatból, hogy 10" felett nincs ilyen eszköz, már ami kompakt és akkuja is van. Létezik egyébként Microsot Surface is, az direkt extra nagy érintőkijelzőkre lett kitalálva, bár az kicsit más megközelítés, ott kivették a hordozhatóságot a képletből, már ami a látott eszközöket illette. Viszont az nem egy konkrét eszköz egyébként sem. Nem valószínű, hogy lenne bármi köze hozzá, de attól még van helye a piacon.
-
hemaka
nagyúr
Nyílván nem otthoni felhasználásra gyártják majd. A recepciókra, gyárakba, ilyen helyekre tökéletes. Sőt azért Photoshop-al is tök jól lehet rajta képeket szerkeszteni.
-
Lotusomega
senior tag
Az igen, na itt kezdődik az internettábla(asztal) ezen már tésztát gyúrni és gyalulni is könnyedén lehet.
Erre nagyon kiváncsi leszek, röpke 3-4 kilós súllyal pont jó lesz tálcának is, várom -
Egy asztali gép helyett tudnám elképzelni, nem pedig hordozós gépként. Nem vinném sehova.
Ugyanakkor az otthonomban médiaközpontként tökéletes lenne. Erről menne a zene, a rádió, a net, filmek, minden. Rákötve egy projektort, a hangrendszert ez lenne a lakás központja, amihez nem kell billentyűzet vagy egér, fel tudom rögzíteni a falra, egy távirányítóval vezérelhetném. Számomra tökéletes lenne - mint mondtam a megfelelő hardverrel - egy ilyen gép. Persze nem aranyárban... -
Rickazoid
addikt
Na, ennek már lényegesen több értelme van, mint egy apró 10"-os micsodának. Mondjuk internettáblának nem nevezném, inkább hordozható AiO PC-nek. A kistestvére meg lehetne 17"-os, az meg pont a hordozásra ideális kijelzőméret.
-
Hát ennek szvsz nincs sok értelme
-
törölt tag
Ha valahogy így oldják meg ők is, akkor látom értelmét, amúgy meg nehezen tudom elképzelni, hogy mire lehet jó, pedig én aztán minden kütyünél ki tudok találni valamit
-
Armagedown
őstag
Nekem ez jutott szembe róla :
-
Dany007
veterán
Hahahah
Hol a sírvaröhögős szmájli?
Persze, majd egy 60centi képátlójú táblával fogok rohangálni a lakásban, nem ?
Mekkora poén, persze már elmúlt Ápr.1-e. -
Őszintén szólva több értelmét látom egy ilyen gépnek - a megfelelő hardverrel - mint egy 7-10"-os tabletnek.
-
amanoba
őstag
bocs, de nekem ez jutott eszembe rögtön: [link]
eddig jót nevettünk rajta, viszont lehet hogy nemsokára ez lesz a valóság.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Várhatóan még idén piacra kerül a Lenovo házon belüli használatra szánt gigantikus méretű internettáblája.
- Wise (ex-TransferWise)
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Medence topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Kijelző felújításhoz gépek - alkatrészek
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Apple USB C kábelek - Új
- Ryzen 7 CPU-k
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Update 05.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest