- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noukoum
veterán
válasz
pusszycat #19 üzenetére
Nem kell majrézni eddig kettőbe osztották az akkut hogy ne károsodjon, ezentúl majd 4-be.
Nem azért osztják kettőbe mert károsodna hanem hogy gyorsabban tölttődjön fel.Ha zavar a melegedés töltsd a hűtőbe.
Ezzel ártanál neki, nem a gyorstöltéssel.Nekem 33W töltőm van de 18W töltöm ha nem sietek, ha meg de akkor a 33W dugom be. Ennyi.
Szíved joga. Ha mindig éjszaka tölteném engem sem érdekelne milyen gyorsan tölt.
Amúgy a 18w már több mint háromszor több mint az 5w, vigyázz nehogy fellépjen a matyar fórumozók által kitalált degradáció -
pusszycat
nagyúr
Nem kell majrézni eddig kettőbe osztották az akkut hogy ne károsodjon, ezentúl majd 4-be. Ha zavar a melegedés töltsd a hűtőbe.
Nekem 33W töltőm van de 18W töltöm ha nem sietek, ha meg de akkor a 33W dugom be. Ennyi. -
Itt most kifejezetten játékosoknak szánt készülékről van szó ami nagyobb igénybevételt kap , plusz amit te írsz hozzá adjuk akkor hamar kijön a matek hogy nem lesz hosszú életű .
Ribi
Valószínűleg tényleg nem , mivel gondolom te sem vagy játékos meg ha öt évig használsz egy készüléket akkor nagy “ hard core juzer” sem .
Hasonló felhasználási szokásaink lehetnek mert nekem az IPhone SE két napot el van egy feltöltéssel . -
<Lacy85>
addikt
Végülis nem lehet 2 perc kereséssel kb. 600 cikket találni, ami azzal foglalkozik, hogy az agyatlan gyorstöltés vs. extra hő hogyan befolyásolja az élettartamot.
Mit számít +60-70% élettartam? Észre sem veszed.
A Mi 10 Ultra sem melegszik jobban 80W-os töltéssel. Szinte észre sem lehet venni a különbséget."És az ilyen próbál “tanácsot” adni."
Ne haragudj, de az egyetlen érved az volt eddig, hogy "hülye vagy, nem úgy van az".Vagy "Van erre valami tanulmányod, esetleg személyes tapasztalat, vagy bármi egyéb ami hiteles?"
Gyanítom, hogy nem lesz. -
Noukoum
veterán
válasz
#24536576 #13 üzenetére
Miből feltétezed hogy a nagyobb teljesítményű töltés a telefon élettartamán belül plusz degradációt okoz?
Van erre valami tanulmányod, esetleg személyes tapasztalat, vagy bármi egyéb ami hiteles?
Vagy csak kitalált dolgokat próbálunk terjeszteni?Hogy én “miből számoltam ki”? Nem volt nehéz.
Nem árt ha ismered a jelenlegi technológiájú akkumulátor működését és tulajdonságait.
40-60w közötti készülékek már több mint egy éve (sőt 2-3) éve piacon vannak, nincs tömeges aksi tönkremenetel és degradáció. Mi 10 ultránál sincs semmi panasz, ami nem meglepő. Magyarul működnek ahogy kell, vagy ahogy azt eddig tették.
Akkor mégis mi a fenének kell az emberek agyát mosni?
A mai napig találok olyan embert aki megkérdezi tőlem hogy “ki kell-e sütni az aksit”. Nem azért mert hülye az illető, nem azért mert a múltban él hanem mert önjelölt megváltók tolják a rengeteg baromságot. Hihetetlen. És soha nem fogy el.
És ugyanazon emberek akik terjesztik hogy ezek a nagyobb teljesítményű töltők tönkreteszik az akkumulátort azok éjszaka töltik a telefonjukat minden nap 100%-ra.És az ilyen próbál “tanácsot” adni.
-
snots
tag
Személy szerint inkább fizetnék egy 5 óra alatt feltölthető akkumulátorért, amivel aztán mondjuk 7 napig megy a telefon teljes gőzzel.
Sajnos ilyen irányban közel sem történnek akkora előrelépések.
-
törölt tag
-
snots
tag
Mindenképpen jobban árt az akkumulátornak, az meg úgy is valóban kb. 1 év múlva derül ki, hogy ténylegesen mennyivel többet. Manapság, hogy az akkumulátorok már egyálátalán nem cserélhetőek, legalábbis szakszervizben nem, így azért nem mindegy, hogy egy akkumulátor 2, vagy 4-5 év után adja meg magát. Én valahol inkább a vevőcsalogatást érzem ebben, bár kétségtelen, hogy én nem vagyok hardcore telefonhasználó, nem töltöm naponta, akkor pedig belefér az az 1 óra. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs ennek létjogosultsága, illetve, hogy nem tartom jó dolognak azt, hogy egy telefon feltölt 15 perc alatt.
Nekem inkább olyan érzésem van, hogy a nagyobb márkák biztonsági játékot játszanak ezzel. Ha esetleg hosszabb távon kiderül, hogy komolyan árt az akksinak, akkor egy nagyobb névnek sokkal nagyobb presztizsveszteség, mint egy kisebbnek. Szerintem nagyjából ennyi van a "kínai innováció" hátterében.
Ha beválik, akkor átveszik a nagyobb márkák is, addig meg tökéletes tesztalanyok a kisebb márkák. Legalábbis én most erre tippelek itt.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #5 üzenetére
Nekem eddig mind2 telefonom akksija kb 5 év után kezdett felpúposodni és igencsak veszíteni a kapacitásából. Asszem nem én vagyok ezeknek a célcsoportja
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Luck Dragon #5 üzenetére
Majd ~1 év múlva kiderül. Ennyi idő alatt már lehet majd látni, mennyire gyilkolja.
Már a 80W-os töltéssel is túllépi az akksi hőmérséklete az egészséges 40 fokot. Ez meg +40W... -
Leones
csendes tag
Az megy, csak összezavartak, hogy magyarul is beleírtak előtte meg utána.
-
-
snots
tag
Nem tudom, hogy vannak-e konkrét tesztek arra nézve, hogy az ennyire drasztikus gyorstöltést hogy viselik a jelenlegi akkumulátorok. Mennyire nyírja ki az akksit mondjuk 1, vagy 2 év alatt.
-
Noukoum
veterán
Nagyon helyes, minél előbb meglépjük a nagyobb teljesítményt annál jobban jár a felhasználó. Persze a nagy gyártók azt szeretnék ha idén megvennénk a 20 wattos töltőt, aztán 2 év múlva a 30-ast és így tovább. A nagy "másolós" kínai gyártók szokás szerint hozzák az újításokat.
-
joey04
titán
rossz választás.
-
Leones
csendes tag
"selling point"?
Nem beszélni kínai.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ezt választotta a Xiaomi is a Black Shark 4 esetében. Nem a Red Magic 6 lesz az egyetlen készülék 120 wattos gyorstöltéssel.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest