Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #06658560 #93 üzenetére

Márpedig ez így van. Az Android egy nyílt forráskódú rendszer. Ebbe nyúlnak bele a gyártók, és a saját SOC -jaik SDK -i (Software Development Kit, azaz szoftverfejlesztő környezet) alapján forgatnak kernelt, ami által az Android kezeli a dual SIM -et. Ezt bármelyik gyártó megteheti. DE! Az ő SDK -ik nem nyilvánosak. A Google által kiadott SDK az, amit az Android szoftverfejlesztők használnak. Nos, ez egyáltalán nem tartalmaz dual SIM -re semmilyen lehetőséget. Ezáltal nem is találsz a Playen olyan alkalmazást, ami OS szinten kezeli. Olyan van, ami a SIM azonosítójával operál, vagy az Androidot megkerülve, közvetlenül a kernellel kommunikál. A nyílt forráskód ezt lehetővé teszi. De a Google nem adhat ki olyan modult, amit a saját oprendszere hivatalosan nem támogat. Előbb az OS szintű támogatást kéne kifejlesztenie, létrehoznia az API -kat és azokat integrálnia az SDK -ba.

törölt tag

válasz #06658560 #91 üzenetére

Inkább Te nézz körül az Android SDK -ban! Jé, nincs! Remélem, azt tudod, hogy ez mit jelent!

törölt tag

válasz #06658560 #87 üzenetére

Kíváncsi vagyok arra tisztántartásra, amikor Pistike kiveszi a zsebéből a játszótéri homok, tízórai maradék, és rágógumi elegyében forgó kameramodult és n+1 Newton erővel a helyére "illeszti".
    Annál már csak az lesz érdekesebb, amikor a Google készít hozzá egy dual SIM modult. Ahhoz ugyanis előbb a dual SIM -képes Androidot kéne elkészítenie.

törölt tag

válasz DJ. Ru$y #85 üzenetére

Nálunk nem érnek célt, de sokaknál igen, viszont az ennek érdekében hozott korlátozások minket is szivatnak. Most egyébként is ki vagyok bukva Apura. Gondoltam, kísérletezek egy kicsit a hangvezérléssel. Bekapcsoltam a Google Now -t, ami nálam nem egy mozdulat volt, mert a bevitelmód váltással kapcsolatos korlátozások miatt (másik agyrém) a szükséges összetevők tiltva voltak. Újra aktiváltam őket, Now indít, erre kiírta, hogy ha használni akarom, akkor járuljak hozzá, hogy Apu a hangadataimat tárolja és elemezze. :Y ...nyád hangját elemezgesd!!! Now kikapcsol, funkciók letilt. Aztán megoldottam másképp. ;]

törölt tag

válasz DJ. Ru$y #82 üzenetére

Neked mi a tipped, a Google miért nehezíti a mikroSD használatát, miközben igyekszik a szolgáltatásain keresztül rólunk a lehető legtöbb infóhoz hozzájutni és minő véletlen, épp van egy "ingyenes" tárhelyszolgáltatása? Attól ne félj, hogy nem lesz vmi fincsi trükk, amitől majd egyáltalán nem éri meg a tárhelycserebere.

törölt tag

válasz culas25 #73 üzenetére

Hogy komolyan is említsem a témát, szerintem sok sebből vérzik ez a project. Ott van pl. a méret, ami telóknál lényeges szempont. Cserélhető elemeknél azok egymásba illeszkedéséről is gondoskodni kell, ami plusz helyet igényel. Aztán ott a szennyeződés problémája. Több rés, több dzsuva. A telón a hátlap nem csak véd, hanem merevít is. Ilyen csiki-csuki megoldással lehetetlen ugyanazt a merevséget produkálni. Eccer csak hajlított kijelzős lesz, amiről bár szifonéktól tudjuk, hogy nem hiba, hanem feature, viszont úgy már a modulok sem fognak összeilleszkedni. A használati értékben sem látok akkora kalandot. Két évvel ezelőtt is kb. ugyanarra használtam a telómat, mint most. Van kb. 500 alkalmazás a fiókomon, ebből kicsit több, mint 200 telepítve. De nem lettem közben gamer. Ha most elég 2GB ram, akkor két év múlva is elég lesz. Ráadásul a rendszer is inkább az optimalizáltság, az erőforrások jobb kihasználásának irányába halad. De amit a leginkább problémásnak látok az az, hogy hiába a cserebere, nagyon szűk lesz a mozgástér. Nem lesz 20x zoomos, optikai stabilizátoros kameramodul. Arra ugyanúgy meg kell venni a teljes hardvert. Hiába szeretnék töltés közben egeret, bill -t használni, miközben HDMI -n van csatlakoztatva a monitorhoz, mert ilyen modul sem lesz. Mi van, ha mondjuk routert szeretnék konfigolni, de alapból csak lanon férek hozzá, mert a wifi le van tiltva? Kétlem, hogy lesz modul RJ45 -tel. A soros portos kimenetet már ne is említsük. Ok., ezek most is megoldhatók külső adapterekkel. De azokhoz is kellene csatoló felület. Egy árva mikro usb az nagyon karcsú. De ami ennél is nagyobb probléma, hogy ezekhez kerneltámogatás is kéne és kizártnak tartom, hogy ez meglegyen. Szvsz valós hozzáadott érték nélküli lufi ez a project.

törölt tag

válasz vhw #63 üzenetére

Tőlem e-mail mellékletben is küldhetik adatként, ami alapján egy 3D nyomtatóval egybeépített, lézervágós CNC marógép faragja ki egyetlen aluötvözet tömbből, csak legyen benne minden, ami kell és semmi, ami nem!

törölt tag

Hmmm.... Ez tecccik! Lássuk csak! Neeem, kedves Google, hagyjuk az elejéről azt a 666mpx szelfi kamerát, viszont kérek dual sim modult, LTE támogatással, de leginkább Android támogatással, mert az ugyebár jelenleg nuku, HDMI + 2x usb port modult, egy kicsúsztatható, Magyar kiosztásos, fizikai billentyűzet modult (kivételesen Android támogatással, mert az jelenleg szintén nuku), valamint a következőkhöz kérek kernel modult:
    CIFS, LAN, soros port, usb audio, dvb-x, NTFS, exFAT
    Bónusz: médialejátszás helyett, kezelje a rendszer hanghívásként a VOIP -ot, hogy ne automatizálóval kelljen megoldani, hogy egy bejövő GSM hívás ne csörögjön a fülembe, miközben épp neten telefonálok és ne döntse el helyettem, hogy melyik a fontosabb azzal, hogy önhatalmúlag bontja netes hívást! Ja, és lehessen már aktív GSM hívásba média hangfájlt, vagy DTMF jelet beadni érintésemuláció nélkül! Köszi, Google!
    Na, ennyit a modulokról! A mesének vége, jó éjszakát, gyerekek!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés