- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
Jahogy ezért használták a 4.5-öt a bétában amd -n is, hogy aztán a véglegesbe visszavehesék 4.3-ra, hogy rosszabbul fusson. Logikus.
A userek legalábbis ezt irják, lehet ők nem olvasták azt a press news-t amit te.
De az is lehet, hogy az R2xx és 3-assal kezdődő alteregói nem támogatják a 4.5-öt. -
Jack@l
veterán
Örülök hogy sikerült a videóval demóznod az amd opengl drivereinek gyengeségét.
https://steamcommunity.com/app/379720/discussions/0/357286119104670588/?ctp=3
(mert egyébként nv-n 4.5-el fut most)UI: én nem fújok senkire, te mutogattál egy videót szép nagy számokkal a vulkán javára, mások meg leírták hogy mért szar az opengl abban a játékban, azon a kártyán, kb akkor.
-
Jack@l
veterán
Szép diákat én is tudok készíteni, nyilván az az nvidia aki sokkal nagyobb technikai supporttal tolta a vulkan fejlesztését, gonosz módon nem támogassa az első vulkanos játékot. Főleg hogy eddig elég jól megvoltak az id-s játékokkal. (legalábbis carmack idejében)
Nem kell a rizsa, a játékosok nem diákat akarnak nézegetni, hanem kézzel fogható, mérési hibahatáron túlmutató gyorsulást. (minden kártyán, sok játékban)
Az hogy +30-40-50% fejlesztői munkával izzadságszaguan kihoznak pár százalék többletet vagy épp minuszt, igencsak megkérdőjelezi az uj apik létjogosultságát.UI: nem vagyok telhetetlen, ha valaha látok a gépemen +50%-ot egy rendesen megírt opengl-es játék mellett, én leszek az első aki térdreborul előttük
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Töredezett, de nem a driver szintjén. OpenGL megy az összes disztró alatt azonos formában, ahogy a Vulkan támogatás is azonos formában lett / lesz elérhető mindegyiken.
Most igazából _szerintem_ a Khronos szempontjából mindegy, hogy Xorg / Mir / Wayland adja a megjelenítést és hogy ennek a tetején milyen asztali környezet vagy ablakkezelő fut.
-
Jack@l
veterán
Gyors kód, aha. Arról meg egyáltalán nem hallotttál az utóbbi 10 évben egyfolytában, mennyire nem tud egy normális drivert kiadni amd openglhez(egészen pontosan fogalmazva tojik rá). Windows, linux egyaránt.
Nvidián most mértem, csontra csutkázva a grafikát: Vulkán -1 fps az opengl-hez képest.
Nem mintha számítana 120-nál... De mégis arcpirító a nagy igérgetések után. -
lev258
veterán
Nekem ezzel az okfejtéssel az a gondom, hogy a DirectX 9 sem tűnt el (és még jó ideig nem is fog), miközben már régen túlléptek rajta verzióban (képességekben). Egyszerűen nincs szükség az új funkciókra sok játékban. Ugyanez viszont igaz az OpenGL-re is általánosságban. Még ha nem is fejlődik, az önmagában nem indokolja a lecserélését, megszűnését.
-
Jack@l
veterán
Utána már rákerestem és láttam. Ettől függetlenül ha olyan gyenge jelzőt használnak hogy esetleg, akkor elég vicces kijelenteni hogy soha. Főleg mert fórumon még két hónapja gyűjtötték a 4.6-hoz a feature listát.
Jópár nagy és drága program van amit használnak mérnökök már vagy 25 éve opengl-el, azokat nem fogják pikk-pakk kidobni vagy portolni vulkánra.
Hogy stílusos legyek: legalábbis jó ideig. -
ROBOTER
addikt
Én nem a technikai hátterére gondolok, hanem a felhasználására.
Ha azt nézed, hogy a Flash korszak csúcspontján irdatlan mennyiségű játékot fejlesztettek, és sokszor igen komoly munkák születtek, most a WebGL sehol nem tart. Nincs mögötte üzleti modell, a hirdetés alapú rendszerek helyett az alkalmazásáruházak hódítanak. Attól tartok, ez megpecsételi a sorsát.
És persze nem csak játék létezik a weben, sem tudományos célra (oktatás - ami engem érdekelne az egészből), sem üzleti célra (3D tervezés pl. bútorok, háztartási gépek, építőipar stb.) nem használják. A Java Appleteknek és a szoftveres Javascript engineknek nagyobb volt ebből a szempontból a kihasználtsága, pedig az is gyengus volt.
-
ROBOTER
addikt
Lenne egy évekkel ezelőtt írt Flash (Haxe + Sandy3D) vackom, amit kb. 20-szorosára kellene bővítenem funkcionalitásában, hogy legyen értelme és átírni valami létező webes platformra (WebGL). Csak rohadtul nem látom a WebGL-t úgy igazán beindulni, nyilván ennek üzleti oka is van. Kicsit félek beleölni több hónapnyi munkát a semmiért.
-
ROBOTER
addikt
Szóval akkor ha jól értettem (igazából ezt sejtettem, hogy nem függenek ennyire össze), a böngésző maga OpenGL nélkül képes támogatni a WebGL-t, mert az OpenGL kompatibilitást az ANGLE adja? Ez minden platformon, mindnen böngészőben így van? Gondolok itt a WebGL csoporttag Apple-re pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Dune: Awakening
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- LEGO klub
- Azonnali játékos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest