- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz
AkosAkos #465 üzenetére
Most hatodikban az idei tanévben (9 hónap alatt) 18 infó órám van, 7. és 8-ban 36 db óra, ami úgysem valósul meg majd, hiszen el-elmarad 1-1 óra fogászat, oltás, kirándulás, mozi, színház, hallásvizsgálat, Challange Day stb...miatt. De ha nem teljesíted darabra a tanmenetben leírtakat, akkor vacakul végezted a dolgod...
-
akaido
addikt
Értettem ám mit szeretnél.
Lassan-lassan leépítem én is a szünetben is infós segítség után áhítozó -"követelőző" kollégákat, és megértik ennyi plusz terhet -a tanítás és a "rendszergizdaság" mellett- amit már korábban is említettem, nem tudok vállalni.
Gondolom a többi iskolai infó tanerő -"tangyenge" (kinek melyik) is hasonló cipőben gyalog-galoppozik... -
akaido
addikt
Ez már szent igaz, de (és sajna ott van bökkenőként a de) hogy, nálunk az ált. iskolában én bűvölöm ezt a részt is, mert "értek" hozzá - legalábbis értenem kell- úgy mint, hogy "kedvem van" lemenni a boltba- legalábbis a feleségem szerint- na ez is így műxik...
Rendszergizdára nincs pénz sok ált. iskolában... -
akaido
addikt
válasz
somogyib #348 üzenetére
Élő példa megerősítésként:
Külföldről jöttünk haza 40 gyerekkel a minap, és a határon átérve telefonálni szerettek volna az an_DrOidos telefonjukról haza, hogy készülhetnek otthon. Kb a fél busznak nekem kellett átállítanom a Hálózati kapcsolatát a szolgáltatójára (pedig nincs is an_DrOidos telóm), mert nem találták meg a menürendszerben (elég eldugott valóban),
Simán "kékfogaznak" egymás között mp3-at, de ez már sok(k) volt nekik. Többek között az egyik cél az ált. iskolában (legalábbis nálam), hogy nyolcadikra bármilyen menü vezérelt rendszerben tudjanak tájékozódni. -
akaido
addikt
Értettem azelőtt is, csak kissé tovább lett gombolyítva Ariadné fonala...
apró megjegyzés: 1965 óta folyik programozó képzés kis honunkban.
1987 környékén kezdtem el foglalkozni az akkori gépekkel (Enterprise, plus 4), akkoriban elég sok technika tanárt képeztek át ebben az irányban.
1988-ban a COCOM lista megszűnése után "Tulipán ültetés" lett Bécsből, azaz elég sokan hozhattak be (cégek, intézmények is) Tulip számítógépeket, majd a az "imádott MS" 1992-ben a magyar nyelvű win3.1-gyel aratott, ide is kellettek okító emberek.
ez már a genxterváltás után, tehát off: 1997-ben a Sulinet hálózat indulása követelt "szak"embereket, így én is akkor kezdtem el az ELTE-TFK-t, elsősorban iskolai-vezetői nyomásra, de kedvem is volt hozzá, hiszen régóta foglalkoztam a témával autodidakta módon. -
akaido
addikt
"Beosztani a munkaidejét?"
1. Beosztja a főnök az órarenddel, aztán meg amit a szünetben rád tolnak, csak ízelítőül:
2. "Légyszí írd fel ezt a cd-t", Légyszi állítsd be a projektort!" "Légyszi csinálj valamit, lassú lett a gépem!" "Írj statisztikát a PC parkról" "Címkézd fel a PC-ket etikett címkékkel, úgyis Te tudod hol vannak" "Selejtezési javaslatot írj a rossz gépekről!" "Állítsd be a wifit" nem sorolom, mert azért még lenne...
3. A másik szakról, meg a osztályfőnöki feladatokról nem szólok, mert az is több pontos lista lenne, és mindent azonnal, rögtön kell, nem oszthatom be.
Azaz nincs 10-15 perc szünetem sem!
Amelyik számítástechnika tanárnak van, az ügyi - én ezek szerint fogyi- vagy csak 1 szakot tanít, vagy van rendszergizda a suliban, mert az ált. iskolák ezt soxor úgymond "+spórolják".
-
akaido
addikt
Sajnálom hogy így alakult.
Mint (sz)ámítástechnika tanerő ezek szerint az általános oskolában 100%-kal többet okítok, mint anno Nálatok.Kivonatosan nálam:
6. évfolyam: alapvető hardverismeretek, op. rendszer kezelés: XP mellett UHU Linux is, alapvető grafikai feladatok, alapvető szövegszerkesztés notepaddel, évi 18 órában...no comment.
7. évfolyam: Bővített hardverismeretek, szövegszerkesztés, hálózati alapok + biztonsági alapok, HTML progizás. 36 óra
8. évfolyam: szövegszerkesztés, prezentáció, táblázatkezelés, internetes biztonság, tömörítés, HTML progizás. 36 óra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest