Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Showhai

tag

válasz Kaiku #91 üzenetére

Hát, félig megválaszoltad a kérdésed :)

Gondolom mindenki tisztában van azzal, hogy én sem a Valve-nál vagyok takarító éjszakás műszakban, hogy hekkelgessem a confidental emaileket :DDD. Szal annyi a hitelem, mint minden átlag usernek(=~0), így a véleményem ugyanúgy fejtegetés, mint akárki másé ugyanennyi infóval. Ez pedig meglehetősen személyes nézőpont.

Úgyhogy VAD spekuláció következik...

Ha csak szigorúan a HL2 episodest nézzük, nekem csak az jutna eszembe, hogy a HL1 sztorija kb egy B-kategóriás akciófilmét üti meg. Viszont a HL2-ben sokkal jobban kiterjedt ez a világ, komorabb lett, részletgazdagabb. Még mindig nem engedem el a content-mániámat: nem volt bukás az episodes, mert nagyon izgalmas két "DLC" volt. Tudom, az nem DLC , de most nem akarom a saját szőrszálamat hasogatni :U . Én úgy láttam a dolgot, hogy nyilván míg a HL1-nek volt valamiféle befejezettség érzése, ez a HL2-nél már nem volt annyira egyértelmű. Lezárhatták volna a sztorit, de mintha nem akarták volna befejezni a franchise-t. Így alakulhatott ki (bennem pl.) az az érzés, hogy a két epizód arról szól fejlesztői szinten, hogy érzik a Valve-nál a címben a potenciált, de még nem igazán biztosak benne, hogy vigyék tovább. Kicsit rétestészta effekt volt a sztorimesélés, és hamar rájöttek, hogy ezt ki kéne dolgozni jobban.

Az epizodikus megoldás nem volt még kiforrva, én kb egy játékot ismertem ezzel a megoldással (Sin Episeodes, a maga 1 db epizódjával...). Talán féltek, hogy ez nem méltó egy ekkora címhez, mert picit hülyén nézett volna ki egy mégiscsak A+ kategóriás cucc 5$-ért.

Kraft lett volna a folytatáshoz nyilván, de az ilyen Steam, aztán Steam Machine méretű ötletek tervezése-megvalósítása nem két év, és egyszerűen nagyobb prioritást kapott, mint a HL.

Ebben egyet tudok érteni.

Mégiscsak meg akarják reformálni a PC játékplatformot, és ez hatalmas meló.

De most inkább nem offolnám a GőzGéppel tovább szanaszét ezt a totyikot :R

Új hozzászólás Aktív témák