Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Mobil flották
- Elképesztő erővel rúgta be a Dimensity 9400 az ajtót
- Szenved a Samsung 3 nm-en
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- 700 km felett a Model 3 hatótávja
- Dupla fejezetet nyitott a Huawei Mate XT a mobilok történetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
toronyhaz
aktív tag
Erről egyből az a kép jutott eszembe.
-
kmarkk22
aktív tag
Felőlem 20 év előnyben is lehet, mert totál felesleges hülyeség. Az ujjlenyomat sokkal jobb, ők is kihagyhattak volna ezt a bohockodast es rakhattak volna oldalra az ujjlenyomat olvasót es akkor az egesz telefon egy nagy kijelzo lenne.
-
Mill3r
tag
Év közepén még voltak olyan esélylatolgatások hogy az Apple-nek sikerül a kijelzőbe integrálni FP-t.
Most meg kijöttek a face ID-vel, amit biztos nem fél alatt dobtak össze. Akkor most mi a helyzet?
Párhuzamosan megy a két megoldás fejlesztése, vagy a kijelzőbe épített FP szenzort elengedték?IDDQD IDKFA
-
vicze
félisten
"jókora előnnyel rendelkezik az arcalapú azonosítás frontján"
Tehát egy nem megjelent telefon, hogyan is rendelkezik bármilyen előnnyel egy már megjelent megvásárolható készülékkel szemben???Olyan csodásak az "elemzői" bullshit generátorok, hogy hihetetlen, de a piacról és a technológiáról 0 fogalmuk van.
-
papp54
aktív tag
Honnan tudja ez a Kuo hogy hol tart a konkurencia?
Xiaomi 12
-
Mr.Silkó
veterán
Mint azt gondolom jól tudod, nem ez az LG teló az első, ami először alkalmazza az arcfelismerést. Persze egyik sincs pariban az Apple új megoldásával, ez egyértelmű.
Más: Ezek az elemzők nem tudom honnan szedik ezeket a látszólag találomra belőtt, blőd számokat, mint a Face ID 2,5 éves előnyét. Miért nem rögtön 2 év, 4 hónap, 17 nap?
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
A cikk nem arról szól, hogy az Apple találta fel az arcfelismerést, hanem hogy ők használják messze a legfejlettebb technológiát a piacon.
Arcfelismerési technológiák léteznek évtizedek óta (egyetemen mi is implementáltunk egy nagyon alap szoftveres verziót), nem nagy kunszt ma már bedobni egy alap IR-es felismerést bárhova, a FaceID ennél azért egy "kicsit" több. -
Wesder
félisten
Na mèg csak az kène, hogy Droid vonalon is legyen animált sz@r.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
-
Cadeon
csendes tag
Na az elemzőknek is meg kell élni valamiből a fél alma meg pénzeli őket rendesen ez van. De tényleg szánalmas meg sem jelent még és már előnyben van vicc az egész
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Ha a jövőt ez az animoji nevű borzadály jelenti, akkor köszönöm szépen, de maradnék a múltba.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
RaveForce
veterán
Ami elsore nem is mukodott, csak miutan megtorolgette az ipse az arcat az izzadtsagtol
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
<Lacy85>
addikt
"Tehát egy nem megjelent telefon, hogyan is rendelkezik bármilyen előnnyel egy már megjelent megvásárolható készülékkel szemben??? "
Van az 10 év előny is. A konkurencia még akkor sem fog 90%-os selejt aránnyal telefont gyártani egy nyomorult arcfelismerő miatt.
[ Szerkesztve ]
-
tib85
tag
Nem értem miért hívja bárki is a Samsung féle íriszfelismerést biztonsági azonosításnak. Már elnézést,de egy olyan "megoldás" amit egy nyamvadt fotóval,vagy egy másik telefon kijelzőjével át lehet verni,az konkrétan szart se ér.
És igen, az almától még csak demót láttunk,de amit megmutattak,az jónak tűnik.
Ha novemberben valaki át tudja verni az almás megoldást ilyen egyszerűen,mint a samsungét,akkor arra is azt fogom mondani,hogy semmire sem jó.
De ennek az ostoba iphone fikázásnak abszolút semmi értelme nincs. -
RaveForce
veterán
Igy van. Maximum egy nagyon nagy felbontasban szuper kozelrol keszitett makroval amit megfelelo mereture zsugoritasz hatalmas dpi-vel... esetleg
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
tib85
tag
Azért az íriszfelismerő nem egy igazàn működő dolog. Mész az utcàn,leveszed a szemüveged ès 3-4 másodpercig mereven a telefonodat bàmulod,jogy feloldjon... Nem akarok senkit isteníteni,de számomra a samu megoldásai nem megoldások,az almáé ha tényleg úgy működik ahogy igérik,akkor azt el tudom fogadni. Azt viszont nem hiszem el,higy androidos gyártóknak majd 3év lenne lemásolni apple technológiáját.
-
RaveForce
veterán
Dehogy kell 3-4mpig. Nekem egybol felold csak ra kell pillantani, naoazemuvegen keresztul is, igaz nem koromfekete, de a sima szemuveg meg plane nem akadaly
-
<Lacy85>
addikt
Ahogy RaveForce is írta, baromi gyors a felismerés. Ettől függetlenül én sem használom, mert iszonyat kényelmetlen.
Vedd elő, nyomd meg a home, vagy bekapcs gombot, tartsd magad elé, de pontosan, hogy lássa a szemedet, stb.
A hideg is kiráz tőle.
Amikor megvettem a telót, akkor kipróbáltam, de azóta el is felejtettem, hogy van. 100X kényelmesebb az ujjlenyomat.
Ha az Apple tényleg úgy meg tudta oldani, hogy 45 fokos szögben is pöccre felold, akkor good job.
Samsungnál tényleg ilyen "van, de minek" feelingje van a dolognak.[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
En azota hasznalom amiota az apple agyon demozta a face id-t. Megkivantam es van egy beallitas amivel csak megnyomom a power gombot es egybol scannel, ranezek egybol felold, nemkell feltolni
-
bagkri01
őstag
A Q6-ban nem az androidban már régóta megtalálható arcalapú felodás van. Hasonló az apple megoldásához, infrával és kamerával tapogatja le az arcot (a tech 2 külön videót is csinált róla) de azért az szinte 100%, hogy az apple megoldása jóval pontosabb és gyorsabb....nem egy kategória a kettő telefon.
De ez a piaci elemzés tényleg jókora marhaság részvényár-felhúzó baromság.
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
<Lacy85>
addikt
válasz RaveForce #25 üzenetére
"es van egy beallitas amivel csak megnyomom a power gombot es egybol scannel, ranezek egybol felold, nemkell feltolni"
Igen, közben rájöttem. Töröltem is azt a részt a hsz-ből.
Elkezdtem én is túrni, és akkor láttam, hogy hoppá.De szerintem akkor is kényelmetlen. Mindenképp meg kell nyomni valamit, utána meg pontosan magad elé kell tartani, mert jönnek a "tartsa közelebb", "tartsa távolabb", "tartsa magasabban", stb. üzenetek.
Ha már úgy is oda kell nyúlni, akkor rábökök az ujjlenyomatolvasóra, aztán fel is oldott. Egyből. -
nkmedve
őstag
Olvasgass egy kicsit: [link]
"De te is leírtad, hogy egy elég rég létező dolog, szóval hol a hatalmas előny?"
Létezett érintős telefon az iPhone előtt, mi értelme volt már annak is? Tudom, fáj elismerni ha az utált Apple letesz valami működő dolgot az asztalra amivel mindenkit beelőz (pl ilyen volt még az elso ARMv8 chip is) de azért ennyire ne nyomjuk már fullba...
(#16) RaveForce Te is olvasgass kicsit, már le volt írva sokszor: [link]
-
vicze
félisten
De az LG az első ami a 3D mappinget használ, ahogy az iPhone X is nem pedig egy elég egyszerűen átverhető képpel szerencsétlenkedik.
És képzeld el ki csinálja az iPhone X-be a kamerát, na vajon melyik gyártó? Hát nem az LG...
Ennyit a 2,5év előnyről, az veszi meg az LG-től aki csak akarja.(#29) nkmedve: LOL, mikor a fanboy megszólal.
[ Szerkesztve ]
-
<Lacy85>
addikt
-
whatwhatwhat
aktív tag
Bírom az ilyen trollokat, akik abszolút kamu adatokkal érvelnek... Két kommentedben is akkora hülyeséget írtál két különböző dologról aminek a világon semmilyen valóság alapja nincs.
Szerencsére már előttem megcáfolták mindkettőt, így nem kell energiát fordítanom erre. De az ilyesmitől a hajam égnek áll...
-
RaveForce
veterán
[link]
15. Perctol nezd, meg lehet magyarazani mindent, de a tenyek nem hazudnak, ahogy mondjak is, torolgeti egybol utana az arcat, biztos nem veletlen, tehat tisztaban vannak vele...[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Én nem tudom, nekem ez a beszélő xar emoji vhogy nem baj, hogy kimaradt az életemből(főleg 4 kilóért)....ez a faceid is most nagy vakerásznak van eladva, aztán majd 1-2 év múlva bedobja az apple, hogy mennyire nem biztonságos és előáll egy írisz szkennerrel, hogy az most mekkora innováció......ha ennyire hittek volna a face id-ban, akkor nem is foglalkoztak volna a kijelzőbe rakott ujjlenyomat olvasóval...de foglalkoztak. Ez a 2,5 év meg akkora bullshit, hogy ihaj!
Ja és ha már innováció, akkor az biztos az az apple részéről, hogy a legyártott X-ek 90%-a már az apple szerint is hibás, ki sem megy a boltokba......[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
nkmedve
őstag
Ja, mikor minden más elfogy akkor jöhet a mindent eldöntő fanboy-ozás, nagyon kreatív. A különsbég annyi köztünk, hogy én mindkét tábor termékeit használom párhuzamosan sok éve (mindkettőre programoztam is), tisztában vagyok az előnyeikkel és hátrányaikkal, te viszont a kommentjeid alapján nyilván csak képen láttál Apple cuccot.
(#33) RaveForce A videóban azt mondják, hogy azután ment a Face ID miután megtörülte az arcát, azt viszont kifelejtették, hogy az arc megtörlése előtt egy másik telefont vett kézbe (tehát a törlésnek semmi köze nem volt ahhoz hogy azután ment a FaceID, sima stresszhelyzetre adott reakció volt).
Szóval az első telefon leblokkolt teljesen és passcode-ot kért (ahogy azt az Apple be is ismerte), mire a "backup" egyből ment. Az ilyenek miatt érdemes az eredeti videót nézni nem mások interpretációját: 0:29-nél mondja, hogy elvette a másodlagos telefont (látszik is előtte) -
Drp81
aktív tag
Igen. Ráadásul sokan keverik az arcfelismerést az irisz-scannerrel. Az írisz esetében - a nevében is benne van - rá kell nézni a telefonra. Az arcfelismerésnél / a face id-nél nem muszáj, mivel az arcot képezi le 3d-ben. De a múltkor megkaptam a fórumon ezért (is), hogy hülye vagyok, mert igenis rá kell nézni. Meglássssuk...
[ Szerkesztve ]
"Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"
-
vicze
félisten
A probléma az, hogy továbbra se tudod megválaszolni a marketingszöveget kivéve, hogy miben olyan fejlett az Apple nem piac kész megoldása, ugyanis miket mondasz azt az LG is tudja.
Amíg pedig bizonyítékot nem tudsz mutatni, addig pont olyan semmit mondó minden állításod, mint az Apple marketing szövege.
-
nkmedve
őstag
Én legalább egy linket adtam arról, hogy az Apple milyen eszközöket használ amelyek ebben a formában sehol máshol nincsenek (dot projector, neural processor), te viszont semmi konkrétat az LG megoldásáról. Tudom, egyszerű mindent marketing-dumának beállítani, de a FaceID esetén pont, hogy rengeteg információt adtak a rendszer működéséről a szokásos "just works" duma helyett.
Annyit írtál, hogy az LG is 3Ds felismerést használ amiről semmit nem találtam, szóval hacsak nem jössz valami bizonyítékkal, akkor az egy nagy kamu és azt kell gondoljam, hogy az LG sima képelemzéses felismerést használ mint minden korábbi implementáció. És nem, egy IR kamera nem ugyanaz, mint az Apple megoldása, arról már ne is beszéljünk, hogy az általad linkelt MA cikkben is leírják, hogy az LG felismerése könnyedén átverhető egy képpel.
Szóval végső soron az LG megoldása jelenleg használhatatlan biztonsági funkcióként, míg az Apple pont a biztonságra ment rá (hogy a készüléket sem képpel, sem valami 3D formával ne lehessen becsapni, sőt az arcról mentett adatokat se lehessen kinyerni a telefonból), ezt korábban is nagyon komolyan vették is betartották amit ígértek (Touch ID). -
Quqesz
nagyúr
Pedig átverhető a face id....csinálsz a delikvensről 3 oldalról fotót. Berakod egy ingyenes 3d arcgenerátor progiba(tudod amivel arcokat szoktak rekonstruálni), majd egy 3d nyomtatóval kinyomatod......tádám és még sokba se kerül....
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
joey04
titán
válasz RaveForce #16 üzenetére
ez mondjuk hülyeség.
36: az a legjobb, amikor az egyik leírja, hogy az LG is ilyet használ, meg mindenkinek elérhető, stb, stb, de máshol meg azt írja, olyan részletes konkrét leírás nincs az Apple megoldásáról. De azt magabiztosan állítja, hogy az LG már megcsinálta, az is olyan, bullshit a 2.5 év előny. kabaré.
[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
-
RaveForce
veterán
-
joey04
titán
válasz RaveForce #48 üzenetére
Nekem aztán 8, én most nem használok semmilyen Apple készüléket (és egy darabig nem is fogok), így a kognitív disszonanciát kizárhatjuk, szimplán csak annyit látok, hogy egy, az almára nézve kedvező kijelentést megint szétcincáltok, kiröhögtök, semmibe vesztek, mindezt félinformációkra és egyéni véleményekre alapozva. Ha nektek ez okoz örömöt, akkor hajrá.
-
RaveForce
veterán
Nincs kedvem ilyen aprosagokon vitazni. De biztosan tok véletlen torli az arcarol le az izzadsagot egy arcelemzo fail utan. Tuti. legyen igy
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256gb Titanium Black, független, bontatlan
- iPhone 13 Pro 128 Gb Alpine Green 85% akku
- iPhone 16 Pro 256gb,Desert Titanium,független,bontatlan
- Androidos telefonok felújítása, akku, töltő csatlakozó, kijelző csere, stb ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Androidos telefonok felújítása, akku, töltő csatlakozó, kijelző csere, stb ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen