- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
deusrache
csendes tag
Van pontos mérésed arra hogy a PH2 gyorsabb volna? Én eddig mindenhol azt láttam hogy kb fej-fej mellett van a 7300-al.
Oblivion: most kértem meg egy ismerőst hogy nézze meg, és csak két magot használ egy négy magos gépen. Honnan gondolod hogy tud 4 magot használni?
Amúgy meg az Oblivion körülbelül egy Morrowind light, ami már amúgy sem volt a szerepjátékok ásza szerintem. Akkor már inkább Neverwinter Nights vagy Baldur's Gate. Ezekkel ellentétben a Crysis szerintem most az egyik leghangulatosabb lövöldözős játék, dehát ez szubjektív vélemény.
Videókódolás: a "sok" az relatív. Én csak egy embert ismerek aki otthon kódol videót...
-
deusrache
csendes tag
válasz
attila9988 #47 üzenetére
A többmagos prociknak általában két nagy tuning rákfenéje van az eddigi tapasztalataim alapján (amik aztán vagy helyes megfigyelések vagy nem, szóval...). Az első, hogy több magból állnak és így több a hibalehetőség: elég ha egyetlen mag nem bírja a húzást, máris bukta a dolog - a rendszer instabil lesz vagy pedig nem tuningolod. Négyszer annyi mag = négyszer annyi esély hogy ne bírja a dolog. A másik nagy probléma a hő - eddig nekem mindig úgy tűnt hogy ha ugyanannyira próbálok húzni egy két és egy négymagos gépet, a négymagos jobban melegszik. Ami mondjuk nem meglepő mert majdnem ugyanannyi területen kétszer annyi mag van, de attól még probléma...
Érdekes, talán újra ideje lesz beleásnom magam a builtin chipsetekbe...
A végén úgyis mindig a vevő pénztárcája a fő szempont, nemde?
-
deusrache
csendes tag
Nem próbáltam végig minden processzoron, de emlékszem hogy pentium 4-esen elég gyászos volt. Igaz, az volt aztán egy ramaty termék.
Fogyasztásról: http://prohardver.hu/teszt/phenom_ii_x2_es_athlon_ii_x2/konfig_es_fogyasztas.html Phenom II X2 550: 123W , E7300: 90W, terhelve 145W ill 106W. Annyira talán nem elenyésző...
Oblivion kihasználja? Ezt nem tudtam. Igaz, annyira gagyi volt hogy sose toltam sokáig.
Audiót meg videót mégis hányan kódolnak otthon? Sokaknak még a lejátszás is gondot okoz ha a dupla-katt nem megy...
-
deusrache
csendes tag
Ez igaz, de a párhuzamosítás már jó ideje gőzerővel zajlik, de még ma is hasznosabb felhasználói élmény szempontjából sok megahertz... érdemes megnézni hogy meddig tartott mire elkészültek a kétmagos processzorokat kihasználó programok.
Például böngészőkből is még csak a Chrome igazán többszálú, és ma még ez a jellemző. Nagyon sok átlag felhasználónak szánt program (és játék) nem tud két szálnál többel mit kezdeni. Szerintem most még kár nagyon rákészülni, bár pár év múlva lehet hogy majd mást fogok mondani.
Integrált videó: vannak egyáltalán értelmes integrált chipsetek? Már hosszú ideje nem fecsérelem rájuk az időt, annyira gagyinak találtam őket - gyártótól függetlenül. Még egy belépő-szintű kártyával is jobban jár az illető.
Tuning: nem ANNYIRA egyszerű azért... A négymagos processzorokat sokkal nehezebb tuningolni - érzékenyebbek a tuningra, sokkal több hőt termelnek, stb. A kétmagosok sokkal inkább tuningolhatóak. (Már alig várom a nyolcmagos szörnyeket, ahol egy kis feszültségemelés miatt már lehet majd vízhűtésért rohanni...)
-
deusrache
csendes tag
válasz
attila9988 #41 üzenetére
BluEyes: Nem hinném hogy az AMDesek tömegesen rohannának a boltba VIA-t venni ha kiderülna hogy az AMD is csalt.
Amúgy meg jelen pillanatban azt mondod hogy elvi okokból csakis egyetlen gyártótól vásárolsz - azért ez fan-gyanús, de ha azt mondod hogy nem, elhiszem!
attila9988: Hát, azért ha felveszed a Crysisban a fizikai modellezést High/Very Highra, akkor nagyobb durranásokkor kegyetlenül be tud szaggatni ha nem bírja a processzorod. (És soha, senki sem tudja az alatt futtatni, mert ugye én ajánlottam vacak gépet ha nem bírja a very high-ot...)
Védelmemben: én mindig azt hittem hogy a Core E7300 a Phenom II X2-esekkel egyenrangú (ugyanolyan képességek, csak az intel sokkal kevesebbet fogyaszt). Ezeknek az ára nagyjából ugyanaz (26eft versus 24eft). Azt viszont csak most néztem meg hogy az Athlon II X2 és tudja azt a teljesítményt, és az tényleg jóval olcsóbb, úgyhogy csak volt hiba a számításomban.Az alaplap meg nálam fixen Gigabyte - ebben fanboy vagyok. Apropó: négy mag most még hype, és egyéni felhasználóknál szerintem semmi értelme sincs. Úgyhogy ilyenben nem is gondolkodtam.
Az új Intel processzorok meg tényleg nagyon horribilisen drágák - főleg hogy még a DDR2-t sem támogatják, ami eléggé bosszantó.
-
deusrache
csendes tag
Lehet hogy én vagyok lemaradva, de most (és egy jó ideje) nálam a sztenderd egy Core2Duo 7200-es 3GHZ-ra felhúzva. Ha tudsz ennél jobb ár/érték arányú AMD-t amin rendesen fut a Crysis (igen, a legtöbben akik hozzám fordulnak játékra használják/nák a gépüket), akkor világosíts fel...
Természetesen ha valakinek másra kell (passzívan hűtött, kis fogyasztású, 4 magos, estébé) akkor mást ajánlanék, de az emberek túlnyomó többségének majd' ugyanaz az elvárása. Már amennyire én látom a dolgot.
-
deusrache
csendes tag
Grat, megszívattad azokat akik bíztak a szavadban...
Miért kell a (elnézést a kifejezésért) kisvásárlóknak szívózni azért, mert valamilyen lelki okból sérelmezik a nagyok döntéseit? Ostobaság azt hinni hogy ez bármilyen szinten befolyásolná a piacot, és így a cégeket. Én sohasem vettem/javasoltam azért Intel/AMD/nVidia/ATi dolgokat mert utálom valamelyiket, hanem mert X vagy Y termék akkor pont jobban megérte...
Amúgy ilyen szempontból mostanában nem nagyon virít az AMD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged