Új hozzászólás Aktív témák
-
Bone123
HÁZIGAZDA
A Google elég jól előkészíti a terepet a programozóknak most is, senkinek nem nulláról kellene indulnia, plusz ha pattansásos tinédzserek szuper ROM-okat csinálnak matekházi után, egy sémával rendelkező natúr felület, amit a gyártók testreszabhatnak, nem okozhat túl komoly fejtörtést egy kis cégnek sem.
Mind1, ne ragozzuk, a Google jó úton jár a kötelező KitKattal, mert az mégsem járja, h bemész a boltba, és Android 4.2-től 2.3-ig minden verzió van, míg 4.3 is alig, és amikor megelégeli a gyári ROMolgatást a Google, nem biztos, hogy érdekelni fogja őket a cégek anyagi helyzete.
-
vicze
félisten
Nincs dual boot N1-en, ezt a hírportálok elég rosszul hozták le. Image-ből lehet felrakni CM-et illetve így lehet váltogatni a gyári és CM között, de legyakod az egészet.
"kis programozással", meg úgy 1év fejlesztésre tippelnék, úgy hogy még a frissítésekkel is csúsznak és nem haladnak, nem igazán van bárkinek erőforrása ilyesmire. Én kb. lehetetlennek érzem amúgy a te verziósat. Két külön system partícióval megoldható esetleg, de nagy eséllyel a data-t is külön kell szedni, mert nem igazán hozható össze a két rendszer. -
Bone123
HÁZIGAZDA
Most is vannak dual-boot rendszerek (pl. Oppo N1) egyszerű ide-odaváltogatással, de az én megoldásom valahol egy ROM és egy launcher között volna, egy tiszta Android rendszer fut Google API-kal, és egy HTC arra tölti be saját UI és app csomagját, drivereit. Megoldható kis programozással, ha a Gugli áll a dolog mögött.
-
vicze
félisten
válasz
Tidzsimon #86 üzenetére
API level nem mindig indokolatlanul van állítva. (Persze van amikor igen.) Pl. ha Holo GUI-t akar az adott app használni(ezt sok appomnál éreztem), vagy olyan funkciót, ami idő közben kapott API-t, akkor indokolt a 4.0 feletti API. 4.1 alatt már nem érdemes megcélozni, hacsak nem nagyon egyszerű az app és tényleg semmit nem használ.
-
FragMaster
addikt
Nem könnyű úgy frissíteni, hogy a soc gyártója kirántja a támogatás alól a szőnyeget. Így járt a snapdragon s3 (bár a kraitos s-t lehetett volna frissíteniük), illetve a tegra 3 bizonyos variánsai. Plusz most ha minden igaz vizsgálat alatt van a one x kraitos változatainak frissítésének lehetősége.
-
vicze
félisten
Nem érted teljesen.
Samsung estében és HTC-nél is a stock appok a komplett framework köré vannak építve, így a AOSP-n nem is futnak, mivel abból hiányoznak a komponensek, én szeretnék csomó HTC appot CM-re, de jó pár lehetetlen, mert hiányzik a kernelből a támogatás.
Launchert most is cserélhetsz, van rengeteg GEL-hez hasonló Play-en. (GEL amúgy meg HW-hoz van kötve jelenleg csak N5-ön van.) Ennyit tudsz csinálni a gyártóival többet nem.Androidon csak az SW-vel tudják differenciálni magukat a gyártók, aminek a feladása öngyilkosság, mert pusztán HW-ban versenyezni értelmetlen. Már kernel szinten különbözik egy TW egy Sense az AOSP-től, mert át van alakítva, maga a GUI framework teljesen más. Annyiból Androdiok, hogy átmennek a Google teszteken, azonkívül erőteljesen forkok.
Ha annyira AOSP-t akarsz ott a GPE, amit bootloder unlock után felrakhatsz image-ből bármelyik támogatott eszközre.
-
laszlohu
addikt
Ez most akkor azt jelenti, hogy akinek Jelly Bean - je van, és nem akar frissíteni,
annál nem fog tovább működni a Google Play? -
Dilikutya
félisten
Azért ez a komponensek gyártóit is ösztönözheti, mert amúgy a Samsung, Sony stb. szerintem nem raktároz be előre 2 évre az olcsó telefonokhoz alkatrészből. Nem tudom, miért olyan irreális támogatást elvárni egy hardverhez, telefonhoz az operációs rendszer főverzióján belül.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Azt hiszem nem értetted meg amit leírtam. Nem arról beszéltem, hogy mi van most, hanem hogy minek kellene lennie, ezért nevezzük a stock Androidra (mint egy Windows) húzott egyéni felületet "Viczének", egy launchernél bonyolultabb szoftvercsomagnak. Szóval egy stock Android rendszer kellene GEL Viczével, és hozzá olyan Viczét mellékelnek a gyártók olyan szoftverekkel, amit akarnak, mint ahogy te is bebootolhatsz egy tök más környezetet más felhasználóval Windows alatt. Ettől még egy Windows fut, értem?
-
Dilikutya
félisten
Mivel a Google szerint a KitKat tökéletesen használható 512Mb RAM mellett (használható már a 4.1.2 is), és lassan már úgyis kikopnak az egymagos SoC-k, nem értem, mitől drágulnának a belépő telefonok attól, hogy nem rakhatnak rájuk többet a gyártók első generációs 2 éves Jelly Bean-t.
-
Ádám16
addikt
Éppen ideje volt meglépniük.
-
Cyberpunk
félisten
Helyes! Keményítsenek csak be.
-
SkyS1gn
félisten
Hajrá!
-
vicze
félisten
válasz
borsodika #69 üzenetére
Ajánlom az i4 topikot, hogy milyen "jól" fut az iOS7 rajta, a többség inkább nem is frissít. Pedig ott nagy az "optimalizálás" hisz az OS funkcióinak erőforrás igényes részeit letiltják a fenébe...
Az i4-gyel HW azonos iPad miért ragadt meg 4.2.1-en?
Hm a Galaxy S-sel HW azonos Nexus S 4.1-ig volt támogatva Google oldalról, akkor hogy is van ez a nem elég a HW, és nem optimalizál? (Az hogy a Samsung mit hazudik a vásárlók szemébe, nem az én dolgom.)@ivana: Tutoriálok, sample kódok vannak RenderScript-hez, de doksi még mindig nincs... Amúgy nagyon kevés HW támogatja. (Én nagy hibának tartom, hogy Google nem maradt OpenCL-nél és sajátot csinált.
)
-
ddaydome
senior tag
Köszönöm, hogy kiszedték a hozzászólásomat!
Üdv Cenzor!
-
válasz
borsodika #66 üzenetére
A lumia 520-ammal elfogult
(#67) aprokaroka87
A GPU-t nem nagyon van lehetőség kihasználni droidon (mármint általános számításokra), csak a renderscript van aminek a dokumentációját már egy hónapja keresem, de nem találtam normális leírást (CUDA-ban pl. tudok programozni, feltéve, hogy nyelvnek vesszük).
(#68) vicze1
+1 Még hozzá tennék annyit, hogy ha valaki egyébként se tud rendesen programozni akkor jobban jár ha nem natív kódban tolja. És ha ismeri a javat és a c++-t vagy a c#-ot és a c++-t is, mint én, akkor is van amikor inkább az előbbieket veszi elő, mert számít az is, hogy mennyi időbe telik a fejlesztés és egy kis utility-t egy script nyelvben is össze lehetne dobni, nem hogy ezekben. -
borsodika
őstag
válasz
aprokaroka87 #67 üzenetére
Engem pont nem érdekelnek a programok által mért számok csak a használatnál észrevehető sebesség.
vicze1: Nem vagyok programozó viszont ha nem tudom, hogy mi az optimalizáció akkor, hogy lehet az hogy az Apple pl az iphne 4-ig visszamenőleg az összes telefonjára kiadta a legújabb ios7-et igaz i4 esetében apróbb módosítások kellenek a normális sebességhez de mégis a szoftver normálisan van optimalizálva a hw-re mert nem 1 atomerőmű ami benne van. Ellenpélda: Galaxy S szoftvere leragadt android 2.3.6-nál mert a Samsung azt mondta gyenge a hw a 4.0.3-ra? ugyan már.
-
vicze
félisten
válasz
borsodika #66 üzenetére
Te jó ég. Ehhez mennyi butaság kell.
A rendszer túlnyomó többsége natív kód, a RENDSZER. Az appok általában vegyesek részben natív kódot tartalmaznak (egy 3D játék nem is lehet más) részben java bytekód, ami valós időben fordul, de ez se mindig igaz, mert rendszer appok estében a gyártók ODEX-elik a appokat azaz részben előre lefordítják és két részre bomlik az app és csak egy része fordul valós időben. Könyörgök a Dalvik nem maga a rendszer csak egy része. Egy app lehet HTML5+JS, lehet Java, és lehet C++.
A WP szinte teljes egészében ugyan így működik, mivel a WinRT-vel ugyan úgy elkülönített VM-ekben futó programok lesznek, pont úgy mind az ART fog Droidon előre fordított kóddal, vagy ahogy az ODEX pont ugyan úgy részben előre fordított.
Az iOS az egyetlen ahol nagyrészt minden app oC-ben van írva, de itt is lehetnek HTML5+JS appok.Ha már ilyen baromságokról vagy megbizonyosodva legalább utána járhatnál...
Ha lenne a leghalványabb fogalmad, hogy mi az optimalizálás, de hát nincs... -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
borsodika #60 üzenetére
Benchmarkokban lehet hogy 10x-es,de a valoságban meg nem.
Vagy egy Lumia 520 képes az UI-t 600 fps el kirajzolni?
A Video/Audio/Games ezek keményen a párhuzamositásra épitenek,a Cpu utál dolgozni,Droidnál is ez a baj,hogy attól felpörög a Cpu,hogyha hozzáérek a képernyőhöz.
Itt valami olyan gond lehet hogy nem merik használni a Gpu-t. -
válasz
borsodika #60 üzenetére
Ez úgy hülyeség ahogy van
A wp-n se minden natív és androidon se minden dalvikon futó java, és a memória használathoz kevés köze van a javanak...
(#54) vicze1
A plusz funkciók a CM-ben vannak(#59) aprokaroka87
A megoldás az lenne, hogy minimum 768MB ramot beleraknak egy telefonba, de inkább 1GB, úgyis olyan olcsó a ram. Az a baj, hogy a weboldalak sokkal erősebb desktopokra lettek tervezve. A lumia 520-on is érezni a kevés ramot pedig az wp és a vas maga viszont nem rossz (2x1Ghz Krait). -
borsodika
őstag
válasz
greenmelon94 #61 üzenetére
-
borsodika
őstag
válasz
aprokaroka87 #59 üzenetére
Nem nem. A gond gyökeresen van mégpedig ott, hogy virtuálisan fut nem pedíg natívan mint a konkurensei wp és ios. Ha megnézed a konkurens gépeket fele olyan hw-el 10x gyorsabb tud lenni mint 1 papíron jobb teljesítményű androidos készülék. Ha ezen nem változtatnak márpedig nem nagy a valószínűsége akkor egyre erősebb és ezáltal méregdrága androidos készüléket kell megvenni, hogy legalább fele olyan gyors legyen mint a riválisai.
-
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem az egész Ram kérdés ott bukik hogy a Droid rendszernek magának a Ram igénye nagyon kevés,viszont ha van 512mb os Ramod amiből te 256mb-ot tudsz használni,akkor már bukta van...sok esetben ha bekapcsolod/újrainditod a telefont,furcsamód nem lessz 512mb szabad Ramod,hanem megint csak 256mb,a Ram másik felét lefoglalja maga A készülék kernel,driver....stb,marad 256mb amit feltudsz használni.
A gond ott kezdödik hogy minden appnak ebből a 256mb-ból kell kivenni a részét,ha kifogsz egy rosszul megirt appot,ami egyébként dinamikus ram igényű,akkor az az App hirtelen elkezdi zabálni a többiek elöl azt ami nekik járna,szegény 2mb -nyi Ramot igénylő app meg inkább fejbelövi magát,mert jön a nagy állat,aki nagyon éhes.
Szerintem igy hiába az egész.
Megoldás az lenne ha az adott alkalmazás fejlesztője meghatározná hogy 256mb szabad ram legyen abban a pillanatban amikor elindul az app,ha pl 250mb akkor tájékoztassa a felhasználot.
Meg létezik a Droidban eröforrás manager is,pl egy Flashel teli oldalt inkább be se töltsön 512mb rammal. -
ddaydome
senior tag
"Ha a szigorítás valóban igaz, akkor a legolcsóbb modellek piacán némi áremelkedésre lehet majd számítani, hiszen a gyártók kénytelenek lesznek KitKat kompatibilis komponensekből összeállítani termékeiket..."
KitKat kompattibilitás?
ARMv7 meg 512 ram meg kb alap grafikus gyorsító milyen olyan komponens kell még ( vagy ehelyett), ami a kompattibilitáshoz kell és nincsen meg bármelyik mostani legolcsóbb telefonban?
Ez most tényleg indok akart lenni egy áremeléshez?
-
TeeJay
félisten
remélem mihamarabb végbemegy ez az elképzelés
jó lenne ha az idei modellek már kizárólag 4.4-et kapnának és legalább 2évig lenne frissítés hozzá -
dreamdancer
őstag
Nagyon ideje volt már (volna) a Google-nek megtennie ezt a lépést. El se tudom képzelni, miként tudják a fejlesztők optimalizálni az appokat, gondolom sehogy.
-
Igen, és ez baj. Mindenki megcsinálja a saját szarját amitől lassú lesz a telefon és zabálja a ramot. Szerintem ezekben nagyon kevés a lényegi funkció, inkább csak eye-candy, vagy éppen még az se pl. a TW az a GB kinézet imitálása egy 4.0+ romon.
Más: A googlenak be kellene vezetnie az ellenőrzést a playre feltöltött appokra, annyi a szemét... És bevezetni, hogy a android:minSdkVersion="14" alatti appok feltölthetetlenségét. -
Integra
titán
kár hogy ez csak a telefonokra fog vonatkozni
-
Mate
nagyúr
Remélem egyszer bevezetik azt is, hogy ZTE és hasonszőrű gyártók a bughalmazaikkal kapjanak egy jókora pofont... Azok is állandóan megígéri a frissítést, javítást, update-et aztán nem lesz belőle semmi. Utána meg megígérik, hogy jó oké elismerjük ezt elcsesztük, de a következő, hú az baromi jó lesz... És az is ugyan úgy egy kalap *ar és évek óta ezt csinálják...
Jó lenne ha nem mindig a szoftveren spórolnának a gyártók vagy ha google valahogy kezébe venné a nagyobb gyártók szoftvereit és nem mindig a felhasználóknak kéne kijavítani a hibákat.
Syd2012: Az már 1 éves telefon, tehát rájuk ez nem vonatkozik. Továbbá tudtommal 4.4-nek a hardverigénye alacsonyabb.
-
Wiz Khalifa
veterán
Szerintem nagy hülyeség! A Galaxy Pocket Neo-t kinyírja a 4.1.2. Hát még akkor egy 4.4-es droid egy olyan "ócsófón"-t.
-
C$abi
aktív tag
Ezt remélem be is tartatják. Másrészt ez jelentősen megneheziti egy-két gyártó termékeinek piacra kerülését, mert lehet hogy 4.2-vel jött volna ki de most csúszik 2 hónapot, mert meg kell oldania az átállást 4.4-re.
-
Prevent
aktív tag
Te joég! Tényleg ottvan az épület elõtt a za nagy kitkat robot? Pont tegnap ettem kitkat csokit és azin gondolkoztam miért nemlehetne Android Phone 4.4 a neve? Mint a Wjndos Phonnak. Meg ios se jo mondjuk Iphone Phone 7. Nem lenne kavarodás.
-
greenlizard
csendes tag
Örömteli lenne, ha tényleg frissebb verziók jönnének ki, és jobban lenne optimalizálva! Iszonyat nagy gond ez az Androiddal. A másik, amit említettek itt már néhányan, a market "újragondolása". Egyrészt sok a szemét app, másrészt a fejlesztők nagyívben *** minden irányelvre (pedig a holo-s elv elég jól le van írva, van hozzá api is, mégis kevesen használják.) Ezt is szűrni kéne, hogy egységesebb kinézete legyen a droidnak. Másik nagy reményem, ha friss verziók lennének, akkor nem kéne mindenféle harmadik féltől származó wrappert használni, ami megint lassít, megint stílusbeli törést okoz, és a méretre sincs jó hatással.(Ennyiből külső szemmel jobbnak tűnik az iOS és WP, ott egységesebb a kinézet).
Milyen szép lenne ha ez így teljesülne... -
2o1i
senior tag
Ühümm! Igen! Így kell ezt csinálni! -
halkow
őstag
helyes ,remélem ez a régi modelekre nem érvényes
-
Starz561
tag
Ezek szerint lessz akkor Xperia M- re 4.4 ? ( 4.3 is jó lenne)
-
vicze
félisten
TW/Sense és társaik továbbra se 1db launcher-ből állnak, hanem egy komplett környezet estlegesen saját API-kkal és rengeteg kiegészítéssel, AOSP-hez képest bővített funkciókkal. Továbbra is nagyon rosszul látjátok a dolgot, egy AOSP droidhoz ROM-ot kell cserélni, nem 1 launcher kérdése.
-
h3lios
addikt
válasz
FuRiONight #32 üzenetére
One S, One X+ Rémlik ? Ezek közül az X+ a One előtti csúcstelefon és elmeszelték a frissítését....
-
törölt tag
minek? a google-nak ez csak egy kliens, amin elérsz ha nagyon akarsz pár szolgáltatást tőle, nagyobbrészt meg azért van, hogy megjelenítse a reklámait. arra meg jó az 512 ram is. több ram, drágább telefon, és egyébként is mire kötné meg? főverziókra? nem érdeke, letarolják így is az alsó szegmenst a gyártók a droidos cuccokkal, az meg jópár millió eszköz ami potenciális reklámfelület.
roppant szigorúan szerintem.
-
borsodika
őstag
válasz
bollokcs80 #33 üzenetére
Azért ez így erős kijelentés. A tárcsázó névjegyzék betöltése már ICS óta vállalhatatlanul lassú és azóta nem javították illetve a Touchwiz gyorsaságán is lenne bőven mit javítani. hiába a legújabb Android verzió ha erre képtelenek.
-
banhammer
veterán
Mar az elozo Android verzioknal is meg kellett volna lepni ezt.
-
kocsisdavid5
aktív tag
Ez jó hír
-
Maxentius
addikt
Az a baj ezzel, hogy még mindig csak pletyka, holott már rég be kellett volna vezetni.
-
secler07
tag
válasz
Rickenstein #24 üzenetére
+1 ! Bár azért a windows store-ban van annyi szemét, mint a playbe
-
roli543
őstag
Hasonlóan kellene eljàrnia, mint a Wpnek. Kellene hùzni egy határt ami alatt ne lehessen telefont kiadni, mint mondjuk az 1gb ram..
-
Rickenstein
senior tag
Na még a szoftveráruházukból kellene kitakarítani a sok szemetet illetve ott is szabályokat kellene állítani ill. keményen ellenőrizni és végre hasonló színvonal lenne, mint az iPhone/Windows phone-nál.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Igazából egy Android főverzió kellene a Google Experience Launcherrel, aztán a licencpartnerek olyan custom launchert futtatnak mellette, amit akarnak, de a frissítésért a Google lenne a felelős.
-
h3lios
addikt
De az sem az érdeke, hogy az emberek azt mondják, hogy szar az Android és többet nem veszek ilyet. Mert jelenleg ez megy, a mezei ember megveszi a 15- 20 ezres szemét kategóriát és aztán szidja az Androidot. Holott azzal baj nincs, csak az a gyártó nem optimalizál és nem ad alá elég jó hardvert.
-
borsodika
őstag
Ennek miért is kell annyira örülni? Most is van pl több 10-20.000Ft-os táblagép újonnan amin 4.2-es Android rendszer található amikor kiadrák a tabletet az volt a jelenleg legfrisseb Android. Egy ilyen gépre feltesz az ember 1-2 alapvető alkalmazást és meg is állt az egész gép például mert csak 512Mb ram van benne Jelly Bean-el. Érdekes módon ha 1 árketegóriával feljebb megyek a 20-30 és felette lévőkön azonos Android verzióval máris jobb a teljesítmény. Ha ezt meglépi a Google a rosszabbnál rosszabb gépeken is ott lesz a 4.4 csak használhatatlanul.
h3lios igazad van!
-
AS
félisten
Szerintem ez fake. . Google-nek érdeke hogy gyártókat magára haragítsa.
-
h3lios
addikt
Ja egyébként, ha ez a hír igaz, akkor a htc-nek meszeltek. Ők még a csúcsmodellek frissítési terveit is lazán áthúzzák és megvonják a támogatást. Gyanús, hogy minden telefonjukat nem fogják tudni kikattal kiadni, ha mégis többet a büdös életben nem jön rájuk frissebb rendszer.
-
mmmb80
tag
A kitkathez legalább 512 mb ram kell, ez pedig a gyártónak enélkül is kötelessége lenne. Az se lenne rossz, ha köteleznék a gyártókat arra, hogy minden rendszerkövetelménynek megfelelõ telefont lehessen frissíteni
-
h3lios
addikt
Szerencsétlen emberek, akik az előző sorozatból vásárolják az utolsó példányokat. Az appok fele nem fog menni rajtuk...
-
kcsa
veterán
Mediatek is kénytelen lesz lépni?
-
RaZroX
addikt
Az köszi... és akkor most dobhatom ki az Xperia-ám mert nem hogy KitKat de még Jelly Bean sincs rá ??!
Persze nyilván nem szó szerint kidobni kell, de ha a Google szolgáltatások le lesznek tiltva a 4.4 alatti Android rendszereken, akkor kb használhatatlan lesz a készülék. Az is biztos, hogy a gyártók emiatt nem fognak a régi telefonokra kiadni frissítést, szóval sokat nem segít ez senkin, csak hatalmas lehúzás a vevőktől.
Ez is csak arról szól, hogy vedd meg az újabb telefonokat, mert a régi már "nem elég jó"... nevetséges.ui.: igazából jobban belegondolva nagyon radikális lépésnek tűnik. Remélem fake az egész..
-
alfaromeo33
aktív tag
Igen. Ezt taglaltam már az LG L hírnél is.
-
törölt tag
Nem volt már egy ilyen felbuzdulás valamikor?
("- Nincs déja vu-érzésed?
- Nem kérdezted ezt már valamikor?" :-) -
wwenigma
Jómunkásember
Én meg végre számon kérném a tisztelt gyártóktól a 18hónapos kötelező frissítést/supportot... főleg úgy hogy KitKat-nal van egy ro.config.low_ram build prop valtozo 512ram esetére...
-
joey04
titán
helyes.
-
mindemo
csendes tag
itt volt az ideje
-
Tutu7030
veterán
Ezt már a 4.0.x verziónál meg kellett volna húzniuk!
-
Jimmy66
senior tag
Ez kellene!!!
-
KillBorn
senior tag
Helyes! Legyen így!
-
Mate
nagyúr
Személy szerint ennek nagyon örülök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- iPhone 16 Black 128gb BONTATLAN 3év gari Csere is
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged